Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana mailanmittaaja, 18.09.2018 klo 20.56.

 1. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Katsojat, joita on viilattu linssiin vuosikymmeniä, eivät enää palaa pelkillä lupauksilla tulevasta tai keskikastin runkosarjasijoituksella. Nämä palaavat halliin vasta, kun pelataan kärkisijoituksista. Pitkä taaperrus on syönyt tuota mainitsemaasi potentiaalia myös sitä kautta, että varmasti viimeisten vuosikymmenien aikana Tapparan kannattajien määrä on kasvanut suhteessa Ilveksen kannattajiin.

  Olen huolissani Tapparan ja Kärppien laskevasta yleisömäärästä siksi, että kyse on koko Liigan ongelmasta - en siis nostaakseni Ilvestä jalustalle. Pelkään, että niin Ilveksellä kuin Tapparallakin tulee olemaan haasteita uuden areenan täyttämisessä uutuudenviehätyksen laannuttua. Ilves voi lyhyellä tähtäimellä nostaa yleisömääriään rajustikin, jos menestystä pitkän tauon jälkeen joskus tulee, mutta tuollaiset buumit saattavat jäädä lyhytaikaiseksi iloksi jos pitkällä tähtäimellä ottelutapahtuman kiinnostavuutta ei saada nostettua.
   
  Euro71 ja Nännimäinen tykkäävät tästä.
 2. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä. Olen myös sitä mieltä, että Kärppien laskevaan yleisömäärään suurin syyllinen on televisio (tai siis netti-telkkari) yhdistettynä siihen, että Kärpille on ollut todella nihkeää koettaa toteuttaa mitään parannuksia paikan päälle tulevalle katsojalle. Minusta henkilökohtaisesti tuntuu siltä, että jos menee katsomaan Kärppien peliä paikan päällä Raksilassa, niin kaikki puitteet ja tapahtuman organisointi on suunnilleen samalla tasolla kuin menisi katsomaan C-junnujen matsia Linnanmaan harjoitushalliin - ainoastaan lipun hinta on korkeampi. On se tähän saakka toiminut, mutta kun nykyään vaihtoehtona on katsoa sama matsi kotisohvalta, niin se alkaa tuntua yleisömäärissä. Tapparan tilanteesta en tiedä sen enempää.
   
  1971 ja -One- tykkäävät tästä.
 3. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Yksi iso ongelma on se, että voitetaan vääriä pelejä. Nimittäin Ilveksen pistetahti vieraissa on sarjan neljänneksi paras, mutta kotona toiseksi huonoin. Kuvitteellinen esimerkki viime ajoilta: jos joku satunnaiskatsoja on tullut viettämään perjantai-iltaa ajatuksella, että kai ne nyt sarjajumbon kotona voittaa, niin tappion jälkeen muisto tuskin siitä kirkastuu, vaikka parista seuraavasta vieraspelistä tuleekin täydet pisteet.
   
  Punamusta tykkää tästä.
 4. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  JP Jalo aloittaa lähetyksen kertomalla kuinka vähän täällä Hakametsässä on katsojia. Mitähän siellä nyt tapahtuu.
   
 5. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Sekä Vaasassa että *Mikkelissä 2700. Voiko mennä keväämmällä miinukselle kuten jääpallossa?

  t. V.Niämine

  e. *Oho, Lappeenrannassahan tuo peli oli :D
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2019 klo 21.18
 6. Bacon Jäsen

  Joo surkea yleisömäärä Mikkelissä. Häpeäisitte mikkeliläiset.
   
  Wiljami tykkää tästä.
 7. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  En muista kenen treenit oli nyt illalla Ikiomalla, mut jos tollanen yleisömäärä on siellä ollut, ni onhan se kohtuu hyvin.
   
 8. Nännimäinen Jäsen

  Lainaus:
  4127 ilmoitettiin...Paikalla oli tv-kuvan perusteella ihan helvetisti vähemmän.
   
  Hops tykkää tästä.
 9. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Alle 6-vuotiaiden taitoluistelu huimassa nousussa.

  Joo joo. Siinä illan kus..määrät:
  Tampere 4127
  Rauma 3402
  Lappeenranta 2776
  Vaasa 2709
   
 10. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Jotenkin todella säälittävää ja lapsellista touhua tuo noiden katsojamäärien "manipulointi" = päin helvettiä ilmoittaminen.

  Siis tavallaan sen ymmärtää miksi niin tehdään, mutta sitten oikeasti taas ei ollenkaan. Miksi ei vaan voi laskuroida ovilla ennen peliä, ilmoittaa paikalla olijat ja sillä sipuli. Ja kyllä, KK on edellä kävijä tässä ja tiedän sen ja hyvä niin. Ihan venäjän touhuja ilmoitella jotain hatusta vedettyjä, luuleeko ne et joku uskoo noihin? Just sama kun ry.. venäjän höpinät ihan päättömiä monta kertaa ja naama pokerilla vedetään ja luullaan et täydestä menee.
   
  FASlapsi, Taffel, John Lidgett ja yksi muu tykkäävät tästä.
 11. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Lainaus:
  Tuli mieleen tämän illan Ilveksen katsojamäärä ilmoituksen (4127 just joo, ainakin tv-kuvan perusteella totuus on jälleen jotain aivan muuta) jälkeen että ilmoittavatko tamperelaisjengit luvut samalla logiikalla vai onko toisella enemmän ilmaa kuin toisella? Erilaiset ilmoituskäytännöt voivat nimittäin selittää isojakin eroja.

  Onko tamperelaiskirjoittajilla tästä (puolueettomia) havaintoja?
   
 12. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kyllä ilmoituskäytäntö on sama kaikilla joukkueilla lukuunottamatta KooKoota. Eli ilmoitetaan myydyt+ilmaiseksi annetut liput. Toki tätä voi sitten "kusettaa" jakamalla ilmaislippuja reilusti niihin peleihin, joissa yleisömäärä on jäämässä heikoksi. Ilveksen osalta ilmaislippujen määrä on tuntuvasti vähentynyt uuden johdon tultua remmiin. Tapparan ilmaislippumääristä en tiedä mitään.

  Tänään varmasti satoja kausikorttilaisia/ilmaislippulaisia jäi kotiin katsomaan peliä siksi, että peli näkyi telkkarista, ja koska lauantaina on taas kotipeli. Päälle vielä heikot tulokset viime viikkojen kotipeleissä. Yhteensä varmaan n. 1000 katsojaa vähemmän oli hallissa kuin ilmoitettiin.
   
 13. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Tässähän se tulee juurikin tuo pihvi. Boldasin. Eli mitä silläkään on sitten yhtään mitään väliä montako on "jaettu" ? Kuka ikinä missään tietää, että onko jokainen niistä jonkun yksittäisen käteen laitettu eli jaettu? Eli eikö olisi ihan sama laittaa toimistolla tulostin surisemaan, silppuri perään ja tupa täyteen joka ilta "kyllä mää tulostin niitä niin paljon ku halli vetää" tai jotain muuta yhtä järkevää, tai järjetöntä. Eli ihan sama vetää hatusta se luku sinne vitut lipuista, kun sillä ei itse yleisömäärän kanssa ole yhtään mitään tekemistä sen enempää kuin "myydyt+jaetut" ja paljonko sitten hallissa on katsojia paikalla. Toimiston ikkuna auki ja heittää peukalohangallisen "ilmaislippuja" tuuleen ne on sillä jaettu, kun näyttää 5min ennen peliä et ei tuu kun puoli hallia "täyteen" ja johan onkin ykskaks katsojia..

  Jos jollain on joku perversio ilmoittaa mediassa / tietää jaettujen lippujen määrä, niin vois silti kun hallin katsojamäärä uutisoidaan, ilmoittaa sen ihan ovelta laskettuna. Katsojamäärä on katsojamäärä, ei lippumäärä. Morjens mitä touhua.

  ps. ei One sinulle mitään, ihan siis tuota käytäntöä vaan kiroan ja ihmettelen.
   
  FASlapsi, Taffel, -One- ja yksi muu tykkäävät tästä.
 14. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Kausikorttilaiset lasketaan Tapparalla ainakin varmasti tuohon mukaan(tämän on oltava varmaa, koska on ilmoitettu täysi halli, vaikka olen ollut muualla). Muuten kyllä noin silmämääräisesti tuntuisi olevan säännöllinen logiikka, miten nuo yleisömäärät ilmoitetaan. Meikäläisellä on nimittäin hallilla tapana siinä ennen pelin alkua heittää 50 tarkkuudella veikkaus, että paljonko on ilmoitettu yleisömäärä, ja tuo osuu lähes aina sadan katsojan tarkkuudella (kun ei osu, on joku hallin osa yliedustettuna lippukamppiksen tai vierasfanien pikkujoulumatkan takia).

  Ja Tapparan yleisökeskiarvoa laskee muuten hienokseltaan se, että viime kaudella saatiin yhteen KalPa-peliin viirinnoston myötä sellainen reilu 2000 lisäkatsojaa. Viirinnosto veti about saman kuin paikallisavaus tänä syksynä, eli viime kaudella oli yksi "lisäpaikallinen".
   
 15. Hops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KooKoo
  Lainaus:
  Juurikin tätä samaa olen ihmetellyt. Jos näillä ilmoituksilla ei ole kerta kaikkiaan mitään tekemistä todellisuuden kanssa niin mitä virkaa niillä sitten on.
   
 16. Dalhan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Washington Capitals
  Kärppien yleisömäärän laskuun isoimmat syyt ovat:
  1. Televisio ja sen helppous ettei tarvi lähtä hallille jotta haluaa katsoa pelit, 15€ kuussa ja siinä se niin näkee kaikki pelit, itse asun 15km päästä hallista ja ainoastaan silloin tulee käytyä katsomassa kun saa työpaikalta kausikortit lainaan tai vastassa Hifk, Tappara, Tps tai jokin kiinnostava joukkue

  2. Liigan Mestis joukkueet yms heittopussit jonka pelaajistosta ei tunne oikeastaan ketään, hajuakaan pelitavasta yms.. ei kiinnosta ainakaan hallille lähtä katsomaan, telkkarista näkee senkin.

  3. Jokereiden sekä Bluesin lähtö liigasta.

  4. Ottelutapahtuma (Mikkola hoida hommas!!) sekä halli perseestä, 6000ihmistä kun ahtaa pienille käytäville jossa kioskit, vessat yms paikat kaikki tukossa ja osaavaa henkilökuntaa ei ole tarpeeksi (paljon talkoolaisia yms ymmärrän)

  5. Fanikatsomon täysin väärä sijainti, hallissa istuu 5800 ihmistä hiljaa ja katsotaan paheksuvasti kun joku esimerkiksi taputtaa tai kannustaa... Halliin tarvittaisiin tunnelmaa esimerkiksi opiskelijoista yms.

  6. Lippujen hinnat sivuille istumaan 31€-26€ ihan sama onko siellä Raahe-Kiekko, Jukurit vai Tappara vastassa, hinnoittelussa pitäisi ottaa huomioon vastustaja sekä viikonpäivä.
   
 17. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Niillä on sponsorienhaalimisvirka. Vaan miksi sponsoroinnista vastaavat eivät tätä halua ottaa huomioon.

  Sehän mikä tässä vituttaa on se, että jos joskus 25 vuoden päästä haluaa tutkia katsojalukuja, niin sitä ei välttämättä enää muisteta kuinka ne ei ollut noin oikeasti.

  Yksi koko kiekkopuolen parhaimmista ketjuista on tuo maaginen historiassa televisiossa näytetyt ottelut. Siihen voi luottaa ja siinä tehdään tarkkaa tutkimusta. Mitä järkeä olisi tehdä samanlaista työtä joskus katsojalukujen suhteen. Sinne voisi vain laiskasti laittaa mitä haluaa. Se olisi aivan nollatutkimus.
   
  Taffel ja Hops tykkäävät tästä.
 18. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä ongelma taitaa koskea nykyisin suurinta osaa liigajoukkueista, entisiä fanikatsomoita on muutettu istumapaikoiksi ja siiretty hallin huonoimpiin nurkkiin. Tunnelmaan iso vaikutus noilla ja sitä myöten koko hallin myyntiin.

  Kokoajankun kun tv-palvelut paranee ja ihmisten vapaa-ajasta taistellaan kovemmin niin oma veikkaus että Ässien 99e kausikorttien tyylien suuntaus tarvitsee lisääntyä muillakin paikkakunnilla noiden tiettyjen katsomonosien kohdalla jos halutaan pistää katsojamäärät hyvinä ja yrittää ottaa sitten tulot muuta kautta. Osittain joillakin paikkakunnilla tainnutkin noiden halvempien kausikorttien avulla katsojamärät pysyä melko samoina kun ennen.

  Äkkiseltään tulee mieleen nuoret ja opiskelijat joihin seurat voisi nykyistä enemmänkin panostaa ,harvalla seuralla on omia kausikortteja tälle kohderyhmälle tai ne on melkein saman hintaisia kun muille. Silti niillä saattaa olla halpoja kohderyhmälippuja irtomyynissä 5-10e josta vielä menee iso siivu lippukaupalle. Paljon enemmän voisi olla tyyliin 50e hintatasoisia kausikortteja myynnissä erikoisryhmille ja niillä hakea täytettä katsojamääriin. Tämä kohderyhmä vielä on harvemmin ostamassa mitään 600e istumakausikorttia niin ei olisi niin suoraan edes myynnistä pois. Liiga voisi melkein pistää jonkun kausikorttihaasteen pystyy yhteistyökumppanien kanssa opiskelijoihin ja nuoriin suunattu . Joka seura pistäisi myyntiin oman kykynsä mukaisen määrän kortteja.
   
 19. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Varmaan yksi ongelma tässä on se, että käytännön muuttamista pelätään. Sehän tarkoittaisi rajua laskua ilmoitettuihin yleisömääriin, ja ilmeisesti liigajoukkueet eivät kestä ajatusta yleisökatoa kirkuvista lööpeistä. Mutta kuten sinäkin ehdotit, voisi jatkossa ilmoittaa molemmat luvut, jolloin vertailukelpoisuus vanhaan säilyisi.
   
  Hops tykkää tästä.
 20. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Tässä on paljon pointtia ja varmasti kannattaisi ainakin kokeilla. Ja vaikka onkin varmasti niin ettei näillä nuorilla ja opiskelijoilla ym. Ole niin paljoa varaa käyttää oheismyyntiin niin silti nuoriin kannattaa ja kannattaisi panostaa. He siellä tulevaisuudessa sitten ovat jos ovat, tuomassa rahaa kunhan meistä vanhoista pieruista aika jättää.

  Tätä ei vaan saa tehdä "muiden" kustannuksella, ne jotka käy nyt, joilla rahaa on käyttää, vanhemmat jne. Jos ne putsataan sillä varjolla et muut käy halvalla, niin jossain vaiheessa tulee raja ja sanotaan et pitäkää tunkkinne, parilla kympillä kuussa näkee kotisohvalta.

  Kuriositeettina, kävin Kohon juhlapelissä, jmlauta 17! Ekua seisomaan. Siis tilannehan oli se et suunnilleen mistään hinnasta sieltä olisi pois ollut, mutta ei hele noita hintoja... En ihmettele et porukka siirtyy tvn ja oman jääkaapin halvemman tarjonnan ääreen.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 21. Nadchal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tiistaisessa hesarissa oli juttua liigan yleisömääristä johon oli haastateltu kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelään hs.fi - Ässien romahdus painaa Liigan yleisömääriä alaspäin – myös kaksi yleisöveturia menetti selkeästi katsojia, ”Kyllä he taas koviin peleihin tulevat”

  Mielestäni aika vaarallinen ajatusmaailma että kyllä katsojat palaavat pleijareihin. Jos itse olisin seurapomo niin jokainen paikalle tulematon katsoja pistäisi kyllä mietityttämään koska tämä voi huomata että vapaa-aikaa voi käyttää toisellakin tavalla kuin matsissa tai kotoa pelin näkee paremmin/halvemmalla ja kynnys jättää seuraavakin peli väliin matalenee.
   
  Euro71 tykkää tästä.
 22. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Säälipleijareiden ja puolivälierienkin kohdala tullaan taas uudestaan hämmästelemään yleisömääriä joillain paikkakunnilla. Silloin sanotaan, että "kyllä he taas välieriin ja finaaleihin tulevat".
   
 23. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Huom: Ellei ollut sitten välikausi menossa. Hakametsässä parhaillaan Tappara - Lukko ja sinne saadaan 4000:n päälle lukemat vaikka todella tyhjän näköistä.
   
 24. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Hakametsässä ON tyhjän näköistä, kun siellä on vähän päälle 4000 silmäparia...
   
 25. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  4300. Iso halli kun päädyt, kulmat ja pitkien sivujen alaosat tyhjinä. Kyllä tuonne yli 14 000 menee, eikä kovin paljoa tarvitse päällekkäin olla.