Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana mailanmittaaja, 18.09.2018 klo 20.56.

 1. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
  4300 taisi olla pikkaisen yli oikean määrän.. Ehkä oikeasti oli joku juuri ja juuri 4000
   
 2. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Olisi kiinnostava nähdä katsomokuvat tältä illalta (Tappara-Lukko) ja eiliseltä (Ilves-HIFK). Voisi vähän tehdä vertailua todellisesta täyttöasteesta, kun ilmoitetut määrät olivat aika lähellä toisiaan.

  Ne vieraspäädyn seisomakatsomot ovat kyllä liki joka arkipelissä masentavan näköisiä. Toivottavasti uuteen halliin ei moisia tule.
   
 3. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
  Lainaus:
  Kyllä siis tämän illan pelissä oli enemmän väkeä, mutta ei missään nimessä 4300. Vieraspäädyn seisomapaikoista samaa mieltä.
   
 4. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Vähän surullinen yleisömäärä, mutta... JYP:n, KalPan ja Lukon kanssa pelattava kolmen pelin kotiputki vajaaseen viikkoon ei Tampereella ihan helpoin markkinoitava ole, joten pidän ihan siedettävänä yleisömäärää tänäänkin.

  Lainaus:
  Mikä faniporukoista ehtii ensin itkemään paikallisten yhteydessä, jos "vieraalle" ei ole seisomakatsomoa tarjolla?
   
  Euro71 tykkää tästä.
 5. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Joo, en tuossa tarkoittanut sitä haastaakaan - ainahan noissa jonkin verran ilmaa on. Olisi vain hyvä vertailutilanne, kun ilmoitettiin samanmoiset yleisömäärät peräkkäisinä iltoina. Tosin Ipan teeveenäkyvyys varmaan lisäsi haamukatsojien määrää shortsipoikien aikojen tasolle ja vähän ylikin.

  Lainaus:
  Samaa mieltä - ihan normaali ja siedettävä lukema.

  Joku siirrettävä/muunneltava rakennelma sinne pitää tehdä. Tapparallakin on jäänyt tuhansia lippuja myymättä korkean profiilin matseihin Hakametsän nykyjärjestelyn vuoksi. Suurin osa ihmisistä haluaa seurata peliä istuen. Ja mielellään niin, että kenttä näkyy.
   
  Euro71 ja rinne tykkäävät tästä.
 6. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Tapparasta en tiedä, mutta käsittääkseni Kärpillä lippujen hinnat ovat vielä ainoastaan kiinni siitä, mistä haluat sen paikan päällä katsoa. Sen sijaan HIFK hinnoittelee lippunsa myös vastustajan mukaan, ts. HIFK:n pelatessa Kärppiä, TPS:ää ja Tapparaa vastaan hinnat ovat korkeampia (nimim. asian omakohtaisesti kokenut). Onhan tässä ketjussa jo ollut puhetta siitä, että ihan kaikkia joukkueita vastaan lippujen myyminen ei ole helppoa, kun taas tiettyjä joukkueita vastaan saattaisit saada pelit myytyä loppuun kovemmallakin hinnalla tilanteesta riippuen.

  Liitteet:
  Liigapelien lipunmyynti - HIFK (kts. Kärppä, TPS & Tappara lisä)
  Liput/Kausikortit | Kärpät
   
 7. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tapparallakin on muutama eri hintakategoria: Ilves, HIFK&Kärpät, muut. Sellainen on muistikuva, että TPS olisi vielä lähiaikoina ollut myös korotetuissa mutta ei ole enää.
   
 8. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  No ainakaan raummalaiset ei luovuta, ja "vahingossa" muhjuaa ne penkit sieltä silpuksi, jos ei seisomakatsomoa ole tarjolla. Että oma 1€ panos sinne suuntaan.
   
  FASlapsi, Nännimäinen & RaakaSamppa tykkäävät tästä.
 9. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Tarkoitus ei oo vittuilla tai mitään, mutta perjantai kierros, 6 ottelua ja yleisökeskiarvo 3500... No huomenna varmaan on tuhat enemmän, niin kauden keskiarvo pysyy nykyisessään.
   
 10. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  Vaikka tunnustaudut Jokerit-faniksi, niin ei sinun tänne tarvitse tulla varovasti "sivusta" villasukat jalassa kertomaan raakaa faktaa. Kai tämä koskettaa ja huolestuttaa sinua suomalaisena jääkiekkofanina aivan yhtälailla, kuin Liiga-joukkueiden fanejakin, ainakin oletusarvoisesti(?)
   
 11. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Kyllä, olen huolissani, enkä halua, että kotimainen Liiga on menossa tähän suuntaan. Muuten tää ei ois niin huolestuttavaa, jos tämä ois ns "normaalia" joiltain aikasemmilta vuosilta. Nyt kun vuosi vuodelta yleisömäärät tippuu ja vastaavia on nähty joskus 30 vuotta sitten, niin laittaahan tämä miettimään. Sitä vaan ihmettelen, miks Liigan johdossa ei mietitä? Sanotaan vaan, että kyllä se porukka sieltä tulee. Liiga on Euroopan mittapuulla yleisömäärissä puulaakia.

  Ps. Pakko on välillä tulla villasukat jalassa kuulostelemaan. Tämäkin on jollekkin arka aihe ja varmasti joku ottaa herneet nenään ja kelailee et " sieltä se ryssätrolli tulee haukkumaan liigaa". Näitäkin on ja ei jaksais vääntää, niin parempi kun tulee vähin äänin kertomaan huolestumisensa :)
   
  Hops, HaZekki, Punamusta ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  Ei tietenkään muuta isoa kuvaa mutta kai huomasit, ettei tänään pelattu Helsingissä, Tampereella, Turussa tai Oulussa?
   
 13. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Huomasin, siksi sanoinkin, että huomenna on ainakin tuhat enemmän. Tuo 3500 vaan kuulosti niin pieneltä lukemalta perjantai kierrokselle.

  Edit. Viime lauantaina pelattiin Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Raumalla ja Kouvolassa. Yleisökeskiarvo 4400. Joten kyllä se melkeen sen tuhat antaa lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2019 klo 22.18
 14. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Veikkaisin, että huominen Tallinnan ottelu leikkasi aika paljon yleisöä tämän päivän Lappeenrannan ottelulta. Tallinnassa varmaan ihan kivat luvut huomenna.
   
 15. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Näissä joukkueiden ilmoittamissa yleisömäärissä ei ole mitään järkeä. Esimerkiksi Lappeenranta: Tänään ilmoitettu määrä 2621. Oikeasti hallissa ei ollut yli 2000 ihmistä. Varsinkin jos sitä verrataan edelliseen peliin, kaksi päivää sitten, jossa oli ilmoituksen mukaan 2776. Silmämääräisesti arvioisin että näiden yleisömäärässä pitäisi olla joku 500-700 ihmisen ero.

  Joku tietävä taho voisi kertoa, lasketaanko näitä oikeasti vai vedetään vaan hatusta lippujen ennakkomyyntien mukaan ja lisätään siihen päälle kiva luku..
   
  Hops tykkää tästä.
 16. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  Itseä ainakin vituttaa tuo jatkuvien tekosyiden etsiminen. Aina on joku syy miksi taas oli paskat yleisömäärät. Se että jotkut palstalaiset ovat sitä mieltä on ihan ok mutta jos Liigan johdossakin asennoidutaan täysin ylimielisesti asiaan on hälyttävää.
   
 17. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Joukkueiden välillä on eroja siinä, mikä luku ilmoitetaan katsojamääräksi. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin SaiPan kohdalla luku on kausikortit + myydyt irtoliput, ei paikalle saapunut katsojamäärä.
   
 18. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Ruotsissa pelattiin tänään neljän ottelun kierros divaria. Siis Allsvenskania, Ruotsin toiseksi korkein sarjataso. Yleisö ka 3000.
  Okei, kaksi peliä vähemmän, mutta vain 500 katsojaa vähemmän kuin Suomen pääsarjatasolla perjantaikierroksella.

  Voi kun saatais Suomeenkin samanlainen yleisökulttuuri.
  Suomessa tällä hetkellä vain odotellaan, mikä vuosi on se vuosi,kun pääsarjatason yleisökeskiarvo alkaa numerolla 3 kauden päätteeksi. Itse veikkaan tällä menolla viimestään kahden vuoden päästä.
   
 19. August Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Osaatko kertoa kehitysidean, miten määrää saa lisättyä? Kysytäänkö ruottalaisilta?

  Lainaus:
   
 20. August Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Ruotsissa lähes 10 milj ihmistä, suomessa n. 5.5 milj. Ruotsin keskiarvot n. 6 000, Suomen n. 4500..eikö mene ihan ok suhteessa väkimäärään..

  Lainaus:
   
 21. Suurmestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Yleisömäärien laskuun on varmasti monta syytä ja jotain pitäisi tehdä. Seuraavat asiat tulevat heti mieleeni: Pelejä on ihan liikaa. Runkosarjasta voisi heti ensi alkuun ottaa ainakin kymmenen peliä helposti pois ja sitten sen jälkeen voitaisiin katsoa, että pitääkö vielä tehdä pientä säätöä vähentämällä pelejä vielä vähän. Pelimäärä on siihenkin nähden aivan liian iso, kun ajattelee, että suurin osa joukkueista pääsee pudotuspeleihin (suorat pudotuspelipaikat ja säälipleijarit). Mitä virkaa on näin pitkällä runkosarjalla, kun lähes kaikki kuitenkin pääsevät kevään tosipeleihin mukaan? Väkisinkin arvostus laskee, kun turhanpäiväisiä pelejä on älyttömästi. Sitten, kun otetaan huomioon se, että valitettavasti joka vuosi on vähintään yksi joukkue, jonka osalta on puolet kaudesta ollut selvää, että ei ole mitään mahdollisuuksia edes säälipleijareihin. Ei millään pahalla Ässä-fanit. Harmillista katsoa, kun perinteikäs seura on rappiolla. Minusta ei voi typerämpää ideaa olla kuin säälipleijarit. Minusta tämmöinen on kilpaurheilun halveksimista ja vie tosi paljon uskottavuutta sarjalta. Voisi olla niin, että kahdeksan joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin ja se siitä. Tämä jo pelkästään auttaisi sarjan uskottavuuden parantamisessa.

  Lippujen hinnat ovat aika kovat, jos ajatellaan, että kävisi katsomassa, vaikka kolme neljäsosaa joukkueensa kotipeleistä. Sitten on vielä perheellisiä, jotka ehkä haluaisivat käydä katsomassa pelejä enemmänkin, mutta äkkiä kustannukset nousevat aika isoksi, jos perheenisä lähtee katsomaan peliä kahden lapsensa kanssa. Ei sitä ehkä ihan joka peliä viitsi käydä katsomassa. Olen välillä ihmetellyt Tepsien kotipelien osalta, että eikö kannattaisi kokeilla lipun hintojen selkeää laskemista. Ottelutuotot voisivat halvempien lippujen muodossa olla jopa suuremmat. Saataisiin enemmän katsojia ja oheismyynti kasvaisi samalla. Saatettaisiin päästä jopa positiiviseen lopputulokseen ja samalla tunnelma hallissa on parempi. Kannattaisi ainakin kokeilla. Seurojen kannattaa ottaa huomioon sekin tosiasia, että ihmisillä on paljon muitakin vapaa-ajan aktiviteetteja, kuin oman joukkueen pelit ja nekin vievät rahaa. Rahat eivät kaikkeen riitä ja kilpailu vapaa-ajasta on kovaa. Lippujen hintoja kannattaisi ainakin kokeiluluonteisesti laskea.

  Markkinointi on yksi asia, jossa olisi paljon parannettavaa samoin siinä, kuinka joukkueet näkyvät ihmisten arjessa. Minusta esimerkiksi Tepsi näkyy tosi vähän kaupungilla ja arjessa. Ei hirveästi näy kaupungilla Tepsin logoa tai mainoksia. Kun asuin Tampereella, niin sielläkään ei hirveästi Tappara tai Ilves ollut esillä. Markkinointia pitäisi parantaa samoin näkyvyyttä. Seurojen pitäisi puhutella ihmisiä ja olla esillä. Pitäisi järjestää erilaisia tempauksia, tapahtumia ja olla monessa mukana. Näin saataisiin ihmisiä kiinnostumaan seurasta ja sen toiminnasta. Tietenkin tämä vaatii resursseja.

  Tuomarilinja ja joukkueiden pelitavat on yksi asia, johon kannattaisi kiinnittää huomiota. Tuomarilinjassa pitäisi mennä NHL malliin. Kaikki ylimääräinen kahvaaminen ja koukkiminen pois. Nyt näkee aivan liikaa sitä, että kiekollista ja jopa kiekotonta pelaajaa hakataan mailalla surutta käsille ja ympäri kehoa. Kahvaamista, estämistä ja koukkimisista sallitaan ihan liikaa. Kun näihin asioihin puututtaisiin tiukasti, niin pelistä tulisi vauhdikkaampaa ja viihdyttävämpää. Joukkueet voivat myös itse vaikuttaa pelin viihdyttävyyteen. Tietenkin myös jääkiekko on tulosurheilua ja tulos ratkaisee eli sen kustannuksella ei voi lähteä yltiöpäisesti hyökkäämään. Ei puolustamista ja träppiä pidä kieltää. Heikompien joukkueiden ainoa mahdollisuus pärjätä on se, että pelaavat puolustusvoittoisesti. Vähän turhan paljon näkee kuitenkin sitä, että pelataan pelkkää träppiä ja viivelähdön viivelähtöä sekä pyöritään oman maalin takana ja tehdään jätön jättöä. Träppi ja viivevähdöt ovat toki tarpeellisia taktisia elementtejä, eikä niiden käyttöä pidä lopettaa, mutta rajansa kaikella. Joukkueet voisivat pelata rohkeammin ja suoraviivaisemmin. Tietenkin jokainen joukkue pyrkii maksimoimaan oman suorituksensa tavalla tai toisella, eikä siinä mitään. Tuosta tuomaritoiminnasta vielä sen verran, että se on sen verran surkealla tasolla, että sekin häiritsee katsojakokemusta. Tuomarien ja tuomaroinnin tasoa pitäisi ehdottomasti parantaa.

  Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu, mutta minusta liigassa on pari joukkuetta liikaa ja toisekseen sarja pitäisi avata. Hyvä kysymys on, että olisiko mestiksessä tarpeeksi joukkueita, joilla on oikeasti resursseja ja mahdollisuuksia pelata liigassa uskottavasti. Kaikki eivät tästä ajatuksesta pidä, mutta kyllä joukkuemäärää voisi parilla pienentää, vaikka sarjaa ei sitten avattaisi. Kyllä minusta pitäisi ainakin kokeilla sarjan avaamista, koska sekin toisi lisää mielenkiintoa seuraamiseen. Liigalisenssin saamiseksi pitää sitten vain olla hyvät kriteerit, joita pitää myös noudattaa. Tietenkin tässä sarjan avaamisessa on omat ongelmansa ja kysymysmerkkejä.

  Liigan johdossa on samat ongelmat kuin monien muidenkin suomalaisten urheiluorganisaatioiden johdossa. Herrat ovat siellä omassa norsunluutornissa, eikä heitä oikeasti kiinnosta liigan kehittäminen. Samoin heillä ei ole osaamista. Pääasia, että hyvävelikerhon saunaillat pyörivät. Johdon pitäisi herätä omasta kuplastaan ja tunnustaa tosiasiat, että jotain pitäisi tehdä. Sen jälkeen ruvetaan oikeasti paneutumaan siihen, missä mättää ja kuunnellaan seuroja, faneja ja niitä muita potentiaalisia katsojia. Eihän liigan johdolla ole mitään käsitystä siitä, missä mättää. Kyllä seurojenkin johdossa olisi paljon parannettavaa. Nämäkin asiat vaikuttavat heti negatiivisesti katsojalukuihin. Tepsin johdon taannoiset sekoilut, Hifkin johdossa ja Ässien johdossa on sekoiltu. Tässä nyt muutama esimerkki, eikä niitä tarvitse tässä ruveta avaamaan. Kyllä jokainen jääkiekkoa seuraava tietää, mitä tarkoitan. Eivät nämä anna kovin hyvää kuvaa ihmisille ja senkin takia joku jättää tulematta peleihin.
   
  Eduuz21, Ränse, HaZekki ja yksi muu tykkäävät tästä.
 22. Vahva tunne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tuossa yllä oli hyvää asiaa. Lippujen hinnat aivan järkyttävällä tasolla. Hallit saataisin täyteen hintoja laskemalla, kyllä se erätaukomyynti kattaa varmasti menetetyt lipputulot. Myös pelejä tuhottomasti liikaa, pahimmillaan useampi kotiottelu viikossa noilla hinnoilla tappaa kyllä tehokkaasti peleihin menot.
  Vähän sama asia joka hommassa, missä yleisöä. Yritetään ottaa tuotto lipputuloista, yhtään ei luottoa ole siihen oheismyyntiin. Suomessa ei vaan osata.
   
 23. Orava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Se mikä tekee otteluiden vähentämisestä vaikeaa on se fakta, että samalla vähennetään tuloja. IFK on ehkä huono esimerkkijoukkue, mutta täällä ehdotettu 10 ottelun vähentäminen takoittaisi 5 kotiottelun vähenemistä. IFK: katsojakeskiarvolla ja jos lipun keskihinnaksi arvioidaan 20€ niin se tekee yhteensä 700 000€. Vaikka ottelun tuottamiseen menee tottakai rahaa, niin onhan tuo jo aikamoinen summa keksiä jostain.

  Jos taas olettaa, että saisi kadonneet 35 000 katsojaa takaisin muiden otteluiden lisääntyneinä katsojamäärinä, niin se tarkoittaisi 1400 katsojaa lisää ottelua kohden, mikä on enemmän kuin halliin mahtuu. Ei ole siis mahdollista. Mikäli tähän yhtälöön laskisi vielä lippujen hintoja, niin vaikeaksi menee.
   
 24. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Eikös Sämpylällä ollut hyviä kehitysideoita myös Suomen rikoslain (ja siinä samalla myös perustuslain) uudistamisen suhteen? Näistähän voisi tehdä jonkun yhdistelmän: julkiset hirttäjäiset jokaisen liigaottelun toisella erätauolla, ekalla erätauolla on tietty järjestetty demokraattisesti huutoäänestys tuomioista.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo toisaalta itse näkisin että viisi kotiottelua olisi liikaa pois, mutta ruotsin 14 joukkuetta ja 55peliä kuulostaisi tääläkin jolla voisi sarjan profiilia nostaa. Yksi häntäpään tiimi laskemasta yleisökeskiarvoa niin koti kun vierasotteluista ja pelimäärä edes hieman optimaalisemmaksi. Tietenkin parin pelin tuotot lähtee mutta uskoisin että pitkällä tähtäimellä ne voisi kyllä takaisin saada. Auttaisi tasaisemman sarjaohjelman luonnissa varsinkin niillä jotka esim. CHL pelaa ja saada sieltä lisätuloja paremmin.