Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 099 324
  • 4 093

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Gylmaar sipsiturnaugse berusteel sano, et tua pelikaani oli aika gaaauhian hyvä. Tän kauden hpk ehkä...

Pelicansin piti olla jo viime kaudella viime kauden HPK, mutta playoffeissa usko omaan tekemiseen syystä tai toisesta petti. Jos tuohon puolustukseen saadaan pari nimeä lisää, niin edellistä vahvempi kausi ei olisi mikään yllätys. Maalivahdit ovat kärkitasoa, hyökkäys samoin - kuten myös valmennus. Puolustus tukee Niemisen & Nupen peliä jo noilla nimillä kohtalaisesti, mutta toki pari vahvistusta tarvitaan pitkässä juoksussa.

Hyvä kutina oli jo ennen pitsiä, eikä se ole mihinkään laantunut.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Iso kiitos nimimerkille @Barney erittäin ansiokkaasta ja kattavasta voimasuhdearviosta! IFK:n osalta jaan näkemyksesi kutakuinkin 100%:sti, joten siitä ei sen enempää, mutta kärkikaksikon osalta kiinnitin pariin kohtaan huomiota.

2. Tappara

Maalivahdit (8,5)

Christian Heljanko
Michael Garteig


Tappara lähti monen mielestä viime kauteen vähän erikoisella maalivahtikaksikolla, kun yhden suurimman mestarisuosikin maalivahdit olivat nuori Christian Heljanko ja IFK:ssa katsomoon ajautunut Niklas Bäckström. Tapparan maalivahtiosasto olikin vähän ailahteleva kauden aikana, mutta Heljanko löysi hyvän vireen pudotuspeleihin eikä Tapparan kausi kaatunut maalivahtiosaston riittämättömyyteen.

Tulevaksi kaudeksi Tappara hankki riveihinsä kenties kuumimman kotimaisen maalivahtinimen, kun Eemil Larmi siirtyi Hämeenlinnasta Tampereelle. Tapparan harmiksi vain Larmin Tappara-ura jäi hyvinkin lyhyeksi, sillä hän sai NHL-sopimuksen melkein heti Tappara-sopimuksen julkistamisen jälkeen. Larmin tilalle Tappara hankkikin kanadalaisen Michael Garteigin. Garteig torjui aikoinaan hyvin NCAA:ssa, mutta sen jälkeen hän on pelannut pääasiassa ECHL:ssä. Aika arpahan Garteig on, sillä hän voi nousta Tapparan ykkösmaalivahdiksi tai vaihtoehtoisesti hän voi ihan hyvin saada myös potkut kesken kauden.

Christian Heljangon kausi oli vähän kaksijakoinen, mutta pudotuspelien perusteella hän voi olla ihan riittävä ykköstorjuja Tapparalle myös ensi kaudeksi. Heljangon kohdalla puhutaan vielä nuoresta kaverista, joka pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa liigatasolla vasta viime kaudella. Jos Heljangon kehityskäyrä näyttää ensi kaudellakin ylöspäin, niin hän saattaa olla jopa yksi Liigan parhaista maalivahdeista.

Tapparalla on mielestäni ihan hyvä maalivahtikaksikko, vaikka sellainen huippunimi tuosta puuttuukin. Mielestäni Heljanko on vähän aliarvostettu maalivahti, sillä hänellä on nuoresta iästään huolimatta hyvät näytöt alla. Garteigin tasoa on todella vaikea arvioida etukäteen, mutta hänkin voi ihan hyvin olla laadukas maalivahti liigatasolla. Tapparan hyvä viisikkopuolustus helpottaa paljon maalivahdin pelaamista, joten uskon ainakin toisen tästä kaksikosta onnistuvan.

1. Kärpät:

Maalivahdit (8):

Patrik Rybar
Justus Annunen


Maalivahtiosastolla Kärpät on heikentynyt ihan merkittävästi, sillä viime kaudella heillä oli koko sarjan paras maalivahtikaksikko. Vehviläinen oli viime kaudella erinomainen viimeinen lukko hyvin toimineen puolustuksen takana. Jussi Rynnäs oli myös viime kaudella erittäin hyvä ja Rynnäs olisi varmasti ollut viime kaudellakin suurimmassa osassa liigajoukkueista ykkösmaalivahti.

Ykkösmaalivahdikseen Kärpät hankki slovakialaisen Patrik Rybarin Detroitin farmista. Rybarin AHL-kausi ei ollut mikään nappisuoritus, mutta hän torjui ennen viime kautta pari kautta hyvällä tasolla Tshekin pääsarjassa. Rybar on vielä kohtuu nuori kaveri, jonka tavoite on varmasti Pohjois-Amerikassa, joten motivaatiosta hänen onnistumisensa ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni. Pienoinen arpahan Rybar on, mutta itse luotan tähän ratkaisuun.

Se erikoisin ratkaisu Kärppien maalivahtiosastolla oli tarjota Justus Annuselle kakkosmaalivahdin rooli. Annusen viime kausi ei mennyt todellakaan putkeen ja vaikka kyseessä onkin lupaava maalivahti, niin siitä huolimatta hänen näyttönsä ovat aika keskinkertaiset. Kärpilllä on kuitenkin viime vuosina ollut tapana hankkia kaksi kovaa maalivahtia, niin siihen nähden tämä ratkaisu on todella yllättävä. Onhan Annunen kuitenkin kauteen lähdettäessä Liigan surkein kakkosmaalivahti.

Kärppien maalivahtiosasto on vähän keskinkertainen ja lopulta Rybarin onnistuminen tulee ratkaisemaan, että onko Kärppien maalivahtitilanne hyvä vai huono. Kärpiltä vähän epäkärppämäinen ratkaisu jättää maalivahtiosasto näin suureksi kysymysmerkiksi ennen kauden alkua. Tietenkin Annusella on potentiaalia nousta hyväksikin liigavahdiksi, mutta viime kauden näytöt eivät ainakaan enteile sitä, että se nousu tapahtuisi tulevalla kaudella.

Itse kääntäisin Kärpille ja Tapparalle antamasi maalivahtipisteet toisinpäin. Rybar on torjunut pari viimeisintä kautta urallaan Euroopassa erinomaisella tasolla, edustanut Slovakiaa kahteen otteeseen MM-kisoissa ja suoriutui viime kaudella AHL:ssä paremmilla tilastoilla kuin toisen puoliskon joukkueensa otteluista torjunut Harri Säteri, jota nyt varmaan kuitenkin yleisesti ottaen pidettäisiin huippuvahvistuksena Liigaan, mikäli tänne päätyisi. Annunen on toki nuori ja kokematon, mutta silti ikäluokkansa lupaavampia maalivahteja, joka voi hyvässä valmennuksessa ottaa merkittäviä harppauksia urallaan nopeastikin.

Tapparan tilannetta en näe läheskään yhtä ruusuisena. Garteig on pelannut koko ammattilaisuransa pienessä kaukalossa ja suurimmaksi osaksi vieläpä heikkotasoisen ECHL:n puolella. Tilastojen valossa hän on pelannut hyvän kauden viimeksi kaudella 15-16 yliopistosarjassa. Sanoisin, että täysi arpa Liigatasolle. Heljankoa en taas ole ikinä IFK-taustastaan huolimatta pitänyt minään erityisenä talenttina. Ei ole myöskään viime kevään pientä otantaa lukuunottamatta mielestäni koskaan esittänyt sellaisia otteita, jonka pohjalta voisi väittää tasonsa riittävän mestaruutta tavoittelevan joukkueen selkeäksi ykköstorjujaksi.

Tilanne olisi tietenkin toinen jos Garteigin tilalla olisi Larmi, niin kuin alkuperäinen suunnitelma oli.

2. Tappara

Puolustus (9):

Veli-Matti Vittasmäki - Valtteri Kemiläinen
Ben Blood – Teemu Suhonen
Toni Utunen – Alexander Ytterell
Tuukka Mäntylä


Tapparasta lähti kauden jälkeen useampi puolustaja, mutta ainut hankinta heidän puolustukseensa on ollut ruotsalainen Alexander Ytterell. Poistujien joukossa olivat isossa roolissa viime kaudella pelannut Otso Rantakari, ruotsalainen Elias Fälth, nuori Juho Rautanen sekä viime vuosina pieneen rooliin ajautunut Aleksi Elorinne. Toisaalta on huomioitava, että Tappara hankki riveihinsä jo viime kauden aikana sekä Ben Bloodin että Teemu Suhosen tulevaa kautta silmällä pitäen.

Tapparan puolustuksen kiekolliset johtajat ovat Valtteri Kemiläinen ja Teemu Suhonen. Kemiläistä on vaivannut urallaan pieni epätasaisuus ja hän ei ole ihan parhaalla mahdollisella tavalla onnistunut siirtämään kiekollisia taitojaan tehopisteiksi. Viime kaudella Kemiläinen rikkoi ensimmäistä kertaa 30 pisteen rajan Liigassa ja siihen hänen pitäisi pystyä ensi kaudellakin. Pienikokoinen Suhonen on ollut parin viime kauden ajan Liigan tehokkaimpia puolustajia. Suhoselta nähdään varmasti paljon hyökkäystehoja ensi kaudellakin, mutta hänen kohdallaan ne ongelmat ovatkin olleet puolustuspäässä. Vaikka Suhonen oli todella tehokas viime kevään pudotuspeleissä, niin itselleni jäi parhaiten mieleen hänen otteistaan ne lukuisat virheet puolustuspäässä.

Puolustussuuntaan Tapparan tärkeimmät puolustajat ovat Veli-Matti Vittasmäki ja Ben Blood, jotka ovat nykypäivänä erittäin hyviä puolustajia, vaikka molemmat heistä ovat ainakin jossain vaiheessa uraansa olleet vähän vitsin asemassa. Vittasmäki painoi aikoinaan TPS:ssä sellaisia miinuksia tehotilastoon, että TPS-kannattajilla on varmaan vieläkin traumoja siitä. Ilveksessä Vittasmäki kehittyi sitten maajoukkuetason puolustajaksi ja se taso on säilynyt myös Tapparassa. Bloodia pidettiin vähän vitsinä sen takia, kun hänen roolinsa Pelicansissa oli olla vähän tuollainen fyysisyyttä joukkueeseen tuova sekopää. Tappara antoi Bloodin pelata viime kaudella jääkiekkoa ja hän yllättikin monet olemalla oikeasti todella hyvä puolustaja, kun hän vain sai valmennukselta luvan keskittyä pelkästään pelaamiseen.

Tuota Tapparan kivikovaa top-4 osastoa haastaa koviten SHL:stä saapunut Alexander Ytterell. Ytterell on kiekollisesti taitava puolustaja, mutta hän ei ole kuitenkaan onnistunut lyömään itseään SHL:ssä läpi. Pieneen rooliin SHL:ssä jämähtänyt Ytterell tavoittelee varmasti isoa roolia Tapparasta, mutta hänen harmikseen tuo Tapparan puolustuksen kärki on erittäin terävä. Toinen puolustaja, joka hakee varmasti isompaa roolia on Tapparan oma kasvatti ja kaksinkertainen maailmanmestari Toni Utunen. Utusen kehityskäyrä näyttää todella vahvasti ylöspäin ja tuleva kausi tuleekin todennäköisesti olemaan hänen viimeisensä Euroopassa.

Viimeisistä paikoista pakistossa taistelevat joukkueen ikänestori Tuukka Mäntylä sekä nuoret Jeremi Wehmas, Hugo Has ja Saku Salminen. Mäntylän luulisi olevan kokoonpanossa aina kun hän on pelikunnossa, vaikka Mäntylän taso onkin vähän laskenut iän myötä. Hän tuo kuitenkin joukkueeseen tärkeää kokemusta ja voihan Mäntylänkin ura lähteä vielä uudestaan nousuun, kuten kävi esimerkiksi Arto Laatikaiselle. Wehmas pääsi kokeilemaan liigavauhtia jo viime kaudella, joten hän on tuosta nuorisokolmikosta varmaan kovin kirittäjä. Has ja Salminen voivat myös saada kauden aikana jotain peliminuutteja, jos Tapparan puolustus kärsii loukkaantumisista.

Kokonaisuutena Tapparan pakisto on kova. Top-4 on erittäin laadukas, Utunen sekä Ytterell haastavat heitä ja Mäntylä hoitaa varmasti pienen roolinsa kunnialla. Pakiston roolitus vaikuttaa myös hyvältä, sillä siinä on sopivasti kiekollista taitoa sekä puolustuspään osaamista. Pienoisena miinuksena voisi nostaa esille pakiston leveyden, sillä tuo nuorisokolmikko ei vakuuta ainakaan minua.

1. Kärpät:

Puolustus (9,5):

Atte Ohtamaa – Shaun Heshka
Ludvig Byström - Jakub Krejcik
Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä
Aleksi Mäkelä


Kärpät koki valtavat menetykset kauden jälkeen, kun Liigan viime kauden paras pakkipari Teemu Kivihalme - Jani Hakanpää poistui Kärpistä. Tuota kaksikkoa on käytännössä mahdoton korvata, mutta mielestäni Kärpät teki todella hyvää työtä korvaajien suhteen, sillä he saivat joukkueeseensa käytännössä parhaat mahdolliset korvaajat tuolle kaksikolle. Muita isoja menetyksiä Kärppien pakistoon ei ole ainakaan vielä tullut.

Ne uudet hankinnat Kärppien puolustukseen ovat ruotsalainen Ludvig Byström sekä tshekkiläinen Jakub Krejcik. Byström saapuu Kärppiin AHL:stä ja jotain miehen tasosta kertoo se, että huhujen mukaan todella moni SHL-seurakin oli Byströmin perässä. Itse odotan ainakin Byströmistä huippupakkia Liigaan. Jakub Krejcik pelasi viime kaudella Lukossa erinomaisen kauden ja hän on ehdottomasti huippupakki liigatasolla. Krejcik ei varmasti tule ensi kaudellakaan olemaan se Liigan näkyvin puolustaja, mutta kauden päätteeksi tullaan hämmästelemään hänen tehotilastoaan ja mahdollisesti jopa tehopisteitään.

Vaikka Kivihalme ja Hakanpää muodostivat ehkä jopa koko Liigan parhaan pakkiparin, niin siitä huolimatta Kärppien viime kauden peliaikakuninkaat olivat Atte Ohtamaa ja Shaun Heshka. Ohtamaa on puolustussuuntaan jopa liian hyvä Liigaan ja enemmän puolustavana puolustajana tunnettu Ohtamaa pystyy liigatasolla olemaan myös melko tehokas hyökkäyssuuntaan. Shaun Heshkaa ei sovi unohtaa koskaan, kun puhutaan Liigan parhaista puolustajista. Hänen rutiinitasonsa on erittäin korkealla ja ensi kaudellakin häneltä voidaan odottaa sitä noin 30 tehopistettä ja tasaisen laadukasta pelaamista läpi koko pitkän kauden.

Jos Kärppien puolustuksen top-4 on erittäin kova, niin heillä on myös Liigan kovin kolmospakkiparin mies, kun kokeneelle Lasse Kukkoselle ei ole enää tarjolla isompaa roolia. Kukkosen hyökkäystehokkuus on pienentynyt viime vuosina pienentyneen roolin takia, mutta puolustavana puolustajana hän on edelleen ihan Liigan eliittiä. Kukkosen kohdalla on myös hyvä muistaa miehen johtajaominaisuudet ja uhrautuminen joukkueensa eteen. Kukkosen kanssa toinen tärkeä puolustava puolustaja Kärpille on seuran oma kasvatti Mikko Niemelä. Niemelä on kausi kaudelta noussut isompaan rooliin ja hän on viime vuosien aikana noussut jo jonkunlaiseksi kulttihahmoksi Kärppä-kannattajien keskuudessa.

Viimeisistä pelipaikoista Kärppien puolustuksessa taistelevat Aleksi Mäkelä, Taneli Ronkainen, Joona Huttula, Kalle Loponen, Jaakko Niskala ja Topi Niemelä. Mäkelä ja Ronkainen pelasivat viime kaudella lähes koko kauden pienessä roolissa Kärppien puolustuksessa ja samanlaista roolia heille on tarjolla tulevallakin kaudella. Viime kaudella hyvin Mestiksessä pelanneet Huttula ja Loponen tarjoavat kuitenkin varmasti tuolle kaksikolle kovaa kilpailua pelipaikoista. Jaakko Niskala ja Topi Niemelä saavat varmaan jokusen liigapelin vyölleen ensi kaudella, mutta tuo Kärppien pakisto on sen verran laadukas, että vaikea siihen on murtautua.

Kärppien puolustus on tällä hetkellä Liigan paras. Top-4 on mielestäni koko Liigan laadukkain ja heidän takanaan on vielä kolmospariakin isommassa roolissa pelaamaan kykenevät Kukkonen ja Niemelä, hyvää liigatasoa olevat Mäkelä ja Ronkainen sekä nuoret haastajat Huttula, Loponen, Niskala ja Niemelä. Kärppien tämän hetken pakisto on lähes täydellinen kokonaisuus, jossa on kaikkea, jota puolustukselta voi vaatia.

Mielestäni Kärppien puolustajamateriaali ei ole parempi kuin Tappara vastaava. Edelleenkin on mysteeri, että tuleeko Ohtamaa pelaamaan peliäkään ensi kaudella Liigassa ja lisäksi vaikka kuinka hieno johtaja Lasse Kukkonen onkin, niin hän on taas vuoden vanhempi kuin viime syksynä, jonka vuoksi on ihan aiheellista pohtia, että onko jalka hidastunut entisestään. Heshka - Krejcik on toki kova kärkikaksikko ja lisäksi Byströmillä on mahdollisuudet onnistua vaikken häntä samalla tavalla minään varmana korttina näekään kuin moni muu.

Suhonen - Vittasmäki ei mielestäni häviä piiruakaan Heshka - Krejcik -kaksikolle. Kemiläinen taas riittänee hyvin kiekolliseksi kakkostykiksi ja Blood oli viime kaudella kuin uudesti syntynyt. Tähän päälle sitten löytyy 3 viimeistä kautta SHL:ssä pelannut Ytterell ja lupaava Utunen. Toki jos Kukkosen jalkanopeuteen liittyy kysymysmerkkejä, niin samaa voitaneen sanoa Mäntylästä, mutta häntä ei sentään tarvinne kolmeen ensimmäiseen pariin sijoitella muuta kuin korkeintaan poissaoloja paikkaamaan.

Alakerta mielestäni aika lähelle tasan tai jopa edge Tapparalle (ainakin mikäli Ohtamaa lähtee).

2. Tappara

Hyökkäys (9):

Kristian Kuusela – Patrik Virta – Charles Bertrand
Olavi Vauhkonen – Tyler Morley – Niko Ojamäki
Patrik Puistola – Jarkko Malinen – Jere Karjalainen
Otto Rauhala – Juhani Jasu – Anton Levtchi


Keskushyökkääjät (8,5):

Tappara koki sentteriosastollaan kaksi menetystä, kun molemmat Järviset, Matti ja Jan-Mikael, poistuivat joukkueen vahvuudesta. Matti Järvinen oli ihan hyvä kolmossentteri, mutta hänestä ei ollut nousemaan Tapparassa sellaiseen rooliin kuin kirvesrinnat olisivat toivoneet. Jan-Mikael Järvinen on ollut tärkeä palanen Tapparan joukkueessa näinä organisaation menestymisvuosina. Hänen lisäarvonsa Tapparan hyökkäyspeliin, ja etenkin ylivoimaan, on ollut valtava, joten hän jätti kyllä jälkeensä suuren aukon.

Uusina miehinä Tapparan sentteriosastolle saapuvat Tyler Morley ja Patrik Virta, joilta odotetaan varmasti ennen kaikkea apuja Tapparan hyökkäyspeliin. Kanadalainen Morley todisti viime kaudella tasonsa, kun hän teki SaiPassa peräti 41 tehopistettä ja vikkeläjalkainen sentteri voi tehdä Tapparassa vielä kovempaa jälkeä, kun hän saa itselleen paremmat laiturit. Nuori ja lahjakas Patrik Virta pelasi viime kaudella KHL:ssä ja SHL:ssä, mutta nyt on taas vuorossa paluu Liigaan. Toissakaudella Virta teki TPS:ssä 40 pistettä ja vähintään samanlaista kautta odotetaan varmasti Tampereella myös tulevalta kaudelta.

Näiden kahden vähän kiekollisemman sentterin takana Tapparalla on sentteriosastollaan Jarkko Malinen ja Juhani Jasu. Malinen ajautui viime kaudellakin ehkä vähän turhan suureen rooliin Tapparassa, mutta kakkossentterinä hän on ihan hyvä ja kolmossentterinä varmastikin Liigan paras. Malisen ylivoimavastuu voi jäädä aika vähäiseksi, sillä senttereistä ainakin Virta ja Morley pelaavat takuulla ylivoimaa. Nelossentteri Tapparalla on koko Liigan paras, kun sitä roolia heillä pelaa Juhani Jasu. Jasu on ollut jo vuosia alivoiman erikoismies, mutta viime kaudella hän sai suurta roolia myös ylivoiman maskimiehenä. Onkin mielenkiintoista nähdä, että jatkuuko Jasun ylivoimavastuu myös tulevalla kaudella. On myös mahdollista, että Otto Rauhala pelaa sentterinä ja esimerkiksi Morley tai Virta laiturina, mutta itse ainakin uskon Rauhalan aloittavan laiturin tontilla.

Tapparan sentteriosasto on yksi Liigan parhaista. Morley ja Virta eivät ole ehkä niitä Liigan suurimpia tähtiä, mutta molemmat heistä ovat kuitenkin osoittaneet pystyvänsä tehoilemaan kovaan tahtiin Liigassa. Malinen on Liigan paras kolmossentteri ja Jasu Liigan paras nelossentteri. Rauhala tarjoaa sentteriosastolle vielä yhden erittäin hyvän vaihtoehdon, mutta tämän viisikon takana ei Tapparalla ole oikein rotaatiota.

1. Kärpät:

Hyökkäys (8,5):

Janne Pesonen – Juho Lammikko – Jussi Jokinen
Mika Pyörälä - Michal Kristof – Radek Koblizek
Jasper Lindsten – Tino Metsävainio - Tuukka Tieksola
Jari Sailio – Miska Humaloja – Otto Karvinen


Keskushyökkääjät (8,5):

Sentteriosastolla Kärpät koki pari pahaa menetystä, kun Nicklas Lasu palasi takaisin kasvattajaseuraansa ja Rasmus Kupari lähti hakemaan NHL-paikkaa. Etenkin Lasu oli viime kaudella Kärpille todella tärkeä sentteri, sillä hän oli hyökkäyspään tehojensa lisäksi erinomainen pelaaja myös puolustussuuntaan. Kuparin arvo tuli parhaiten esille hyökkäyspäässä ja hän tekikin melko pienellä vastuulla ihan kelpo tehot. Korvaajaksi Kärpät on hankkinut ainoastaan Juho Lammikon, joten he odottavat ilmeisesti Tino Metsävainion nousevan tulevalla kaudella isompaan rooliin.

Kärppien ykkössentterinä kauteen lähtee slovakialainen Michal Kristof, joka oli viime kaudella yllättävän kova. Itse suhtauduin ennen viime kauden alkua vähän skeptisesti Kristofiin, mutta hän näytti kauden aikana olevansa ihan Liigan parhaita senttereitä. Toinen kärkisentteri Kärpillä on viime kaudella NHL:ssä ja AHL:ssä pelannut Juho Lammikko. NHL:ssä Lammikon tehtävänä oli lähinnä lyödä kiekkoa päätyyn, mutta AHL:ssä hän sai ihan hyvin tulosta aikaan. Puolustussuuntaan Lammikko on varmasti laadukas sentteri Liigaan, mutta hänen hyökkäystehokkuutensa on ainakin minulle vähän arvoitus. Toisaalta Lammikko saa todennäköisesti pelata aika kovien laiturien kanssa, joten luulisi siinä tulevan ihan hyvin tehoja.

Kärpät odottaa isoa tasonnostoa Tino Metsävainiolta. Metsävainio nousi vähän yllättäenkin viime kaudella haastamaan Miska Humalojaa peliajasta ja vaikka Metsävainio pelasikin pääosin nelosketjussa viime kaudella, niin hänellä on eväitä isompaankin rooliin. Hän on tehnyt ihan hyvin tehoja junioreissa sekä Mestiksessä, mutta ensi kaudella saamme nähdä, että riittääkö taso tekemään tulosta Liigassa. Nelossentterinä Kärpillä on Miska Humaloja, jonka itse lasken erittäin hyväksi nelossentteriksi, vaikka hänen viime kautensa olikin heikohko. Rotaatiossa haastamassa ovat Jesse Koskenkorva ja Tommi Järvitalo. Kokeneet Janne Pesonen, Jussi Jokinen ja Mika Pyörälä voivat myös tarvittaessa pelata sentterinä.

Kärppien sentteriosasto on mielestäni erittäin hyvä. Kristof sekä Humaloja ovat laadukkaita pelaajia omassa roolissaan ja Lammikon uskon myös olevan kelpo vahvistus, vaikka suhtaudunkin vähän epäilevästi hänen joukkueelleen tarjoamaan antiin hyökkäyspäässä. Metsävainio esitti ihan lupaavia otteita viime kaudella, mutta ei hän siitä huolimatta ole mikään varma onnistuja. Toisaalta Kärpillä on laituriosastolla kovia seppiä, jotka voivat tarvittaessa auttaa, mikäli joukkueen sentteriosasto ei ole riittävän hyvä.

En näe mitenkään Kärppien ja Tapparan keskikaistoja samantasoisina. Kärppien Kristof on toki erinomainen sekä tasonsa todistanut tulosyksikön sentteri ja Humaloja on varmasti roolissaan myös Liigan eliittiä, mutta esimerkiksi Metsävainio kolmosketjun keskellä on täydellinen kysymysmerkki. Lammikko taas on mielenkiintoinen hankinta, mutta hän on viime vuosina profiloitunut enemmänkin rajallisemmalla peliajalla puolustavassa roolissa, jonka vuoksi en välttämättä näe hänessä sellaista tulosyksikön moottoria mihin häntä ollaan nyt sijoittelemassa.

Tapparalla taas on mielestäni kutakuinkin Liigan paras sentteriosasto. Patrik Virta, joka rikkoi toissa kaudella vähän yli parikymppisenä pelaajana 40 pisteen rajapyykin Liigassa, on aivan huippuhankinta tälle tasolle ja terveenä pysyessään tulee varmasti roikkumaan pistepörssin kärkisijoilla koko kauden. Tähän päälle toiseen kärkiketjuun on heittää Morley, joka teki viime kaudella Saipassa enemmän pisteitä kuin Kristof Kärpissä. Lisäksi jää jäljelle Liigan kenties paras 3. sentteri Malinen ja kenties paras 4. sentteri Jasu.

Toki kuten sanoit, Kärppien laituriosastolta löytyy rutkasti sentterikokemusta Jokisen, Pesosen ja Pyörälän muodossa, mutta toisaalta silloin kun joku heistä siirtyy keskelle, niin se on poissa laituriosastolta, jonka pitäisi taas laskea ko. osa-alueen pisteitä. Ja tokihan Tapparastakin löytyy tuohon rooliin etenkin toissa kaudella erinomaisia otteita esittänyt Rauhala. Itse en kuitenkaan antaisi liikaa painoarvoa sille, että kuinka paljon joku laituri on joskus pelannut keskellä, sillä eihän ottelukokoonpanossakaan ole jaossa kuin neljä keskushyökkääjän paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Onko toi Patrik Virta nyt sitten kuitenkaan varma suorittaja? Yksi suonenvetokausi paineettomassa tilassa. Sen jälkeen pisteet olleet tiukassa. Veikkaan, että tekee enintään hikiset 30 pistettä ensi kaudella.
 

Apheu

Jäsen
Onko toi Patrik Virta nyt sitten kuitenkaan varma suorittaja? Yksi suonenvetokausi paineettomassa tilassa. Sen jälkeen pisteet olleet tiukassa. Veikkaan, että tekee enintään hikiset 30 pistettä ensi kaudella.

No teki 20-vuotiaana 49 peliin 26 pinnaa ja 21-vuotiaana 58 peliin 40 pinnaa. Siitä lähtä SHL:ään ja KHL:ään, jossa summamutikassa laskettuna teki kokonaiseen kauteen vajaat 30 pinnaa. Ja on siis yhä vain 23-vuotias. Omaan silmään näyttää vain perus kehittymiseltä, eikä miltään suonenvedolta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Onko toi Patrik Virta nyt sitten kuitenkaan varma suorittaja? Yksi suonenvetokausi paineettomassa tilassa. Sen jälkeen pisteet olleet tiukassa. Veikkaan, että tekee enintään hikiset 30 pistettä ensi kaudella.

Niin siis kausi 17-18 oli suonenveto ja sen jälkeen on ollut pisteet tiukassa? Koskessa vettä on toki valunut paljon, mutta kiekkoa on pelattu vain kauden verran suonenvedon ja nyt alkavan kauden välillä. Jotain rotia noihin juttuihin.

Jos Virta olisi onnistunut ulkomaankeikallaan paremmin, niin hän ei pelaisi Tapparassa.
 

Barney

Jäsen
Mä katselin näitä kahta arvosanaa ja rupesin näin Kerhon kannattajana hiukan miettimään että kyllä nyt jotain on pielessä. Sitten katsoin paremmin tiivistyksesi, niin siellä kävi ilmi että Tikan olit laittanut laituriksi. Mutta sitten rupesin miettimään, että jos Tikka on laituri ja kolmosketjun laiturit olisivat täten Tavi-Tikka niin aika erikoista olisi jos laiturit olisivat vasta Liigan 10. parhaat. Itse pidin Kerhon laitureita ilman Tikkaakin ainakin KalPan tasoisena ja KalPan laitureiden arvosanan olet laittanut 8,5 eli parempi kuin Kerhon laitureiden arvosana on Tikan kanssa.
Laitahyökkääjätilanne on mielestäni melko hyvä kaikilla muilla joukkueilla paitsi Ässillä, joten sen vuoksi en antaisi tuolle sijoitukselle hirveästi painoarvoa. Erot ovat todella pieniä ja itse näen puutteita HPK:n laituriosaston kärkiosaamisessa. Innalaa voidaan toki pitää kovana nimenä, vaikka hänelläkin on vasta yksi kova kausi Liigassa alla. Sen jälkeen onkin sitten vähän hiljaisempaa. Nenonen on vähän jämähtänyt tuollaiseksi 30 pisteen mieheksi, Tavi, Cornet sekä Tikka ovat tuollaisia 2-3 ketjun laitureita ja Puustinen ei hyvistä otteistaan huolimatta saanut vielä hirveästi tulosta aikaiseksi viime kaudella. Jos verrataan KalPaan, niin KalPalla on Pitkäsen kaverina Keränen tuomassa kärkiosaamista ja vähän parempi leveystilanne, kun nelosketjussa on vielä noin 30 pisteen Nuutinen.

Yleisesti Kerhon osiossa Tikka on asetettu keskelle. Tämä siksi koska hankintalogiikka tukisi tätä (Leino->Kunyk, Paajanen->Tikka). Lisäksi Pennanen haluaa vähintään kolme vahvaa kenttää, eikä tosiaan ikinä laita ns. kaikkia munia samaan koriin. Pennasella ei ole ns. ykköskenttää vaan vähintään kolme saman verran pelaavaa kenttää, niin siihen Tikka sopii kolmanneksi sentteriksi. Toki Kerholla on monta muuta sentteriä joka kärkkyy paikkoja. Itse näen Monton nelossentterinä jolla olisi kyllä kolmos sentteriksi mahkuja perinteisen ketju hierarkian joukkueessa, mutta en usko että vielä olisi mahdollisuuksia ottaa sellaista roolia mitä TOP-3 sentteriltä on Pennasen aikana vaadittu.
Voihan se olla, että Tikka pelaa myös keskellä, mutta mielestäni HPK:lla on selvästi enemmän kilpailua sentteripaikoista kuin laituripaikoista, joten todennäköisesti heidän pitää uhrata joku sentteri laitaan. Tikka on ainakin pelannut aiemmin laiturina, joten pidän häntä todennäköisimpänä siirtyjänä. Uskon, että Montolle halutaan antaa kunnon näyttöpaikka, sillä hänellä voisi olla potentiaalia tehdä hyvää tulosta Liigassa. Jos hän pelaa Ruokosen ja Krivosikin keskellä, niin siinä ketjussa ei välttämättä pääse ihan parhaalla tavalla loistamaan hyökkäyspäässä.

Sentterikolmikko Lucenius-Kunyk-Tikka teki viime kaudella pisteitä Liigassa pyöreästi 0.70 pistettä per ottelu tahtia, joka on toiseksi kovin kun katsoo eri joukkueiden kolmea parasta sentteriä (kyllä, Sportin sentterit on kovimpia). Täten näen Kerhon sentterit ainakin HIFK:n ja Pelicansia vastaavia paremmaksi ja olevan 8.5 arvosanan arvoinen.
Jos Tikka olisi laskettu sentteriksi, niin HPK:n keskikaista olisi mennyt samaan koriin kuin esimerkiksi IFK, Pelicans ja Sport. Toisaalta taas se olisi laskenut laituriosaston arvosanaa, joten lopputulos olisi ollut sama.

Vielä mitä tulee laitureihin, niin jos kryptistä Toivolaa yrittää jollain tavalla lukea, niin Tavi ei ole Tuulolan korvaaja, vaan Tavin sopimuksen jälkeen Tuulolan korvaajalle ei ole kiire. En olisi yllättynyt jos sieltä vielä joku tulee mutta toisaalta, voi olla että ei tulekaan ennen kauden alkua.
Voihan se olla, että HPK hankkii vielä laitahyökkääjän ennen kauden alkua tai viimeistään kauden aikana. Arvioin kuitenkin vain nykymiehistöä ja Tuulolan poistuttua HPK on hankkinut ainoastaan Tavin. Tuo muutos heikensi mielestäni selvästi HPK:n laituriosastoa.
 

Barney

Jäsen
Itse kääntäisin Kärpille ja Tapparalle antamasi maalivahtipisteet toisinpäin. Rybar on torjunut pari viimeisintä kautta urallaan Euroopassa erinomaisella tasolla, edustanut Slovakiaa kahteen otteeseen MM-kisoissa ja suoriutui viime kaudella AHL:ssä paremmilla tilastoilla kuin toisen puoliskon joukkueensa otteluista torjunut Harri Säteri, jota nyt varmaan kuitenkin yleisesti ottaen pidettäisiin huippuvahvistuksena Liigaan, mikäli tänne päätyisi. Annunen on toki nuori ja kokematon, mutta silti ikäluokkansa lupaavampia maalivahteja, joka voi hyvässä valmennuksessa ottaa merkittäviä harppauksia urallaan nopeastikin.
Kärppien maalivahtiosaston arvosanaa laski kakkosmaalivahti. Annunen on toki lupaava, mutta hänen näyttönsä viime vuosilta ovat aika keskinkertaiset. Viime kaudella Annunen pelasi tilastojen valossa selvästi heikommin kuin Samuel Jukuri, joten itse ainakin pidän kauteen lähdettäessä häntä jopa koko Liigan huonoimpana kakkosmaalivahtina. Toki puhutaan erittäin nuoresta kaverista, joka on voinut kehittyä paljon kesän aikana, mutta mitään takeita siitä ei kuitenkaan ole. Siihen kun lisätään vielä se, että ykkösmaalivahti Rybar ei ole mielestäni mikään varma kortti Liigaan, niin Kärppien maalivahtiosasto voi osoittautua kauden aikana isoksikin ongelmaksi.

Tapparan tilannetta en näe läheskään yhtä ruusuisena. Garteig on pelannut koko ammattilaisuransa pienessä kaukalossa ja suurimmaksi osaksi vieläpä heikkotasoisen ECHL:n puolella. Tilastojen valossa hän on pelannut hyvän kauden viimeksi kaudella 15-16 yliopistosarjassa. Sanoisin, että täysi arpa Liigatasolle. Heljankoa en taas ole ikinä IFK-taustastaan huolimatta pitänyt minään erityisenä talenttina. Ei ole myöskään viime kevään pientä otantaa lukuunottamatta mielestäni koskaan esittänyt sellaisia otteita, jonka pohjalta voisi väittää tasonsa riittävän mestaruutta tavoittelevan joukkueen selkeäksi ykköstorjujaksi.
Garteig on tosiaan arpa, mutta lähtökohtaisesti rankkaan hänet kuitenkin selvästi Annusta paremmaksi. Garteigin tasoa on todella vaikea arvioida ennen kauden alkua, sillä en ole nähnyt koskaan hänen pelaavan, mutta uskoisin hänellä olevan potentiaalia olla jopa Tapparan ykkösmaalivahti ensi kaudella. Jos Garteig ei onnistu, niin Tapparalla on kuitenkin Heljanko. Heljanko ei pelannut viime kaudella mitään huippukautta, mutta hän oli kuitenkin ihan hyvätasoinen ykkösmaalivahti Liigaan. Puhutaan kuitenkin nuoresta kaverista, jolta voi odottaa tulevalle kaudelle vielä kehittymistä.

Mielestäni Kärppien puolustajamateriaali ei ole parempi kuin Tappara vastaava. Edelleenkin on mysteeri, että tuleeko Ohtamaa pelaamaan peliäkään ensi kaudella Liigassa ja lisäksi vaikka kuinka hieno johtaja Lasse Kukkonen onkin, niin hän on taas vuoden vanhempi kuin viime syksynä, jonka vuoksi on ihan aiheellista pohtia, että onko jalka hidastunut entisestään.
Itse arvion tilanteen sen mukaan, että Ohtamaa pelaa ensi kaudella Kärpissä. Jos hän ei pelaa, niin se vaikuttaa Kärppien puolustuksen tasoon ihan merkittävästi. Kukkosen kohdalla ikä on toki kysymysmerkki, mutta ainakin viime kaudella hänen jalkansa riitti hyvin siihen rooliin, jota hän pelasi. Puolustavana puolustajana Lasse on kuitenkin vielä tänäkin päivänä erittäin hyvä ja fiksuna pelaajana hän pystyy paikkaamaan sijoittumisella puutteita liikkeessä.

Itse pidän tuota Kärppien top-4 osastoa Tapparan vastaavaa kovempana. Kemiläinen on kiekollisesti taitava puolustaja, mutta siitä huolimatta hän on rikkonut vasta kertaalleen 30 pisteen rajan Liigassa. Kärpillä on samaan rooliin Heshka, joka on mielestäni vähän parempi puolustussuuntaan ja sen lisäksi hän on myös ollut kaudesta toiseen tasaisen tehokas hyökkäyssuuntaan. Tapparan toinen kiekollinen puolustaja Suhonen on hyökkäyssuuntaan erittäin hyvä, mutta hänellä on puolustuspäässä isoja ongelmia. Kärppien Byströmin tasoa on vaikea arvioida, mutta olettaisin hänen olevan ainakin Suhosta parempi puolustussuuntaan.

Ohtamaa ja Krejcik ovat yleispuolustajia ihan Liigan parhaita. Tapparan Vittasmäki ja Blood ovat myös, mutta Bloodin kohdalla pitää kuitenkin huomioida, että hän on pelannut vasta alle kauden hyvällä tasolla Liigassa. Sitä ennen hän pelasi useamman kauden (toki suurimmaksi osaksi roolituksen takia) selvästi heikommin. Säilyykö taso ensi kaudella? Ohtamaan, Krejcikin ja Vittasmäen tasosta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Tapparan Ytterell voi olla hyvä ja Utunen on voinut kehittyä. Toisaalta taas Kärppien Kukkonen ja Niemelä ovat lähes varmuudella omassa roolissaan Liigan eliittiä.

Itse näen, että Kärpillä on ennen kauden alkua vähän Tapparaa varmempi puolustuskalusto. Ainut Kärppien puolustaja, jonka suoritustaso on vähän arvoitus ennen kauden alkua on Byström. Tapparan osalta on vähän vaikea arvioida Bloodin, Ytterellin ja Utusen suoritustasoa. Kemiläisenkin taso on vähän heitellyt. Tapparan puolustus voi mielestäni olla Liigan paras, jos Blood ja Kemiläinen säilyttävät tasonsa, Utunen jatkaa kehittymistään ja Ytterell on hyvä vahvistus. Kärpät rankkaan kuitenkin tässä kohtaa paremmaksi sen vuoksi, että heillä on laadukas puolustuskalusto, jossa ei ole käytännössä lainkaan kysymysmerkkejä.

En näe mitenkään Kärppien ja Tapparan keskikaistoja samantasoisina. Kärppien Kristof on toki erinomainen sekä tasonsa todistanut tulosyksikön sentteri ja Humaloja on varmasti roolissaan myös Liigan eliittiä, mutta esimerkiksi Metsävainio kolmosketjun keskellä on täydellinen kysymysmerkki. Lammikko taas on mielenkiintoinen hankinta, mutta hän on viime vuosina profiloitunut enemmänkin rajallisemmalla peliajalla puolustavassa roolissa, jonka vuoksi en välttämättä näe hänessä sellaista tulosyksikön moottoria mihin häntä ollaan nyt sijoittelemassa.
Kärppien sentteriosaston arvosanaa nosti Kristof, joka on mielestäni näiden kahden joukkueen senttereistä paras. Arvostan todella paljon senttereissä puolustusosaamista ja se osa-alue on Kärppien kärkisenttereillä kunnossa. Itse suhtaudun myös vähän skeptisesti Lammikon hyökkäyspään osaamiseen, mutta toisaalta hän pelaa todennäköisesti sen verran kovien laitahyökkääjien kanssa, että tulosta tulee myös hyökkäyspäässä. Puolustussuuntaan pidän Lammikkoa yhtenä Liigan parhaista senttereistä. Metsävainio on ennakkoon se Kärppien sentteriosaston heikko lenkki, mutta toisaalta Metsävainio pelasi viime kaudella hyvin. Tulevalla kaudella pitäisi saada enemmän aikaiseksi hyökkäyspäässä.

Tapparalla taas on mielestäni kutakuinkin Liigan paras sentteriosasto. Patrik Virta, joka rikkoi toissa kaudella vähän yli parikymppisenä pelaajana 40 pisteen rajapyykin Liigassa, on aivan huippuhankinta tälle tasolle ja terveenä pysyessään tulee varmasti roikkumaan pistepörssin kärkisijoilla koko kauden. Tähän päälle toiseen kärkiketjuun on heittää Morley, joka teki viime kaudella Saipassa enemmän pisteitä kuin Kristof Kärpissä. Lisäksi jää jäljelle Liigan kenties paras 3. sentteri Malinen ja kenties paras 4. sentteri Jasu.
Virta pelasi osittain laiturina tuolla kaudella ja myös Morley pelasi osan viime kaudesta laiturina. Hyökkäyssuuntaan tuo kuulostaa kovalta kaksikolta, mutta puolustuspelaamisessa se häviää selvästi tuolle Kärppien kärkikaksikolle. Jos katsotaan viime vuosina mestaruuksia voittaneiden joukkueiden ykkössenttereitä, niin ne ovat lähes poikkeuksetta ollut enemmän pelaajatyyppiä "Lammikko" kuin pelaajatyyppiä "Virta". Sentteriosaston laajuus Tapparalla on toki kova, sillä Malinen on kolmosketjuun huippumies ja Jasu on roolissaan Liigan parhaita. Itse näen kuitenkin pienoisen floppiriskin sekä Virrassa että Morleyssa enkä näe heitä mestaruutta voittavan joukkueen ykkössenttereinä, vaikka hyvistä pelaajista onkin kyse.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Laitahyökkääjätilanne on mielestäni melko hyvä kaikilla muilla joukkueilla paitsi Ässillä, joten sen vuoksi en antaisi tuolle sijoitukselle hirveästi painoarvoa. Erot ovat todella pieniä ja itse näen puutteita HPK:n laituriosaston kärkiosaamisessa. Innalaa voidaan toki pitää kovana nimenä, vaikka hänelläkin on vasta yksi kova kausi Liigassa alla. Sen jälkeen onkin sitten vähän hiljaisempaa. Nenonen on vähän jämähtänyt tuollaiseksi 30 pisteen mieheksi, Tavi, Cornet sekä Tikka ovat tuollaisia 2-3 ketjun laitureita ja Puustinen ei hyvistä otteistaan huolimatta saanut vielä hirveästi tulosta aikaiseksi viime kaudella. Jos verrataan KalPaan, niin KalPalla on Pitkäsen kaverina Keränen tuomassa kärkiosaamista ja vähän parempi leveystilanne, kun nelosketjussa on vielä noin 30 pisteen Nuutinen.


Voihan se olla, että Tikka pelaa myös keskellä, mutta mielestäni HPK:lla on selvästi enemmän kilpailua sentteripaikoista kuin laituripaikoista, joten todennäköisesti heidän pitää uhrata joku sentteri laitaan. Tikka on ainakin pelannut aiemmin laiturina, joten pidän häntä todennäköisimpänä siirtyjänä. Uskon, että Montolle halutaan antaa kunnon näyttöpaikka, sillä hänellä voisi olla potentiaalia tehdä hyvää tulosta Liigassa. Jos hän pelaa Ruokosen ja Krivosikin keskellä, niin siinä ketjussa ei välttämättä pääse ihan parhaalla tavalla loistamaan hyökkäyspäässä.


Jos Tikka olisi laskettu sentteriksi, niin HPK:n keskikaista olisi mennyt samaan koriin kuin esimerkiksi IFK, Pelicans ja Sport. Toisaalta taas se olisi laskenut laituriosaston arvosanaa, joten lopputulos olisi ollut sama.


Voihan se olla, että HPK hankkii vielä laitahyökkääjän ennen kauden alkua tai viimeistään kauden aikana. Arvioin kuitenkin vain nykymiehistöä ja Tuulolan poistuttua HPK on hankkinut ainoastaan Tavin. Tuo muutos heikensi mielestäni selvästi HPK:n laituriosastoa.

HPK:n kokoonpano ensimmäiseen harjoituspeliin on tällainen, ainakin tässä TIkka löytyy keskeltä ja Kanninen laidalta. Parhaasta mahdollisesta puuttuu Monto ja Ruokonen. Näin äkkiä arvioituna voi jo nähdä että Kannisen paikalle tulee laiturihankinta, ja Kanninen pelaa Nelosen keskellä Monton kanssa vaihdellen, sekä Monto/Ruokonen vie laiturin paikan nelosesta.

Philippe Cornet - Cody Kunyk - Markus Nenonen
Henri Kanninen - Tommi Tikka - Valtteri Puustinen
Jere Innala - Niclas Lucenius - Janne Tavi
Niko Lahtinen - Mikko Lahtela - Filip Krivosik

Petteri Nikkilä - Elmeri Eronen
Arto Laatikainen - Miro Karjalainen
Nico Nurmikanta - Otto Latvala
Niklas Friman - Roope Laavainen

Rasmus Reijola
Joona Voutilainen
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laitahyökkääjätilanne on mielestäni melko hyvä kaikilla muilla joukkueilla paitsi Ässillä,
Ellet sitten tarkoita, että Ässillä todella hyvä tilanne, niin jo tämän hetkinen laituri tilanne ei ei kyllä kalpene yhtään esim tämän Saipan kanssa. Ja laituri osastoonhan on vielä tulossa vahvistus kärkiketjuun.
No tälläistähän tämä vertailu on, kun vedetään mutulla, joten ei tästä tarvitse itseensä ottaa.
 

Barney

Jäsen
Ellet sitten tarkoita, että Ässillä todella hyvä tilanne, niin jo tämän hetkinen laituri tilanne ei ei kyllä kalpene yhtään esim tämän Saipan kanssa. Ja laituri osastoonhan on vielä tulossa vahvistus kärkiketjuun.
No tälläistähän tämä vertailu on, kun vedetään mutulla, joten ei tästä tarvitse itseensä ottaa.
No kyllä kalpenee. Ässien tulevan kauden laituriosaston tehokkaimmat pelaajat Liigassa olivat viime kaudella Mikko Salmio ja Niko Kivelä, jotka tekivät molemmat 15 pistettä. Mielestäni en myöskään heittänyt arviotani mutulla, sillä olen aika perinpohjaisesti käynyt läpi kaikki liigajoukkueet tämän kesän aikana. Laituriosasto on Ässien selvä heikkous kauteen lähdettäessä.
 

Patalogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät #90 #96
No kyllä kalpenee. Ässien tulevan kauden laituriosaston tehokkaimmat pelaajat Liigassa olivat viime kaudella Mikko Salmio ja Niko Kivelä, jotka tekivät molemmat 15 pistettä. Mielestäni en myöskään heittänyt arviotani mutulla, sillä olen aika perinpohjaisesti käynyt läpi kaikki liigajoukkueet tämän kesän aikana. Laituriosasto on Ässien selvä heikkous kauteen lähdettäessä.

No, eiköstä tossa ole jo 30 pistettä enemmän mitä ramstetti teki viime kaudella (;
 

444

Jäsen
No ehkä oli tarkoitus tuoda esille se, että olihan Salmiokin loukissa ison osan kautta, eli ainakin 15 peliä kokonaan pois. Ramu nyt ei tainnut pelata pelin peliä mut onhan se Salmionkin vaikea pisteillä loukissa.
Ramstedt on edelleen sentteri, joten ei vieläkään aukea, miksi hänet tuodaan laitahyökkääjävertailuun mukaan. On siellä SaiPassa ihan oikeitakin laitahyökkääjiä, joihin verrata. Esim. Zaborsky.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Ihmeen kiukkusia on nää porilaiset, vielä uupuu Sörsseli bileistä. Hyvähän se on että luottoa löytyy omaan tiimiin, mutta ei tota joukkuetta saa top 10 ei vaikka miten pyörittelee.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tottahan se on, että Ässien laituriosasto näyttää teksti-tv skouttauksella varsin vaatimattomalle, varsinkin jos painotetaan paljon viime kautta. Sitä voi sitten miettiä, että kuinka järkevää tuo on. Ihan yhtä hyvin voisi sanoa, että kaikilla muilla on sentteriosasto edes jotenkin kunnossa paitsi SaiPalla. Nimittäin SaiPan koko sentteriosaston yhteen lasketut pisteet viime kaudelta ei taida yltää 40 pisteeseen.

Mutta joo, ei tästä sen enempää tarvitse jauhaa. Ässien laituriosasto on varmaankin Liigan heikoin. Niin kuin muutkin osastot, mutta toivottavasti joukkueena oltais ees kohtalaisia jo tulevalla kaudella.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Ei nyt takerruta SaiPaan, koska se on monien palstalaisten kakkos-suosikki sympaattisena joukkueena, joka ei ikinä voita mitään. Sellainen todella köyhän miehen Lukko.
Mutta mitä tulee @Barney n arviohin, niin Jukurien laituriosastoa en kyllä mitenkään näe Ässien vastaavaa parempana. Kaikilla muilla, jopa SaiPalla, on toki tällä hetkellä paremmat laiturit.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
No kyllä kalpenee. Ässien tulevan kauden laituriosaston tehokkaimmat pelaajat Liigassa olivat viime kaudella Mikko Salmio ja Niko Kivelä, jotka tekivät molemmat 15 pistettä. Mielestäni en myöskään heittänyt arviotani mutulla, sillä olen aika perinpohjaisesti käynyt läpi kaikki liigajoukkueet tämän kesän aikana. Laituriosasto on Ässien selvä heikkous kauteen lähdettäessä.
Jos laskettaisiin listattaisiin Liigan parhaat maalintekijät peliaikaan suhteutettuna, niin Kivelä taitaisi löytyä top 5 hyökkääjän joukosta 12:lla maalillaan....18 vuotias Killinen oli viime kaudella peliaika ja olosuhteet huomioiden aika tehokas ja tekee varmasti hyvät pisteet tulevalla kaudella.

No joo, eipä tuota osastoa saa mitenkään perusteltua hyväksi. Paljon täytyy porukan ottaa askelia eteenpäin.... jostain sitä on tällaisen kriisin jälkeen lähdettävä liikkeelle.

Ja 270 000 € on vielä kassassa varaa sijoittaa tämän kauden joukkueeseen, katsotaan mitä sillä shoppaillaan.
 

Barney

Jäsen
Jos laskettaisiin listattaisiin Liigan parhaat maalintekijät peliaikaan suhteutettuna, niin Kivelä taitaisi löytyä top 5 hyökkääjän joukosta 12:lla maalillaan....
TPS:n Olli Valtola taitaisi myös olla kärkipäätä, peräti kärjessä? Ottaisin silti mieluummin joukkueeseeni huomattavasti tehottomamman Tomas Zaborskyn tai Kristian Kuusela.

Mutta mitä tulee @Barney n arviohin, niin Jukurien laituriosastoa en kyllä mitenkään näe Ässien vastaavaa parempana.
Jukureilla on kuitenkin Liigassa 30 pistettä tehneitä laitureita kolme kappaletta, Ässillä ei yhtään. Tietenkin pitää huomioida, että Ässillä on valtavasti enemmän potentiaalia laituriosastollaan kuin kaikilla muilla joukkueilla. Niko Kivelä on isommassa roolissa 30 maalin mies, Killinen pelaa ensi kauden päätteeksi MM-kisoissa, Spink siirtyy kesken kauden miljoonakorvauksella KHL:ään ja Lähteenmäki kestää koko kauden kasassa.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nämä vertailut on aina ennakoituja veikkauksia eikä niissä voi mitenkään olla kaikki huomioituna. Helpoin tapa on verrata edellisiä kausia ja tutkia pelaaja listaa mutta todellisuudessa jää paljon huomiotta. Sitten taas jos kaiken ottaisi huomioon niin luvassa olisi mahdoton työ yhdelle.

Taasen jos moni osallistuisi niin lista ei olisi objektiivinen. Toinen tietää seurasta enemmän ja toisella on taas värilaseja. Nämä listaukset antavat osviittaa mutta mahdottoman työmäärän takia ne ei koskaan tule olemaan kattavia.

En itse ainakaan pysty kertomaan mistään muusta joukkueesta tarkasti kuin Ässistä. Ja ainoastaan varmuudella voin sanoa että Ässät tulee pelaamaan parempaa kiekkoa kuin viime kaudella. Eri asia miten muut ovat kehittyneet. En pysty sanomaan onko se ja se takana vai edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös