Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

  • 349 030
  • 2 313

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Liigan toimitusjohtaja olisi voinut vaatia Kuparin rikkomuksen kurinpidon tarkasteltavaksi. Näinhän on kertaalleen tehty aikaisemminkin toimitusjohtajan taholta. Ihan vaan tasapuolisen rangaistuskohtelun perusteella. Eräs Wallinheimokin saattaisi elämöidä tapahtuneella, jos olisi jypiläinen ollut kohteena.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Liigan toimitusjohtaja olisi voinut vaatia Kuparin rikkomuksen kurinpidon tarkasteltavaksi. Näinhän on kertaalleen tehty aikaisemminkin toimitusjohtajan taholta. Ihan vaan tasapuolisen rangaistuskohtelun perusteella. Eräs Wallinheimokin saattaisi elämöidä tapahtuneella, jos olisi jypiläinen ollut kohteena.
Kohteena oli joku ynnämuut tason jätkä. Osat toisinpäin niin rohkenen epäillä ettei olisi käsittelemättä jätetty. Tasavertaisuus periaatteet eivät kuulu Liigan repertuaariin. Ei Sinuhea tai Kallioniemeä kiinnosta vähääkään kunhan ei mediaseksikästä pelaajaa murjota.

Edit. Eihän Kuparin kymppitilin täyttymisestä seurannut yhden ottelun huili saa vaikuttaa millään muotoa päätökseen tai siihen tutkitaanko vai ei. Jos joku olisi ollut sitä mieltä että on yhden ottelun arvoinen rike niin silloin olisi pitänyt antaa 1 ottelu joka lusitaan kymppitilin täyttymisestä saadun yhden ottelun pelikiellon päälle. Tässä olisi Yonkmanin tuomioon peilaten pitänyt antaa automaattisen kymppitilimatsin päälle se neljä ottelua.
 
Viimeksi muokattu:

444

Jäsen
Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että Kuparilla täyttyi tuosta teosta kymppitili, joka johti yhden ottelun pelikieltoon.
Kyllähän yhdellä kymppitilin täyttymisellä pitää saada kuitattua neljän ottelun pelikielto.
Teknologia kehittyy hurjaa vauhtia ja lähes kaikki tilanteet saadaan edes jollekin kameralle tallennettua. Silti tämä hienon nimen itselleen keksinyt instanssi jatkaa puuhasteluaan ja onnistuu vuodesta toiseen alittamaan aiemmat saavutuksensa. Aloituksia jaksetaan zoomailla millisekunnin tarkkuudella, samoin harhaanjohtavia käden liikahduksia. Mutta kun pitäisi antaa tuomio siitä, että lyödään kiekotonta pelaajaa kyynärpäällä naamaan tilanteessa jonka aivan kaikki näkivät, niin toisinaan se onnistuu ja toisinaan taas ei. Eikä asiaan tietenkään vaikuta se, että toisessa tilanteessa tekijänä on säälipaikasta taistelevan jengin romuluinen mörökölli ja toisessa kärkijoukkueen junnutähti.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Voi sentää.. Enemnänhä tuo on semmone viimesten kustippojen ravistelu kusimaarila liike. Runkkaaminenha on sitä paitsi iha luonnollista ja kielimuurin takia ehkä vaihtoethoversio "haista vattu" - huudolle tai vastaavalle. Olis voinu jättää toki tekemättä, mutta toivottavasti ei pelirangaistuksen! Eri asia mielestäni jos tekee pistooli ohimolle - tai kurkunleikkaus liikkeen.
Sääntökirja on varsin yksiselitteinen:

SÄÄNTÖ 116 –SOPIMATON KÄYTÖS TUOMARISTOA KOHTAAN

v. Ottelurangaistus:
4.Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö, joka tekee säädyttömän eleen tai teon kenelle tahansa henkilölle jäällä tai missä tahansa kentällä ennen ottelua, sen aikana tai välittömästi sen jälkeen

1 matsi luulisi riittävän
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Siellähän se kultajunnu Kärppien kokoonpanossa on. On linjoja ja sitten taas ”linjoja”. Ei se ketään yllätä mutta uskottava instanssi Liigan kurinpito ei ole.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei muuta kuin armoton vihellys kauden loppuun asti, kun Kupari on kiekossa. Kun ei muuten näkyvyyttä saa tämä keissi.

Ehkä ei ole paras tapa viheltää jollekin 18 vuotiaalle kaverille siitä syystä, että otteluvalvoja tekee virheen. Ei varmasti ihan ensimmäinen virhe otteluvalvojalta tällä kaudella, joten aika monelle pelaajalle saat viheltää jos aiot jokaiselle viheltää jonka otteluvalvoja on virheellisesti armahtanut.
 

Ralph

Jäsen
Liigan vuoden teemahan on ollut nuoret pelaajat ja niiden ylistys, joten ei siihen sovi pelikiellon jakaminen näille. Siitä kun Miro Karjalainen täräyttää Kaapo Kakkoa kupoliin samaan tyyliin ja aiheuttaa Kakolle aivotärähdyksen, eiköhän linja muuttuisi että helähtäisi. Sama myös jos Karjalainen tekisi ollivainiot Kakolle.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ehkä ei ole paras tapa viheltää jollekin 18 vuotiaalle kaverille siitä syystä, että otteluvalvoja tekee virheen. Ei varmasti ihan ensimmäinen virhe otteluvalvojalta tällä kaudella, joten aika monelle pelaajalle saat viheltää jos aiot jokaiselle viheltää jonka otteluvalvoja on virheellisesti armahtanut.
Ei se että Liigan puolelta vedetään vihkoon tosiaankaan Rasmus Kuparin syy ole. Kyllä ne kurinpidolliset virheet tässä ovat tyystin muiden tahojen tekosia. En lähtisi tätä kultajunnuun vihellyskonsertilla henkilöittämään.
 

Kyle

Jäsen
tässä vielä linkki jo toisessa ketjussa keskusteltuun ja linkitettyyn päätökseen Liigan sivuille:
Ilveksen Samuli Vainionpäälle kolmen ottelun pelikielto

Päätöksessä tuodaan ilmi seuraavat kohdat:

- Vainionpäälle ei aikaisempaa rikehistoriaa
- Autio ei ole kiekoton
- Taklaus ei kohdistu ylöspäin
- Ei kyynerpäällä, vaan olkapäällä
- Ei ole kuolleesta kulmasta

Näistä kolme peliä, tilanteesta josta edea suurinosa Saipalaisista ei vaatinut isoa rangaistusta. Pudotuspeleissä tapahtuu 100% varmuudella tilanteita joissa tulee pääkontakti ja sen lisäksi joku ylläolevista kohdista toteutuu. Ei varmasti tule tavaksi antaa +3 peliä vastaavista tilanteista.

Jännä muutenkin kuinka kurinpito pysyy suuressa mediassa kritiikin ulkopuolella.esim juuri Kuparin ja Yonkmanin tilanteista olisi kiva kuulla kurinpidon kattavammat perustelut.
 
Pari ongelmaahan kurinpidossa on. Ehkä yksi isoimmista on nuo kurinpitopäätöksien perustelut ja rangaistusten palaaminen minimituomioihin. Tässä saa peiliin kyllä katsoa taas kerran seurajohdot, sillä he sen linjan vaativat. Kukaan seurajohtaja ei halua menettää ketään pelaajaansa 5 pelin ajaksi katsomoon, saati sitten enemmäksi. Nyt sitten yleisin pelikielto on yhden pelin mittainen, jolloin 3 peliä tuntuu täysin oikeusmurhalta. Mikäli se normi olisi 3 peliä yhden pelin sijasta, niin esim. 4 pelin pelikielto ei heti tuntuisi oikeusmurhalta. Nythän tämä Vainionpään rangaistus tuntuu juurikin perusteluiltaan oikeusmurhalta vielä kauden tärkeimpään aikaan.

Toinen ongelma on tietysti ihan meissä katsojissa ja jokaisessa subjektiivisissa toimijoissa. Me haluamme vaistomaisesti verrata tilanteita itsellemme edullisiin verrokkeihin. Tämä on monesti (tätäkin ketjua lukiessa) täysin mielivaltaista ja pääsääntöisesti jopa hakoteillä olevaa. Täällä arvioidaan kahta tapausta toisiinsa, joilla ei välttämättä ole muuta yhteistä kuin rikosnimike. Samalla unohdetaan mahdolliset kymmenet samanlaiset tapaukset kaudelta, joista ei tullut jäähyä tai ylipäätään pelikieltoa, vaikka niissä voisi olla jopa enemmän yhteistä, kuin kahdella rangaistulla tapauksella.

Itse lähtisin siitä, että ohjaisin pelaajien tekemistä kovemmilla rangaistuksilla. Aina kuulen argumentin, että ei kaukalossa voi ajatella tekosiaan, kun tilanteet tulevat niin nopeasti. Noh, esimerkkeinä nyt ainakin Kankaanperä, Tyrväinen ja Sailio. On kyllä minusta rangaistuksilla ollut vaikutusta. Sailiota kun näkee enemmän, niin väitän hänen ylipäätään taklaavan huomattavasti vähemmän kuin ennen ja ylipäätään hän ei enää hae elämää suurempia taklauksiakaan juuri ollenkaan. Etenkään verrattuna headhuntermaiseen menneisyyteen. Ja tämä on hyvä asia, sillä jos et ehdi/osaa taklata puhtaasti, niin pakkohan niitä on vähentää. Tyrväiseltä en muista yhtä ainoaa kovavauhtista taklauksen hakua tälle kaudelle (en tarkoita, etteikö olisi), mutta selvästikään ei väkisin hae enää isoa pommia. Kankaanperä ei ole lähtenyt myöskään hakemaan niitä hinnalla millä hyvänsä pinchauksia sisään. Sanoisin siis, että toimii. Väitän, että kovatkaan rangaistukset eivät kokonaan poista päähänkohdistuvia taklauksia, mutta väitän ettei ihan heti nähdä Vainionpäältä tuollaista "taklaan kaikkea mikä liikkuu" vaihtoa, joka helpottaa vahinkojen syntymistä.

Tietysti meillä on vielä ongelma siinä, että mitä ylipäätään rangotaan ja mitä ei. On täysin selvää, että herrasmiespelaajilta jää kurinpitoon viemättä juttuja, kun taas romuluisilta kavereilta viedään jopa sellaisia, joissa oikeasti ei tehty väärin tai tapahtui se odottamaton vahinko. Vaikka onkin selvää, että ohjaava vaikutus toimii paremmin tuplastandardeilla, niin ei se aina kovin reilulta tunnu. Toivoisin kurinpidolta rohkeutta todeta eri taklauksissa, että "ei ollut predatory hit", vaikka ikävin tapahtuisikin. Esim. Vainionpään taklauksesta olen sitä mieltä, että Saipan kaveri oli kiekoton, mutta kerran kurinpito oli sitä mieltä, että oli taklattavissa ja kiekollinen niin pitäisi sitten tuomita lievimmän mukaan.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Näistä kolme peliä, tilanteesta josta edea suurinosa Saipalaisista ei vaatinut isoa rangaistusta.
Miksi vaatisi kun tilanteessa ei ollut mitään ison rangaistuksen arvoista? Pudotuspeleissä pitää olla fyysisyyttä, eikä Autio ollut playoff-noviisina tilanteessa hereillä.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Olipa taas päätös. Kolme peliä taklauksesta, jossa taklaus on teknisesti varsin puhdas eli kädet pysyvät alhaalla ja olkapää osuu ensisijaisesti rintaan. Olkapää kolahtaa päähän vasta siinä vaiheessa, kun Aution pää retkahtaa eteenpäin taklauksen voimasta eli käytännössä nimenomaan Aution pää kolahtaa olkapäähän. Ei kait nyt herran jestas voida alkaa tällaisia pään kolahtamisia karsimaan pois koska käytännössä se tarkoittaa lähes jokaista vastapalloon annettua taklausta, kun se pää kolahtaa johonkin taklaajan ruumiinosaan.
Käy kyllä sääliksi Ilvestä ja Vainionpäätä erityisesti.
Harmittaa, kun liigaa viedään koko ajan enemmän tähän suuntaan, ja että kohta ei kukaan uskalla enää taklata ollenkaan pelikieltojen pelossa. Onhan se jo nyt nähtävissä, ettei niitä taklauksia kovin paljoa ole verrattuna vaikkapa 5-10 vuoden takaiseen aikaan. Viihdearvo on kyllä sen myötä kärsinyt mielestäni.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aivan käsittämätön tuomio. Eihän tuossa ollut ainesta edes siihen kakkoseen, saatikka sitten kolmen pelin banniin. Mielenkiintoista on, että tämänkaltaiset tuomiot tuntuvat noudattavan aina samaa logiikkaa - hyötyjä on joku liigan suurseuroista ja kärsijä altavastaajista. Tsemppiä Ilvekselle illan matsiin!
 

Kyle

Jäsen
Miksi vaatisi kun tilanteessa ei ollut mitään ison rangaistuksen arvoista? Pudotuspeleissä pitää olla fyysisyyttä, eikä Autio ollut playoff-noviisina tilanteessa hereillä.

Huono sanavalinta minulta, mutta tarkoitus oli vain ilmaista kuinka epäselvä tilanne oli kun "edes" vastustaja ei tilanteessa protestoinut. Siihen nähden erikoista kuinka selvänä kurinpito tilannetta piti.
 

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kuten hyvin tiedetään, on Liigan kurinpito kaikkivaltias, kaikkitietävä ja kaukaa viisas.

Liusjärven tapaisten huippuammattilaisten pitäminen palkkalistoilla täytyy kuitenkin maksaa Liigalle huomattavia summia vuodessa, joten herääkin kysymys, voisiko kurinpidon korvata algoritimilla. Sampon ja poikien linjakkuuden säilyttäminen algoritmin voimin on kuitenkin huomattava ohjelmoitihaaste. Pitkän kehitystyön ja huolellisen auditoinnin jälkeen julkaisen vapaaseen käyttöön Liigan linjaa parhaiten mallintavan tekoälyn:
PHP:
<?php $pelikiellonPituus = rand(0,6) ?>
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Olisin itse tyytynyt kolmeen, mutta kyllä tuokin käy. Toivottavasti nyt aukeaa pelipaikka jollekin joka on innostuneempi pelaamaan.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Mun mielestä tuomio meni väärin. Polvet osuivat yhteen kun Kousa lähti väistämään taklausta. 5 peliä siitä on väärin.

Sen sijaan olisin hyväksynyt 1-3 peliä kyynerpäätaklauksesta, koska sitä Santala yritti tahallaan vaikka ei osunut.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo Santala ota jo lippu tänne Sunny Beachille, täällä on lokoisaa! Jokerien pelaajat oli varannu täältä hyvät aurinkotuolit Liiga-pelureillekin, mutta ei näitä enää montaa oo jäljellä. Lähe menee ku vielä ehit!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös