Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan pronssiottelu – kyllä vai ei?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Ikävänkantaja, 17.04.2016 klo 21.29.

?

Pitääkö Liigassa pelata pronssiottelu myös tulevaisuudessa?

 1. Kyllä, paras kolmesta -järjestelmällä

  2,8%
 2. Kyllä, nykymuodossaan

  53,4%
 3. Ei, pronssit pitäisi jakaa runkosarjassa paremmin sijoittuneelle välierissä hävinneelle joukkueelle

  28,7%
 4. Ei, pronssit pitäisi jakaa muulla perusteella kuin runkosarjasijoituksen mukaan tai ei ollenkaan

  15,1%
 1. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  No kaikillahan ne mielipiteensä tässäkin, mutta se on ainakin faktaa, että kahdessa viime pronssiottelussa (IFK nyt ollut niin on tullut katsottua), niin on pelattu tosissaan.

  Tossa klippi viimekauden Turussa pelattuun pronssipeliin 20.4.2018 TPS-HIFK. Näyttääkö siltä, ettei ketään kiinnosta. Ei oikein näytä kyllä :) Voitte kiinnittää vaikka siihen huomiota, kuinka TPS ensin juhlii "maalia" jatkoilla, mutta joka ei ollut maali lopulta. Ja kuinka HIFK juhlii sen jälkeen maalia. Ja yleisö elää mukana ihan kympillä.

  https://www.youtube.com/watch?v=L4XYUjenIhk
   
  Rademoottori, Toni85, BlackWolf ja yksi muu tykkäävät tästä.
 2. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Minulle Ässien kannattajana ainakin kevään 1995 pronssimatsi on ollut yksi kohokohdista. Taitaa mennä jopa Top5 -listalle.

  Kooste tuosta ottelusta

  Pitää pelata nykymuodossaan jatkossakin. Hauskaa että tästä keskustellaan ihan joka ikinen kevät.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 3. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Kyllä, tämä siis niin kauan kun mitaleita ylipäätään jaetaan. Pudotuspeleissä määritellään se kauden lopullinen paremmuus ja niin kauan kun jaetaan kulta- ja hopeamitalit niin kyllä se pronssimitalikin kuuluu jakaa yksittäisen pronssipelin perusteella.

  Itse toki olisin ihan valmis ottamaan ns. NHL-tyylin eli luovuttaisiin mitaleista kokonaan ja olisi vain Kanada Maljan voittaja ja toki jossain sivulausessa mainittaisiin myös se ns. runner-up. Mutta toisaalta kun vuosikaudet on jaettu mitaleita ja niitä on laskettu niin eiköhän nuokin nyt paikkansa pidä.
   
 4. RosaTom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kyllä se jälkikäteen on pronssi parempi kuin luu kädessä
   
  Hanson, Ikävänkantaja, Raid76 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 5. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Lainaus:
  No oli tossa nyt vähän heittoa mukana. Mitä seurannu keskusteluita ni suurinta osaa faneista ei kuitenkaan pronssimatsi hirveästi nappaa, ainakaan näiden kahden joukkueen välillä.
   
  RosaTom tykkää tästä.
 6. RosaTom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ja sitten matsin jälkeen kuitenkin toiset hymyilevät enemmän...
   
 7. Mikko78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  No ei sillä kyllä oikeasti ainakaan pelaajille ole mitään väliä. Seuralle ehkä.
   
 8. RosaTom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  No, katsotaan miten tiukaksi menee niin katso sitten pelaajien ilmeitä matsin jälkeen. Tää pronssipelin dissaaminen on idiotismia, jokaisen matsin haluaa oikealla asenteella oleva pelaaja voittaa!
   
  Toni85, Punamusta & Mikko78 tykkäävät tästä.
 9. Mikko78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Tuossa on kyllä totta se, että kilpailuhenkinen urheilija haluaa voittaa aina kun kentälle menee. Oli kyseessä Olympialaisten loppuottelu tai Sonkajärven paikallinen.

  Pronssiottelun dissaaminen ei ole idiotismia, mutta hienoa toki jos joku sitä arvostaa. Itselle ihan sama miten tuossa käy, vaikka oma kannattamani joukkue siinä pelaa.
   
 10. /dev/null Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jarno Pikkarainen
  Lainaus:
  Lappeenrannassa näitä pelataan niin usein. Varmaan kyllästyttää.
   
 11. RosaTom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Now we are talking. Merkitys on seuralle, pelaajalle, mutta ei sinulle. Allekirjoitan.
   
  Mikko78 tykkää tästä.
 12. Naakka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei. Mikäs tässä nyt on niin vaikea ymmärtää. Pelaajillekaan ei monille ole merkitystä pronssilla. Mutta kun pelataan, pelataan voitosta. Eli jos pakko on kentälle mennä, niin tietysti yritetään voittaa. Mieluummin kuitenkin suurin osa varmasti viettäisi rauhallista pääsiäistä perheen kanssa.
   
  Mikko78 tykkää tästä.
 13. /dev/null Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jarno Pikkarainen
  Niillekään lettumunille jotka ikinä ei tule voittamaan mitään, on kunnia-asia sanoa että ei merkitse mitään.
   
  BlackWolf, Anthero & RosaTom tykkäävät tästä.
 14. RosaTom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Tuolla on foorumissa avattu rinnalle toinen ketju, jossa ei keskitytä matsin merkitykseen. Hyppään itsekin sinne. Tämä oli kyllä ensin...
   
 15. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Siirto otteluseurannasta:
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä.

  Muistan junnuna, kun esim. Kerho-SaiPa-pronssimatsi (1999, 7-2) oli alusta loppuun asti hyväntuulista, yhteisöllistä karnevaalia - eräänlaista minivappua - koti- ja vierasjoukkueen kannattajien kesken, ja pelin jälkeen Kerhon tsekkiläiset menivät maalin päälle istumaan "pienoisjoukkuekuvaan" pronssit kaulassa.

  Voisi ne pronssit silti nykyään jakaa välierissä hävinneistä joukkueista runkosarjassa paremmin sijoittuneelle.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2019 klo 19.21
  Ruuhkis tykkää tästä.
 16. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Lisään tekstiini vielä sen, että pronssi tuskin muuttaa kaiken voittaneen ja saavuttaneen Kristian Kuuselan uraa tai elämää mitenkään. SaiPan hienolle ja seurauskolliselle kapteenille Ville Koholle pronssi kasvattajaseura paidassa merkitsisi varmaan enemmän, mitä me kannattajat voimme edes kuvitella.

  Otsikkoon vastaus, Kyllä ja nykymuodossaan. Vaikkei ne pelit ehkä meille suotuisia ole, niin osalle pelaajille ne saattavat olla kertaluontoisia ja ikuisesti muistettavia.
   
  Toni85, Popi Orri, BlackWolf ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 17. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Juuri näin, ja ihan vilpittömästi toivon, että nimenomaan SaiPa voittaisi jonain vuonna (edes) sen pronssin.

  Kaiketi se fiilis on ollut nimenomaan pronssipelistä 1999 lähtien, mistä asti olen sympatiseerannut SaiPaa kannattajineen.
   
 18. jahoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa
  Tuleeko pronssista rahallista palkintoa?
   
 19. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Liiga jakaa kaikille seuroille bonusrahaa kauden päätteksi jonka määrä riippuu lopullisesta sijoituksesta. Eli periaatteessa kyllä vaikkei se suoraan pronssimitalliin ole sidottu.
   
 20. Kun tämä pronssipeli kuulemma kiinnostaa molempia organisaatioita (Tappara, HIFK) ainakin virallisesti, niin kai molemmat joukkueet ovat teettäneet etukäteen lippalakit pronssimitalin kunniaksi?
   
 21. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Osalle pelaajista se on viimeinen peli liigassa, nykyisessä joukkueesaaan, tai viimeisen peli urallaan. Samalla myös uran ensimäinen tai viimeinen mitali.
  Nykymuodossaan pitää jatkaa.
   
 22. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kun Tappara viimeksi oli pronssiottelussa 2008, niin kyllä kiinnosti! Useamman huonon vuoden jälkeen oli hienoa mennä Hartwall Areenallea katsomaan Janne Ojasen - mahdollisesti - viimeistä ottelua. Voitto kruunasi illan, ja ehkä vaikutti myös Ojasen päätökseen jatkaa...

  Tänä vuonna välierien häviäminen vitutti ihan toisella tavalla, kun tavoitteena oli oikeasti mestaruus (2008 se oli vain kaukainen haave). Juuri sillä hetkellä pronssiottelu ei kiinnostanut ollenkaan, ja voin kuvitella fiiliksen olleen saman suuntainen monelle pelaajalle...

  Kuitenkin kun kiekko tänään putosi jäähän, niin aina sitä toivoo omien voittoa. Kun HIFK nousi tasoihin, niin alkoi oikeasti vituttaa, että ei kai tätäkin sössitä! Ja vitutus on hyvä asia, koska vitutus on välittämistä! Lopulta jatkoaikavoitto tuntui ihan miellyttävältä kauden päätökseltä - paljon paremmalta kuin välierien häviäminen.

  Sen lisäksi, että pronssiottelu määrittää joukkueiden sijoittumisen ja vaikuttaa pudotuspelituottojen jakautumiseen, niin se antaa voittavalle joukkueelle mahdollisuuden päättää kausi positiivisesti. Häviäjää todennäköisesti vituttaa, mikä on aina kasvun paikka!

  Siispä pronssipeliperinne jatkukoon!
   
  Toni85, Porilaine miäs, Anthero ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 23. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Mitä helvettiä, mainitsin saman Kohon tuolla otteluseurannassa juuri esimerkkinä siitä miten aivan varmasti pronssi maistuisi. Näköjään vajaa tunti myöhemmin kuin tämän viestin kirjoitit. Enkä ollut tätä viestiä lukenut. Kyllä olisin minäkin Koholle sen mitalin suonut ja soisin. Tosin jos menisi katsomaan muutaman vuoden taakse vastustajan joukkuetta, niin sieltäkin varmaan löytyy joku jolla ainoa mitali kaapissa on se pronssinen siitä pelistä.
   
  Ruuhkis ja Individual tykkäävät tästä.
 24. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Minulla ei ole mitään nykyistä pronssiottelua vastaan. Isompien seurojen kannattajia ei välttämättä kiinnosta niin paljon, mutta pienempien leireistä löytynee runsaammin mielenkiintoa. Perinteinen ottelu ja pronssin jakaminen pelaamalla on tapana ihan hyvä. Tuntuisi kummalta, jos se vain jaettaisiin välierien jälkeen paremmin runkosarjassa sijoittuneelle sakille. Pronssiottelu on kauden viimeinen koitos ja luulisi, että kausi olisi mukavaa päättää mitaliin.
   
  Partakus tykkää tästä.
 25. Yeap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kyllä pronssiotteluun voi sisältyä tunteita ja niin kuin edellisten kommenteissa mainitaan, se on kuitenkin joukkueen viimeinen ottelu ja osalle uran tai liigan viimeinen ottelu.

  Ivan Huml: "En voinut estää kyyneleitäni"

  Huml suosionosoitukset pronssipeli KÄR-JYP 2016

  Se oli viimeinen ottelu toistaiseksi Puljujärvelle ja Aholle sekä valmennuksesta Marjamäelle.

  Se oli yhden aikakauden päätös, ei pelkästään muutaman pelaajan viimeinen ottelu.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2019 klo 23.39