Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan yleisömäärät kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana mailanmittaaja, 18.09.2018 klo 20.56.

 1. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Pannas oma ketju pystyyn yleisömäärien spekulointia varten. Avausottelut on saatu pelattua melkein kaikilla paikkakunnilla (HIFK aloittaa kauden näköjään kolmella vierasottelulla) ja tällaisilla yleisömäärillä lähdettiin liikkeelle eri paikkakunnilla:

  Turku 7203 (HPK)
  Tampere / Tappara 6544 (Ilves)
  Oulu 5377 (KalPa)
  Pori 5376 (TPS)
  Lahti 4659 (Lukko)
  Tampere / Ilves 4572 (JYP)
  Jyväskylä 4307 (HIFK)
  Hämeenlinna 4291 (Tappara)
  Rauma 4290 (Ässät)
  Kouvola 4172 (SaiPa)
  Kuopio 4025 (Jukurit)
  Lappeenranta 4022 (KooKoo)
  Mikkeli 3701 (HIFK)
  Vaasa 3007 (Pelicans)

  Avausotteluthan aina kiinnostaa ja aika tyypillistä, että avauspelissä on enemmän katsojia kuin joukkueen peleissä keskimäärin. Jos verrataan viime kauden keskiarvoihin, niin ainoastaan Ilveksellä oli viime kauden keskiarvo (4679) korkeampi kuin tämän kauden avauspelin yleisömäärä. Oulussakin (5394) päästiin vain niukasti yli ja Vaasassakaan (2840) ei hirveästi viime kauden keskiarvoa ylitetty.

  Vaasan lukema erottuu kyllä selvästi joukosta ja on ihmeellisen pieni yleisömäärä avausottelussa. Tänään on siellä menossa sitten toinen kotiottelu HIFK:iä vastaan ja yleisömäärä vain 2785, vaikka Sport otti avausottelustaan vielä hienon voiton. Toisaalta, Vaasassa on näyttänyt edellisilläkin kausilla puuttuvan tuo monelle muulle paikkakunnalle tyypillinen "alkuinnostus", paitsi nyt tietenkin tuolla ensimmäisellä nousun jälkeisellä liigakaudellaan.

  17-18 3145 (Lukko)
  16-17 2921 (Ilves)
  15-16 3492 (JYP)
  14-15 4169 (TPS)

  Toista kotiotteluaan pelaavat tänään myös KalPa (3014) ja TPS (4519), missä on toki myös aika rankasti tultu alaspäin avauskierroksen lukemista.

  Tällä kaudella ei nyt sitten yleisömääriä ihan niin rankasti ole polkemassa televisioinnin hinnoittelu kuin viime kaudella, mutta melko edullisestihan liigan näkyviin saa ja selväähän se on, että lukemat tulevat painumaan lähes kaikilla paikkakunnilla reilusti alaspäin noista avauskierroksen määristä, kun pitkä ja pimeä syksy etenee.
   
 2. Luxray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Telian Liiga-lähetysten laatu
  Surkeita lukemia lähes kaikkialla. Ei mulla muuta.
   
 3. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Lainaus:
  Aika sama laulu joka syyskuu.
   
 4. Anthero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Symp. Jukurit
  Nonniin ja sitten ei muuta kun luettelemaan ne kaikki vakiot: mökkeily, pihatyöt ja mitä näitä nyt on... Joka syksy tulee sama keskustelu eteen.
   
 5. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Turussa vierailemassa Kärpät ja paikalla vähän yli 4500 katsojaa. Aika surkeaa, sanoisinko. Mutta kuten todettua, samahan se on jokaikinen syksy.
   
 6. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ihmettelen tätä, Turussa kuitenkin hyvä sekä mielenkiintoinen joukkue kasassa ja Liigan avauspäivänä tuntui olevan hyvin väkeä hallissa (yli 7000) sekä hyvä tunnelma, aikamoinen droppaus heti toiseen peliin tuosta sitten vaikka vastassa toinen mielenkiintoinen joukkue kotijoukkueen lisäksi eli Kärpät...
   
 7. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Pelit ovat liian laadukkaasti ja vaivatta saatavilla, jolloin kotikatsomon mukavuuden ylivoima vie katsojat halleista. Vaimitensenytolikaan.

  Mutta ei. Ei tuosta oikein voi johtopäätöksiä vetää mihinkään suuntaan. Aika samaa tasoa vaikuttaisi viime kauden avauksen kanssa olevan yleisömäärät. Ei mitään erityisen silmäänpistävän suurta heittoa näyttäisi olevan. Tosin esim. Turun tämän päivän yleisömäärä on toki hieman säälittävä. Ei sekään silti anna aihetta paniikkiin vielä.
   
 8. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Minäkin ihmettelen täysin samaa. Oliko sitten niin, että on perus tiistai eikä ketään kiinnosta raahautua sinne hallille... luulisi nykyisin kiinnostavan, kun TPS on oikeasti hyvä ja kova joukkue, toisin kuin muutama vuosi sitten.
   
 9. Hopeavarjo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Viime kaudella Turussa kaksi ensimmäistä tiistaipeliä keräsi kumpainenkin 3600 katsojaa. Siihen nähden tuo 4500 on varsin kohtuullinen lukema. Viime syyskuussa Kärpät kohdattiin perjantaina seitsemännessä liigapelissä kuuden tappiottoman pelin jälkeen ja mässäiltiin 4800 katsojalla. Turussa ei siis laskua havaittavissa.
   
 10. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Itse olen sentään tehnyt mielestäni riittävästi joukkueeni eteen ja maksan kausaria vaikka muutinkin vihollisjoukkueen kotikaupunkiin ja tuskin montaa peliä joutaa tällä kaudella näkemään ainakaan kotihallissa.
   
 11. HaZekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans,Suomi
  Lainaus:
  Kyllä lahes oli ihan kohtuullisen hyvä yleisömäärä. Vaikka lipun hinta oli noussut 4eur. viime kaudesta.(seisomapaikka)
  Tuskin tulee perjantaiksi huononemaan.

  Tuo anniskelu katsomo (b-2) missä on paljon hyviä istumapaikkoja näytti olevan suht täynnä. Voi olla ihan oikea "jackpot" seuralle tämä...
   
 12. eCiuj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Varmasti maanantainen Turun Derby söi yleisöä Kärpät-pelistä: kuitenkin viiteen päivään kolme kotiottelua Tepseillä.
   
 13. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  KalPallahan avauksen yleisömäärä oli paras moneen vuoteen ja tuo eilisen Lukko pelin yleisömäärä oli suorastaan loistava kun ei ole kerta eikä kaksi kun alkukauden arkipeleissä esim. Lukkoa vastaan on ollut hikisesti 2500 katsojaa.
  Enemmän sanoisin, että KalPalla on kausi alkanut mahtavasti yleisömäärien suhteen.
   
 14. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Lainaus:
  Jep. Tepsihän veti viiteen päivään yli 17000 katsojaa mikä on ihan ok määrä näin lokakuussa, kun kaksi peleistä oli vielä maanantaina tai tiistaina.
   
 15. Toivo Suursoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Niinpä. Itse oli lauantaina paikan päällä ja maanantaina paikan päällä. Siksi jäin sohvalle katsomaan tiistain peliä. Kun perheestä muut eivät käy peleissä, niin ei sitä joka päivä voi olla hallilla/stadionilla. Valitettavasti. Tiistainen pelihän oli ehdottomasti helpoin tiputtaa pois.
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ihan perusjuttuja, että kiinnostavampi vastustaja kerää enemmän yleisöä. Ei tuossa mitään sen kummempaa taustalla ole.
   
 17. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Näin on, jätin vaan jotain mielikuvituksen varaan tuossa.
   
 18. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Mun kalenteri on kyllä edelleen syyskuussa.
   
 19. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  Ymmärsinkö oikein, että hallitsevaa mestaria vastaan peli on vähemmän kiinnostava, kuin tässä tapauksessa Kerhoa vastaan?
   
 20. eCiuj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Ymmärsitte aivan oikein, Kärpät ei kiinnosta ketään.
   
 21. HokiJone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Mörkö
  Lainaus:
  Ymmärrän sinällään pointin, kun viime kausina kyseiseltä joukkueelta on jopa kotiluolassa ollut hankala pisteitä saada. Ketä kiinnostaa lähteä katsomaan ennalta hävittyä peliä?
   
 22. Emu1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tai ketä kiinnostaa lähteä katsomaan peliä kun vastassa on häntäpään joukkue.
   
 23. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Varsinkaan jos häntäpään joukkueen logossa on häntä ja pää mutta tekemisessä ei ole päätä eikä häntää. SaiPa jakaa ilmaislippuja ensi lauantain Kärpät-peliin.
   
 24. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Eiköhän tuo kerro aika paljon Kärppien kiinnostavuudesta yleisön silmissä, kun Turussa ei saada porukkaa hallille ja Lappeenrannassa joudutaan jakamaan ilmaislippuja, jotta saadaan ihmisiä katsomaan Kärppien peliä.
   
 25. Kendo26 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Kertoo erittäin paljon. Tänään Turussa paljon enemmän katsojia kun vastassa oli KooKoo. Kärpät ei vaan kiinnosta suurta yleisöä.