Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 15.06.2017 klo 20.19.

 1. Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa. Katsohan seuraavan pelin rännikiekkojatkoja. Noin toimitaan juuri silloin, kun tiedetään mahdollisen taklauksen olevan tulossa, ei yritetäkään tehdä ihmeitä ja jopa pysäytetään oma vauhti ja ollaan vähän takapainoisena, että tuleva kontakti ei tule ainakaan vastapalloon. Valtaosin tuossa tulevat taklaukset tulevat vartaloon tai nojauksina. Pelaajat myös tietävät, että tuossa tilanteessa vastaanottaja on haavoittuvainen, eivätkä vedä täysiä ja eivät juuri koskaan päähän. Tuossa ei voi mitenkään pistää vastaanottajan piikkiin tuota taklausta, sillä Karjalainen olisi voinut edelleen taklata vartaloon. Päähän ei saa kohdistaa taklausta, vaikka vastustaja huomaisi sen olevan tulossa, eikä yllätysmomentti anna sen enempää sitä lupaa.

  Tuosta saa hyvän opetusvideon junnuille, että missä tilanteessa ei paineta taklausta ylös sillä vastaanottaja ei välttämättä pysty pelastamaan pelikiellosta väistämällä.
   
 2. Santsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, LiPu
  Lainaus:
  Kyllä pitää.
  Lainaus:
  Eli pidempien jätkien pitää taklata kyykyssä ja varmistaa että osuma tulee alas? Mutta eikö sekin ole rangaistavaa. Vai onko leikkaaminen poistunut? Karjalainen ei missään vaiheessa kohdista taklauksen voimaa ylöspäin ponnistamalla tms.
   
 3. Oli mukava nähdä, että kurinpito toimii. Bloodin tilanteesta ei tullut odotetusti mitään. Kova tilanne, jossa tuomarit tekivät virheen. Se virhe ei ole niin ihmeellinen, että siitä onneksi tarvitsee yöunia menettää. Videovalvojan virhe on erikoinen.... mutta sillä virheellä ei ole mitään merkitystä ja todellakin mieluummin näin päin kuin esim. Huhtalan tapaus missä kurinpito ei pääse kumoamaan yhden bias-miehen "mielipidettä". Videovalvojien tulisi laittaa mieluummin turhia eteenpäin kuin jättää yksikin oikea laittamatta. Heidän täytyy vain huolehtia siitä, että kurinpito ei huku turhiin tarkistuksiin ja nythän ei kyllä sellaista tilannetta ole.

  Hyllyttää tuomarit ja kaikki... hohhoijaa. Virheitä pitää saada tehdä ja niistä pitää oppia. On aivan päätöntä ruveta rankaisemaan lähtökohtaisesti virheistä ja oikein pelottaa toimijoita johonkin muottiin. Hyllyttämisen pitäisi olla ennemminkin pitempiaikaisen töpeksinnän tulema.
   
 4. Lainaus:
  Usko tai älä, mutta vaihtoehtoja on muitakin kuin vetää kyykyssä jalkoihin tai taklata päähän. Taklauksen voimassakin on eroja. Karjalainen olisi voinut suorittaa kovan taklauksen jalat koukussa nojaamalla ja taatusti olisi käynyt kipiää. Pitempien ja isompien kavereiden on aina oltava varovaisempia kuin sinttien. Eikö se ole itsestään selvää? Etkö ole koskaan huomannut tämmöistä? Pituus ei ole yksinään peruste suorittaa rikettä. Pituus voi olla osasyy vahingolle, kun esim. taklattava tekee jotain odottamatonta ja aiheuttaa itselleen kolauksen. Tuossa ei ole kuitenkaan siitä kyse, sillä Karjalainen pystyi tosisaankin odottamaan mitä tuleman pitää.
   
 5. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  No on kyllä ero kuin yöllä ja päivällä, täysin eri asia. Pirkon kanssa oot ihan omasta tekemisestä johtuen, maksa se parkki, laita se kiekko, parkkeeraa se auto luvallisesti oikeaan asentoon, niin ei ehdi tulostaa mitään kun ei ole tarvetta. Säännöt on selkeät, ei ole mitään "kun ihan vähän vaan tossa kävin.." Ei, jossain se raja nyt vaan menee ja kaikki tietää sen etukäteen, turha vinkua sitten enää kun paska on jo housussa ja se lappu tulostettu, pirkko tekee vaan työtään ei se sen vika ole.
  Toi kymppitili on täyttynyt nyt osaltaan ihan muiden hölmöilystä johtuen.

  Bloodin osalta meni ihan oikein, Kallion osalta ihan päin.. sitä kuuluisaa. Ja kyllä, minustakin tuota pitäisi muuttaa, nyt kärsii pena ns. puoliturhaan kymppitilin täyttymisestä. Pitäs tosiaan olla mahdollista myös toisinpäin jälkitoimet, eli kun huomataan että meni väärin, korjataan miten pystytään.
   
 6. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Samaa mieltä. On aivan selvää, että tuomarit eivät voi nähdä kaikkea ja tilanteet ovat nopeita, jolloin virheitä tapahtuu. Tuomarivirheiden epäoikeudenmukaiset seuraukset kuitenkin olisivat pienemmät, jos vastaavista tilanteista annettaisiin 2 min., jos tuomarit eivät ole varmoja, että tapahtui iso rike. Tilanteessa tuomarien neuvottelu kesti niin pitkää, että kukaan heistä tuskin oli vakuuttunut rikkeestä. Jos joku olisi todella ollut vakuuttunut virheestä, ei asiasta olisi tarvinnut neuvotella 10 s. pidempään. Olisivat vain antaneet 2 min. ryntäyksestä ja jättäneet lisäsanktiot kuripitoryhmän harteille niin virhe olisi ollut paljon pienempi vaikka tuo sitten olisikin osunut päähän.
   
 7. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Katsoppa tuo Ben Blood:n kurinpitoon mennyt taklaus. Siinä iso mies taklaa siististi lonkka edellä. Ei näytä mitenkään vaikealta tai monimutkaiselta.

  Jumppa Hällfors Twitterissä: "Bladi Penan taklaus.#Liiga https://t.co/bUO3KcSnV4"

  Edit. Nykysääntöjen mukaan ei ole mitään merkitystä mihin suuntaa kohdistaa voiman. Merkitystä on vain sillä, osuuko joku kohta taklattavan päähän.
   
 8. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Nyt meni pointti viuhuen ohi. En puhunut rikkeestä, jota ollaan rankaisemassa / jonka rangaistusta ollaan perumassa. Puhun tuosta korjauksesta. Jos käy ilmi, että tilanne ei ole ensimmäisen tulkinnan mukainen, tämä pitäisi olla korjattavissa. Tuli vaan tuo Parkki-Pirkko-juttu mieleen selittelystä. Tottakai virheellinen tuomio voidaan korjata. Sakkolappu voidaan mitätöidä ja kymppitilille virheellisestä tulkinnasta ilmaantunut kymppi voidaan poistaa. On kyse jostain muusta.
   
 9. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Ryntäyksestä ei voi antaa kahta minuuttia, jos taklattu loukkaantuu.

  Olisivat käyttäneet sen parin minuutin palaverin siihen, että olisivat oikeasti tutkineet sitä videomateriaalia, edes kuutiolta. Nyt joku katsoi sinne vähän salaa sivusilmällä, sitten kuiskuteltiin ja todettiin, että kyllä ehdottomasti ehkä osui päähän, ja onhan toi se sika, jota piti tarkkailla muutenki.

  Sen nyt näki jo ensimmäisestä hidastuksesta, että osui puhtaasti kroppaan.

  Farssin ainekset.
   
 10. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Tätä on turha enää jossitella sen enempää mutta jos Seväsellä olisi pysynyt kypärä päässä eikä se olisi noin dramaattisen näköisesti lentänyt niin olisko tullut ulosajoa? Ei voi tietää mutta mahdollisesti tuo kypärän lentäminen sai näyttämään, että päähän jysähti... nimenomaan sellaiselle, joka ei tilannetta nähnyt kunnolla vaan tuo antoi vain sen vaikutelman siitä.
   
 11. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Karjalaisen 3 on kaiketi ok. Jos ajatellaan painotuksia ja kauden teemaa, 4-5 ei ois myöskään ollut ylimitoitettuja. Kuulostais paljolta 'silloin ennen aikaan', mutta kaudella 2017-2018 ois mennyt johonkin kontekstiin.

  Useinhan tuppaa käymään niin että se kova linja hieman löystyy ajan kanssa. Mutta 3 ihan riittävä, ei mukisemista.

  Blood: itse katoin hidastuksen yhteensä varmaan 12 kertaa, kolmesta eri kulmasta ennen kuin tein tuomioni. Sikäli tuomarit tuossa tekemättömässä paikassa. Tietysti, jos ei oo varma ei oo varma. 2+10 olis ollut yks mahdollisuus, paitsi tietysti loukki. Kymppitili ois täyttynyt tuossakin, mutta ois ollu lähempänä kohtuutta.
   
 12. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Eipä muuten mennyt. Juuri tuosta laitoin myös, ei vaan oikein vertaus toimi tai sitten siinä voisi olla _ihan mitä tahansa_ tilalla, kun on virhe tehty. Tietenkin pitäisi voida silloin olla mahdollista arvioida uudelleen/korjailla jos väärin perustein. Mutta tuossa sait näyttämään asian siltä, että pirkot huvikseen lappuja tulostelee? Kuinka monta kertaa olet saanut lapun täysin syyttä? Kuinka monta kertaa kukaan on saanut? Sitä oli vain tarkoitus sanoa. Jos laitat, että ei voi perua kun on jo just tulostettu, tulee siitä käsitys et tuut juuri paikalle sen perään, ilman että on maksettu tai ilman kiekkoa tai auto muuten vain väärin jne.

  Oletus, että sitä lappua ei kyllä suotta tulostella ja sen takia vertaus ontuu ettei tuollaisia selityksiä silloin kuulu, sinulla ilmeisesti oli/on että niitähän tulostellaan syyttä suottakin kun noin vertasit?
   
 13. Santsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, LiPu
  Lainaus:
  Eli sinun mielestäsi ei ole väliä/vaikutusta kurinpidon tuomioihin taklaako jalat jässä vai hyppäämällä? Tai sitten käsi kiinni kropassa tai kyynerpää ylhäällä? Pointtini oli se, että Karjalainen ei tee kumpaakaan näistä toisin kuin mitä Pula-ajan Tretjak antoi ymmärtää.
  Lainaus:
  Eli jos olet pieni niin voit huoletta vedellä, koska on isompien vastuulla? Aina kun menet kiekolle pitää olla valmis ottamaan taklaus vastaan ja tässä tapauksessa Roine ei mielestäni niin tee vaan menee puolivillaisesti tilanteeseen. Kyllä taklaus osuu päähän ja rangaistus tilanteesta kuului antaa, mutta kun on paljon puhuttu myös taklattavan vastuusta niin tämä on minun mielestäni yksi niitä tilanteita missä taklattavalla on vastuu.
   
 14. Janiz80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Mulle ei nyt aukea, miksi sulla meni toi Parkki-Pirkko-asia noin tunteisiin. Ihan kieli poskessa kirjoitettu. No miksei virheitä nyt voisi sattua heillekin, ja samalla tavalla nekin rangaistukset on kumottavissa, jos tulee todistettua, että olivat väärässä. Ihan kuin tässä Bloodin tapauksessa.

  Joo, olis varmaan pitänyt miettiä huolella parempi vertailukohde, jotta ei olisi tullut pahaa mieltä kaupungin tahi Liigan työntekijöille.
   
 15. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Totta kai tuomioon vaikuttaa kuinka pahasti rikkoo. Minun pointtini oli, että jos taklaaja osuu millä tahansa taklattavaa päähän, on kyse päähän kohdistuneesta taklauksesta ihan siitä riippumatta missä kädet ja jalat ovat. Jalkojen irtoaminen jäästä tai kyynärpään irtoaminen vartalosta ei ole paha ongelma, jos taklaus silti osuu vartaloon eikä päähän. Karjalainen ylettyi päähän hyppäämättä ja kyynärpäätä nostamatta, mutta ei se ole mikään lieventävä asianhaara.Päähän osuminen on kiellettyä. Mielestäni selvisi pienellä rangaistuksella.

  Blood:n taklausta käytin esimerkkinä osoittaakseni, että iso mies voi kyykistymättä taklata niin, että osumakohta on lonkka-olkapää välillä.
   
 16. Lainaus:
  Enhän antanut ymmärtää. Annoin ymmärtää ja sanoin suoraan, että taklaa päähän. Siinä ei ole mitään rivien välissä.

  Lainaus:
  Ei tietenkään, aivan kuten kirjoitin. Mutta on täysin selvää, ja aina on ollutkin, että isompi kaveri saa helpommin aiheutettua loukkaantumisen. Pitempi kaveri osuu myös helpommin ylös, ellei pidä varaansa. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että isompienkin jätkien pitää taklata sääntöjen mukaan.

  Lainaus:
  Katsoppas tuo tilanne uudestaan, katso sitten vaikka seuraavasta pelistä, kun pakki pinchaa sisään ja pelaaja vain antaa vauhtia kiekolle. Roinen on mielestäni valmis ottamaan sääntöjen mukaisen taklauksen vastaan ja on valmis maksamaan hintaa esim. siitä, että ei pysy pystyssä taklauksen jälkeen. Aivan normaali tilanne jääkiekossa. Roine ei kuitenkaan pysty ottamaan vastaan, eikä muuten pysty moni muukaan monessakaan tilanteessa, päähän tulevaa taklausta. Kaikkea et voi nähdä, osan osaat odottaa (kuten Roine selvästi odottaa tuossa kontaktia), mutta päätä et voi treenata siten, että se ei tuntuisi kun kolahtaa. Ja Roine menee kaikkea muuta kuin puolivillaisesti tilanteeseen, näkeehän tuon kaikesta toiminnasta.

  Kerta toisensa jälkeen oletetaan, että pelaaja ei olisi valmis kontaktiin, kun joku osuu päähän. Se ei kuitenkaan pitä aina paikkaansa, vaan tarkempaa olisi sanoa muutenkin ettei osannut ottaa/odottaa pää osumaa. Normaalisti otetaan normaali taklaus vastaan, vaikka ei tuloa nähdäkään, kroppa ottaa sen vastaan ja peli jatkuu.
   
 17. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Bloodin tapaus meni oikein, ei tuosta voinut antaa yhtään ottelua pelikieltoa. Tai toki tuokin meni siinä mielessä väärin, että Blood sai tuon 5+20 rangaistuksen ja vielä kymppitili täyteen kaiken kukkuraksi.

  Mutta Karjalaiselle kolme peliä!? Siis onko Liigaan tullut sääntö, että isommat eivät saa taklata pienempiä? Täysin puhdas taklaus ja kolme peliä ulosajon lisäksi on ihan käsittämätön suoritus kurinpidolta! Liigan touhu on todellakin mennyt siihen, että taklata ei saa enää. Niin kuin joku sanoi, aikamoista ämmäilyä Liiga nykyisin.
   
 18. JJN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga
  Tämä!

  Lainaus:
   
 19. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  No mikä tuossa nyt muka mättää? Roine menee ihan normaalisti kiekkoon ja lyö ränniin eteenpäin. Karjalainen vähän alemmas ja tuloksena kova ja puhdas taklaus. Ei voi vastustajan koko tulla yllätyksenä, eikä Roine nyt pelitilanteeseen nähden alhaalla ole tai vedä yllärikyykkyä. Roine ottaa riskin, että tulee taklatuksi, mutta tekee sen puhdistaakseen kiekon alueelta. Karjalaisella oli mahdollisuus vetää tuo kroppaan, mutta ei vetänyt. Ei se nyt niinkään voi olla, että lyhyempää kaveria saa aina ajella päähän, jos ei hyppää tai nosta kyynärpäätä. Kyllä Karjalaisenkin polvet sen verran joustaa, että pääsee taklaamaan tuossa Roineen kroppaan.
   
 20. Jussih Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho! Onko niitä muitakin?
  Lainaus:
  En olisi tuosta ihan varma :) Mutta, asiaan mennäkseni, kyllä tuo kolme matsia on ihan ok tuomio nykysäännöillä. Kyseessä ei ollut mikään murhayritys, mutta olisi voinut hieman enemmän katsoa, miten taklaa.
   
 21. kakkonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tämä on nyt linja. Tää oli ehkä semmoinen niitti jossa haetaan purkavaan kaveriin (mielestäni hyvä)niitti ja tuossa pitäisi olla valmis tälliin tai jättää purkamatta. Nyt pistettiin purku ja otettiin taklaus huonosti vastaan. Taklaaja teki väärin? No,ainakin Liigan mielestä näin.
   
 22. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  Kyse ei ollut eikä ole tunteisiin menemisestä, tai kenenkään mielenpahoittamisesta vaan ihan vain siitä, että ei mielestäni ollut ollenkaan sopiva/verrannollinen.
  Ja tuo, että oli "kieli poskella" heitetty, kertookin siitä myös..
  (Mielestäni siinä selityksessä, että lappu on jo pirkolla tulostettuna/ei kumota, ei ole niinkään kyse siitä, että se virhe olisi ollut ja sitä ei haluta myöntää, syytön lappua saamassa ja sen takia pitäisi kumota, vaan siksi "selitys" tää jo tulostettu, ei enää muuteta = auto oli jo maksutta parkissa tms. Vaikka "ihan vaan kävin tossa".. itse olen saapunut paikalle kun oli kirjoittelemassa, vältyin lapulta kun hain sen 50c parkkilapun näytille. = Ihan oma virhe, ei sen pirkon eli "dumarin". Nyt ei ollut Blodin oma virhe, vaan nimenomaan sen dumarin. Jos pirkko oikeasti tekee virheen, sen saa kyllä riitauttamalla ja todistamalla muutettua. Tässä on nyt selkeästi tilanne jossa on kuviteltu jotain, sen mukaan rangottu ja laitettu eteenpäin ja delegaatio sitten todennut ettei mitään syytä rankoa lisää. Mutta siltikään sitä jo saatua ei voi muuttaa. Tästä syystä maininta, että mielestäni huono vertaus.)

  Mutta joo, eiköhän ole tarpeeksi asian vierestä..

  Samaa mieltä siitä, että _pitäisi_ olla jollain tapaa kumottavissa ja oiottavissa jos virheillä ja vääryydellä tulee, nythän näin ei selvästi ole. Blood kärsii tässä kyllä "nimestään" aika konkreettisesti..
   
 23. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
 24. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
 25. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Lainaus:
  Tuli ankarampi tuomio mitä odotin. Toisaalta, niistä hidastuksista mitä pelin yhteydessä näki ei saanut täyttä selvyyttä. Kuitenkin, myöhään, kuta kuinkin kiekottomaan ja turhan aggressiivisesti. Varmasti oikea tuomio.

  Jos Tomi Kallio olis saanut sen 1-2 peliä Lukko-matsin taklauksesta, olisin tyytyväinen syyskauden päätöksiiin. Nyt vain lähes tyytyväinen.