Liigapelaajat rikoksen tiellä

  • 391 418
  • 1 967

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Ikävä juttu toki suomalaisen jääkiekkoilun kannalta, että kaksi raiskaussyytettä (ja yksi tuomio toistaiseksi) on noussut pinnalle näin lyhyen väliajoin, mutta Tappara teki oikean ratkaisun siirtäessään Rönnin sivuun joukkueen toiminnasta, kunnes asiaan on saatu selvyys. Itse asiaan en ota kantaa kun sitä ei olla vielä raastuvassa käsitelty, kyllä oikeuslaitos siihen oikean ratkaisun löytää suuntaan tai toiseen.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä hän silloin on jo syytetty.
Ja jos tarkkoja ollaan, niin rikos josta häntä syytetään ei ole raiskaus, vaan nuorena henkilönä tehty raiskaus.

Mutta eikö syytettynä voi olla vaikka vain epäiltäisiin rikoksesta? Toisin sanoen, syyttäjä uskoo tuomioon, puolustus on varmasti eri mieltä.

Syytetty, epäilty, mikä sitten vaan. Ei kuitenkaan vielä tuomittu rikollinen. Syytetyksi saattaa joutua syyttömätkin.

Toki. Kumpikaan ei ole vielä tuomittu. Mutta syytetyn kohdalla on kuitenkin selkeästi enemmän näyttöä kuin mitä epäiltyä vastaan saattaa olla.

Hän on silti edelleen epäilty. "Syytetty" viittaa siihen, että syytekynnys on ylittynyt. Ja käräjille mennään.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Ikäviä, todella ikäviä uutisia Liigalle ja Suomikiekolle. Lyhyen ajan sisään. Merkittäviä sellaisia, joita ei vuosiin tulla unohtamaan. Samalla silmiä avaavia juttuja nämä.
 

Lätkä-Lasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sparta Praha, Sodankylän Pallo, KooKoo
Sekä Lahtisen että Rönnin tapauksessa pistää silmään pitkä aikajana teosta oikeudenkäyntiin ja tämähän on hyvin yleinen ongelma Suomessa. Esitutkinnan aloittamiseen menee aikaa, sitten esitutkinta venyy ja paukkuu kuin jenkki-purukumi. Kun vihdoin esitutkinta on valmis, niin syyttäjien kiireet estää nopean syyteharkinnan. Kun syyte on saatu nostettua, niin uhri ja syytetty ovat kärvistelleet jopa kaksi vuotta. Tämä ei tietenkään ole kenenkään etu ja tähän olisi saatava muutos nopeasti.
Tanskassa ja Norjassa asunut tuttuni kertoi aikoinaan, että noissa maissa yritettiin saada jutut oikeuteen jopa kolmessa kuukaudessa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kävin aikani kuluksi Tapparan omaa foruumia lukemassa ja siellä tsemppailaan Rönniä. Mitä helvettiä? Vaikka ei olekaan tuomittu, niin itse pitäisin tässä vaiheessa tsempit mahassani, varsinkaan kun pelaaja ei ole kieltänyt tekoaan tiedotteessa.
Ei kai sillä ole julkisessa kuvassa minkäänlaista merkitystä onko pelaaja myöntänyt tai kieltänyt tekonsa. Ei se todista syyllisyyttä mihinkään suuntaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ainoa oikea ratkaisu kertoa asiasta ja jäädä sivuun toiminnasta.

Eipä tarvitse ihmetellä, miksi Rönnin kehitys on laahannut paikallaan.

Tapauksesta turha sanoa mitään, kun ei mitään tiedä. Katsotaan mitä käräjäoikeus aikanaan päättää. Toivottavasti ei mene tolkuttoman pitkää aikaa. Näistä liian pitkistä käsittelyajoista on ollut medioissa aika ajoin. Ne eivät ole kenenkään osapuolen etu.

Tosiaan, ihan hyvä korostaa tässä vaiheessa, että kyseessä on Rönnin kohdalla vasta epäily. Tai siis, syytevaiheessa ollaan.

Tapparakin tais toivoa nopeaa käsittelyä, mutta en sitten tiedä saako näissä mitään ohituskaistoja.

Näitä lakipykäliä ja käytäntöjä nyt on puitu pitkin ketjua, mutta todennäkösempää taitaa olla, että nimet tulee pöytäkirjoista esiin kuin, että eivät tule. Salassapidettävät sitten erikseen.
 

Toimitus

Jäsen
Liljaniemen kolumnia toivottiin, Liljaniemen kolumni saatiin.

 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä on näköjään helvetin monta urpoa taas jotka ei osaa ymmärtää luettua. Puhuin tapauksista yleisellä tasolla.
Lahtinen teki mitä teki ja sai tuomion.... Edellinen viesti vaan antoi osviittaa siitä mitä on voinut myös tapahtua.
Yleisellä tasolla Suomessa gold digger -ilmiö on vähintäänkin äärimmäisen harvinaista, jos ajatellaan pelkästään oikeusjärjestelmän mahdollistamia rahallisia korvauksia. Erityisen hankala järjestelmä on uhrille, jos verrataan oletettuun gold diggeriin (käytännössä Suomessa ei löydy kultasuonia). Toki tässäkin tulee huomioida syyttömyysolettama ja odotaa tuomioistuimen ratkaisua. Mutta lähtökohtaisesti asiat on erittäin vtuillaan, kun löytää itsensä tuomioistuimesta raiskauksesta syytettynä,
 
Viimeksi muokattu:

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ahaa selvä. No siinä mielessä ymmärrän. Minulla oli jostain syystä sellainen kuvitelma, että Tappara on tiennyt jo kauan tästä tapauksesta.


Noniin, luepas mun viestit uudelleen. Sit voit tehdä läksyt loppuun ja mene unipesulle kun ärrimurrittaa.

Niin vastasin siihen viestiisi jossa kyselit et miksi Tappara tulee "nyt vasta" ulos tiedotteellaan kun asia tuli julki.

En ala ketjun jokaista viestiä lukemaan läpi viesti kerrallaan kun on muutakin tekemistä.
Saatan kommentoida jotain yksittäistä viestiä, omalla tavalla, jos näen aiheelliseksi.
Meillä kaikilla on omat näkemyksemme asioista.

En koe, että Tapparan olisi pitänyt tulla ulos tämän asian kanssa ensimmäisenä.

Iso rooli on myös Topilla. Missä vaiheessa hän on kertonut tapauksesta seuralle, sillä on aika iso merkitys?
Jos olisi kertonut vaikla 1½ vuotta sitten, olisiko Tapparan pitänyt heti tulla julki, et tämmönen keissi. Sit lokakuussa 23 homma menee vasta käräjille?
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Liljaniemen kolumnia toivottiin, Liljaniemen kolumni saatiin.


Sieltähän se tuli niin kun päivällä uumoiltiin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Periaatteessa menee näin.
Tutkinta -> epäily -> syytetty -> tuomio/vapauttava päätös.

Voi olla tyhmä kysymys, mutta alimman kynnyksen tutkinta ja sitten epäily. Onko nämäkin jo julkista tietoa, vai vasta syyte-vaiheessa? Mietin vaan mekanismia miten tieto liikkuu. Tai mitä kautta seura tai media on jo asian päällä, vaikkei mitään julkaistavaa olisikaan.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Jo UKK sanoi sen selvästi: SAATANAN TUNARIT !

Voisko näille nuorenpuoleisille ja ilmeisesti turhan vähän järkeä saaneille klopeille joku kertoa heti kiekkouran alussa mitä saa tehdä ja mitä ei. Ja viisainta olisi jättää alkoholipitoiset aineet sun muut huumaavat aineet pois kokonaan. Jos sitten pysyisi kalu omassa nyrkissä....
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mun pointti olikin se että jos on tunnettu ja komea niin silloin ei tarvinne raiskata ketään koska pesää saa taatusti muutenkin.
Vaikka tästä näkemyksestä on nyt kovasti rapaa tullut niin kyllä tässä ihan pointtia on. Minusta ajatus on tässä vain jäänyt kirjoittajalla hieman puolitiehen, jos miettii pesän saamisen ja raiskausalttiuden välistä yhteyttä. Suoranaisesti "tarvetta raiskata" nyt tuntee varmaan hyvin marginaalisen pieni määrä ihmisiä, ja vaikka moni tuntuu ajattelevan, että miehet – tai ainakin tosimiehet – ovat sellaisia siitossonneja, että ne ovat ja niiden kuuluu olla aina valmiita panemaan, jos joku nainen vain sattuu haluamaan, ja äärimmäisyyksiin tämän miehiä yksinkertaistavan ajattelun vieneet jopa ajattelevat, että jokainen mies on potentiaalinen raiskaaja ja aina valmis panemaan silloinkin, kun nainen ei halua, niin kyllä mä silti väittäisin, että useimmilla miehillä kuitenkin fiilis lopahtaa sen verran, että lopahtaa muukin kyvykkyys, jos raiskaamaan pitäisi alkaa, ihan riippumatta pesän saamisen taajuudesta. Mutta sen sijaan, jos pesää tulee ovista ja ikkunoista ja on kasvanut sisään ajatukseen, että "ei tarvi" raiskata ketään, kun "saa keneltä tahansa haluaa, koska kaikki naiset haluaa mua" niin silloin voi ehkä käydäkin niin, että tulee raiskanneeksi jonkun kuviteltuaan ihan vilpittömästi, että kyllähän se nyt itse halusi sitä.

Mielenkiintoinen strategia Tapparalta, että julkaisevat nimen ennen tuomiota, mutta toisaalta vasta nyt kun asia tuli julkisuuteen.
Veikkaan, että tämä on ollut enemmän Rönnin kuin Tapparan päätös tuoda asia julkisuuteen. Voi tietysti olla, että seurasta on nuorta pelaajaa myös ohjeistettu, että saattaisi olla parempi tulla itse asian kanssa esiin.

No mitä se on sitten mielestäsi, jos ei nöyryyttämistä, kun ei toista sen vertaa kunnioita tai arvosta ihmisenä, että kokee oikeudekseen loukata tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta?
Teko voi olla nöyryyttämistä, vaikka nöyryyttäminen ei olisi teon motiivi. Tekijä voi olla esimerkiksi täysin välinpitämätön uhrin tuntemuksista, jolloin uhrin nöyryyttäminen ei ole teon motiivi. Sen sijaan, jos tekijä haluaa raiskaamalla vaikkapa kostaa jotain uhrille, silloin nöyryyttäminen on ainakin osittain motiivina. Tai esimerkiksi Venäjän Viagralla pumpatun raiskariarmeijan suorittamissa joukkoraiskauksissa on selkeä nöyryyttämismotiivi, joskin yksittäisen tekijän kohdalla tuossa tapauksessa motiivit ovat paljon monisyisemmät palautuen pitkälti "tilaisuus tekee varkaan" -tyyppisiin motiiveihin.
 
Viimeksi muokattu:

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä Jatkoajan kolumni "Mikä teitä kiekkoilijoita oikein vaivaa?" Sitten tällainen lause
"Tällaiset toistuvat uutiset kertovat siitä, että kiekkoyhteisössä on jotakin mätää".

Kirjoittaja Liljaniemi, vittu häpeä! Aivan saatanan älytön kommentti alkaa leimaamaan kiekkoilijoita ja etsimään vikaa jääkiekko "yhteisöstä".
 

Cinderblox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Blue Jackets & Kraken
Tämä Jatkoajan kolumni "Mikä teitä kiekkoilijoita oikein vaivaa?" Sitten tällainen lause
"Tällaiset toistuvat uutiset kertovat siitä, että kiekkoyhteisössä on jotakin mätää".

Kirjoittaja Liljaniemi, vittu häpeä! Aivan saatanan älytön kommentti alkaa leimaamaan kiekkoilijoita ja etsimään vikaa jääkiekko "yhteisöstä".
Korvaa "kiekkoilija" sanan "maahanmuuttaja" sanalla, ni kuulostaa ihan joltain koodinimi Riikka Purra tai Jussi Halla-Aho tason Persu-öyhöilyltä :D
 

Oranssia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MLSE
Korvaa "kiekkoilija" sanan "maahanmuuttaja" sanalla, ni kuulostaa ihan joltain koodinimi Riikka Purra tai Jussi Halla-Aho tason Persu-öyhöilyltä :D
Juuri olin kirjoittamassa, että tässä jääkiekkoilijoiden tapauksessa yleistäminen nähdään hyväksyttynä, mutta jos tekijän ryhmän vaihtaa, niin ei enää olekaan yleisesti hyväksyttyä sanoa ääneen.. :D
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aivan käsittämätön juttu jatkoajassa. Suomessa on liki 80.000 jääkiekkoilijaa, eri ikäisiä. Myös lapsia.
Muutaman törttöily ei tee suurimmasta osasta pohjasakkaa. Toimittaja tutkikoon vain oma ammattikuntansa - journalistien ja päätoimittajien sekoiluja - siellä riittää ”taivasteltavaa”. Tällainen lajin lietsominen on kummallista
Jos jollain on ongelmia tai sairauksia, niin ei se tee kenestäkään automaattisesti mitään pohjasakkaa. Se olisi hyvä kaikkien ymmärtää tässä edelleen toksista maskuliinisuutta huokuvassa kiekkoyhteisössä. Apua/hoitoa esim. päihderiippuvaiset tai raiskauksiin syyllistyvät ihmiset useimmiten kaipaavat. Ei sitä, että heidät leimataan ”muutamaksi törttöilijäksi”. Ei ne ongelmat yleensä sillä parane, vaan nimenomaan sillä että ne nostetaan rohkeasti esille ja niistä keskustellaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös