Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana mailanmittaaja, 18.09.2018 klo 20.56.

 1. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Niin tai puhumattakaan kun verrataan Kiinan, Intian tai edes Jenkkien yleisömääriin. Täällähän menee helvetin hyvin! Ruotsissakaan jääkiekko ei ole ykköslaji, joten en tuudittautuisi noihin lukuihin.

  Ei nyt ole pelkästään lainaamalleni kirjoittajalle suunnattu kommentti, mutta jostain syystä todella moni kirjoittaja kokee tarpeen vetäytyä puolustuskannalle kun joku kehtaa vihjata, että yleisömäärät saattavat olla hieman huolestuttavalla tolalla. Tätä keskusteluahan on täälläkin käyty vuosittain, ja voi Vitali Proshkin sitä selitysten määrää... Sataa, on liiaan kuivaa, on liian kylmä, on liian kuuma, fudismatsi samaan aikaan, Kirka esiintyy raatihuoneella, kaupunginteatterissa pyörii Pekka Puupää, telkkarista tulee Rakas sinusta on tullut pullukka...

  En väitä etteikö lisääntynyt vapaa-ajan tarjonta vaikuttaisi asiaan, mutta kyllähän nämä nyt ovat pelkkiä tekosyitä juurisyyt lahjakkaasti sivuuttaen. Liigajoukkueet kiinnostavat selkeästi vähemmän kuin ennen, ja tämä johtuu varmasti heistä itsestään. Kannattajia ja muita katsojia on turha syyttää. Seurat tekevät helvetin huonoa duunia ottelutapahtuman ja ylipäänsä markkinoinnin suhteen. Tästä kielii mielestäni myös se, että Ruutu-palvelu on useita vuosia ollut perusteena sille, ettei hallille tarvitse raahautua. Ei nähdä siis mitään eroa siinä, katsooko matsin sohvalla vai katsomossa. Ottelun pitäisi nimenomaan olla tapahtuma, joka tarjoaa jotain sellaista mitä siellä kotisohvalla ei pysty kokemaan. Näin ei taida tällä hetkellä olla. Itse en ole Telian palveluita käyttänyt, mutta ilmeisesti ne eivät ole kovin toimivat olleet, mutta eipä sekään ole tainnut ajaa ihmisiä takaisin katsomoihin.

  Jotenkin seurojen tulisi saada ottelutapahtumasta ja sen tunnelmasta sellainen, ettei kotisohva ajaisi samaa asiaa.Jotenkin pitäisi lisätä sitä yhteisöllisyyden tunnetta, jota niistä Kirkan konserteista tai tositv-formaateista ei saa. Sitten kun viimeinenkin sikakatsomon lätkäjuntti toteaa, että tässä säkkituolillahan voi huudella sitä homoa ihan samalla tavalla ilman ikäviä siirtymiä, voidaan alkaa miettimään, että mihin helvetiiin me näitä tyyriitä areenoita tarvitaan kun voidaan pelata jossain teollisuushallissa ilman yleisöä ja striimata matsi sieltä.
   
  Hops ja Ränse tykkäävät tästä.
 2. TwistedKites Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Syitä on varmasti monia ja samaan aikaan suomalaiset eivät käy missään muussakaan urheilutapahtumassa.
   
 3. August Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Sitten herää myös kysymys, tarvitaa
  Lainaus:
  Aika hyvä kirjoitus.
   
 4. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Tarkemmat luvut ovat, Ruotsi 5900 ja Suomi 4100, mutta joo. Nämä ihmismäärät ja talousalue selitykset ovat aina vähän kaksipiippuisia juttuja. Yleensä mitä isompi talousalue ja mitä enemmän ihmisiä, niin sitä enemmän kilpailua ihmisten vapaa-ajasta.

  Kyllähän se on karu totuus, että Liiga ampuu itseään jalkaan viemällä katsojia koko ajan kauemmas ja kauemmas. On toki seuroillakin oma osansa.

  Onko Liiga nykypäivänä semmoista viihdettä, että nelihenkinen perhe työntää monta monta kertaa kaudessa pari hunttia jääkiekkopeliin? Vai säästääkö se perhe muutaman pelin rahat ja lähtee vaikka ulkomaille. Veikkaisin jälkimmäistä.

  Ei tosin Liiga ole ainut Suomessa, joka kamppailee katsojalukujen kanssa. Jokereilla on ollut myös todella vaikeaa. Jokereiden tj veti yleisökeskiarvo-odotukset aivan järkyttäviin sfääreihin täksi kaudeksi. Ei mitään tekemistä järjen kanssa, jos juhlakauden jälkeen haetaan 10500 keskiarvoa ilman ulkoilmapeliä. No ite veikkasin 9500 ja nyt ollaan 9000 luokassa, joten iso pettymys täälläkin. Tosin tämä ei ole Jokereille uutta. Jo Liiga-aikoina oli samanlaista sahausta ja huonompiakin keskiarvoja.

  Tämä osoittaa, että tällä hetkellä jääkiekko ei myy parhaimmalla tavalla Suomessa, tai sitten sitä ei osata myydä. Vaikka Suomessa pelattais NHL:ää, niin en usko, että jokainen ottelu huutaisi enää sold-outia parin kauden jälkeen.

  Mitä mun mielestä Liigassa pitäisi tehdä, että yleisömäärät nousee? Ensinnäkin, tehdä sarjasta kilpailullinen. Mielestäni on aivan absurdia, että Liiga perustelee sulkemistaan sillä, kun "ei haluta että joku iso brändi, kuten IFK voisi pudota". Tämähän on suoranaista halveksumista kilpaurheilua kohtaan.

  "Joukkueiden talous olisi kuralla ilman tyhjennysmyyntejä". Noh, liike-elämä on semmoista. Jos epäonnistut, niin kannat vastuun. Jos Liigassa on tarkoitus tehdä bisnestä, niin siitäkin pitäisi tehdä kilpailullista. Mestiksessä olisi monia uusia innokkaita yrittäjiä. Kyllä mä väitän, että karsinnat ja pelko niihin joutumisesta, toisi yleisöä hallille enemmän, kuin nykyisessä mallissa loppukaudesta.

  Jotkut puhuu siitä, että Mestisjoukkueilla ei ole resursseja nousta. No eikai niitä tällä hetkellä olekkaan, kun sarja on tapettu pystyyn. Veikkaisin, jos jollekkin joukkueelle tarjoutuisi mahdollisuus nousuun, niin sponsseja ja rahaa alkaisi löytymään.

  "Mutta eihän siellä ole kuin max yksi joukkue jolla olisi edellytykset Liigaan" ja paskan marjat. Ajatellaanpa seuraavassa jos Sportia, Kookoota ja Jukureita ei ois nostettu:

  Mestis 10 joukkueen sarja
  Sport
  Kookoo
  Jukurit
  Roki
  Jokipojat
  Koovee
  Tuto
  K-Vantaa
  Hermes
  Sapko

  Noista laskisin ainoastaan Savonlinnan ulos, kellä ei olisi teoriittisia mahdollisuuksia nousuun.

  Karsinnat + joukkuemäärän tiputtaminen nostaisi mielenkiintoa ja pelin tasoa ja herättäisi myös varmasti myös enemmän urheiluromantikkoja katsomaan.


  Lippujen hinnat alhaisemmaksi, juurikin perheiden vuoksi. Lapset on saatava katsomaan ja ihastumaan jääkiekkoon, koska siellä ne tulevaisuuden kausikortin omistajat ovat.

  Koska rahalla Liiga ei tuu saamaan vetovoimaa pelaajiin lähivuosina, niin mielestäni pitäisi kilpailla muulla tavalla.

  Jotain on joka tapauksessa väärin tehty, koska Liiga on jäänyt niin pahasti jälkeen pelaajamateriaalin + yleisömäärien osalta Euroopassa. Liiga on erinomainen kasvattaja sarja, mutta riittääkö tämä pelkästään tulevaisuudessa katsojille, vai halutaanko nähdä myös muutakin, kuin nuoren pelaajan kasvattamista ja sen pois siirtymistä kauden/kahden jälkeen ja kausi toisensa jälkeen parhaiden pelaajien siirtymistä SHL/NLA/DEL/KHL/AHL/NHL akselille. Jää nähtäväksi. Suunta on ainakin semmoinen, että nykyinen tilanne ei ole katsojille mieluinen.
   
  HokiJone, Hops & Ränse tykkäävät tästä.
 5. 1stApril Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NYR
  Lainaus:
  Sulla oli paljon hyvää pohdintaa, mutta tähän otan kiinni. En ole katsonut muiden seurojen lippujen hinnoittelua, mutta Porissa pääsee kaksi aikuista ja kaksi lasta istumaan perhelipulla noin viidellä kympillä.
   
 6. A - P Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Aina jaksetaan jauhaa lippujen hinnoista mitkä eivät kuitenkaan ole nousseet yhtään verrattuna muuhun hintatasoon. Ja esimerkiksi Turussa ja varmaan muuallakin on ollut alennuspelejä tyyliin "vitosella sisään tai kaksi yhden hinnalla" ja niillä ei ole ollut käytännössä mitään vaikutusta yleisömääriin. Eiköhän tuo televisiointi (tai nykyinen felian nettipelleily) ole suurin syy laskeneisiin yleisömääriin.
   
 7. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Nyt kun on onnistuttu myymään isolla rahalla tv-oikeudet Telialle, niin rahoitusta on jo varmistettu aika paljon. TV vie paljon katsojia hallilta ja nyt on seurojen homma saada niitä sinne takaisin. Olen tästä ennenkin puhunut, mutta suurin syy tulla hallille olisi se tunnelma. Saman kiekonhan näkee tosiaan telkkaristakin. Meitä katsojia pitäisi "kouluttaa" eläytymään ja tuomaan tunnetta esiin paljon paremmin. Faniryhmien esilletuonti olisi yksi tapa tehdä tätä ja ehkä se tarttuisi meihin muihinkin. Se tunneskaala on niin paljon suurempi kun yleisö elää siinä mukana ja hieman sisäänvetäytyvänä suomalaisena olisi helpompi lähteä siihen mukaan. Koska muutkin.
   
  Kemppilukko, Punamusta & Spitfire tykkäävät tästä.
 8. August Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Kun nelihenkinen perhe pohtii yhteistä tekemistä, ei muutamalla eurolla ole väliä. Leffat maksavat 14-15e,kiekkopelit saman verran. Perhettä ei edes kiinnosta se, onko liigassa karsintoja vai ei, hyvä että tiedetään vastustajajoukkueen nimi :)

  Itseasiassa nelihenkiselle perheelle käy hyvin että hallissa ei ole niin paljon porukkaa!

  Hyvää pohditaa tässä ketjussa. Itse pohdin sitä, että onko aikakausi muutttunut sellaiseksi, että urheilutapahtumat eivät yksinkertaisesti enää houkuta kuin ennen, tilalla kaikkea muuta, ja peliä voi katsoa siinä sivussa.
   
 9. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Tästä erimieltä. Tapparalla vetänyt viimevuosina erittäin hyvin ns Lasten Lauantai. Ikävää että näitä tapahtumia on käsitykseni mukaan vain 1/vuosi. Kyseisessä pelissä koko tapahtuma on optimi lapsiperheelle. On lapsille järjestettyä erillistä ohjelmaa, ajankohta optimi, hyvä tunnelma ja perheliput edullisemmat. Sillä vastuksella ei ole peleissä niin väliä, tunnelma hallissa joka muodostuu erikoistapahtumasta on kuitenkin se miksi se vuosi toisensa jälkeen vetää perheitä hallille. Mikäli porukkaa ei olisi hallilla, niin olisi se tapahtuman tunnelmasta pois. Itsekin nelihenkisenä perheenjäsenenä vien mielummin lapset hallille, kun siellä on lisäohjelma + itse tuote kunnossa. Keskiviikon perus Tappara-KooKoo höntsissä eivät lapsetkaan tahdo niin viihtyä. Tappara-Ilves pikkujoulu perjantait ovat taas sellaisia, että loppuvaiheessa ei tuote ole oikein lastensilmille edes hyvää katseltavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2019 klo 11.19
 10. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Itse väittäisin, että Liiga on seuratumpaa ja saavuttaa enemmän katsojia kuin ennen, ne katsojat eivät vaan ole hallilla. Varmasti monella vähemmän fanilla kiekon seuraajalla herää kysymys, miksi lähtisin hallille katsomaan peliä kun käytännössä samalla lipun hinnalla näen koko kuukauden pelit kotisohvalta? Kun kuitenkin näin kausikorttilaisenakin osa peleistä jää välistä ihan sen takia ettei ole aikaa ja riittävää "hyötyä" siitä että on paikan päällä. Hallilla käydessä peli ottaa kuitenkin sen ~3,5 tuntia lyhyine matkustuksineen, kotona sen 3x25-30 min. Hallilla syöminen ja juominen kalliita halpatuotteita. Itselle noiden ostaminen on enemmän tai vähemmän seuran tukemista. Ymmärrän kuitenkin että perheellisenä edut kallistuvat aika herkästi tuonne televisiosta katsomisen puolelle.
   
 11. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Television tarjontaa vastaan ei pysty taistelemaan vaikka olisi melkein ilmaiset liput. Jos täälläkin etsitään niitä striimejä, kun 20€/kk on kallista niin miten mikään joukkue voisi tarjota hintakilpailua tuolle? Lasketaan lipun hintoja puolella ---> lasketaan kausarien hintoja myöskin, että saadaan edes asiakkaat pidettyä tyytyväisinä ---> vähemmän rahaa pelaajiin, joloukj täällä itketään nimistä ja laajuudesta. Sama seuraus on otteluiden vähentämisellä.

  Ei se ole helppoa keksiä toimivia ratkaisuja, jotka lisäävät tuloja..
   
  HokiJone ja Ikuinen try out tykkäävät tästä.
 12. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Onhan tuo melkosta väkisinmakuuta lähteä viikolla peliin. Aamuviikkojen arki kun menee pääsääntöisesti töihin-salille-lapsi tarhasta-ruokaa ja tuolloin kello huitelee siellä 17 nurkilla. Eipä tuossa löydy enää intoa suunnistaa hallille vaan huomattavasti mukavampaa ja helpompaa on väijyä kotona.

  Iltaviikoilla sitten ollaankin töissä ja väkisinkin hallille meno ajoittuu akselille pe-la, toki tuolloin voi virvokkeitakin nauttia ja sitä kautta jättää rahaa hallille.
   
 13. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Lainaus:
  Tuntuu ettei sellaista voi tullakaan, kun niin moni seura ilmoittaa katsojamäärän niin että saadaan sponsoreille kivat lukemat ihan siitä riippumatta, paljonko katsojia on oikeasti paikalla.

  Kuka muka esim. uskoo että Liiga pelissä on viimeksi ollut alle 2000 katsojaa joskus 1980-luvulla?
   
 14. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Tänään. KalPa - Lukko ja tuolla ei millään laskutavalla ole yli 2000.
   
  Hops tykkää tästä.
 15. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Et ole ilmeisesti käynyt Kuopion hallissa vähään aikaan kun noin sanot, istumapaikkoja on varsinaisessa katsomossa tätä nykyä joku 3700.
  Kyllä tuolla on helposti vähintään 2500 vaikka ei katsomossa suoraan porukkaa hirveästi näy, yläpesäpubi ja aitot kun eivät näy kuvissa oikein mitenkään.
  Lisäksi ylesömäärissä pitää muistaa se, että kaikilla liigaseuroilla on tietty kiintiö lippuja/vapaakortteja liiton puolelta joilla pääsee peliin vaikka ei ostakkaan lippua osa toki vaan seisomapaikoille mutta kuitenkin.
  Nämä pitää seurojen luonnollisesti laskea mukaan siihen kuinka paljon voivat myydä lippuja peliin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2019 klo 13.01
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Liigan laskutavalla oli 2761.
   
 17. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Omasta mielestäni vastakkainasettelu on vähentynyt liigasta. Tällä hetkellä en edes vihaa yhtään seuraa Liigassa. Edes vastustajien kannattajat ei juuri kovin suurta ärsytyskynnystä nosta.

  Jokerit on vaihtunyt Jukureihin. Vastustajasta, jota odotin koko kauden on vaihtunut täysin yhdentekevään jengiin. Tämä on aika paljon kiinni joukkueen kannattajista ja niiden käytöksestä. Helpoimmin vastakkainasettelua pystyy luomaan katsomossa kuin kentällä. Kannattajien välillä reipas kalevalainen kilpalaulanta, niin katsomossa kuin sen ulkopuolella on omiaan tätä lisäämään. Tietenkin kentällä ja kulissessa olisi hyvä tulla ärsykkeitä, niin asiat menensi parempaan suuntaan.

  Kärjessäkin on nykyään tylsää. Tapparalla on varmaan liigan "fiksuimmat" kannattajat, mutta samalla ne tekevät seurasta ja sen kannattajista ihan äärettömän munattomia ja tylsiä. Kärpillä olisi pontetiaalia, mutta hyvästä tekekimisestä huolimatta jääneet vähän paitsioon, johtuu varmaan aika harvoin niiltä tulee vieraskannattajia, ehkä niiden provotkin ovat enemmän omaan nilkkaan osuneita. HIFK oli joskus rock ja katsomossa oli hyvää meininkiä nyt se on setämiesjengi katsomossa. Punainen intohimoinen meri on aika harvinainen näky vieraissa nykyään, tai ainakaan ei ole Turussa näkynyt. Eikä se kentälläkään nyt niin kovin pelottava ole. Lukkoakin nykyään enemmän melkein symppaan. Eikä varmaan turkulaisetkaan valitettavasti ärsytä muita siinä mitassa kuin ennen.

  Urheilussa tunteet myy. Mtiä enemmän omia rakastaa ja vastustajaa vihaa, niin sitä enemmän matsi myy.
   
  Kemppilukko ja Euro71 tykkäävät tästä.
 18. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  Mielestäni pelien ja etenkin "paikallispelien" liiallinen määrä on tappanut tunteet. Etenkin aikaisemmin esim. JYP- KalPa matsit olivat itselläkin ja varmaan aika monella tunteita herättävä tapahtuma. Täälläkin veljellisesti vittuiltiin toisilleen jo monta päivää ennen pelejä ja niiden jälkeen. Nykyään hyvä jos omaa ketjua jaksetaan perustaa. Kuka noihin joka kerta jaksaa innostua, kun esim. JYP tulee tällä kaudella kuusi kertaa vastaan. Joskus tuo määrä oli vielä hullumpi, muistaakseni kahdeksan?
   
 19. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  Hyvää pohdintaa ilman tätä lausetta. Propsit siitä.

  Etä-Kärpät esiintyy varmasti jokaisessa Etelä-Suomen liiga-hallissa joka ikisessä pelissä. Kyllä täältä pohjoisempaakin tehdään paljon reissuja vieraspeleihin. Viime vieraspelissä Hämeenlinnassa oli vieraskatsomo täynnä Kärppä-faneja, ja kuuluivat sekä näkyivät ihan telkkariin asti mahatifoineen. Toiseksi edellisessä HIFK-pelissä olin itsekin paikalla Nordiksella, jolloin meitä oli paikalla useampi sata.

  Näiden faktojen pohjalta en kyllä ymmärrä mitä tarkoitat lauseella, jonka lainasin tähän viestiin.
   
  teba tykkää tästä.
 20. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Lainaus:
  En valitettavasti muista Turussa Kärpiltä mitään kovin kovaa vieraspreesenssiä pitkään aikaan. Pudotuspeleissä ollut ihan ok, mutta edelleenkää ei mitään jälkipolville kerrottavaa. Lisäksi lasketava vieraskannustus alkaa jostain yli 30 hengen porukoista pääsääntöseisti, jotka vetää asenteella. Susijussi-inkarnaatiot ovat ihan sympaatisia, mutta ei niillä mitään arvostusta kerätä.

  Kuten sanoin Kärpät on katsomossa jääkiekossa suomen elittiiä, mutta tifoja lukuunottammatta se aika puuhastelua silti. Joko aika kuultaa muistoja, mutta suurempia määriä etäkärppiä liikkui joskus vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmellä.
   
 21. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Ihan huvittavana yksityiskohtana niin Biltema mainosti tuossa että heille tulee tavaratalojen yhteyteen ravintoloita. Samaan tapaan kuin IKEAlla on. Mainostivat hodaria eurolla. Tuskin ne niitä tappioksi myy! Samaan aikaan Liigassa maksat melkein 20€ seisomaan ja pelkästään kahvista saat maksaa yli 2€, ei ole ihme jos ihmiset äänestää jaloillaan. Toki onhan se nyt selvää että jos hinnat on pitsa-slaissi 10€, kahvi 3€ ja limppari 5€, niin katteet on sitä luokkaa, että jos myyt edes muutaman, niin sä tienaat enemmän kuin myymällä euron kahveja. Se vaan sitten kun mittakaava on vuosia, niin näkyy siinä moniko haluaa lähteä sinne hallille, moniko lopettaa seuraamisen kokonaan ja kuka maksaa ennemmin 20€/kk TV paketista.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2019 klo 16.24
 22. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Muistat oikein. Paikallisia oli takavuosina kahdeksan joka oli liikaa. Mun mielestä nykyinen kolme kotipeliä kauteen paikallisvihulaista vastaan on ihan jees.
   
 23. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Lainaus:
  Ensinnäkin oheismyynti ottelutapahtumassa ei ole sisäänvetotuote vaan seurojen olisi sillä tarkoitus tienata rahaa parempiin pelaajiin jne. Lisäksi yksittäinen matsi maksaa 10 euroa, jos sen ostaa telialta. Joka on vertailukelpoinen tuote irtolipun kanssa. Kuukausiveloite TPS:llä 19.22€/kk, jos ottaa hakee verrokkia TV-paketille. Tällä saa ihan hyvän istumapaikan.
   
 24. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Toki näinkin, mutta sitten siellä todellisuudessa sen katsojan kannalta kassalla, 17€ lippu sisään, 2€ kahvi, 7€kalja jne. Satunnaiskatsoja huomaa et 20€kk kaikki pelit kotisohvalle, 1+1=3.

  Olet oikeassa, mutta kyllä hinnat on kovat silti.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 25. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Lainaus:
  Maksaako satunnaiskatsoja 200 euroa vuodessa tv-tuotteesta. Radiosta kaikki pelit tulee kuitenkin ilmaiseksi. Lisäksi kotona voi laskea 15€ viinipullo ja 10€ pitsa, niin kyllä silläkin saa hintaa.

  En pidä hintaa miten kovin merkkitävänä muuttujana. TV:tä vastaan kilpailessa tärkeämpi koittaa tehdä matsista ihan eri elämys paikanpäällä kuin TV:stä katsottuna. Tämä on suurempi haaste.
   
  Ikuinen try out tykkää tästä.