Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

  • 349 488
  • 2 313
Mun mielestä tuomio meni väärin. Polvet osuivat yhteen kun Kousa lähti väistämään taklausta. 5 peliä siitä on väärin.

Sen sijaan olisin hyväksynyt 1-3 peliä kyynerpäätaklauksesta, koska sitä Santala yritti tahallaan vaikka ei osunut.
Pelkästään tuosta tahallaan kyynerpäällä yrittämisestä voi antaa 5 peliä. Ei vaan kuulu kaukaloon millään tavalla tahallinen vahingoittaminen.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Kuten hyvin tiedetään, on Liigan kurinpito kaikkivaltias, kaikkitietävä ja kaukaa viisas.

Liusjärven tapaisten huippuammattilaisten pitäminen palkkalistoilla täytyy kuitenkin maksaa Liigalle huomattavia summia vuodessa, joten herääkin kysymys, voisiko kurinpidon korvata algoritimilla. Sampon ja poikien linjakkuuden säilyttäminen algoritmin voimin on kuitenkin huomattava ohjelmoitihaaste. Pitkän kehitystyön ja huolellisen auditoinnin jälkeen julkaisen vapaaseen käyttöön Liigan linjaa parhaiten mallintavan tekoälyn:
PHP:
<?php $pelikiellonPituus = rand(0,6) ?>

Huvittavinta tässä on se, että algoritmikin olisi sata kertaa parempi, koska sille jos annettaisiin vain teko/sen parametrit, niin saataisiin vähintään 95% enemmän linjassa olevia päätöksiä. Ja nimenomaan samankaltaisissa teoissa, esim. nuo maalit hyväksytty / hylätty riippuen paidan väristä ja se Kupari / Yonkman. Algoritmi olisi hyväksynyt tai hylännyt molemmat, ja molemmat olis saanut sen 4 tai ei yhtään peliä kyynärpäästä.

Liiga, tämän saa tosiaan suorittaa, paranee 100% tää meininki.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viimeaikaisista tuomioista ensimmäinen joka meni oikein. Tahallinen vahingoittamis yritys kun peli on jo ohi ja 12 sekuntia jäljellä. Ojentaa jo p-pisteelllä polven eteenpäin ja nostaa kyynärpään, ainoana tarkoituksena jyrätä Kousa kylmäksi. Voi olla että Tommia vituttaa jos ura loppui siihen.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Positiivista kuitenkin, että nykyään näillä pelikielloilla on jo jotain merkitystä, eikä tule aina vaan se 1 tai 2 peliä.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika kova kakku Santalalle, mutta tällä mennään. Turhautuneen pelaajan typerä ja tarpeeton teko, joten ihan oikein, että pelikieltoa tulee. Vaikka Santala ei viime aikoina olekaan loistanut peliesityksillään, on tämä kuitenkin heikennys HIFK:n keskikaistalle. Ottaisiko muu joukkue nyt vaarin tästä rangaistuksesta ja jättäisi ”asetelmien haut” vähän vähemmälle?
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Täysin oikea tuomio, jopa olis voinut antaa 1-2 peliä lisää Santalalle.

Linja piti, sillä tämä oli saman tasoinen kuin Robakin taklaus.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Oikea tuomio täysin turhasta vahingoittamis yrityksestä. Toisaalta oliko edelleenkään linjassa? Tänä vuonna on ennätysmäärä valituksia ollut kurinpitoa kohtaan eikä syyttä. Tähän kun lisää tilanne huoneen maalien tarkistus sekoilu, niin kyllä Liigalla riittää työsarkaa kesällä siivota Liigan sisältä tätä touhua. Vielä kun saisi oikeasti tuon mailahäirinnän ja kiekottomien estämiset pois, niin paranisi peli ja suomalaiset nuoret pakitkin oppisi puolustamaan.

Edit: Niin ja eri tuomareilla eri linjat myöskin. Mitään linjaa siinäkään. Ammattilaissarjassa.
 

444

Jäsen
Tästä case Santalasta olisi ihan mielenkiintoista saada myös ihan oikeat perustelut. Mun mielestäni rangaistuksen pituus on oikein, mutta eihän se missään linjassa aiempiin polvitaklauksista annettuihin rangaistuksiin ole. Sen sijaan noista urpoiluista pitäisi lähtökohtaisesti aina rankoa isosti.
Liigan sivuilla olevassa päätöksessä mainitaan yhtenä asiana myös päähän kohdistunut taklaus, vaikka samalla tuodaan esille, että tuo kyynärvarsi ei itse asiassa edes osu pään tai niskan alueelle. Tuo on hyvin mielenkiintoinen linja, jos ”melkein osumat” ruvetaan poimimaan pois. No ei tietenkään ruveta, mutta se ei ole sen parempi ”linjaus”, että joskus tehdään ja joskus ei.

Mutta pulinat pois. Santalan kausi päättyi siihen, ja IFK vetää loput pelit kahdella sentterillä. Elleivät sitten intoudu etsimään Koivistoa jostain käsiinsä.
 

PataPaita67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Santala ajoi taklauksensa ilmiselvästi tarkoittaen loukata. Siinä oli vain satuttaminen mielessä kun polvitaklausta kyynärpään avituksella lähtee pistämään kun on 12s jäljellä ottelua. Itse en olisi pelikieltoa antanut, että A Tyrväinen olisi voinut noutaa ensi pelissä.
 

444

Jäsen
Viimeaikaisista tuomioista ensimmäinen joka meni oikein. Tahallinen vahingoittamis yritys kun peli on jo ohi ja 12 sekuntia jäljellä. Ojentaa jo p-pisteelllä polven eteenpäin ja nostaa kyynärpään, ainoana tarkoituksena jyrätä Kousa kylmäksi. Voi olla että Tommia vituttaa jos ura loppui siihen.
Se on b-piste. Ja ojennus tapahtuu päätyviivan jälkeen. Mutta ensimmäisestä lauseesta ollaan samaa mieltä. Mahdollisesti myös viimeisestä.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Jahas, ja miksi vasta nyt loppukaudesta alkaa nämä tuomiot nousta? Siellä on mennyt montakin tapausta pitkin kautta, joista on annettu sitä yhtä, vaikka 4-5 ois pitänyt.

Mutta nappasin tuolta parit lainaukset päätöksestä;

"Pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan" Säännössä lukee noin, siellä Denisovin taklauksissa juuri syytettiin polvitaklauksista, mutta nimenomaan ei ojentanut polveaan vaan piti asennon staattisena. SIinä toisessa polvi oli ns. edessä, johtui siitä, että suuntasi vastaan eli terät piti olla vastaan, kuinka moni kääntää luistimia suuntaa jos toiseen jos ei jalka ja polvi osoita myös samaan suuntaan?

"Kurinpitodelegaatio toteaa, että Liigassa useimmat polvitaklaukset aiheutuvat siitä, että taklattava pelaaja viime hetkellä ehtii väistämään vain ylävartalonsa taklaajan edestä ja tästä johtuen taklaajan ja taklattavan polvet/jalat osuvat yhteen. Tällöin tulee arvioitavaksi myös taklattavan pelaajan vastuu rangaistusharkinnassa"

Ja tässä taas nimenomaan sanottu se mistä kyse. Tämän takia Denisov sai kakkua, virheellisesti. Taklasi ihan puhtaasti, koska toinen väisti niin tulos ei ollut paras mahdollinen.

Ja tästä päästään siihen myös miksi esim. minä olen sanonut, että ehkä näitä avojään juttuja pitäis arvioida uudelleen säännöissä, liikaa tulee juuri noita "vahinkoja".

Itse odottelin Santalalle sitä perinteistä yhtä, max. kolmea. 5 kelpaa ihan hyvin ei tuollaisia tekoja tarvita, mutta mitä itse ajatukseen tulee et taklaa niin se on minulle ihan fine, ennenkuin pilli soi saa pelata ja taklata. Mutta puhtaasti.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Ryhdikäs tuomio tahallisesta teurastusyrityksestä. Hyvä Sampo!

Joo! Nyt kyllä maistuu ja on ryhdikkäämpääkin ryhdikkäämpi kun oli Turkoosin värinen paita kärsijänä. Hyvä Sampo!
Voi sitä itkun määrää jos oli toisinpäin.. Lisää voi käydä lukemassa vaikka jokin aika sitten Tyrväisen suorittamista jutuista, esim. se yksi sekopää temppu siellä maalivahdin takana tolkuttomalla vauhdilla. Ei paljoa hyvää Sampoa lahelaisten suusta näkynyt. "nää pitää hyväksyä nämä tälläiset" valmentajienkin suunnalta.. Oksettavaa kaksinaamaisuutta, vain paidan värin takia.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuomio on ihan hyväksyttävä. Se, että ketkä meillä pelaa tästä eteenpäin senttereinä onkin ihan toinen keskustelu. Syvemmällä kusessa ollaan.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaah, Santala aloittikin kesälomansa vähän aikaisemmin.

Millä oikeudella joku bönde vittuilee meille jostain kesälomasta. Viimeksi kun tarkistin niin tilanne oli 1-0 parasta seitsemästä sarjassa. Ymmärrän, että tupsukorvilla on jo kirves heitetty kaivoon, mutta Stadissa ei luovuteta niin helpolla.

5 peliä, IFK-lisä siis edelleen voimissaan. Tosiaan kumma ettei tullut vielä sakkoja päälle. Keskusta-henkinen tulonjako kun olisi taattua SM-liigaa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Linja muuttuu kovaksi aina keväällä Ifk:n kohdalla. Viime vuonna Jullen naurettava tuomio ja nyt tämä. Sitten taas jotkut Mäntylät ja Sailiot selviää ottelulla tai jopa ilman mitään teosta toiseen.
 

Kekkos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siinä mielessä oikein meni, että näistä polvitaklauksista sietääkin saada pitkän kakun. Toisaalta, missään linjassahan tämä ei ole aiempien kanssa kun se 1-3 on tainnut olla standardi jo useamman kauden ajan. Liekkö sitten Santalalta unohtui se taikasana vahinko lausuntoa antaessa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Pelkästään tuosta tahallaan kyynerpäällä yrittämisestä voi antaa 5 peliä. Ei vaan kuulu kaukaloon millään tavalla tahallinen vahingoittaminen.

Minunkin mielestäni se oli suorituksen tuomittavin osuus, ja polvi saattoi olla vähän vahinko mikä tapahtui kuin plan A meni pieleen.
 

444

Jäsen
Minunkin mielestäni se oli suorituksen tuomittavin osuus, ja polvi saattoi olla vähän vahinko mikä tapahtui kuin plan A meni pieleen.
Ainoa vaan, että ei niitä korkeita mailoja tai polvitaklauksiakaan tuomita, jos eivät osu. Osuessaan olisi toki ollut ihan Robak-matskua, kun 30 metriä aiemmin nostetaan kädet ylös.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Täysin oikea tuomio Santalalle. Jos tuo nyt olisi edes tapahtunut tasakentällsiin niin voisi ymmärtää taklauksen hakemisen. Ei ketään hae alivoimalla pelin lopussa tuollaista vauhtia taklaukseen ellei yritä tarkoituksella vahingoittaa vastustajan pelaajaa.
 

bunghole

Jäsen
Otteluseurannassa odotin kolmea kun livenä näin. Viisi lopulta ratkaisuna ja hyvä niin.

IFK-lisistä itkeminen on aivan turhaa kun kyseessä on selvä vahingoittamisyritys ja pimahdus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös