waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mutta jos nimilista on kovin koskaan ja tulos on tätä, niin onko silloin Liiga oikea paikka? Minun mielestäni ei.
Jos karsinnat uhkaisivat, silloin varmaan etsittäisiin uusi valmentaja Jukureiden tilanteessa. Jukureiden valmentajan kehonkieli kertoo, että on luovuttanut ajat sitten. Mutta nyt kun tappioilla ja peliesityksillä ei ole mitään väliä, niin voidaan mennä samalla valkulla kauden loppuun saakka ja säästetään mieluummin muutama euro kuin että yritettäisiin edes ja palkattaisiin uusi innokkaampi valmentaja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Hienoa että Ramu tuli takas mestikseen mutta samalla kyllä surullinen kun ollaan siinä tilanteessa että toiseksi ylimmällä sarjatasolla ei voida maksaa liksaa pelaamisesta. Ja tämähän ei missään nimessä ole Espoon eikä Koronan vika. Sarja on vaan ajettu niin nurkkaan. Tämä siis ilman sarvia ja hampaita. Sanoin tänään irti oman C moren liiagakiekon. Katsotaan sitä sitten kun vapaa kilpailu on taas käynnissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mutta jos nimilista on kovin koskaan ja tulos on tätä, niin onko silloin Liiga oikea paikka? Minun mielestäni ei.
Nimilista voi olla kova mutta jos joukkue on kasattu vailla järjen hiventä ja koutsillakaan ei sitten vielä riittänytkään, niin tulos on nähdynlainen. On noita flopanneita toivotaantoivotaan parilla nimimiehellä höystettynä flopannut aiemminkin, jopa ilman ajastaanjäänyttä utj:ta (tai mikä Holtarin oletettavasti viimeiseksi kiekkotyöpaikaksi jääneen toimen nimike olikaan) ja selkeästi liian isoihin saappaisiin astunutta ja mielenkiinnon kannalta liian aikaisin seuraavat haasteet keksinyttä päävalmentajaa. Sinänsähän romahdus on joka tapauksessa enemmän henkinen, ennen tammikuun TPS sähellystä ja siitä alkanutta syöksykierrettä jengi pystyi voittamaan 60 minuutin kokonaisvaltaisilla suorituksilla silloisen sarjakärjen ja pari muutakin top6 porukoista, sen jälkeen ei ole saanut voitettua kuin pisteautomaatin ja luuserin maineen. Ehkä se sitten realisoitui tällä lailla palkanalennukset ja änäristaran sisääntuonti yhdistettynä siihen ettei henkistä herättäjää sitten näköjään organisaatiosta löydy.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Urheiluruudussa oli loistava juttu äsken Mestiksen kammottavasta tilasta. Antti Pennasta haastateltiin ja totesi, että tilanne Suomessa pitäisi mahdollisimman nopeasti siihen, että olisi noin 20 uskottavaa organisaatiota joista on realistinen pelaajapolku NHL:ään. Pidemmällä tähtäimellä on tavoiteltava Ruotsin lukemia (noin 30 organisaatiota). Nyt luisutaan Pennasen mukaan koko ajan päinvastaiseen suuntaan. Tämä kaikki vaatii Pennasenkin mielestä avointa kilpailua.
 
Nuorten SM-liigan karsinta: Mikäli SM-Liigaseuran joukkue on kolmatta perättäistä kertaa runkosarjan viimeinen, osallistuu se karsintaan ja voi myös pudota.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt luisutaan Pennasen mukaan koko ajan päinvastaiseen suuntaan. Tämä kaikki vaatii Pennasenkin mielestä avointa kilpailua.
Eikä ollut ensimmäinen ulostulo Pennaselta asiaan liittyen. Fiksu mies, loistava valmentaja ja aitiopaikalla asiaan liittyen. Miehellä on vankka kokemus niin Mestiksestä, Liigasta kuin nuorten maajoukkueesta. Kokonaisymmärrys asian suhteen siis täysi kymppi. Kyllä suljetun Liigan seinälaastit murenevat vuosivuodelta enemmän ja enemmän. Kohta lienee kantavien rakenteiden vuoro. Hyvä niin!
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Antti Pennasta haastateltiin ja totesi, että tilanne Suomessa pitäisi mahdollisimman nopeasti siihen, että olisi noin 20 uskottavaa organisaatiota joista on realistinen pelaajapolku NHL:ään. Pidemmällä tähtäimellä on tavoiteltava Ruotsin lukemia (noin 30 organisaatiota). Nyt luisutaan Pennasen mukaan koko ajan päinvastaiseen suuntaan.
Olen saanut täältäkin käsityksen, että Suomessa ei riitä pelaajia ja rahaa 15 laadukkaan ammattilaisorganisaation ylläpitämiseen, mutta ongelma onkin siis päinvastainen. 15 on liian vähän ja lukua tarvitsee nostaa selvästi. Mielenkiintoisesti ajatukset muuttuu.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen saanut täältäkin käsityksen, että Suomessa ei riitä pelaajia ja rahaa 15 laadukkaan ammattilaisorganisaation ylläpitämiseen, mutta ongelma onkin siis päinvastainen. 15 on liian vähän ja lukua tarvitsee nostaa selvästi. Mielenkiintoisesti ajatukset muuttuu.
Kyllä Pennanen puhuu laadukkaasta pääsarjasta ja elinvoimaisesta Mestiksestä sekä sarjojen avoimuudesta. Itse pidän 10+10 mallia liian radikaalina, mutta siihen suuntaan alkaa vinkeitä ja haluja olemaan. Pitkällä aikavälillä unelmissa sitten 15+15.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kun katsoo tuota Jukureiden menoa, niin kyllä tässä kaipaisi liigakarsintoja. Silloin ei yksikään seura voisi lyödä kauttaan läskiksi vaan pitäisi panostaa loppuun saakka.
Mestiksen ja liigan tasoero on niin suuri, että vaikka Jukurit ottaa 0-6 turpaan sporteilta niin se voittaisi Mestis-joukkueet 6-0. Joten liigakarsinnat eivät parantaisi mitenkään nykytilannetta.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Lamaannuttiko Mestiksen liigaoven sulkeminen vai se, että kolme tärkeintä joukkuetta sai pääsyn Liigaan? Näin sivusta katsojana tuntuu siltä, että Mestis on ollut kyvytön tekemään itsestään mielenkiintoista omille joukkuepaikkakunnilleen ja tärkeintä keskusteluissa tuntuu olevan vain pääsy pois koko sarjasta. Sportin, KooKoon ja Jukureiden poistuminen jätti ammottavan aukon ammattimaisuuteen ja jäljelle jääneet eivät ole osanneet rakentaa tarinaa ja kokonaisuutta, joka tukisi sekä joukkueita että Mestistä itseään. Mestiksen läpitunkeva farmijoukkueajatus taisi viedä lopunkin itsekunnioituksen.

Nyt ollaan tilanteessa, että avun on tultava muualta. Liittoa ja Liigaa huudetaan apuun. Mestis taitaa olla menetetty tapaus ja ainoastaan sarjan täydellinen mylläys voi pelastaa sen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Lamaannuttiko Mestiksen liigaoven sulkeminen vai se, että kolme tärkeintä joukkuetta sai pääsyn Liigaan? Näin sivusta katsojana tuntuu siltä, että Mestis on ollut kyvytön tekemään itsestään mielenkiintoista omille joukkuepaikkakunnilleen ja tärkeintä keskusteluissa tuntuu olevan vain pääsy pois koko sarjasta.
Samaa se oli silloinkin, kun Sport ja kumppanit vielä pelasivat siellä. Sarjan kehittämiseksi ei tehty mitään, mutta sitäkin enemmän valitettiin liiganousun vaikeudesta. Jos Mestiksen toimintaa halutaan viedä kohti ammattilaisuutta, niin seurojen täytyy ottaa sarja omakseen ja sitä kautta kehittää liiketoimintaansa. Liitto ei varmasti tule tekemään mitään, kuten ei tähänkään asti.
 
Yo buddy. Still alive?

the karpov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä se näin on!!

NYT on aloitettava suuri remontti suomijääkiekossa ja sen on oltava perusteellinen.

Alkuun 10 + 10 + 10 sarjatasot (Liiga, 1 div. , 2 div.). Ei ole minulla vastauksia miten ja kuinka mutta tämä on tehtävä. Vaikka suunnitelma 3 vuoden päähän milloin 5 tippuu ja millä tavalla. Maailmassa on varmasti viisaampia kun minä ratkaisemaan tämä.
Jotenkin nämä viimeksi nousijoitten maksetut liittymisrahat on maksettava jos he tippuvat. Ottakoot liiga siihen sitten vaikka lainaa. Ja jotenkin sitten jatkossa tippuvat saisivat kohtuullisen korvauksen alemmasta sarjatasosta.
TV ja katselupakettirahat pyrittävä saamaan kahdelle ylimmälle tasolle. Karsinnat järjestetään jokaisella sarjatasolla joka vuosi.

Mielestäni pyrkimys olisi siinä että että esim. Forssassa, Kotkassa tai esim. Kokkolassa (tms. useissa jääkiekkopitäjissä missä juniorit pyörii) unelma ja tavoite olisi että joskus me mennään 1. divisioonaan. Tämä on se mielestäni tärkein tehtävä Suomi-kiekon kannalta!! Saada kaikki kiekkokaupungit mukaan.

1.divisioonan pitäisi olla jo lähes ammattimainen ja yleisömäärien pitäisi minimissään olla luokkaa 1500 - 2000 että siellä voisi edes käydä kokeilemassa.

Minun pointtini on että se haave ja unelma pitää olla olemassa. Eihän nuo paikkakunnat mitä edellä mainitsin voisi luultavasti ikinä nousta siihen ylimpään Liigaan mutta mitä sitten? Jo divisioonaan pääseminen voisi saada aikaan kaupungissa kansanliikkeen ja sehän tiedetään mitä se paikalliselle kiekkoilulle ja varsinkin juniorikiekkoilulle saisi aikaan. Entäpä kaupungin sponsorit? Tämä kansanliike vaatii että tuo 1.div. on arvostettu ja siellä pyörii vanhoja perinteisiä liigaseuroja. Ja näinhän on jos malli olisi 10 + 10.

2.div. olisi kovatasoisempi ja kilpailullisempi kuin nykyään Mestis!!! Tämä on mahdollista kun kaksi ylintä sarjatasoa on erittäin nykyistä tasokkaampi ja siellä on vähemmän joukkueita. Ja tietysti enemmän rahaa.

2.divisioonaankin tietysti voi nousta. Olkoon se sitten vaikka Suomi-sarja tai 3. div. Mutta mahdollisuus olisi kaikilla, vaikka sillä Perähikiän Pullistuksella. Suomen mestaruuteen pitäisi olla mahdollisuus kaikilla vai mitä??
 
Viimeksi muokattu:

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ted Lasso -sarjassa oli tiivistetty putoamisen merkitys:

- Do they have relegation in America?
- No no no no...
- So what happens to the shit teams by the end of the season?
- They'll just play out rest of the schedule, going through the motions and meaningless games in
lifeless half empty stadiums and everyone's fine with that.

Jalkapallon puolella on nähty, mitä pääsarjan joukkuemäärän tiputtaminen on aiheuttanut. Ykkösdivisioonan profiili on noussut huomattavasti, divarin kärkiottelut keräävät isompia yleisömääriä kuin Veikkausliigan ynnämuu-pelit ja sarjojen ero taloudellisestikin on pienentynyt eikä nousu ja putoaminen enää olekaan niin iso juttu.

Samaan hengenvetoon täytyy toki myöntää, että onhan tuo Suomen potkupallo lajina silti kääpiö jääkiekkoon verrattuna ja siksi vertailut menevät helposti metsään. Suuri ja mahtava HJK taisi päästä Eurocup-tulojen kanssa nippa nappa jonnekin Jukurien budjettiin, pienemmät seurat pärjäävät lähinnä ruokapalkalla pelaavien afrikkalaisten ansiosta kun suomalaispelaajat joutuvat perheen perustamisen jälkeen menemään oikeisiin töihin ja yli 25 vuotiaana liigaa pelaavat ovat poikkeustapauksia.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Ihan joukkuemäärästä riippumatta joku on Liigassa aina huonompi kuin muut. Jo 40 vuotta sitten kymmenen joukkueen SM-liigan aikana haikailtiin kahdeksan joukkueen liigaa, koska mukana oli huonoja joukkueita, joille silloinen SM-liiga oli monen mielestä väärä paikka. Samoja joukkueita joutui toistuvasti karsintoihin ja yleensä ne kaiken lisäksi säilyivät. Silloinkin I divisioonassa oli vain 2-3 joukkuetta, jotka saattoivat edes haaveilla noususta, vaikka karsintoihin pääsi peräti kaksi joukkuetta. Jos vertaa noihin aikoihin niin taso on leventynyt ja nykyinen Liiga on sekä tasokkaampi että tasaisempi sarja.

Enkä nyt tarkoita, että suomalaisessa sarjakiekkoilussa kaikki olisi hyvin, vaan pikemminkin sitä, että aika kultaa muistot. Edes karsintojen tai suoran nousunkaan aikana suurimmalla osalla divarijoukkueista ei ollut minkäänlaista aitoa pyrkimystä nousta SM-liigaan.
 

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän se piristäisi Suomi kiekkoa jos karsinnat palaisivat. Miettikää sitä jääkiekko buumia täällä Etelä-Karjalassa jos esim. SaiPa ja Ketterä pelaisivat vastakkain liiga paikasta.
Itse olen useinkin pyöritellyt päässäni "entäs jos" -skenaariota, jossa SaiPa olisikin jäänyt SM-Liigan sulkeuduttua (vuonna 2000) SM-Liigan sijaan Mestiksen puolelle. 90-luvulla SaiPa kuitenkin kävi I-divisioonankin puolella pelailemassa eli liigapaikka ei ollut mikään selviö.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Mua vähän ihmetyttää tämä näkemys, että Mestiksen pitäisi itse tehdä itsestä kiinnostava. Mestis on kakkostaso, teki markkinointimiehet tai seurat mitä hyvänsä. Tämä nimi Mestishän on itsessään tällaisten ajatushautomoiden tulosta. Sen pitäisi kertoa, että siinä pelataan mestaruudesta. Mutta ketä se oikeasti kiinnostaa? Eihän se ole tahtonut suuremmin kiinnostaa edes Mestiksen alaisia seurojakaan. Sen yläpuolella on aina liiga, joka vie suurimman huomion. Tämä aikanaan lanseerattu synoonmi palkintopokaalille oli mehupurkki. Se kuvaa varsin hyvin sitä mestaruuden arvoa. Kun nyt itsekin olen aikanaan erittäin tiiviisti kannattanut 10 vuotta divarijoukkuetta, niin voin sanoa, että se divarin voittaminen ei saanut aikaan mitään hyvänolon tunnetta. Lähinnä kyseessä oli helpotuksen tunne, että onneksi nyt päästiin karsintoihin. Siitä alkoi varsinainen jännitys ja elämää suuremmat asiat. Tietysti, kun kausi päättyi ennenaikaisesti, oli se täysi katastrofi ja maailmanloppu. Kun liigaa katsoo sen ulkopuolelta sen ulkopuolisen joukkueen kannattajana, niin ainakin silloin sinne pääseminen tuntui paratiisiin pääsemiseltä.

Minusta tuntuu, että aina liigajoukkuetta kannattaneet eivät täysin pysty ymmärtämään, mistä on kysymys. Itse voin sanoa, että liigan pleioffit ovat aika kevyttä viihdettä verrattuna liigakarsintoihin. Yksikään mestaruus ei ole tuonut sitä samaa fiilistä kuin liiganousu 2001. Yksikään finaalitappio ei vedä vertoja tutostrofille tai karsintatappioille KalPaa, Lukkoa, Tapparaa tai Jokereita vastaan. Vaikka Jokeritappion aikaan olinkin pieni koululainen. Pleioffien jälkeen on aina ensi kausi. Karsintatappioiden jälkeen ei todellakaan tiennyt, tuoko seuraava kausi edes karsintoja, tai jos tuo niin käykö niissä tutostrofit.

Mainittakoon, että silloin ysärin lopussa tuntui täydelliseltä vääryydeltä, että runkosarjan voittamalla, piti aloittaa raastavat pleioffit 8. sijoittunutta vastaan. Sitten piti vielä voittaa yksi pleioffsarja ennen karsintoja. Tuo oli ihan järkyttävän raastava systeemi, vaikka sarja oli auki. Kärpät oli jättimäinen suosikki aina. Diskokset, Tutot ja Hermekset pääsivät hymyssä suin haastamaan ilman minkäänlaista painetta joukkueen, jolla ei ollut mitään muuta kuin hävittävää. Varsinkin siinä Tutosarjassa ne paineet ja epäonnistumisen pelon aisti katsomoon asti. Mutta olihan siinä muitakin vaikeita sarjoja, kuten Hermestä ja Diskosta vastaan. Materiaaliero oli valtava, mutta yllättävän pieneksi ne kentällä kutistuivat näiden psyykkisten tekijöiden vaikutuksesta. Jos sarja aukeaa joskus, niin mielestäni runkosarjaa pitäisi divarin osalta arvostaa enemmän. "Huono" tai ainakin hieman epäonnistuneen kauden pelannut joukkue saa valtavan edun tavoitteellisia ja runkosarjassa hyvin pelanneita seuroja vastaan tuollaisessa systeemissä. Runkosarja kun on armollinen koville seuroille, siinä kun yllätyksille jää paljon vähemmän tilaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

ElMaccone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa, sympatiat HIFK ja Chigaco
Tämä mun mielipide on ihan v#tun tyhmä, joten ei kannata edes varmaan huomioida.

Karsinnat tottakai takaisin samalla systeemillä mitä UL ehdotti tuolloin. Mutta mahdollisuus pudota ja nousta myös B-liigasta/liigaan.

Mutta siihen mielipiteeseen. Mulle on ihan se ja sama mikä on Liigan taloustilanne. Paljon tärkeämpi itselleni on urheilullisuus jääkiekossa eli juuri nuo karsinnat, mahdollisuua nousta, pelko tippumisesta.
Voitaisiin ihan radikaalisesti vetää tän kauden jälkeen päätös, että kaikki seurat jotka jäivät sijoille 11-15 tippuvat B-Liigaan. Sijat 1-10 pysyvät A-liigassa.
Mestiksessä samanlainen tapa.
 

Knap

Jäsen
Ilves-fanina karsinnat olivat kyllä ihan turhia. Ihan sama kuinka paska Ilves noilla kausilla oli, niin tasoerot olivat ihan järkyttävät, ja pelit kunnon läpsyttelyä ilman epäilystä voittajasta. Näin siis Ilveksen kolmien karsintojen kohdalla. Nytkin Mestiksessä piste per peli takoneet pelaajat eivät pärjää Liigassa kunnolla, niin miten Mestiksen parhaat joukkueet voisivat pärjätä, kun niistä ei löydy kuin 1-2 tuollaista pelaajaa, jotka ovat Liigassa luokkaa kolmos-/nelosketjun pelaaja, parhaimmillaan kakkosketjun pelaaja.

Esimerkiksi jos katsoo kautta 11-12, jolloin Liiga oli auki, ja Mestis elinvoimaisimmillaan(?). Eipä paljoa Liigatason pelaajia pistepörssin kärjestä löydy. Ja noistakin Vauhkonen oli ainoa, joka sai tehtyä tulosta seuraavalla kaudella, ja hänkin häntäpään joukkueessa.
TOP-17 kuitenkin 7 ihan Liiga-tason pelaajaa. Aika hyvä prosentti mielestäni.
 
KalPa, Brad Marchand #63

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
TOP-17 kuitenkin 7 ihan Liiga-tason pelaajaa. Aika hyvä prosentti mielestäni.
Luitko mun viestiä? Mitä väliä jos näistä myöhemmin kasvoi Liiga-tason pelaajia, kun edes seuraavalla kaudella eivät sitä olleet. Eli kun Mestiksestä löytyi luokkaa 1-5 pelaajaa, jotka seuraavalla kaudella pärjäsivät Liigassa, miten voi odottaa, että karsinnat olisivat millään tasolla tasaiset? Vaikka nuo kaikki seitsemän olisivat pelanneet samassa joukkueessa, olisi tasoero ollut ihan selkeä.
 
”Onks tääl lätkää kukaan edes pelannut .. itellä sentään yks Suomenmestaruus” - L4E Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2020–2021 -ketjussa
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy