Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Uskaliaana miehenä avaan ketjun nimeltä Liigakarsinnat takaisin! Ketjun, jossa voi keskustella karsintojen mielekkyydestä SM-liigan näkökulmasta . Keskustelu liigan avaamisesta on levinnyt todella moneen ketjuun joten koottakoon se tämän ketjun alle jolla on aihetta kuvaava nimi. Aihe vaatii oman ketjunsa nimenomaan SM-liiga-osiossa.

On jo olemassa lähes vastaava ketju Mestiksen puolella. Mutta se on Mestiksen puolella.

Puolustan vankasti liigakarsintojen palauttamista. Liigakarsinnat ovat veristä taistelua elämästä ja kuolemasta – play off –kiekkoa viimeisen päälle, tämän tietävät ainakin jo vähänkin varttuneemmat Kärppäkannattajat. Ottelut ovat erittäin mielenkiintoisia ja niissä on koko tunteiden kirjo laidasta laitaan. Kylmästä Raksilasta saatiin Suomen suurin höyrysauna 11.4.2000. Liigakarsintojen voittaminen tuntuu ainakin nousijajoukkueesta melkein samalta kuin mestaruus, joten kevääseen saataisiin takaisin toinen valtakunnallisesti mielenkiintoinen elementti SM-finaalien lisäksi.

Nousijajoukkue olisi seuraavalla kaudella väkisinkin valopilkku ja väriläiskä – sen otteita seurattaisiin (ainakin aluksi) myönteisellä mielenkiinnolla ja ko. joukkueen panos olisi varmasti parempi kuin nykysarjan liigajumbon, jokainen tietää syyt tähän. Keväällä voisivat pelaajiaan myydä vain ne joukkueet jotka ovat menettäneet mahdollisuutensa play-offeihin, mutta joilla ei olisi pelkoa karsintaan joutumisesta. Näitä tilanteita ei hevin syntyisi ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

Ja jos käy niin ikävästi että konkurssi tai putoaminen tulee eteen, niin ei muuta kuin vauhtia alemmilta tasoilta. Näin on käynyt Kärpille ja KalPalle ja nyt porskuttaa suhteellisesti ottaen hyvin. Pakko se pöytä on joskus kuitenkin puhdistaa. Nyt esimerkiksi Pelicansissa hoidetaan pelkkää oiretta (rahoitus), ei syytä. Kumpi on parempi: olla vuosittain liigan viimeisenä yleisen pilkan kohteena, vai ottaa reilusti vauhtia urheilullisesti oikeasta paikasta? Pelicansin tapauksessa paras vaihtoehto olisi täydellinen rakennemuutos ja imagon puhdistaminen. Se saattaa kestää muutaman vuoden, jopa 11.

Eli, karsinnat takaisin systeemillä:

Liigan kaksi viimeistä pelaavat siten että viimeinen pelaa I-divisioonan (!) voittajaa, ja toiseksi viimeinen divarin kakkosta vastaan paras seitsemästä-systeemillä. Paras seitsemästä siksi, ettei vahinkoja pääsisi sattumaan kuten vuonna 99 Kärpät-TuTo -sarjassa ja vuonna 2001 Jokerit-Kärpät-sarjassa.

Kyllä sinne liigaan valikoituisi vuosittain valtakunnan 12 (!) urheilullisesti parasta joukkuetta.
 
Elämä on elämää. Paska on paskaa. Paras huume on parasta huumetta.

ELaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olen itsekin karsintojen palauttamisen kannalla, vaikka Pelsu-kannattaja olenkin. Syy on yksinkertaisesti se että vuodesta toiseen, kun kausi on 2-3 kuukauden jälkeen syksyllä ohi, niin on aika vaikea motivoida itseä pitkän matkan takaa hallille. Karsinnat olisivat sitten keväällä Pelicansin pudotuspelit ja luultavasti tulisi lähdettyä helpommin hallille runkosarjan loppupeleihinkin katsomaan missä jamassa peli kulkee. Jos noutaja tulee, niin aina olisi vuodesta toiseen nousumahdollisuus ainakin teoriassa. Parempi ehkä sekin kuin tehdä lisää velkaa joka vuosi liigassa ja marras-joulukuun vaihteessa alkaa odotella syyskuuta. Voipi olla, että olen aika yksin mielipiteeni kanssa ainakin Pelsufaneista.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse olen myös vahvasti jokavuotisien liigakarsintojen palauttamisen kannalla. Viimeistään tämän vuoden Pelicans on osoittanut suljetun sarjan järjettömyyden, ellei SaiPa ja Pelsut aiempien vuosien pakantyhjennyksillään sitä jo tehneet.

Luulisi olevan ikuisten sarjajumbojen kannattajistakin kiinnostavampaa välillä voittaakin pelejä, vaikka sitten alemmassa sarjassa, kuin kituuttaa liigan surkeusennätyksiä rikkoen kaudesta toiseen. Myös muutaman seuran taloudelle luulisi tekevän ihan hyvää hakea uutta nostetta pienemmillä kuluilla alemmasta sarjasta vuoden tai parin verran.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kuten avaaja totesi on tästä väännetty monessa ketjussa. Omat mielipiteeni ovat edelleen ne samat eli. Liiga auki. Putoamisesta ei saisi tehdä mitää katastrofia vaan nousu takaisin pitäisi myös olla hyvälle joukkueelle hyvinkin mahdollista, eikä niin vaikeaa kuin se esimerkiksi kärppien aikana oli. Tällöinhän putoaminen on todella kova isku, koska nouseminen on niin monesta asiasta kiinni ja kaiken pitää mennä nappiin, kuten Pelicansilla keväällä -99.

Sitten se talouskysymys, josta tullaan vääntämään. Sopimuksiin pitäisi tehdä nämä ns. divari(mestis)pykälät, jolloin joko seuralla tai pelaajalla on oikeus katkaista sopimus tai neuvotella sopiva sopimus uudelle sarjatasolle, mikäli sopuun ei päästä on jommallakummalla oikeus katkaista. Hyvin yksinkertaista, josta kyllä saadaan tässäkin ketjussa luultavasti vaikea asia. Taloudenpito periaatteessa voisi olla hyvinkin yksinkertaista. Kukin rakentaisi sellaisen joukkueen kuin voi ja pärjää jos pärjää ja jos ei niin hakee vauhtia mestiksestä. Sm-liiga voisi myös tehdä tarkempaa vartiointia joukkueiden budjetteihin. Esim sellainen sääntö, että budjetti saa olla maksimissaan sen suuruinen, jolla edellisellä kaudella oltaisiin päästy nollatulokseen, eikä 100 000€ tappioihin. Se on jo niin moneen kertaan nähty mitä tapahtuu, kun otetaan riskejä. Pleioff potti, voitaisiin pistää tasaisemmin jakoon myös häntäpään joukkueille, joihin laskettaisiin mukaan mahdolliset tippujat ja nousijat. (Tietenkin noiden nousijoiden budjetit tulisi rajata jollain muulla tavalla. )

Itse olen 14 joukkueen kannalla, koska on pötypuhetta, että pelaajat eivät riitä 14 joukkueeseen. Pelicanskin olisi huomattavasti kovempi jos sillä olisi rahaa, jolloin liigassa ei olisi heittopussia. Avoimessa liigassa Pelicans ei välttämättä edes pelaisi.

Sitten ne karsinnat. Jotta putoaminen ei olisi niin kova isku ei nouseminenkaan saa olla siis liian vaikeaa. Sarjamuotoinen karsinta on tähän kaikkein paras. Silloin ei vahinkoja pääse niin helposti syntymään kuin pleijarityyppisessä, jossa yllätykset on yleisiä. Raakasti vain mestiksen 2 parasta seuraa pelaamaan 2 heikoimman liigaporukan kanssa 2 kertaista sarjaa, josta 2 parasta luonnollisesti liigaan. Mestiksen 2 parasta määräytyisivät runkosarjan perusteella, koska pleioofit ovat yllätyksellinen maailma ja silloin niitä vääriä seuroja pääsee herkemmin karsimaan tai jopa nousemaan.

Tosin minun mielestäni mestiksen runkosarjan voittajalle ainua hyvä palkinto on suora nousu, jolloin tietty menetetään karsintapelirahoja. Mutta 2. ja 3. sijoittuneet sitten pelaisivat sm-liigan 2. ja 3. viimeistä vastaan karsinnat, jonka tuotot jaettaisiin myös nousijalle, että tippujalle. Näin saataisiin tuota talousapua uuteen kauteen. Nämä karsintatuotot siis vain näille kuudelle joukkueelle. Näin ollen suureen muutostilaan(nousijat,tippujat) joutuvat joukkueet saisivat melko huomattavaa tukea, kun myös pleioff potista tulisi liksaa ja näin ollen kriisitilaan joutuminen vaatii todella huonoa toimintaa. Mutta ei ole pelkoa, että suljetun liigan palvojat päästäisivät mitään tällaista tapahtumaan.

Onhan nuista ideoista osa varmaan "hulluja", mutta miksi ei toimivia kuitenkin. Ei se ainakaan huonommin voisi toimia kuin tämä nykyinen suljettu systeemi. Ehkä kuitenkin maksimissaan 2 joukkueen mahdollinen muutos voisi olla se maksimi. 3 olisi ehkä jo liikaa.

Edelleenkin se liiganousu tuntui mahtavemmalta kuin mestaruus. Sitä ei moni käsitä etelässä, mutta varmasti osa kärppäfaneista, jotka koko korpivaelluksen näkivät ymmärtää.
 
Viimeksi muokattu:
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti kimbe66

- Käsittääkseni esim. NHL on suljettu liiga, eikä sen pelin tasoa ole liiemmin arvosteltu tämän takia. En sitten ole varma, onko tämä hyvä peruste, mutta voitaisiinhan täälläkin harkita laajennusta aina sen mukaan, onko paikkakunnalla mahdollisuutta ylipäätään pelata korkeimmassa liigassa. Pidettäisiin mestis ns. farmiliigana ( vrt. ahl ), ja jos näyttää siltä, että siellä on niin kovia joukkueita, jotka kuuluvat liigaan, niin annettaisiin mahdollisuus siihen. Suomessa tämä tosin varmaan edellyttää sitä, että joskus jokin huonosti taloutensa hoitanut seura sitten pudotettaisiin pois liigasta (mutta näinhän se käy NHL:ssäkin, siellä vain seura myydään kokonaan ja usein eri paikkakunnalle)

- Meillä Mestis on todellakin kärsinyt tästä suljetusta systeemistä, mutta rehellisyyden nimessä: moniko Mestis-paikkakunta pystyisi elättämään liigajoukkueen? Asukasluvun puolesta ehkä muutama, mutta vielä kannatuspohjan puolestakin? Kyllä kai ne nykyään ovat Kuopio ja Vaasa, joilla olisi edes jonkinlaiset mahdollisuudet tähän. Osaan ainakin Kouvolan puolesta sanoa sen, että vielä moneen vuoteen ei ole mahdollisuuksiakaan liigaan, vaikka joukkue pärjäisi kuinka hyvin Mestiksessä. Ja epäilen, että sama juttu on monella muulla paikkakunnalla. Vaikka esim. Kirkkonummella pelattaisiin kuinka hyvin tahansa, niin on otettava huomioon sekin, että moni kirkkonummelaiskannattaja on myös HIFK- tai Jokeri-fani, eli eivät ole niin suoraan tuomassa rahojaan omalle seuralle (tosin Salamat eivät ihan heti taida olla edes pyrkimässä liigatasolle, mutta ihan vain esimerkin vuoksi: asia on monitahoinen).

Kopion tämän viestin tänne, koska mielestäni tässä tuli muutamia erittäin hyviä asioita esille.
 
Hallissa on hyvät katsomotilat, mm. kausikortin lunastaneilla pehmustetut "teatterituolit" - Ainiovaaran jäähalli

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Mutta eikös eilen ollut joku tärkeä kiekkoherrojen kokous juuri tulevaisuuden sarjasysteemejä ajatellen? Miksiköhän sieltä ei vielä ole tihkunut mitään julkisuuteen eikä edes tänne Jatkiksen huhumyllyyn?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Olen ehdottomasti liigakarsintojen palauttamisen kannalla. Systeemiksi sellainen, että liigan huonoin kohtaisi karsinnassa Mestiksen kolme parasta joukkuetta, ja sitten pelattaisiin kerran jokaista vastaan kotona sekä vieraissa. Tämä tekisi yhteensä kuusi ottelua.
 
0-3 -> 4-3

mop1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Aston Villa
Karsintojen palauttamisen kannalla olen itsekin.
Mestiksen voittajalle suora nousu , 2 ja 3 karsisivat liigan 2 ja 3 viimeisen kanssa , esim 2:n kertainen sarja josta 2 parasta liigaan.
Tämä silloin jos joukkueita olisi 12 tai 14 liigassa.

Itse kannatan 10 joukkueen liigaa jossa 2 viimeistä karsisivat keskenään kumpi putoaa , mestiksen voittaja (playoffit mestiksessä) nousisi ilman karsintoja.

No isot pojat ne kuitenkin päättää sen mukaan miten saadaan liigasta parhaat rahat kaikenkaikkiaan.

Bisnes on bisnestä mutta voisiko sille urheilullekin joskus jotain painoarvoa laskea.
 
-mop1978

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Finlandialiiga

Paras olisi, että nostetaan Kalpa liigaan (ainut jolla näyttää tällä hetkellä olevan pelillisiä ja taloudellisia kykyjä) eli 14 joukkueen liiga. Pelataan kaksinkertainen runkosarja + välisarja ja 10 parasta jatkaa SM-Liigaa. 4 viimeistä jää 4 Mestiksen parhaimman kanssa pelaamaan Finlandialiigaa josta 4 parasta pelaa Liigassa seuraavalla kaudella. Näin saadaan Liigaan enemmän loppukaudesta kovia pelejä ja Finlandialiiga varmaa riittää mielenkiintoa kaikille eli jos kerran putoaa niin ei ole aivan mahdotonta nousta takaisin esim. Kärpät oli varmaan liigatasoa jo useana vuonna, mutta nousu vaati karsinnoissa aivan täysosuma suoritusta, koska kovia pelejä ei pelata kuin muutama vuodessa.
 
"Fucking chicken" Tikkanen Janeckylle

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei liigakarsinnoille!

Ei ole mitään järkeä palauttaa karsintoja takaisin. KalPa liigaan tämän kauden jälkeen ja sitten rauhoitetaan tilanne taas. 14 joukkueen sarja, koska Pelicanskin näyttää saavan velkasaneeraus-ohjelmansa todennäköisesti kuntoon.

Syy on yksinkertainen. SM-liigajoukkeen ylläpitäminen ei ole helppoa, kuten on huomattu. Eikä tämä koske pelkästään pieniä seuroja, vaan myös suurseuroja. Esimerkiksi Jokerit ja TPS ovat tällä hetkellä pahasti kuralla, saatikka sitten pienemmät seurat. Yksinkertaisesti SM-liigajoukkueiden ulkopuolisilla seuroilla ei ole tarvittavaa talousaluetta ja laajaa juniorituotantoa, jota liigassa pelaamiseen vaaditaan.

Tällä hetkellä Mestis-seuroista KalPa on ainut, joka täyttää liigaseuran kriteerit. Vahva talousalue ja juniorijoukkue SM-sarjassa käsittääkseni A-junioreista C-junioreihin. Muutenkin seuran talous on vakaalla pohjalla.

Jos liiga aukaistaan, niin monet Mestis-seurat menettävät todellisuudentajunsa ja satsaavat joukkueisiinsa yli varojen. Ja jos sattuu käymään niin, että liiganousu tapahtuu seura on valmiiksi jo kuralla, saatikka sitten kun liiganousu jää haaveeksi. Mestis-seuroilla menee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan, miksi muuttaa sitä?

Entä sitten se joukkue jonka kohtaloksi sattuu putoaminen. Siitä seuraa todennäköisesti konkurssi ja kohtaloksi tippua samana vuonna kaksi sarjaporrasta alemmaksi. Jos joku tässä vaiheessa vielä kehtaa väittää, että siitä alkaa uusi tuhkimotarina ja nousu Suomen mestariksi kuten Kärpillä kävi, niin minä nauran räkäisen naurun. Kannattaa ottaa huomioon, millä talousalueella Kärpät nyt on. Sitä minä olenkin ihmetellyt, miten Kärpät onnistui aikanaan tuollaiseen syöksyyn lähteä.

Mihinkä putoavan seuran talousalue muuttuisi 5-10 vuodessa, kun siihen verrattuna mitä se putomishetkellä oli? Niin, ei mihinkään. Ainoastaan se pohja vedettäisiin alta avaamalla liiga, joka suotiin kun liiga suljettiin.
 
Viimeksi muokattu:
JYP Jyväskylä

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Ei liigakarsinnoille!

Viestin lähetti Hele
Jos liiga aukaistaan, niin monet Mestis-seurat menettävät todellisuudentajunsa ja satsaavat joukkueisiinsa yli varojen. Ja jos sattuu käymään niin, että liiganousu tapahtuu seura on valmiiksi jo kuralla, saatikka sitten kun liiganousu jää haaveeksi. Mestis-seuroilla menee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan, miksi muuttaa sitä?
Miksi Mestis-jengit satsaisivat yli varojen jos liiga avattaisiin? Jos se on auki joka kaudella, ei tulisi samanlaista "nyt tai ei koskaan"-kilpailua, joka divarissa tällä hetkellä on menossa. Onko suljettu liiga estänyt liigaseurojen satsaamisen yli varojensa? Ei todellakaan, kuten muutama pikkuseura, ja miksei pari isompaakin, on viime vuosina näyttänyt.

Miksi nämä suljetun liigan puolustajat muuten kantavat niin suurta huolta liigaseurojen taloudesta? Jos seurassa hoidetaan asiat niin huonosti, että tippuminen vie konkurssiin, niin niin käyköön. Viidakon lakia mukaillen, vain vahvimmat elävät. Ei SM-liigan, joka niin kovasti pyrkii olemaan Bisnestä isolla B:llä, pidä toimia minkään amatöörivoimin johdetun harrastelijaklubin suojelijana ja turvaverkkona. Eikä sarjaporrasta alemmas tippusimen tarvitsisi olla sellainen kuolinisku paikkakunnan jääkiekkoilulle, jona sitä täällä tunnutaan pitävän. Mikäli liiganousu olisi mahdollinen joka kausi, pysyisivät liigassa ne seurat, jotka paikan ansaitsisivat.


Liigan sulkeminen oli yksi SM-liigan huonoimmista päätöksistä kautta aikain. Sen korjaaminen olisi edelleen mahdollista, mutta näkevätkö Urpo&co metsää puilta tämänkään asian suhteen, jää nähtäväksi. Kun staattinen nykyliiga kiinnostaa faniakin yhä vähenevissä määrin, en uskalla edes kuvitella missä ollaan muutaman vuoden päästä jos muutosta ei ruveta toden teolla ajamaan.
 
Viimeksi muokattu:
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Liiga auki!

Ehdottomasti liiga auki ja karsinnat takaisin. Liigasta tulisi varmasti mielenkiintoisempi. Suljetulla liigalla piti olla tervehdyttävä vaikutus seurojen talouden kannalta, ja tuo arvio taisi mennä aikalailla päin mäntyä. Nyt heikommat seurat parantelevat talouttaan myymällä/vuokraamalla pelaajiaan loppukaudeksi muihin seuroihin. Ei kuulosta oikein hyvältä touhulta. Jos karsinnat olisivat voimassa, tuollaista rumbaa tuskin käytäisiin ja mielenkiinto säilyisi kauden loppuun. Näin urheilulliset arvot korostuisi ja bisnesajattelu jäisi vähemmälle. Ja jollei ole resursseja pelata liigaa, niin haetaan sitä lisävauhtia alasarjoista. Oikeasti erittäin ärsyttävää, kun raha on mennyt kaiken edelle.

Liigan tulevaisuus on kuitenkin aika arvoitus niin kauan kuin eräät vatipäät istuvat saman pöydän ääressä. Tehkää edes yksi hyvä päätös, jooko?
 
Aina voi hävitä.

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Re: Ei liigakarsinnoille!

Viestin lähetti Juhaht
Miksi Mestis-jengit satsaisivat yli varojen jos liiga avattaisiin? Jos se on auki joka kaudella, ei tulisi samanlaista "nyt tai ei koskaan"-kilpailua, joka divarissa tällä hetkellä on menossa. Onko suljettu liiga estänyt liigaseurojen satsaamisen yli varojensa? Ei todellakaan, kuten muutama pikkuseura, ja miksei pari isompaakin, on viime vuosina näyttänyt.
Jos liiga olisi auki ilman mitään ehtoja, niin helpompihan liigaan silloin on nousta. Vaikka tällä kaudella voitat Mestiksen, et silti välttämättä pääse liigaan. Käytännössä vain KalPa täyttää liigan asettamat ehdot, jotka vaaditaan liiganousuun. Joten jos liiga avataan ilman mitään ehtoja, niin juuri silloinhan liigaan nousu on paljon helpompaa. Ja myös tällöin moni seura saattaisi sokaistua tästä, ja yrittää liiganousua suurella riskillä.
 
JYP Jyväskylä

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Re: Re: Re: Ei liigakarsinnoille!

Viestin lähetti Hele
Ja myös tällöin moni seura saattaisi sokaistua tästä, ja yrittää liiganousua suurella riskillä.
Kuten edellä sanottiin, niin liigan ollessa auki joka vuosi, ei kenenkään tarvi pissa housussa hätiköidä liigaan niinkuin nyt Vaasassa ja Kuopiossa on tosissaan satsattu tähän kauteen. Vähän pelottaa miten sportin käy jos ei nouse ja liigan portit taas suljetaan. Yleisö katoaa vaasan hallista ja jäljelle jää savuavat sportin rauniot. Siinä on tuhottu yksi potentiaalinen liigapaikkakunta moneksi vuodeksi. Ja eihän se kertakaikkiaan ole liigan ongelma jos alasarjoissa ollaan niin tyhmiä, että aletaan uhkapelaamaan. Tuskin kukaan sitä enään edes nykypäivänä tekisi, kun näitä varottavia esimerkkejä on saatu aikamoinen läjä. Ja jos sitä nousua ei tehdä niin mahdottoman vaikeaksi, kuten se kärppien aikana oli, niin kenenkään ei tarvitse ottaa niitä riskejä.

Taloudellisia näkökulmia ei ymmärrä suljetun liigan kannalla olevilta, kun yli puolet seuroista ilmeisesti tekee tappiota. Eihän sen pitäisi olla mahdollista suljetussa liigassa, kun putoamispeikkoa ei ole! Mitä ne seurat jännittää? Ettei vaan olisi seurojen johtamisissa parantamisen varaa. Ei suljettu liiga ole mitenkään oikeudenmukainen. Unelmat pitää säilyttää, vaikka niihin ei heti todellisia mahdollisuuksia olisi.
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Avoimen liigan kannattajat voisivat listata ne seurat Mestiksestä, joilla olisi taloudelliset edellytykset pelata liigassa.
 
Hallissa on hyvät katsomotilat, mm. kausikortin lunastaneilla pehmustetut "teatterituolit" - Ainiovaaran jäähalli

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mielestäni olisi karsinnat saatava takaisin. Ja kun ajatellaan juuri SM-liigan kannalta SM-liigan puolella, niin monestakin syystä. Esim. sen takia että seuroilla, faneilla ja pelaajilla riittää koko kausi jotain jännitettävää ja taisteltavaa. Mielestäni paras malli olisi sellainen että mikään seura ei tippuisi suoraan. Mahdollisesti vaikkapa mallia 3 viimeistä karsii kolmen mestis-seuran kanssa. Mestiksessä vaikkapa 6 parasta pelaisi näistä paikoista.

Suoraa tippumista/nousemista en kannata, mutta karsinnat ovat mielestäni hyvä saada takaisin. Kun liiga olisi myös pysyvästi auki ei seurojen tulisi panostaa älyttömiä kerralla. Samalla pelaajien hätäkaupat jäisivät väliin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti MS
Avoimen liigan kannattajat voisivat listata ne seurat Mestiksestä, joilla olisi taloudelliset edellytykset pelata liigassa.
Ottaen huomioon seurat jotka pelaavat jo liigassa, niiden sijainnin jne. niin ainakin Kalpa, KooKoo, Sport ja varauksin TuTo. Ainakin näillä, muitakin voisi hyvin löytyä, mestistä en niin tarkkaan tunne että voisin sanoa paremmin. Turha sitten alkaa vertailla tämän hetken budjetteja liigan budjetteihin.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti MS
Avoimen liigan kannattajat voisivat listata ne seurat Mestiksestä, joilla olisi taloudelliset edellytykset pelata liigassa.

Maksaako liigassa pelaaminen jotain? Kyllähän sitä voi pelata vaikka a-junnuilla jos siltä tuntuu ja haluaa viimeisenä kyntää. Jos nyky-Pelicanskin saa jonkinnäköisen joukkueen kasattua, eiköhän siihen pysty mikä tahansa joukkue. Jos liigaan nousisi seura, joka ei olisi siihen valmis, voisi paikasta kai kieltäytyäkin, mikäli siltä tuntuisi.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Viestin lähetti MS
Avoimen liigan kannattajat voisivat listata ne seurat Mestiksestä, joilla olisi taloudelliset edellytykset pelata liigassa.
Mikäli se päätetään noiden liigan antamien kriteerien perusteella niin ei kovinkaan moni. Saman listan voisi tehdä liigajoukkueista. Siinä listassa ei olisi 13 joukkuetta.
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
4 viimeistä jää 4 Mestiksen parhaimman kanssa pelaamaan Finlandialiigaa josta 4 parasta pelaa Liigassa seuraavalla kaudella.
Tämä olisi ihannetilanne, jos Mestiksessä olisi edes ne neljä seuraa, jotka ihan oikeasti pystyisivät toteuttamaan nämä tavoitteet:

-keskimäärin 3000 katsojaa/ottelu (tämä saattaisi ensimmäisellä kaudella toteutuakin, mutta vahvasti epäilen, kuinka kävisi esim. Mikkelissä ekan kauden jälkeen, jos joukkue ei löytäisi aivan ihmeellistä hurmosta, ja voittaisi ainakin puolet peleistään. Missä yleisö sitten?)

-rahaa ostaa joitakin suuria nimimiehiä omaan joukkueeseen (mutta mistä tämä raha?)

-asukaspohjaa liigajoukkuelle (ja kuten jossain aiemmassa ketjussa vihjasin, seuran pitäisi sijaita tarpeeksi kaukana ns. ison kylän porukasta. Esim Vantaa on aika heikoilla tässä mielessä)

-pitää huomata myös se, että vaikka fanit kuinka rakastaisivat omaa joukkuettaan, niin tarvitaan myös paikallisen ja lähiseudun liike-elämän kannatus, ja aina edes tämäkään ei riitä

Eli jos ollaan realisteja, niin tällä hetkellä Mestiksessä on tasan kaksi seuraa, joilla on edes mahdollisuuksia liigaan: Kalpa ja Sport. Toivon toki, että jatkossa ilmaantuu muitakin (ja kun asun täällä Kouvolassa päin, niin ehdottomasti toivon, että KooKoo), mutta tällä hetkellä vain näyttää pahalta.

Huonolta toki näyttää tuo siipirikkolintujenkin rimpuilu, mutta toivon silti Lahteen kaikkea parasta ja että liiga Lahdessa vielä jatkuu. On sieltä niin monta hienoa pelaajaa tullut.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viestin lähetti MS
Avoimen liigan kannattajat voisivat listata ne seurat Mestiksestä, joilla olisi taloudelliset edellytykset pelata liigassa.
Jos kerran Jyp, Saipa, Ässät, (Lukko), miksei myös Tuto, Kookoo, Sport, Kalpa tai Jukurit. En keksi yhtään syytä miksi esim. Jukureilla kävisi yhtään sen vähempää ihmisiä kuin jypillä. Eihän jyppikään isommin menesty.

Myös Kajaanissa on mahdollisuus vieressä sijaitsevan paperitehtaan myötä. Ei olisi ensimmäinen joukkue, jota pitää pystyssä ulkopuolinen rahoitus. Kajaanilaiset ovat sen verran hulluja, että heillä tämä unelma taitaa elää pinnan alla sillä muistan lukeneeni, että sinne kaavaillaan uutta 5000 hengen hallia, mutta vasta kaavaillaan. Kenenkään ei tarvitse ottaa tätä kaajaani kommenttia vakavasti. (Mut jos kerran lukko..)

Suljetun liigan kannattajat voisivat perustella miksi talousalueidensa puolesta:

Kookoo ei pystyisi samaan kuin Saipa
Kalpa samaan kuin jyp
Sport samaan kuin Ässät
Jukurit samaan kuin HPK

Liigaseuroilla on perinteitä ja se etu, että ovat liigassa. Mestiksestä käsin näitä realiteetteja vastaan ei voi taistella. Liigassa pyörii isompi raha. Liigaseura on vetovoimaisempi myös junnupuolella, koska siellä avautuu paikka liigassa yrittämisen mahdollisesti. Jos joku heinolalainen miettii meniskö Jukureiden tai HPK: junnuihin niin ei varmaan tarvi kahta kertaa miettiä. No tietenkin HPK. Jos seura nousee liigaan myös junioritoiminta kehittyy yksinkertaisesti siksi, että seura on astetta kiinnostavampi. Tekemisen laaatu paranee kaikessa. Enemmän rahaa pyörii niin sponsoreiden kuin kannattajien kädestä. Ei Saipa tällä hetkellä olisi sen kummempi seura kuin Kookoo tai jukurit, jos se ei olisi noussut liigaan 10 vuotta sitten. HPK:n ja Jypin onni oli myös se, että ne sattuivat olemaan liigassa oikeaan aikaan. HPK on todistanut ettei talousalueen tarvi olla suuri, että pärjää liigassa. Jos HPK olisi jäänyt divariin ja pelaisi siellä edelleen sekään ei olisi sen kummempi kuin Sport tai Jukurit. Kysymys onkin siitä, että nämä seurat ovat saaneet mahdollisuuden liiganousulla ja kaikki sen ovat käyttäneet ja pärjäävät vaihtelevalla menestyksellä. On perseestä sulkea tämä mahdollisuus Kouvolalta, Vaasalta tai Mikkeliltä. Divarista on ollut vaikea nousta sen jälkeen kun suora nousu otettiin pois käytöstä. Sen on saanut kokea myös niinkin suuri talousalue kuin oulu. Välillä täälläkin luultiin, että liiga on tavoittamaton haave. Voisi myös miettiä, missä olisi Jokerit nyt, jos kärpille ei olisi ennen ratkaisevaa viidettä karsintapeliä iskenyt sairastumisaalto ja Jokerit olisikin jäänyt divariin. Aika kovasti olisi seura lahjakkuuksista tyhjentynyt. Kaikki voi olla niin pienestä kiinni. Jopa vain siitä, että saisi mahdollisuuden.

Pointti on se, että tietyt liigaseurat ovat joitakin mestisseuroja parempia vain siksi, että ovat saaneet pelata liigaa ja useimmilla näillä mestisseuroilla ei ole ollut mahdollisuutta nousta. Ei mestiksestä käsin sitä toimintaa voi koskaan kehittää sellaiseksi, että sitä voisi verrata esim. Saipaankaan. TIetenkin sitten jos tulee tällaisia lockoutteja ja tulee omia NHL apuja antamaan rahallista ja pelillistä apua. Kalpahan ei tuollaista toimintaa pystyisi mestiksessä pyörittämään ilman näitä apurahoja ja hyväntekeväisyys mieltä.
 
Viimeksi muokattu:
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Viestin lähetti Juhaht
Itse olen myös vahvasti jokavuotisien liigakarsintojen palauttamisen kannalla. Viimeistään tämän vuoden Pelicans on osoittanut suljetun sarjan järjettömyyden, ellei SaiPa ja Pelsut aiempien vuosien pakantyhjennyksillään sitä jo tehneet.
Luulisi olevan ikuisten sarjajumbojen kannattajistakin kiinnostavampaa välillä voittaakin pelejä, vaikka sitten alemmassa sarjassa...
10.10. SaiPa - Blues 3-1
3.12. Blues - SaiPa 2-3 rl.

Kyllähän jotain joukkueita vastaan ollaan voitettu kaikki tämän kauden tähänastiset kohtaamiset. :)
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Viestin lähetti Eddie
Suljetun liigan kannattajat voisivat perustella miksi talousalueidensa puolesta:

Kookoo ei pystyisi samaan kuin Saipa
Kalpa samaan kuin jyp
Sport samaan kuin Ässät
Jukurit samaan kuin HPK
Miksi tuollaista pitäisi perustella? Minä ainakin uskon, että jokaisella noista joukkueista on ainakin teoreettinen mahdollisuus päästä ainakin lähelle mainitun liigaseuran tasoa, vaikka joidenkin kohdalla se saattaisikin vaatia aikaa.
Sen takiahan liigaa ollaankin laajentamassa, että noista mestisjoukkueista parhaalle tarjoutuisi siihen mahdollisuus. Jos jollain mestisjengillä on organisaatio ja resurssit sitä tasoa, että se uskoo pärjäävänsä liigassa, niin kyllä sille pitää mahdollisuuskin antaa. Mutta sen mahdollisuuden antaminen ei tarkoita automaattisesti liigan avaamista.
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti mirasane
Jos jollain mestisjengillä on organisaatio ja resurssit sitä tasoa, että se uskoo pärjäävänsä liigassa, niin kyllä sille pitää mahdollisuuskin antaa. Mutta sen mahdollisuuden antaminen ei tarkoita automaattisesti liigan avaamista.
Ei, mutta liigan avaaminen on kyseeseen tulevista vaihtoehdoista kaikinpuolin paras.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Eddie

Suljetun liigan kannattajat voisivat perustella miksi talousalueidensa puolesta:

Kookoo ei pystyisi samaan kuin Saipa
Kalpa samaan kuin jyp
Sport samaan kuin Ässät
Jukurit samaan kuin HPK
Ihmettelen samaa kuin mirasane tuossa ylempänä. Miksi pitäisi perustella, ja miksi pitäisi perustella vain yksi asia eli talousalue, kun liiganousijalta tarvitaan muitakin avuja kuin riittävä talousalue.

Suljettua liigaa perustelen sarjojen välille kasvaneella suurella tasoerolla, sekä ammattilais ja amatöörisarjojen välisellä kuilulla. Kylmä totuus on se että liiga ja mestisjoukkueiden välinen ero lähtötasossa on niin suuri, ettei sitä kyetä kuromaan umpeen yhden kesän aikana.

Otetaan vertailuun noista mainitsemistasi esimerkeistä parivaljakko SaiPa ja KooKoo. Oletetaan että KooKoo nousisi ensi kaudeksi liigaan. Mitä tarvitaan, että joukkue pääsisi SaiPan kanssa samalle tasolle? KooKoon pitäisi ostaa kolme kentällistä miehiä ja maksaa yli kahdesta kentällisestä siirtokorvaus. Eli sama suomeksi: Kouvolalaisten täytysi kasata ensin SaiPan kanssa saman kokoinen pelaajabudjetti, jonka jälkeen jostain pitää löytää 400 000e lisää noihin siirtokorvauksiin. Eikä siinä vielä kaikki, sanoisi ostos-TV:n setä. Ne kolme kentällistä pitää myös jostain löytää.

Viitaten vielä tuohon edelliseen esimerkkiin, totean että pidän täysin mahdollisena että KooKoo pelaa jonain päivänä liigassa. Tätä myös vilpittömästi toivon. En kuitenkaan usko että tuo tulee tapahtumaan karsintojen avulla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy