Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 15.06.2017 klo 20.19.

 1. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit, Raahe-kiekko,
  Tähän voisi listata kaikki kauden 2017-2018 kurinpitopäätökset.
   
 2. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Pekka Virta on Lukon ekasta pelistä sivussa. Eikös jollain pelaajallakin ollut pelikieltoa ekan vai jopa kaksi ekaa peliä? Lukolle kiva aloitus kun uusi koutsi on heti toimarissa :D
   
 3. Uramawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lannyn pensselit, Paten leuka ja Sashan GF
  Lainaus:
  Ovat nopeasti lähentyneet Rajalan kanssa.
   
 4. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Taisi huudella viimeisen finaalin jälkeen tuomareille jotain.
   
 5. Jerkkola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
 6. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Näytti keskisormea.

  Lainaus:
  Mielenkiinnolla odotetaan miten kurinpito uudistuu. Entinen linja poukkoili aivan liikaa ja mm. lievennyksiä tuli mitä ihmeellisimmistä syistä.
   
 7. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Kovasti toivoisin, että uusi kurinpito keskittäisi edellistä kurinpitoa enemmän huomiota päähän kohdistuviin taklauksiin ja käsien paskaksi hakkaamisiin.

  Joka tapauksessa tämä muutos on signaali siitä, että viime kauden kurinpito epäonnistui mikä on helppo allekirjoittaa.
   
 8. Pepper Jack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tervetullut uudistus.
  Lainaus:
  Lainaus Ilta-Sanomien jutusta "Tällä kaudella SM-liiga aikoo koventaa päähän kohdistuneista iskuista seuraavia rangaistuksia".
   
 9. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Viime kaudenkin kurinpidon missio nähdäkseni piti olla kova linja kupolitaklauksiin. Tämä missio ei läheskään aina toteutunut. Mm. Kangasniemen hyvin alkanut kausi saatiin parillakin päätorppauksella vaimennettua ilman merkittäviä seuraamuksia.

  Mutta kuten sanottua, toivottavasti tähän on nyt tulossa oikeasti muutos.
   
 10. Frölunda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Boston
  Toivotaan, ettei ole liusjärvi & lakeijat ja leinosen kaverit, vaan saataisiin värilasittomat tuomiot...
   
 11. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Jos joku kuvittelee, että kitinä tuomioista tämän uudistuksen seurauksena vähenee, erehtyy ja erehtyy pahasti.
   
 12. Lainaus:
  Melkein pitäisi muutenkin laskettaa kertoimet, että mikä joukkue kitisee ensimmäisenä tuomiosta lehdissä. Sen verran jo tiedän, että se on se jonka pelaaja saa ensimmäisenä isompaa kakkua. Sitten aletaan taas antamaan sitä perus 1-3 peliä.. Ja jatketaan porukalla itkua.
   
 13. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 14. Sammy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nyt voinee heittää erittäin vahvan arvauksen siihen suuntaan, että jos Finley jatkaa viime kauden taklauksiaan niin tulee istumaan paljon pelikiellossa.
  Kun päähän kohdistuneita taklauksia, ihan oikein, katsotaan entistä tarkemmin ja kun kohta, "Lisäksi päähän kohdistuneena taklauksena pidetään taklauksia, joissa ensimmäisenä ja pääosin vartaloon kohdistuvan taklauksen jälkeen isku kohdistuu taklatun pelaajan päähän", kuuluu siihen tarkkailuun, niin Finley tulee aivan varmasti täyttämään tuon kohdan, tahtomattaakin kun taklaa kovaa ja isompana.
   
 15. Olkku Jäsen

 16. Wormatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Tässä toivottavasti on kuitenkin sen verran pelisilmää kurinpidolla, että osataan erottaa ne taklaukset, joissa päähän osuma tulee toisen pään retkahduksen takia vs. selkeät vahingoittamisyritykset / huolimattomuudet, joissa taklaus ajetaan läpi vartalon kautta ylös päähän.

  Jos isompi kokoisena tulee taklaamaan niin minusta se kuuluu siihen vastustajan kunnioittamiseen, että sitten osaa hieman itsekin tähdätä, mihin kohtaan, ja miten, toista ajelee.
   
 17. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Toi on ihan naurettavaa, voin jo kuvitella tilanteen jossa pelaaja taklaa toista pelaajaa edestä päin puhtaasti rintaan, mutta tämän taklattavan pää retkahtaa eteenpäin iskusta ja osuu taklaajaan ja taklaaja saa pelikieltoa. Päähän kohdistuneet taklaukset pitääkin karsia pois, mutta kyllä sekin vain pitää hyväksyä, että joskus myös puhtaassa taklauksessa päähän voi sattua vaikka taklaus ei olisi siis päähän kohdistunut.
   
 18. Lainaus:
  Tuo tarkoittaa aika varmasti sitä, että mikäli kohdistat taklauksen ylös ja selkeästi aiheutat pääkontaktin, niin ei tarvitse enää arpoa sitä mihin kohtaan ihan ensimmäinen osuma tulee ja veikö se voimaa taklaukselta. Ennustan, että tällä koitetaan saada avonjääntaklauksissa vähenemään ylöspäin ponnistava liike, kun kaveri ei ole tulevaa taklausta huomannut. Yleensähän ylöspäin ponnistetaan lisävoimaa halutessa, kun vähempikin voima riittää vetämään levyksi.
   
 19. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Uhriudun jo valmiiksi, koska kohta meitä sorretaan.
   
 20. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tarkoitus on varmasti taas hyvä, mutta kyllä tästä väkisin tulee sellainen olo, että liigasta halutaan saada taklaukset loppumaan aivan kokonaan. Tässä viedään jo ihan loputkin siitä taklattavan vastuusta pois ja vielä pahempana, tämä edesauttaa kyllä ison jäähyn kalasteluakin aika pahasti.

  No, kohta nähdään kuinka pelleilyksi menee.
   
 21. Wormatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Tuo sana "kalastelu" poraa silmään. En jaksa uskoa, että yksikään pelaaja tahallaan hakee omaan päähänsä sitä kontaktia vain, jotta vastapuoli saa siitä ison rangaistuksen. Tuskin kukaan pyrkii itseään halvaannuttamaan.

  Mutta niin, saa nähdä millainen linja tuohon tulee. Ihan hyvännäköinen kokoonpano tuolle kurinpitoryhmälle saatiin. Haluan uskoa, että selkeitä retkahdusosumia puhtaissa taklauksissa ei aleta sanktioimaan, mutta ylöspäin vartalosta päähän liukuvat taklaukset kitketään pois.
   
 22. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tarkoitin kyllä enemmän sitä, että eihän tuossa tarvi jatkossa muuta kuin näytellä tuomareiden suuntaan vähän sekavaa ja osoitella päätään kovan taklauksen jälkeen, niin saattaa jo häkki heilahtaa, vaikkei kunnolla olisi osunutkaan. Vaikka sitä rehtiin urheiluun haluaisi uskoa, niin aina löytyy niitä, jotka venyttävät sääntöjä ja yrittävät hankkia etua itselleen/joukkueelleen.

  Lainaus:
  Jälkeenpäin näitä on helpompi analysoida videoilta, mutta kuinkahan osuvasti onnistuu tällaiset tulkinnat siinä pelin tuoksinnassa. Vai lähteeköhän sitten jatkossa helpommin tilanteita jälkitarkasteluun.
   
 23. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Joo, sama tulkinta. Jos olisin pessimisti, ennuistaisin, että ainoastaan sanktiot pitenevät. Mitään muuta vaikutusta taklauksiin ei uusilla linjauksilla ole. Yksi on kuitenkin varmaa. Tuomarit ja kurinpito tulevat saamaan paljon kuraa niskaansa tulevalla kaudella.
   
 24. huhheijaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  En nyt ihan ymmärrä tätä. Eikö Liiga noudata Jääkiekon virallista sääntökirjaa vai mitä?
  Lainaus:
  Lainaus:
  Haluan nähdä sen jantterin, joka selittää mikä näiden ero on. Käsittääkseni kuitenkin "suurin osa" ja "pääosin" ovat synonyymejä. Onhan tämä nyt yksi helvetin farssi jo nyt. Tosin jos sekä sallii että kieltää kaiken, niin aina on vähintään puoliksi oikeassa.
   
 25. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Ylempi on IIHFn sääntökirjassa oleva sääntö. Alempi on Liigan käytössä oleva tarkennus/tulkintaero kyseiseen sääntöön. Eri sarjoilla on ollut sama sääntökirja käytössä, mutta käytännössä viime vuosina aina on ollut eri linjauksia ja tulkintoja eri sarjoilla esim maalin videotarkistuksen suhteen.