Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigaseurojen taloudelliset tulokset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana RV16, 21.08.2010 klo 21.30.

 1. jaakkopavunvarsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Loppujen lopuksi Lukko taitaa olla Suomen parhaiten hoidettu seura? Seura on luonut kiekkojoukkueen tueksi yrityksen, joka takoo niin kovaa tulosta, että periaatteessa sen roposet pyörittää pienen kaupungin joukkuetta. Taiteessa tätä sanotaan mestarillisuudeksi. Miten tästä voi saada paskaa jossain?
   
 2. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Siinä vaiheessa kun saavat vielä uhreilullista menestystä voidaan puhua parhaiten hoidetusta seurasta. Seuran ylläpitäminen on toki kiistatta hoidettu Raumalla parhaiten.
   
 3. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Itse väittäisin, että tällä hetkellä niin taloudellisesti, kuin myös menestyksellisesti Kärpät pyyhkii Lukolla lattiaa. Vaikea uskoa, että Oulussa hommat kustaisiin ihan äkkiä ellei todella suurta yleisökatoa kävisi.
   
 4. -Mercury- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Melko jännä näkökulma. Näitähän pitäisi nimenomaan olla lähtökohtaisesti joka joukkueella. Kärpätkin toteutti 2001 joukkorahoituksen eli osakeannin, perinteisesti Osuuspankin kautta. Kärppäsäätiöllä oli 300 000 osaketta, uusi osakkeita painettiin 78 720 kpl, a 50mk ja henkilöstöannissa 45mk. Sittemmin säätiö hieman myynyt.

  Näkisin että seurojen yhtiökokouksiin kaivattaisiinkin äänekkäitä pienomistajia.
   
 5. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Jos katsoo hieman pintaa syvemmälle ja lukemia, ei Kärppien osakeannissa ollut tarkoitus kerätä rahoitusta toimintaa varten, vaan antaa kannattajille mahdollisuus olla mukana. Kannattajien rahoilla ei toimintaa ole pyöritetty.
   
 6. AAPEEli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Kyllä varmaan mitä Liiga joukkueiden tilinpäätöksiä katsoo, mutta onko jollain Kärppien omistajalla niin paljon varallisuutta kuin RTK:lla? Tuskin, joten kyllä Lukko sinällään Kärppien toimintaa pyyhkii lattialla ihan kuus-nolla.
   
 7. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Kärpät tekisi tulosta ilman Qstockia ja mikä siihen vielä päälle kuului. Konsernin tulos pääasiassa siis edustuskiekolta. Siksi rankkaisin Kärpät bisneksen teossa Lukin edelle.
   
 8. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Terveisiä Tampereelta... EI kaivata.. äänekkäitä pienomistajia.

  Kaivataan omistajien kykyä yhteistyöhön ja yhteisen vision ajamiseen. Äänekkäistä pienomistajista syntyy vain kuppikuntia joissa jokaisessa "tiedetään paremmin".


  Kärpät on fiksuin siinä mielessä, että omistus on Kärppäsäätiöllä, jolloin kaiken maailman valtataistelut ja hiekkalaatikkoleikit ei kulkeudu operatiiviseen toimintaan.


  Ässät on pääomistajuudeltaan ry. Tässä on etuja ja haittoja, mutta enemmän etua kuin haittaa vs. joukkueet, jotka ovat yksittäisten osakkeenomistajien hallussa esim Saipa ja Ilves. Ilveksessä tosin omistusosuutta /henkilö on vapaaehtoisesti rajattu johtuen Vinnienajan kokemuksista.


  JYP on toiminut yllättävän hyvin määräävästä omistajahenkilöasemasta huolimatta (Seppänen/Polak yritysten ja omien omistusten kanssa määräenemmistönä)
   
 9. Ministeri Jäsen

  Mielestäni on aika erikoista väittää, että Oulussa olisi talous paremmin hoidettu kuin Raumalla. Nehän painivat ihan eri sarjoissa talouspuolella.
  Urheilumenestys on tietysti selvästi parempaa Oulussa.
   
 10. Lonsin laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Näiden kateellisten sielujen mielestä jääkiekkoseura ei saa myydä kuin lippuja, kaljaa ja makkaraa.
   
 11. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Ylen selvitys liigaseurojen taloudenpidosta Yle selvitti: Jääkiekko- ja jalkapalloliigan seurat tehneet kymmenien miljoonien tappiot – "Monien seurojen ongelma on, että niitä johdetaan tunteella ja egolla"

  "– Useimmiten menestyksen tavoittelu johtaa rahojen loppumiseen. Onneksi löytyy miljonäärejä, jotka saavat seuraa tukemalla kivaa tekemistä ja kaipaamaansa julkisuutta. Tämä on monella tapaa win-win-yhtälö, sanoo ekonomisti ja sijoituskirjailija Mika Hyttinen."

  Onneksi Turussa on noita miljonäärejä taustajoukoissa
   
 12. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Onko Lahdessa jälleen kriisi päällä? Nurmisen kytkökset ja ESS mukaan jo kesällä näytti pahalle taloudellisesti.

  Pitkän linjan kiekkoihmiset muistavat varmasti sekoilut 90/00 taitteessa.
   
 13. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Yritys, joka on perustettu seuraa varten on hyvin johdettu - itse seura ei ole.
   
 14. jaakkopavunvarsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Minulla ei ole hajuakaan johdetaanko Lukkoa hyvin vai huonosti, enkä mielestäni sitä kommentoinutkaan, vaan tarkoitin taloudellista turvallisuutta. Mutta minusta tuntuu, että ehkä tiesitkin sen.
   
 15. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Juu. Kommenttini ei ollut mitenkään sinua vastaan. Ennemmin vain minun ajatukseni Lukon toiminnasta. Taloudellisesti turvattua ja järkevää toimintaa Lukoltakin, mutta urheiluseurana nämä joukkueet painii eri tasolla.
   
 16. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  JYP veteli 0,42 miljoonaa turskaa kaudella millä voitti CHL:n. Mitähän olisi vaadittu että olis mennyt taloudellisesti paremmin, MM-kulta? No joo, finaaleihin pääsy olisi varmaan paikannut kuprua.

  Alkaa kohta olla liiga kuin khl. Rikkaat pyörittää harrastuksina jengejä jolta ei odoteta taloudellista tulosta. TPS vetelee isolla kauhalla mutta raha ei käyttämällä siellä lopu. Jukurit veti nolla tuloksen ekalla kaudella kun mökki oli täynnä joka ilta. Viime kaudesta 400k turskaa ja tällä kaudella yleisömäärät vieläkin laskussa. No Toivakan klaani kaivaa kuvetta ja taas mennään. Markkinataloudessa on vaan se surullinen realismi että ikuisuuksiin ei voi miinusta tehdä (tai no TPS voi). Joku kaatuu vielä lähivuosina
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2018 klo 11.59
  Individual tykkää tästä.
 17. Lainaus:
  Mistä tälläinen tieto? Jatkoajan artikkelissa puhutaan ihan eri lukemista.
   
 18. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Korjataas luvut. Luetun ymmärräminen tänään tökkii. No silti asia sama, miinusta ei voi tehdä aina
   
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Onko JYPlle käynyt sama kuin KalPalle? Kotiutettiin kalliita omia fossiileja isolla palkalla. Tehtiin tulosta ja laitettiin ne sit perään palamaan.

  KalPalla olivat nuo Hentuset, Kapaset, Miettiset, Jokelat, Voutilaiset kalliita kotiutuksia ja niistä maksellaan osittain vieläkin takaisin. Oliko tuossa 5v sisään pätkä jolloin 3 kautta toivat 1.5milj tappiota. Mutta nyt on suunta kääntynyt ja pari viime vuotta ottettu +1milj voittoa. Vieläkin silti pitää olla tarkkana talouden kanssa. Tulloinhan pelattiin riskillä senkin suhteen, että budjetti oli rakennettu välieräpelien varaan. Joita KalPalla ei liikoja ole kuitenkaan ollut.

  Pienillä tai keskisuurella joukkueella ei ole varaa moiseen hullutteluun. Nopeasti kolahtaa omaan nilkkaan. Nyt on KalPa kuitenkin laittanut säästöliekit päälle ja panostanut enemmän nuorisoon. Lie sama homma JYPllä kohta edessä, kun Immoset, Tuppuraiset, Louhivaarat, Hytöset ja Mäenpäät eläköityvät.
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo toki tuo 5 kauden ja 1,4 miljoonan turska on vielä siedettävä jääkiekkobisneksessä, varsinkin kun tuossa painottuu tuo viimeisin vuosi. Toki jotain korjausliikettä pitäisi tehdä. Tuo viimevuoden tulos vain on paha jos ajateltu että miinus johtuu lähinnä urheilullisesta menestyksestä liigassa ja sitten siellä onkin noinkin pahanluokan virhe laskuista tehty. Onko sitten isompia korjausliikkeitä tehty tähän kauteen lähtiessä sieltä osin mistä sitä miinusta on tehty. Kuitenkin lipputulotkin ollut vain kasvussa ja tuo CHL menestys, jossain vuotanut pahemman kerran aikaisempiin kausiin nähden. Tietenkin se CHL voi olla yksi menoerä, mutta jotenkin vaikea uskoa että sieltäkään on yli palkintorahojen verran menoja tullut.
   
 21. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  JYPin kohdalla selkeästi muutaman pelaajan kohdalla isoin virhe oli tehdä monivuotinen sopimus sen kunnon perusteella mikä pelaajan markkina-arvo oli tai oli ollut edelliskausina. Joku 2+1 tai1+1 tyylisiä sopimuksia jos olisi enemmän tehty vanhempien pelaajien kohdalla niin viimeinen vuosi olisi voitu katsoa kummankin osapuolen kannalta tilanteen mukaan. Sopimukset ei sinällään virhe sillä kukapa jättäisi vaikka Immosta, Hytöstä, Louhivaaraa tai Mäenpäätä palkkaamatta jos tulee tämmöiset ikonit kyselemään. Eikä tuossa viime kausi vielä kovin huonosti monen pelaajan kohdalla mennyt mutta käyrä on menossa alaspäin noilla, kaikilla ei vielä ehkä kokonaan, mutta menossa.

  Se myös että vaikka sitten on kallispalkkaisia pelaajia niin ehkä niitä muita palasia olisi pitänyt halvemmalla palkata, 3-4 ketjussa olisi enemmän voinut käyttää jo voimassa olevia sopimuksia ja omaa junnu/farmituotantoa. Äkkiä tulee hintaa sivukulujen kanssa pelaajista jos jämärooleihin palkataan Miika Lahtea ja kumppaneita kun tilalle olisi ollut Kannista ja Anton Stråkaa omasta takaa ja olisi ollut potentiaalia vielä halpuuden sijaan. Nyt käytettiin aika paljon jo rahaa pelkästään rotaatiopelaajiin joita olisi omasta takaa löytynyt ja joissakin tapauksissa ehkä pelitasollisestikin jopa näitä ostopelaajia parempia. Helposti satoja tonneja olisi säästetty käyttämällä enemmän omaa tuotantoa. Nimenomaan kun vielä sivukuluja alkaa laskea.
   
 22. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  CHL mestaruus ei voinut tuottaa tappiota. Eiköhän sieltä tullut vähintään 150k plussaa.
   
 23. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Toki näin, mutta mitään pakkoa ei JYP:llä ollut kiinnittää keväällä 2014 kyseisenä kesänä 31 vuotta täyttävää Ossi Louhivaaraa seitsemän (!) vuoden sopimuksella. En usko että JYP:n kädet oli niin sidottu että piti tuollaiseen jättisopimukseen suostua. Menee kyllä oman hölmöilyn piikkiin. Onkohan tämä jättiläissopimus kenties SM-Liigan historian surkein? Tätä huippusopimusta on jäljellä JYP:n onneksi enää vain 2.5 vuotta. Louhivaaran verotettavat tulot viime vuodelta: 184 268 €.
   
 24. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuskin tappiota mutta tuskin myöskään summa joka viivalle jää oli tuota 300k joka oli palkintoraha. Aikaisempinakin kausina ilmeisesti ei ainakaan voittoa ole tehty (joskaan ei välttämättä miinustakaan) ja nuokin kaudet sisälsi kuitenkin palkintorahaa pudotuspeleistä. Nyt tuntui että yleisöä oli suhteellisen vähän ainakin joissakin otteluissa vaikka liput oli edullisia ja kausikorttilaiset pääsi "ilmaiseksi" alkusarjaan ja oliko vielä 2 pudotuspeli otteluunkin. Alkusarjassa näytti olevan reilut 2300 katsojaa peleissä vaikka taidettin joihinkin jakaa jonkun verran vapaalippuja ja liput taisi jotain 15e luokkaa olla istumaan.

  Joku paremmin lentämiseen tutustunut voi sanoa paljonko esim. lentäminen joukkueelta Jyväskylästä yksityiskoneella maksaa eurooppaan noin suunilleen (isoja eroja toki on varmasti), että jos pelissä on vaikka parisataa maksannut 15e lipusta ja kausikorttin hinnassa pieni korotus CHL takia niin kuinka kauaksi noilla tuotoilla pääsee Jyväskylästä ja pääseekö takaisin. En muista yöpyikö joukkue myös jossain kohteessa.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuo on varmaan ainut kunnon hölmöys nykyisestä joukkueesta, muut on varmaan enemmän tai vähemmän perusteltavissa olevia joissa pelaaja on jos ei tällä kaudella niin edelliskausina ollut sopimuksensa arvoinen(joidenkin pelaajien otteisiin vaikuttaa koko joukkueen otteet alkukaudesta) Tietenkin monella on laskeva suunta ollut. Tuosta Louhivaaran sopimuksesta olisi ihan järkevän oloisen saanut jos tuo 5 kauden sopimus olisi sisältänyt mahdolliset ulkomaan 2 kautta mutta nyt ne ei lyhentänyt sopimuksen kestoa jolloin vaikka ei loukkaantumisia olisi tullut niin viimeiset kaudet olisi riskillä vedetty. Toivottavasti tuossa sopimuksessa on nuo viimeiset vuodet edes huomiotu prosentuaalisesti laskevaksi sopimuksen loppua kohti.