Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ei minusta mikään KalPa voi mennä sen taakse piiloon, että kun pleijarit jäi välistä. Ne on kiva boonus, mutta runkosarjan tuloksethan ne merkitsee.
Ei KalPa sen taakse mennytkään. Yksi kotipeli tyhjille katsomoille, huhtikuulta yksi peruttu maaottelu johon oli myyty kaiketi yli 4000 lippua, yksi konsertti tapahtuma ja ravintola puolen sulkeminen.
Kaksi peliä tiesi heti vähintään 100k€ tiputusta tuloista ja tuo konsertti olisi tuonut kaiketi jokusen kymppitonnin ja ravintola kaiketi uusissa tiloissa mennyt ihan hyvin.

Toki jos siihen päälle olisi saanut vielä pleijari pelin niin plussalle olisi mennyt varmasti.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei KalPa sen taakse mennytkään. Yksi kotipeli tyhjille katsomoille, huhtikuulta yksi peruttu maaottelu johon oli myyty kaiketi yli 4000 lippua, yksi konsertti tapahtuma ja ravintola puolen sulkeminen.
Kaksi peliä tiesi heti vähintään 100k€ tiputusta tuloista ja tuo konsertti olisi tuonut kaiketi jokusen kymppitonnin ja ravintola kaiketi uusissa tiloissa mennyt ihan hyvin.

Toki jos siihen päälle olisi saanut vielä pleijari pelin niin plussalle olisi mennyt varmasti.
No jaa.
" Päättynyt kausi oli KalPan 90-vuotisjuhlakausi, jonka vuoksi panostimme pelaajistoon aiempia kausia enemmän. Pudotuspelipaikka oli jo varmistettu, kun yllättäen maaliskuussa kausi jouduttiin keskeyttämään. Kauden keskeyttäminen peruutti luonnollisesti kaikki tulevat ottelutapahtumat ja lisäksi hallista peruuntui keväälle suunniteltu konsertti ja maaottelu. Hieman myöhemmin myös ravintola Pelimies jouduttiin sulkemaan tilapäisesti. Tämä toimintaympäristön äkillinen muutos käänsi tilikauden tuloksen tappiolle, kun talouden sopeutustoimien vaikutukset konkretisoituvat lähes täysin vasta kaudelle 2020-2021, kertoo KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman. "

Tulkitsee nyt tuon sitten kukin miten itse haluaa (toinen boldaus minun). En nyt ihan usko, että 250 000€ tappiota tulee ihan yllättäen ja sen takia että yksi konsertti ja maaottelu perutaan, tai että yksi kotipeli jää pelaamatta. Kyllä ainakin minun tulkintani on, että siinä mennään silloin Koronan selän taa piilottelemaan omaa huonoa taloudenpitoa. Toki voi ymmärtää, että 90-vuotis kaudella on haluttu panostaa joukkueeseen enemmän, mutta silti.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuodenvaihteessa monilla seuroilla alkaa olla jo tilastollisesti aika selkeä ennuste liittyen pudotuspeleihin pääsyyn, mikä varmasti määrittää osaltaan seuran loppukauden ratkaisuja koskien esim. pelaajahankintoja ja -myyntejä ja arviointia sen osalta, miten vaikkapa mahdolliseen budjetoitua heikompaan lipunmyyntiin tulisi reagoida. Seurat voivat budjetoida kauden alla mitä tahansa, mutta ajatus, että pudotuspelien kymmenien(?) miljoonien kokonaispotti käsitettäisiin koko Liiga-yhteisössä puhtaasti kivana bonuksena, jolla ei ole vaikutusta kauden aikaiseen toimintaan, on epärealistinen. Liigassa on myös useita seuroja, jotka ovat kymmenen kauden otannalla olleet pudotuspeleissä tyyliin 9/10 ja luonnollisesti tuollaisessa tilanteessa talouden suunnittelu pohjautuu varmasti ainakin jossain määrin ajatukselle tietystä määrästä pudotuspeliotteluita/lippumyyntiä, mikäli vain panostukset joukkueeseen vertautuvat aiempaan.

Kevään osalta on epäselvää, millä järjestelyillä Liiga ja Telia lopulta sopivat maksukuviot, joillain seuroilla korona ehti jo keväällä vaikuttaa merkittävällä tavalla esim. ravintolatoimintoihin ja ken tietää, minkälaisia seurauksia kauden päättymisellä kesken kaiken on ollut erilaisten yhteistyösopimusten kohdalla. Toki se on selvää, että isoimmat seuraukset kohdistuvat tulevaan kauteen, mutta onneksi seuroilla on sen osalta ollut kevättä paremmat mahdollisuudet suunnitella vaihtoehtoja ja ennakoiviin ratkaisuihin.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tavoite lienee yleensä nollatulos tai vähän voittoa. Kukaan tuskin lähtee tekemään joukkuetta siltä pohjalta, että tulis olisi lähtökohtaisesti runkosarjan jälkeen satoja tuhansia euroja voitollinen.
Ilveksellä tietysti tilanne on hieman eri kun taloutta ollaan (hyvää vauhtia) tervehdyttämässä ja velkoja pitäisi säännöllisesti lyhentää. Tämä onnistuu vain viivan alle jäävällä euromäärällä.

Siksi sanoin, että korona ei sinänsä vaikuttanut Ilveksen päättyneen tilikauden tulokseen ja olosuhteista puhuminen on sinänsä hölmöä, kun pelasivat kaikki 30 kotiottelua.
Tähän yhtälöön pitää lisätä vielä kannattajien odotukset. Niissä maalailtiin tuloslaskelmaan kaikkien aikojen tulosta, joka ei olisi paljon jäänyt puolesta miljoonasta eurosta. Tämähän olisi pudotuspelien myötä toteutunut. Mutta olosuhteet päättivät toisin. Niihin suhteutten parin sadantuhannen voitollinen tulos on ihan ok vs. puolen millin voitto.
 
Uusi Ilves on meidän kaikkien asia!

N.I.B

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
Sinulla on kyllä paha tapa lyödä keskustelu pelleilyksi. Kärpät voitti runkosarjan ja oli hyvissä asemissa mestaruusjahtiin. Kärpät myös vahvisti joukkuettaan siirtorajalla Juhamatti Aaltosella. Kyllä Kärpät teki sen mitä vaadittiin, jotta voittoisat pudotuspelit olisivat olleet mahdolliset. Mielestäni Kerho puolestaan jätti homman vajaaksi, vaikka taloudellinen mahdollisuus heikoiksi jääneen tärkeän osa-alueen vahvistamiseen olisi ollut mahdollista.

Eikä tässä ole kyse vian etsimisestä Kerhosta. Tuollaisen väitteen perusta löytyy oman pääsi sisältä, ei minun kirjoituksistani. Nostin vain esille mielestäni mielenkiintoisen ja ilmeisen asian.
Eipä se Larmikaan 3 vuotta sitten ollut mikään sateentekijä ja vaan niimpä siitä tehtiin sellainen. HPK:lla varmasti Voutilaisen kohdalla samanlaiset visiot ja tarkoituksena saada kaverille playoff kokemusta. Kerholla kun ei perunoita ole kilpailla näistä valmiista staroista Kärppien tapaan.
Jokainen HPK kannattaja muistaa kuinka 10 vuotta sitten yksi toimari tuhlasi kaikki 2000-luvulla tehdyt voitot ja poistui jättäen jälkeensä reilu miljoonan tappiot. Seuraava toimari sitten säästikin seuraa hengiltä seuraavat vuodet. Tämän jälkeen tuli ne oikeat sateentekijät Toivanen & Toivola linjaten suhteellisen kunnianhimoiset tavoitteet: viiri viidessä vuodessa ja 90 vuotias velaton HPK. Ne tavoitteet ovat tämän tämän kauden voittojen myötä saavutettu. Se jos joku on hieno saavutus kun muistelee missä tilassa Kerho oli 5-6 vuotta sitten. Siksi nyt ei hirveästi harmita että ei sitä uutta molaria hommattu.
Vaikka olisikin hienoa mennä urheilullisuus aina edellä on pienten seurojen nyt vain muistettava ne taloudelliset realiteetit ja otettava vain hallittuja riskejä. Nyt kävi tuuri tai Toivanen hieroi kunnolla kristallipalloa eikä törsännyt rahoja molariin joka olisi pelannut ne 8 peliä vaan piti lupauksensa ja maksoi seuran velat pois, jotta Hämeenlinnassa voidaan jatkossakin kasata kilpailukykyinen joukkue.
 
AIDON ORANSSIN TUNNISTAA AINA

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Voutilaiseen oli tälle kaudelle satsattu ja Toivola etenkin tuntui luottavan mieheen. Häneen on satsattu myös tulevan kauden osalta, joten korkoa tuo on täällä kasvamassa. Kausi jäi nyt kesken, joten kukaan ei tiedä miten pelit olisi menneet, mutta kyllähän Voutilainen myös paransi otteitaan kauden edetessä, vaikka se nollapeli nyt tuntuikin olevan mahdoton asia hänelle ja meidän pieni inside-vitsi..

Olisi mulle toki veskarihankinta kelvannut, mutta ymmärrän ja hyväksyn, että haluttiin antaa Voutilaisen kantaa vastuu keväällä. Ei siellä sellaista veskaria ollut esim. peräpään joukkueissa, joka olisi ollut yksiselitteinen upgrade Voutilaisen verrattuna. Ulkomaat aina riski ja kovimmista kaloista ei yleensä pysty kilpailemaan. Realismia Kerhon kannattajan näkökulmasta. Mestaruus vaatii paljon samanaikaisia kasvutarinoita, koska liigatason valmiita kärkipelaajia ei vaan voi montaa olla ostettuna.

Mestaruuskevään viime hetken satsauksethan Kerholta oli Tavi ja Kanninen. Säväyttikö jossain leirissä?
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

Keikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eipä se Larmikaan 3 vuotta sitten ollut mikään sateentekijä ja vaan niimpä siitä tehtiin sellainen. HPK:lla varmasti Voutilaisen kohdalla samanlaiset visiot ja tarkoituksena saada kaverille playoff kokemusta.
Muuten tekstisi kanssa samoilla linjoilla, mutta Larmista vähän eri muistikuvat. Larmin ja Voutilaisen startit olivat kuin yö jä päivä. Larmia ei hommattu kerhoon ykköseksi, mutta oli niin jäätävä heti ekasta harkkapelistä, ettei ykköseksi hankittu ulkkari saanut edes yhtä(!) näyttöpaikkaa liigan alettua. Voutilainen taas hankittiin ykköseksi, mutta alku oli surkea. Paransi kauden mittaan, mutta ei mielestäni parhaimmillaankaan yllä Larmin ekan kauden keskivertotasolle. Kyllä Larmikin kerhossa kehittyi, mutta lähtötaso oli jo todella kova vaikkei sitä varmasti kovin moni silloin etukäteen tiennyt.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Piiri pieni pyörii jne.

Honkalehto voisi tulla pelastamaan Tepsin taloutta.
Astuinko miinaan mutta.. Mikä pieni piiri pyörii? Ootkohan paljon Seuraa seuraillut lähiviikkoina?
 
Jonne Virtanen
"Jokerit pahoittelee virheellistä ilmoitusta Karalahden siirron kariutumisesta heinäkuussa!"

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Astuinko miinaan mutta.. Mikä pieni piiri pyörii? Ootkohan paljon Seuraa seuraillut lähiviikkoina?
No ei ehkä piiri pieni pyörii, mutta jatkuvia vääriä valintoja siellä on. Ei vaan mene jakeluun miten saa tehtyä yli millin tappioita vuosittain.
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
No ei ehkä piiri pieni pyörii, mutta jatkuvia vääriä valintoja siellä on. Ei vaan mene jakeluun miten saa tehtyä yli millin tappioita vuosittain.
Toivottavasti ne väärät valinnat on nyt tehty. Osaavia nimiä tullut sisään monta ja puheet on kerrankin sellaisia mitä oikeesti uskoa. Ja joo, tiedän, on kuultu ennenkin mutta nyt vaan tuntuu paremmalta. Ennen kuin tullaan kritisoimaan, suosittelen vähän perehtymään mitä siellä on tehty, sanottu ja miten..
 
Jonne Virtanen
"Jokerit pahoittelee virheellistä ilmoitusta Karalahden siirron kariutumisesta heinäkuussa!"

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kiinnostaisi tietää, että kun Tepsissä on viime vuosina laafittu budjetteja niin onko niissä edes pyritty nollatulokseen vai onko varauduttu siihen, että tappiota tulee.
Se on ihan avoimesti kerrottu että ei haeta nollaa vaan tappion pienentäminen tavoitteena.. Onnistuikin jo jonkun vuotta kunnes taas paska osui tuulettimeen ja ihan aiheesta. Sitä saivat mitä tilasivat. Päin persettä koottu joukkue, Case-Virtanen, Kaskinen.. Siinä osa yhteen kauteen.
 
Jonne Virtanen
"Jokerit pahoittelee virheellistä ilmoitusta Karalahden siirron kariutumisesta heinäkuussa!"

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Toivottavasti ne väärät valinnat on nyt tehty. Osaavia nimiä tullut sisään monta ja puheet on kerrankin sellaisia mitä oikeesti uskoa. Ja joo, tiedän, on kuultu ennenkin mutta nyt vaan tuntuu paremmalta. Ennen kuin tullaan kritisoimaan, suosittelen vähän perehtymään mitä siellä on tehty, sanottu ja miten..
Onneksi on Supercell, muuten Tepsistä ei olisi mitään jäljellä. Pitkäjänteisyys tuntuu olevan vieras sana.
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Paljonko oli liikevaihto? Pakko on ihmetellä, että mihin helvettiin ne siellä saa sen rahan uppoamaan kun ei se kyllä missään näy.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897), TML & VGK + suomalaiset
Onneksi on Supercell, muuten Tepsistä ei olisi mitään jäljellä. Pitkäjänteisyys tuntuu olevan vieras sana.
Supercell ei omista TPSää tai ole toiminnassa muutenkaan mukana
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Supercell ei omista TPSää tai ole toiminnassa muutenkaan mukana

Tämänhän tosin moni tietää. Helpompi varmaan oikaista tuota Kautta.

Supercell on kummiskin meidän omistajaportaalle mahdollistanut tämän aika kalliin harrastuksen.

Supercell omistajana ois ajanut varmaan tämän rahareiän jo ajat sitten alas.
 
#nuorijanälkäinen #jälleenrakennus

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eikö olisi mediaseksikkäämpää (vähemmän negatiivista) tehdä budjetti siten, että tulee nollatulos? En keksi mikä tässä on takana, että tietoisesti (?) tehdään tappiota, josta sitten kuullaan vittuilut vuosi toisensa perään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pakko on ihmetellä, että mihin helvettiin ne siellä saa sen rahan uppoamaan kun ei se kyllä missään näy.
Filppula, Wirtanen, Korpikoski....siinä on kalliita kokeneita kotimaisia joilla saisi yli puolet Jukureiden joukkueesta
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yrityksestä huolimatta pääsarjatason jääkiekko ei ole osoitteutunut millään tavalla elinkelpoiseksi kahdessa (Espoo, Turku) Suomen viidestä väkirikkaimmasta kaupungista.
 
RIP Blues

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Filppula, Wirtanen, Korpikoski....siinä on kalliita kokeneita kotimaisia joilla saisi yli puolet Jukureiden joukkueesta
Kyllä, mutta eihän toikaan selitä 2 miljoonan tappioita vuodesta toiseen. Pelaajabudjetti ei kuitenkaan TPS:llä ole missään Kärppien/HIFK:n tasolla. Otetaan nyt vertailuun kaksi plussa ilmoittanutta eli Ilves ja HPK. Ilves 2,2M ja HPK 1,75M. TPS ilmoitettu 2,4M. Tuosta kun vähentää Ipan ja Kerhon käyttämät rahat, niin ei siinä jää kuin 200 000- 650 000€. Mihin helvettiin se 1,5M€ siellä sitten katoaa, kun molemmat, Ipa ja HPK kuitenkin paino sen 200k€ vielä plussaa päälle.
 
"Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan." -VapaaehtoisGM perustelee Kerhon osiossa miksi Kunyk on huonompi pelaaja kuin Paajanen.
(1)
  • Tykkää
Reactions: GNR

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
Yrityksestä huolimatta pääsarjatason jääkiekko ei ole osoitteutunut millään tavalla elinkelpoiseksi kahdessa (Espoo, Turku) Suomen viidestä väkirikkaimmasta kaupungista.
On Turussa sentään joskus osoittautunut, mutta ilmeisesti menestyksen vuodet ovat saaneet ihmiset ottamaan sen menestyksen itsestäänselvyytenä. Hallille ei raahauduta, kun vasta joskus välierävaiheessa.

Espoon oli aika surullista katsottavaa viimeisinä vuosina, kun eivät saaneet oikein edes kaukalo- ja jäämainoksia myytyä.
 
"I've been to Liverpool, and never walking alone is actually pretty good advice." - Frankie Boyle -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy