Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta Liiga on ajanut itsensä vähän siihen tilanteeseen, että pelaajien on pakko kaatuilla jotta edes jotain vihelletään. Tilanne on täysin järjetön, mutta kaikenlaista huiskimista menee liukuhihnalta läpi, koska "poikien pitää antaa pelata". Turusen filmaaminen on toki jäänyt minunkin mieleen. Esim. Viime kevään playoffit olivat hauskaa katseltavaa. Pelkästään Kakkoa hakattiin aivan järkyttäviä määriä, eikä niistä tullut kuin jotain 2 kpl ylivoimia kun Kaapo yritti vain jatkaa eteenpäin. Järkevämmällä linjalla ylivoimia olisi ollut pari kappaletta jo yksittäisten erien aikana, tai sitten Kakko olisi päässyt paikoille paljon paremmin kun häntä olisi pitänyt puolustaa puhtaasti. Turunen taas kaatuili toisessa päässä aina kun siihen oli mahdollisuus, ja hän saikin hommattua muutaman ylivoiman, eikä rikkeen korostamisesta tainnut tulla yhtään kakkosta.


Eli hyppiminen on kyllä kuvottavaa, mutta niin pitkään kun täällä pelataan todella sallivalla linjalla, ja playoffeissa käytännössä vankilasäännöillä, niin ymmärrän kyllä myös kaatuilijoita..
Tätä voisi kyllä hyvinkin pohtia, että mikä on seurausta mistäkin. Hyvinkin mahdollista, että filmaaminen on lisääntynyt sen takia, että välillä ei oikein mistään tunnu tulevan vastustajalle jäähyä. Sitten ruvetaan vähän näyttelemään ja liioittelemaan, että edes joskus tulisi vastustajalle jäähy. Tuli tuossa mieleeni, että katsovatko liigan päättäjät näitä pelejä koskaan? Välillä peli on ihan hirveää katsottavaa, kun mailalla saa kahvata ja huiskia ihan miten huvittaa, kiekotonta pelaajaa saa estää kaikin mahdollisin keinoin ja sama koskee myös kiekollista pelaajaa. Mistään ei välillä tunnu tulevan jäähyä. Pudotuspeleissä tämä vielä korostuu, kun kaikkia mahdollisia keinoja saa käyttää. Mailalla saa hakata suruta ja sitä saa muutenkin käyttää mielin määrin kaikkeen muuhun kuin kiekolla pelaamiseen. Paljon jää minusta selkeitä estämisjäähyjä viheltämättä. Sitten ihan jostain ihmeellisistä tilanteista tulee jäähyjä.

Tästä antaa poikien pelata asenteesta pitäisi ehdottomasti päästä eroon. Kovaa saa pelata ja taklata pitää saada. Kulmaväännöissä pitää myös voida vääntää rehdillä tavalla. Kaikenlainen ylimääräinen kahvaaminen, huitominen ja estäminen pitää saada kitkettyä. Pelistä tulisi heti paljon viihdyttävämpää ja vauhdikkaampaa. Taitopelaajatkin hyötyisivät. Vankilasäännöissä ja viidakon laeissa ei ole mitään järkeä, jos asiaa katsotaan urheilulliselta kannalta. Tämä on myös hyvin epäloogista, kun sitten taas joskus vihelletään ihan ihmeellisiä jäähyjä. Jos on rike tapahtunut, niin siitä vihelletään jäähy. Ihan sama, vaikka olisi finaalien game seven menossa ja pelikello näyttää aikaa 58.00 tilanteessa 1-1. Voi siis hyvinkin olla joidenkin pelaajien ajattelevan, että filmataan nyt, että edes joskus vihelletään jäähy. Silti filmaaminen on yksi vastenmielisimmistä ilmiöistä. Oli kyseessä sitten jääkiekko tai jalkapallo.

Filmaaminen ei ole kovin iso ongelma isossa kuvassa, mutta joskus raivostuttaa katsoessa. Ei ole kovin helppoa ottaa seasta läheskään kaikkia filmauksia, mutta selvät pystyttäisiin ottamaan. Ja muuta ei tarvitsisikaan. Jos joku menee läpi niin so not. Meneehän muitakin rikkeitä läpi ja paljon. Olen monen kanssa samaa mieltä, että tuomareilla pitäisi ainakin olla optio viheltää pelkästä filmauksesta kakkonen, ilman rikkeen tekijää. Tämä yksinään varmasti vähentäisi niitä tai ainakin toisi hivenen moraalisemman näkökulman sääntöön.

Mutta sitten pitää muistuttaa yhdestä asiasta. Jääkiekko on kontaktilaji, jossa kaikenlaisia kontakteja tapahtuu kovassa vauhdissa. Joskus terä vähän "pettää" ja jalat lähtee itsestään alta. Joskus itsekin näen filmauksena tilanteen, jossa onkin vain esim. kaatuminen. Joskus esim. maila vilahtaa millin päästä kasvoja, ja pelaaja nostaa käden vaistomaisesti hetkeksi kasvoihinsa tarkoittamatta näyttää tuomarille korkeaa mailaa. Menisikö tässä lapsi pesuveden mukana? Haittaisiko, jos päätettäisiin otettavan aivan täysin selvät pois?
Ei tuo filmaaminen ole välttämättä ole vielä iso ongelma, eikä sitä koko aikaa esiinny ainakaan suuressa määrin. Mutta minusta ongelmaan pitäisi puuttua nyt tässä vaiheessa, eikä sitten, kun ongelma on räjähtänyt käsiin. Filmaaminen on kuitenkin minusta lisääntynyt viime vuosina jonkin verran, joten sen takia ongelmaan pitää puuttua. Kyllä esim. filmaajalle pitäisi voida viheltää kahden minuutin jäähy ja ilman, että tilanteen toinen osapuoli saa jäähyn. Minusta ihan hyvin voisi antaa filmaajalle myös 2+10 minuuttia ja jos syyllistyy filmaamiseen esim. viisi kertaa kauden aikana, niin sitten tulisi pelkieltoa kaupanpäälle. Tämä nyt oli tällainen idea. Tosin jos kovia jäähyjä ruvetaan viheltämään, niin sitten pitäsi tuomareiden olla varmoja filmaamisesta.

Totta on, että joskus voi olla todella hankalaa erottaa sitä, että filmaako pelaaja vai ei. Tilanteita tulee ja menee koko ajan sekä asiat tapahtuvat nopeasti. Vauhti on myös yleensä jäällä kovaa. Jääkiekko on kuitenkin kontaktilaji, eikä kontakteja pidä kieltää. Varmasti on tilanteita, jotka esim. minä näen filmaamisena, mutta kyse onkin ollut siitä, että pelaajalla on ehkä siinä tilanteessa ollut huono tasapaino ja ehkä jalat hapoilla pitkän vaihdon jälkeen. Tämän takia on sitten mennyt nurin helpon näköisesti pienestä kontaktista. Joskus voi olla myös, että pelaaja on tiukkaa käännöstä tehdessään kompuroinut omia aikojaan. Joskus on siis vaikea erottaa, että onko kyseessä näytteleminen tai "vahinko". Nämä Turusen eilisen kaltaiset päivänselvät filmaamiset olisi syytä kitkeä pois. Ei kyllä pidä mennä siihenkään, että heti vihelletään jäähy filmaamisesta, jos tuomarista hiukan tuntuu siltä, että nyt pelaaja vähän näytteli.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä että sallitaan esim pieni koukkaus on sitä itseään. Kaikilla tuomareilla on oma linjansa sille mikä on tämä sallittu pieni koukkaus. Joten soppa on valmis. Sukeltelut tulevat sivutuotteena. Ratkaisu on yksinkertainen änärisäännöt. Tällöin on selvää kaikille miten esim koukkaus tuomitaan. Tietysti tuonne tarvitaan myös ammattituomarit.
 
"Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin."
Mauno Koivisto

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuosta pleioffien vankilasäännöistä ja antaa poikien pelata asenteesta pitäisi päästä eroon. Rike on rike tapahtui se missä vaiheessa kautta tahansa.
Tuota just mietin, että kun aina sanotaan että "Pleijarit on ihan oma maailmansa". Se pitää Liigassa sikälikin paikkansa, että ne on kirjaimellisesti ihan oma erillinen pelinsäkin, säännöt muuttuu runkosarjasta niin olennaisesti, että joka vuosi ei oikein voi edes samaksi peliksi kutsua runkosarjassa pelattavan jääkiekon kanssa.

Ja tuosta pitäisi todellakin päästä eroon.
 
"Kärpät on kyllä rehellisesti sanoen suorastaan vittumaisen hyvä. Kannun vois jo jakaa." -bozik 4.4.2014
Muut tekee mitä pystyy, Kärpät mitä haluaa. Liigan kultapossukerhossa jo vuodesta 2000
"Jumalauta, tämä teidän pumppu on vitsi, saatana !" - Antti Pennanen 12.9.2019

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mulle on jostain tullut se käsitys että liigassa tuomari ei voi viheltää ainoastaan sukeltamisesta jäähyä vaan pitää antaa aina myös vastustajalle. En nopealla googletuksella löytänyt tuolle vahvistusta mutta muistelisin että muutama vuosi takaperin olisi ollut juttu jossakin, että on linjattu noin...
Varmaan se linjaus on samassa Rönnin pöytälaatikossa kuin se alkukaudella julkaistavaksi luvattu maalivahdin häirintälinjaus. Ei ole muuten näkyny :)
 
"Kärpät on kyllä rehellisesti sanoen suorastaan vittumaisen hyvä. Kannun vois jo jakaa." -bozik 4.4.2014
Muut tekee mitä pystyy, Kärpät mitä haluaa. Liigan kultapossukerhossa jo vuodesta 2000
"Jumalauta, tämä teidän pumppu on vitsi, saatana !" - Antti Pennanen 12.9.2019
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
NHL:ssä tiukempi linja on hyvin omaksuttu ja nykyään rangaistuksia jaetaan vähemmän kuin ajalla ennen nollatoleranssia.

Kaudella 2003-04 joukkueiden ylivoimakertojen haarukka oli 300-426 ja viime kaudella 211-286. Kaudella 2005-06 eli ensimmäisellä nollatoleranssikaudella haarukka oli 411-541.
 
0-3 -> 4-3

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eilen tilannehuone soitteli väärään halliin ja peli taukosi Mikkelissä noin viideksi minuutiksi, kun Kuopion maalitilannetta tarkasteltiin videoilta. Jatkossa tilannehuone voisikin soittaa jokaiseen sen peli-illan halliin, niin saataisiin tasapuoliset tauot joka paikkaan....
 
McTorso:
Olen Siiran kanssa samoilla linjoilla, eli Mikkelin Jukureiden ei edes kuuluisi pelata Liigaa. (5.1.2019)

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Nuo Tapparoiden perseilyt olisi pystytty kenties välttämään minun mielestäni sangen helpolla konstilla. Pistetään Japa jo eläkkeelle. Kolmen minuutin pelin jälkeen huomasin, että peli ei tule olemaan tuomareilla hallussa. Ja se harmillisesti pääsi tapahtumaan. Siellä oltiin sääntöjen rajamailla, melkein kokoajan yli, molemmin puolin ja paljon. Niistä, kun olisi empimisen sijaan antanut härskisti kakkosta, niin peli olisi siistiytynyt huomattavasti. No, kukaan ei (näillä tiedoilla) loukkaantunut sikailujen seurauksena, joten antaa olla.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nuo Tapparoiden perseilyt olisi pystytty kenties välttämään minun mielestäni sangen helpolla konstilla. Pistetään Japa jo eläkkeelle. Kolmen minuutin pelin jälkeen huomasin, että peli ei tule olemaan tuomareilla hallussa. Ja se harmillisesti pääsi tapahtumaan. Siellä oltiin sääntöjen rajamailla, melkein kokoajan yli, molemmin puolin ja paljon.
Millaisista tilanteista mahdoit ennustaa?
Minä havaitsin ekalle vajaalle vartille, että KooKoo:n pelaajat (mm. juurikin Berger) hakivat todella kovia pommeja ja Morley/Berger taklauksen jälkeen olikin lähes salettia, että Mäntylä vetää vähintään yhden kovan ja silloin siinä on sellaiset 66 %:n mahkut 2+10 min tai enemmän ja 33 %:n mahdollisuus ettei ainakaan ensimmäisessä satu mitään. Jätetään tuo puuttuva prosentti jakamatta.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Millaisista tilanteista mahdoit ennustaa?
Minä havaitsin ekalle vajaalle vartille, että KooKoo:n pelaajat (mm. juurikin Berger) hakivat todella kovia pommeja ja Morley/Berger taklauksen jälkeen olikin lähes salettia, että Mäntylä vetää vähintään yhden kovan ja silloin siinä on sellaiset 66 %:n mahkut 2+10 min tai enemmän ja 33 %:n mahdollisuus ettei ainakaan ensimmäisessä satu mitään. Jätetään tuo puuttuva prosentti jakamatta.
Sellainen yleinen tunnelma vaikutti omiin tuntemuksiini. Sellaista normaalia kovempaa oli se peli. En nyt tarkkoja tilanteita muista. Ne tilanteet oli juuri enempi kotijoukkueen puolelta sellaista mailalla hakkaamista ja muuta sen sellaista. Kuulostaa muuten aika varmasti selittelyltä ja jonkin ennustajamestarin leikkimiseltä, mutta sitä tämä ei kuitenkaan ole.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä että sallitaan esim pieni koukkaus on sitä itseään. Kaikilla tuomareilla on oma linjansa sille mikä on tämä sallittu pieni koukkaus. Joten soppa on valmis. Sukeltelut tulevat sivutuotteena. Ratkaisu on yksinkertainen änärisäännöt. Tällöin on selvää kaikille miten esim koukkaus tuomitaan. Tietysti tuonne tarvitaan myös ammattituomarit.
Minusta NHL-säännöt pitäisi ottaa liigassakin käyttöön. Tuosta ei tosiaan tule yhtään, mitään kun jokaisella tuomarilla on erilainen linja sen suhteen, mikä on sallittu koukkaus tms. ja mikä ei. Kaikenlainen kahvaaminen ja koukkaaminen pitäisi ottaa pois. Ammattituomarit tarvittaisiin, mutta tämä on ilmeisesti vain rahakysymys.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897), TML & VGK (suomalaiset) sekä Kummitus
Resurssikysymys ammattituomarit on, jos ajatellaan, että liigan nykyiset tuomarit (20+23) saisivat kaikki liigan pelaajankeskipalkan (75k) tai mediaanipalkan (55k) verran rahaa kaudessa, niin menoja olisi seuraavasti:
Mediaanin mukaan, 2,365 miljoonaa euroa kaudessa (157k per seura)
Keskipalkan mukaan, 3,225 miljoonaa euroa kaudessa (215k per seura)

Jos ajatellaan taas että vain päätuomarit pitäisi olla ammattilaisia ja niitä olisi nykyinen määrä (20) lukemat olisivat seuraavat:
Mediaanin mukaan, 1,1 miljoonaa euroa kaudessa (73k per seura)
Keskipalkan mukaan, 1,5 miljoonaa euroa kaudessa (100k per seura)

Toki ammattituomareilla käytännössä pelimääriä per tuomari voitaisiin nostaa niin tuomareiden määrällinen tarve olisi pienempi, joka tapauksessa ja ainakin tähän asti liigaa hallinnoivat joukkueet eivät ole siihen halunneet resursseja panostaa. Itse kyllä panostaisin jos saisin päättää, sillä uskon, että hyvät vaikutukset näkyisivät suhteellisen nopeastikin.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.
NHL-puolelta olisi kohtuullisen helposti apinoitavissa kolme linjausta.

Mailalla puolustaessa sen on pysyttävä alhaalla. Jos orjallisesti annetaan keskivartaloon tai käsille kohdistuvasta mailahäirinnästä jäähyjä, se vähenee todella nopeasti sille tasolle, että ne pomppaavat karusti silmään. Ei tarvitse sinällään pohtia linjaa muuten kuin ohjeistamalla, että mieluummin yksi jäähy liikaa kuin liian vähän.

Huitomisessa sama linjaus eli jos ei ole edes teoriassa mahdollisuutta osua mailaan tai kiekkoon, niin aina huitomisjäähy. Ei tarvitse taaskaan ottaa kantaa huitomisen voimaan. Kun pelaajat oppivat taas kohtuullisen nopeasti linjan, niin ei tarvitse olla koko ajan kyttäämässä ja taas nuo poikkeukset nousevat silmään helposti.

Kiekottoman estämisestä linjaus, että mikäli kiekoton kärkikarvaaja ei pääse ohi viimeistään toisella suunnan vaihdolla puolustajan tullessa eteen, niin jäähy. Selvissä tapauksissa ensimmäisestä. Kohta päästään taas tilanteeseen, että esim. kärkikarvaajan estämisestä tai hyökkäyksen tukijan estämisestä tulee kohtuullisen poikkeuksellinen tilanne sen pistäessä silmään helposti.

Pelaajien osuessa toisiin ei edelleenkään tarvitse viheltää, niitä sattuu. Tämä oli suurin yksittäinen syy, miksi nollatoleranssi ei Suomessa onnistunut. Tuo linjaus oli jo NHL:ssä kuopattu, ja hyvästä syystä, kun täällä tuota yritettiin. Samaten nuo tapaukset olisi tosi helppo näyttää joukkueille videoilla ja myös KATSOJILLE. Näin linjauksia vastustavat ja itkevät valmentajat näyttäytyisivät kohtuullisen tyhmiltä ja paine tuomareilta vähenisi.

100% ei tarvitse saada vihellettyä. Ei niitä pysty missään viheltämään. On kuitenkin täysin erinäköistä peliä, kun pelaajat tietävät ottavansa jäähyn saannin kannalta ison riskin koetellessa rajoja, kun linjaukset tehdään ja pyritään toimimaan niiden mukaan. Jossain vaiheessa päästään tilanteeseen, että ei edes tarvitse yrittää viheltää 100%, kun kaikki toimijat ovat samalla kartalla.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minusta NHL-säännöt pitäisi ottaa liigassakin käyttöön. Tuosta ei tosiaan tule yhtään, mitään kun jokaisella tuomarilla on erilainen linja sen suhteen, mikä on sallittu koukkaus tms. ja mikä ei. Kaikenlainen kahvaaminen ja koukkaaminen pitäisi ottaa pois. Ammattituomarit tarvittaisiin, mutta tämä on ilmeisesti vain rahakysymys.
NHL-sääntöjen käyttöön ottaminen olisi sinänsä helppoa, koska täytyisi alkaa vain noudattaa jääkiekon sääntöjä.
 
Saatana.

Itäpuu

Jäsen
Jatkiksen jutussa Pennanenkin puheli mailahäirinnän ja kiekottoman estämisen vähentämisestä. Viimeinkin joku, joka voi asioihin vaikuttaa, avaa suunsa. Nyt näiden ison profiilin valmentajien olisi oikeasti lyötävä löylyä tuon asian edistämiseksi. Se olisi niin helppoa, ja se olisi niin hyvä liigalle ja koko Suomi-kiekolle. Kuulikko Rönn??
 
Jatkiksen jutussa Pennanenkin puheli mailahäirinnän ja kiekottoman estämisen vähentämisestä. Viimeinkin joku, joka voi asioihin vaikuttaa, avaa suunsa. Nyt näiden ison profiilin valmentajien olisi oikeasti lyötävä löylyä tuon asian edistämiseksi. Se olisi niin helppoa, ja se olisi niin hyvä liigalle ja koko Suomi-kiekolle. Kuulikko Rönn??
Pennanen otti asian esiin pari vuotta sitten jossain Rantasen keskustelupaneelissa. Paikalla oli joku 7 toimijaa toimittajan lisäksi. Kukaan ei kommentoinut asiaa, eikä asia virissyt jatkokeskustelua. Kaikki oli kiinnostuneempia taklauksista ja siitä, että samassa tilaisuudessa JereK hoki, että päät ylös.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Itäpuu

Jäsen
Pennanen otti asian esiin pari vuotta sitten jossain Rantasen keskustelupaneelissa. Paikalla oli joku 7 toimijaa toimittajan lisäksi. Kukaan ei kommentoinut asiaa, eikä asia virissyt jatkokeskustelua. Kaikki oli kiinnostuneempia taklauksista ja siitä, että samassa tilaisuudessa JereK hoki, että päät ylös.
Just.. no eihän se yllätä. Rantanen hokee, että "tuote voi hyvin" niin kai se sitten voi. Katsoja vaan voi pahoin...
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mailalla puolustaessa sen on pysyttävä alhaalla. Jos orjallisesti annetaan keskivartaloon tai käsille kohdistuvasta mailahäirinnästä jäähyjä, se vähenee todella nopeasti sille tasolle, että ne pomppaavat karusti silmään. Ei tarvitse sinällään pohtia linjaa muuten kuin ohjeistamalla, että mieluummin yksi jäähy liikaa kuin liian vähän.

Huitomisessa sama linjaus eli jos ei ole edes teoriassa mahdollisuutta osua mailaan tai kiekkoon, niin aina huitomisjäähy. Ei tarvitse taaskaan ottaa kantaa huitomisen voimaan. Kun pelaajat oppivat taas kohtuullisen nopeasti linjan, niin ei tarvitse olla koko ajan kyttäämässä ja taas nuo poikkeukset nousevat silmään helposti.

Kiekottoman estämisestä linjaus, että mikäli kiekoton kärkikarvaaja ei pääse ohi viimeistään toisella suunnan vaihdolla puolustajan tullessa eteen, niin jäähy. Selvissä tapauksissa ensimmäisestä. Kohta päästään taas tilanteeseen, että esim. kärkikarvaajan estämisestä tai hyökkäyksen tukijan estämisestä tulee kohtuullisen poikkeuksellinen tilanne sen pistäessä silmään helposti.
Estämisessä selviä tapauksia olisivat esimerkiksi ne Pennasenkin esille ottamat tilanteet, joissa päätykiekon jälkeen pakki estää käsin/mailallaan hyökkäävää pelaajaa. Linjaukseksi niihin 1) Et saa ottaa sivuaskeleita tullaksesi eteen, 2) Et saa nostaa käsiä/mailaa eteen.

Koukkaamisen, huitomisen ja estämisen vähentämisen lisäksi haluaisin karsia poikittaisen mailan käytön pelistä kokonaan. En ymmärrä, miksi sen käyttö sallitaan, vaikka sääntökirja sen kieltää. Jos halutaan töniä vastustajaa maalin edessä tai laidan vieressä, sen voi tehdä yhtä hyvin käsin tuuppimalla. Nykyinen poikkarikäytäntö kannustaa filmaamiseen, koska jäähy vihelletään vain silloin jos rikottu pelaaja kaatuu. Aika nopeasti pelaajat uuden käytännön oppisivat, jos jokaisesta poikkarista tulisi jäähy.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toinen estämiskulttuurin hienous, joka pitäisi saada kitkettyä, on tuo vastustajan liimaaminen laitaan ja pitäminen siellä. Jokaisessa pelissä näkee sen käsirysyn siellä laidassa, josta kiekko joko pelataan tai muuten karkaa kamppailevien pelaajien ulottumattomiin ja puolustava (useimmin näin) pelaaja jatkaa hyökkäävän pelaajan sitomista laitaan niin kauan, että kiekko saadaan omille. Välillä näitä näkee ihan naurettavan pitkään, edellisessä Kärppäpelissäkin yksi tämmönen tilanne kesti pitkälle toistakymmentä sekuntia sen jälkeen kun kiekko oli jo muualla.
 
"Kärpät on kyllä rehellisesti sanoen suorastaan vittumaisen hyvä. Kannun vois jo jakaa." -bozik 4.4.2014
Muut tekee mitä pystyy, Kärpät mitä haluaa. Liigan kultapossukerhossa jo vuodesta 2000
"Jumalauta, tämä teidän pumppu on vitsi, saatana !" - Antti Pennanen 12.9.2019

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota kieltämättä näkee usein. Siitähän pitäisi viheltää joka kerta kiinni pitämisestä jäähy
 
"Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin."
Mauno Koivisto

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuota kieltämättä näkee usein. Siitähän pitäisi viheltää joka kerta kiinni pitämisestä jäähy
Näitä on kyllä tullut monesti ihmeteltyä, samoin kuin tapauksia joissa puolustavan joukkueen pelaaja saanut kammettua vastapelurin alleen puolustusalueella ja siinäpä sitten kiva vastapuolen viritellä hyökkäystä kun paitsioansa jumahtanut paikalleen parhaimmillaan puoleksi minuutiksi. Tuomari näyttää (jos viitsii koko touhua edes huomioida) että joo ylös vaan, alla oleva kaveri yrittää siinä viittilöidä että helvetilläkö tästä nouset kun toinen röhnöttää päällä (usein vielä painaen poikkaria niskaan) ja vihdoin kun pääsee lähtemään niin eiköhän ole se päällä rötvännyt pakki vielä liimannut hyökkääjän mailan kainaloonsa ja pitää siitä täysin voimin.

Gg vaan kaikille, saatana.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
La 30.11.2019 ja Hämeenlinna. Pelsujen Alex Lintuniemi kolaa Kerhon Elmeri Erosen jään pintaan. Tuomarit: 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tämä Liigan tuomarointitouhu on mennyt ihan naurettavaksi. Tuota puhtaammin ei voi avojään pommia suorittaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kyllä oli eilen aika karseaa katsoa HIFK-Kärpät peliä. Ihan mielinmäärin sai molemmat joukkueet estää, repiä, koukkia ja kahvata. Tähän vielä jotkut Ikan kommentit kommentaattorina, että on kiva katsoa tätä miekkailua ja tuomarit vetävät hyvin kun linja pitää. Helppo linja, ei vihelletä mistään mitään. Saattaisin jopa itse kyetä tuohon...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bacon

Jäsen
La 30.11.2019 ja Hämeenlinna. Pelsujen Alex Lintuniemi kolaa Kerhon Elmeri Erosen jään pintaan. Tuomarit: 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tämä Liigan tuomarointitouhu on mennyt ihan naurettavaksi. Tuota puhtaammin ei voi avojään pommia suorittaa.
Tämä oli taas niitä tilanteita, kun kaveri jää keräämään happea, niin vihelletään varmuuden vuoksi jäähy taklaajalle. Sen sijaan pari päivänselvää huitomista ja estämistä jätettiin viheltämättä. Oli surkea erä tuomareilta.
 
Tissit.

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool
Melkoinen tuomarifarssi jälleen Pelicansin pelissä.
Vieläkö on joku joka ei ole tottunut tähän? Puhtaista taklauksista kakkua ja estäminen, paidassa roikkuminen ja koukkiminen on taas sallittua. Olemattomasta kontaktista kannattaa myös kaatua ja pidellä naamaa. Palkinto tulee kyllä seepralta kuin seepralta.
 
jos asia on oikea, totuus riittää.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy