Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Liigan pronssiottelu – kyllä vai ei?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Ikävänkantaja, 17.04.2016 klo 21.29.

?

Pitääkö Liigassa pelata pronssiottelu myös tulevaisuudessa?

 1. Kyllä, paras kolmesta -järjestelmällä

  2,8%
 2. Kyllä, nykymuodossaan

  53,4%
 3. Ei, pronssit pitäisi jakaa runkosarjassa paremmin sijoittuneelle välierissä hävinneelle joukkueelle

  28,7%
 4. Ei, pronssit pitäisi jakaa muulla perusteella kuin runkosarjasijoituksen mukaan tai ei ollenkaan

  15,1%
 1. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Liigan pronssiottelukäytäntö on aiheuttanut keskustelua jälleen tänä keväänä, kun mm. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki otti voimakkaasti kantaa pronssiottelusta luopumisen puolesta.

  Jatkoaikalaisten mielipidettä asiasta on kysytty viimeksi kolme vuotta sitten "Pronssiottelu – kyllä vai ei?" -ketjussa, jossa n. 40 % vastaajista on ilmoittanut, että pronssiottelu puoltaa paikkaansa Liigassa.

  Pronssiotteluita on pelattu koko Liiga-historian ajan: vuosina 1976-86 paras kolmesta -järjestelmällä, ja sen jälkeen yksittäisinä otteluina.

  Pitääkö Liigassa mielestäsi pelata pronssiottelu myös tulevaisuudessa?
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2016 klo 21.40
 2. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Kyllä ainakin itselle oli iso meritys sillä KalPan pronssilla. Toki pikkuseuroille/niiden faneille pronssilla on isompi merkitys kun kestomenestyjille.
   
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Sattuneesta syystä meni kokonaan ohi tämmöinen peli, vaikka kyllä, tuloksen jostain kuulin.

  Marjamäen kommenttihan tuossa kertoo kaiken. Miksi ihmisiä kidutetaan?

  Sama sekoilu kuin kellojen siirrossa. Olisi kiva kuulla miksi. Onneksi pelaajat ovat vihdoin päässeet lomalle ja voivat olla rauhassa. Tai ne keillä on töitä jäljellä, niin on ainakin järkeviä töitä.
   
 4. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Onko tästä samasta aiheesta IHAN pakko puhua joka hemmetin vuosi? Siis IHAN JOKA VUOSI? Sovitaanko että ensi vuonna edes pidetään tästä keskustelusta välivuosi, jooko. Ihan turhaa ihmisten kidutusta.
   
 5. septi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Ei eikä jaeta mitaleita.

  En ole tainnut koskaan yhtä ainoata minkään sarjan pronssimatsia katsoa, koska ei vaan voisi vähempää kiinnostaa. Tappio finaalipaikan lipsumisesta on niin tuore että turhaa höntsäilyä koko peli. Edes maju-peleissä ei jaksa pronssimatsi kiinnostaa, vielä vähemmän Liigassa.

  Mitalit myös saavutetaan pelaamalla eikä millään runkosarjasijoituksilla, eli ei pronssipeliä --> ei pronssimitalia.
   
 6. Noitarumpu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Yksi matsi pronssista on hyvä. Kuitenkin sen verran on voimia verottanut edelliset matsit.
   
 7. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Mua on aina ihmetyttänyt se, kuinka iso asia tästä jaksetaan tehdä. Se on vaan yksi helvetin jääkiekkopeli :D
   
  Marlboro tykkää tästä.
 8. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Nostellaanpa tätä.

  Mielestäni Liiga-pronssit voisi hyvin jakaa suoraan sille välierissä hävinneelle joukkueelle, kumpi on sijoittunut paremmin runkosarjassa, niin kivoja karnevaaleja kuin pronssipelit ovatkin.
   
 9. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tälläinen nosto. Tietenkin on pakko. Nyt oli tosin välivuosia eli taas mennään.
   
 10. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Kyllähän nuo melko turhia ovat. Olympiapronssi on ainoa pronssi, jolla on merkitystä. Itseäni ei ole oikein koskaan pronssit kiinnostanut ja en muistaakseni ole yhtään Tuton pronssipeliä paikan päällä katsonut. Paras ratkaisu olisi, että molemmat välierissä hävinneet saisivat pronssimitalin.
   
 11. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Liigakauden turhin ottelu niiden mahdollisten matsien kanssa jossa kummankin joukkueen sarjasijoitus on jo varma, eli joko rs sijoituken mukaan tai ei ollenkaan. Toisaalta, kun niitä on aina jaettu niin kaipa se on sitten jaettava jatkossakin tilastonikkareiden mieliksi. Eli sanotaan että runkosarjasijoituksen mukaan. Ymmärrän että arvokisoissa jaetaan kolme mitalia mutta kyllä koko kauden kestävässä liigassa pelataan vain ja ainoastaan kannusta. Piste.
   
  Isokissa tykkää tästä.
 12. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olympialaisissakin pitäisi palata siihen, että prossimitaleita ei jaeta ollenkaan.
   
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ehkä olympiaperinnettä pitää jonkun verran kunnioittaa, mutta se harmittaa, kun asiasta ei edes keskustella. Vai oliko joskus aika milloin ei jaettu. Jos oli, niin siihen pitää palata.

  Vancouverissa 2010 olin hevoskilpailuissa sen pronssipelin aikana eikä harmita yhtään eikä ollut huono valinta.
   
 14. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Modernien olympialaisten historian alkupäässä noita säälimitaleita ei jaettu missään lajissa.
   
 15. pussukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Pronssipeli voidaan otella nykymallin mukaisesti tai vaihtoehtoisesti voitaisiin mitalien jakaminen lopettaa kokonaan ottaen mallia NHL:stä josta voittajalle jaetaan pytty ja pelaajille esimerkiksi nyt se sormus.

  Vaikka äänestin nykymallin puolesta niin olisihan tuo NHL-malli voittamista korostava ja omalla tavallaan ylevämpi. En kuitenkaan millään jaksa uskoa että tuohon Suomessa siirryttäisiin. MM-kisoissa ja varsinkin olympialaisissa mitalien jakaminen sopii perinteisiin, joten pronssipeli on siihen varsin sopiva.
   
 16. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Kyllä jääkiekossa (vuodesta 1920) aina on jaettu kulta, hopea ja pronssi. Totta on toki se että alkujaan nykyaikaisissakin olympialaisissa voittaja sai hopeaa, toiseksi tullut kuparia, eikä muita mitaleja jaettu.
   
 17. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Ei tarvitsisi edes hopeaa jakaa. Riittäisi, että Kanada-maljaa nostellaan ja sen ohessa voidaan jakaa kultamitalit, jos niitäkään.
   
  Johnny B. Goode tykkää tästä.
 18. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Voitaisiin mennä Ruotsin mallin mukaan, että kolmossijasta saa pikkuhopean ja nelossijasta pronssia. Näin kaikki saa mitalit eikä kenellekään tule liian paha mieli.

  Pronssiottelu, tai siis pikkuhopeaottelu, kyllä kannattaa pelata mutta rehellisenä höntsänä, esim. 2x15 min, jossa kummallakin joukkueella on 3 kentällistä: yksi alumni-kenttä vanhoista jo lopettaneista starboista, sitten liigapelaajista ne jotka vielä jaksaa, ja yksi juniorikentällinen.

  Lopuksi palkinnot ja kättelyt, yleisöllekin jää parempi mieli kaudesta kuin jos viimeiseksi otteluksi jäisi hävitty välieräpeli.
   
  Snakster tykkää tästä.
 19. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ehdotan tähän vielä cheerleadereiden striptease-skabaa, jonka voitto olisi maalin arvoinen. Ja puolueettomat tuomarit. Eli Hifkin fanit/pelaajt eivät saisi äänestää Suskia.
   
  Snakster ja pussukka tykkäävät tästä.
 20. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Pronssi on pikkuseuroille kuin mestaruus jos pronsseja ei pujotella kaulaan kuin HPK:lle aikanaan. Ymmärrän myös kriittisyyden pronssimatsia kohtaan. Ei varmasti suurempien seurojen kuten Hifk, Tappara, Kärpät ja miks ei myös TPS kiinnostaisi vähempää pronssimitalista pelaaminen.
   
 21. Lainaus:
  Pronssi ei kiinnosta pätkääkään. Sillä ei ole mitään merkitystä onko pikkuseuran kannattaja vai ei. Liigassa pelataan Canada-maljasta. Itse kannatan pikkuseuraa ja ihan samalla tavalla suhtautuminen kannattajien keskuudessa jakaantuu kuin "suurseurojenkin" kesken. Välieräsarjan jälkeen ei kiinnosta tippaakaan enää mitkään keinotekoiset pronssiottelut.
   
  Bunder ja Ikävänkantaja tykkäävät tästä.
 22. Porilaine miäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Toisin kuin monessa muussa asiassa, minä en näe pronssiottelua sellaisena "mörkönä"
  Mutta perus "kaiken pitää olla samaa kuin änärissä" on täällä(kin) vauhdissaan.
   
 23. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
  Ehkä näin kannattajan näkökulmasta voisi sanoa et pronssimatsi on hyvä syy tehdä kauden viimeinen fanireissu, samalla kun kiittää pelaajia kuluneesta kaudesta vielä kerran + sauma hyvästellä uransa lopettavat / muualla jatkavat pelaajat.

  Lainaus:
  Kerrankin oon Porilaisen miähen kanssa jostain samaa mieltä. Heti kun suomalaisilla on joku "oma juttunsa", oli se sitten rantapallot tai pronssiottelu niin heti kritisoidaan... kun ei änärissäkään ole. Tai muualla maailmassa.
   
  Porilaine miäs tykkää tästä.
 24. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Kyllä. Pronssi voitetaan. Sitä paitsi pronssiottelut ovat yleensä viihdyttäviä pelejä. Voitetusta pronssista jää sopivasti nälkää seuraavaan kauteen.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Pronssipeleissä on viimevuosina suhteellisen paljon käynyt myös katsojia, niin kauan kun yleisöä kiinostaa ei kai tuossa tarvitse edes keskustella, sitten jos selkeitä konttauslukuja tulee niin voidaan miettiä. Minusta juuri tuo että sarja on 1 ottelusta poikki tekee tuosta ihan mielenkiintoisen ja aina löytyy niitä pelaajia jommalta kummalta joukkueelta joille ottelu on uran viimeinen.

  2018 TPS-HIFK 7021
  2017 JYP- HIFK 3916
  2016 Kärpät - JYP 5112
  2015 Lukko- JYP 4023