Tässä kun koronan kourissa olen niin ajattelin kerätä vielä tuolta CHL kaudesta 2014-2015 lähtien kaikki Suomalaisten joukkueiden ottelut eri maiden joukkueita vastaan ja lyödä tulokset yhteen. Näissä on siis mukana kaikki lohkovaiheiden ja pudotuspelien ottelut. Tasapelejä en laskenut mukaan, niitä oli muutamia pudotuspeleissä joissa pelattiin kaksi ottelua, ja joiden tulos laskettiin yhteen. Näiden lisäksi pudotuspeleissä oli myös Suomalaisten keskinäisiä kohtaamisia ja niitä en luonnollisesti mukaan laskenut.
Suomi - Ruotsi 27-45
Suomi - Sveitsi 29-25
Suomi - Tsekki 29-17
Suomi - Saksa 32-15
Suomi- Itävalta 17-7
Suomi - Norja 12-4
Suomi - Tanska 6-2
Suomi - Pienemmät maat (Iso- Britannia, Slovakia, Ranska, Valko- Venäjä, Puola, Slovenia) 32-6
Sama kaava jatkuu, Ruotsi on ylivoimainen. Sveitsin kanssa tasaista ja oikeastaan kaikki muut ovat kaukana perässä. Toki rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että erot esimerkiksi Suomen ja Saksan liigojen välillä eivät varmasti ole noin isoja. Saksalaiset ovat joutuneet pelaamaan Suomen kärkiseuroja vastaan. Tilanne olisi eri jos tuonne heitettäisiin Suomesta vaikkapa Sport ja Ässät.
Mutta huomionarvoista on se, että Suomi ja Ruotsi ovat pelanneet poikkeuksellisen paljon vastakkain. Uskon tämän vaikuttavan myös tuohon CHL:n rankingiin. Jos Suomella olisi ollut vastustajia tasaisemmin eri maiden välillä niin uskallan väittää Suomen olevan edelleen tuossa rankingissa sijalla 2-3. Sveitsin ja Suomen voi heittää käytännössä miten päin vain sijoilla 2-3 ja ei välttämättä ole ollenkaan väärässä. Ruotsi on sijalla 1 ja siitä on turha kiistellä.
Mutta puheet siitä, että Tsekki, Saksa ja Itävalta olisivat menneet Suomen liigan ohi tasollisesti on aika kaukaa haettua. Lähemmäs varsinkin Saksa on tullut mutta samalla tavalla se on lähtenynyt myös Sveitsiä ja Ruotsia. Sveitsissä joukkueiden kärkipelaajat ovat Euroopan parasta, mutta joukkueiden kokonaisuus jää jälkeen Suomelle ja Ruotsille. Sitten taas jos verratan käytettävään budjettiin niin Suomi on Euroopassa kärkeä.