Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

  • 827 748
  • 3 252

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
JUst siitä olikin kyse 2014 finaaleissa että monet tilanteet olivat aivan päivän selvästi viheltämisen arvoisia, mutta ei vihelletty.

Jos vanha sananlasku, "sitä tikulla silmään joka vanhoja muistaa" pitäisi paikkaansa, sinä olisit ollut sokea jo vuosia. Toisaalta ei taida näkö puusilmistä lähteä vaikka miten tikulla tökkisi.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuo Rautakorven finaalihistoria on kuin se kuuluisa virtahepo olohuoneessa. Siitä muistuttaminen on jostain syystä loukkaavaa. Täysin selvänä altavastaajana Rautakorpi on kuitenkin ollut finaaleissa vain 2010, kun Tukka-Jukan HPK jäi hopealle Suikkasen hurmos-Tepsiä vastaan. Vuosikymmenen puolivälin finaalit Kärppiä vastaan olivat molemmat tasaisia, ja kyllä Tapparallakin oli tuolloin kova joukkue. Enkä oikein käsitä, miten joku on saanut Ässistä ennakkosuosikin Tapparaa vastaan siinä keskinäisessä finaalisarjassa. Avainpelaajien loukkaantumisiinhan siinä on yleensä vedottu, mutta ei se Ässienkään rosteri varsinaisesti tähtiä vilissyt, ja enemmän tuo finaalisarja oli henkimaailman asioita. Vuosituhannen alun finaalit ovat puolestaan jo niin kaukaisia, että niillä ei ole kamalasti väliä.

Näitä kipupisteitä on ja on ollut muillakin. HIFK:lla on kamala rekordi Tapparaa vastaan pudotuspeleissä ja etenkin finaaleissa. Ja olihan Jokeritkin Tepsille jonkinlainen finaalimörkö 90-luvun puolivälissä, kun neljästä peräkkäisestä keskinäisestä finaalista Tepsi voitti vain yhden. Tosin Tepsi kyllä kuittasi sitten uusinnan keväällä 2000. Joka tapauksessa nämä ovat merkittävää liigahistoriaa, ja sellaista on myös Rautakorven joukkueiden esiintyminen finaaleissa ja niiden tulokset. Ja kun joku kysyi, miten nuo aiemmat finaalit liittyvät nykyhetkeen, niin yhdistävä tekijä on ainakin juuri Rautakorpi. Rautakorven vaikutusta laittaa miettimään myös se, että hänen jälkeensä Tapola valmensi Tapparan tuplamestariksi. Kysymys kuuluu: muuttuiko valmentajan myötä jokin?

Mutta ettei tätä nyt joku tulkitse provoksi, niin pidän todennäköisimpänä sitä, että Tukka-Jukan "taika" murtuu tänä keväänä. Mikään ei kestä ikuisesti.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rautakorpi 1/6 finaalisarjoissa, Tapola 2/3. Onhan siinä prosenteissa eroja, mutta otoskin on melko pieni varsinkin Tapolan kohdalla, joten voi olla ihan satunnaisvaihteluakin.

Kyllä varmaan Rautakorpi haluaisi kannua nostella tänä keväänä, 2/7 ei kuulosta niin huonolta enää.

Näissä Tapparan menestysputkissa nyt ja 2000-luvun alussa tuntuu olevan nouseva käyrä, kaudella 1999-2000 Rautakorven Tappara putosi jo aikaisessa vaiheessa kevättä HIFK:iä vastaan, vaikka ihan hyvä joukkue oli sekin. Sitten 2001 ja 2002 finaaleihin, mutta hopeaan oli tyytyminen, kunnes 2003 tärppäsi.

Tällä uudemmalla menestyskaudella niin ikään ensimmäinen yritys oli heikoin, ja yllätysmestaruus meni Ässille. Seuraavana vuonnahan Rautakorven Tappara pääsi jo lähes maaliin asti, mutta Olli Palola ei saanut kiekkoa maaliin hyvästä paikasta, ja mestaruusjuhlat siirtyivät taas eteenpäin. Sitten oli Tapolan vuoro, ja ensimmäisellä yrityksellä tuli sama hopeatulos kuin Rautakorvellakin, samalla niukalla erolla.

Eli nämä Tapparan menestysputket taitaa olla vähän luonteeltaan tällaisia, että alussa juodaan tappion karvasta kalkkia, ja palkinto tulee sitten myöhemmässä vaiheessa kun menestymisen kulttuuri vakiintuu. Hurmosjoukkueet ovat asia erikseen, ei Rautakorpi ole oikein hurmosvalmentaja eikä taida olla Tapolakaan.

Jos tämä teoria pitää paikkansa, niin ollaan Tapparan menestysputken kypsässä vaiheessa eikä pitäisi olla suurta eroa onko siellä Rautakorpi vai Tapola hedelmiä korjaamassa.
 

Kukko

Jäsen
Rautakorpi on kuitenkin päävalmentanut joukkueen Suomenmestaruuteen. Samaa ei voida sanoa muista välierä joukkueen valmentajista. Se että yrityksiä on finaaleissa ollut useita, kertoo lähinnä kuinka fantastisen ammattitaitoisesta kaverista on kysymys. Hopea on hävitty mitali, mutta ei sitäkään saavuteta ilman vankkaa osaamista. Mikäli Rautakorpi onnistuu tämän vuoden projektissaan, niin ehdotan patsasta Jukasta Hämeensillalle. Kaikkien paineiden ja ennakko löylyjen jälkeen, se olisi uusi miracle on ice
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tiesit varmasti tasan tarkkaan minkälainen keskustelu tuosta syntyy.
Rehellisesti sanottuna en kyllä osannut arvata että ihan näin pahasti tunteisiin menisi Tapparan faneilla, toki ihan täysi oikeus jokaisella on vetää niin tunteella kuin haluaa, ei siinä mitään.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ignore on kätevä toiminto. Tästä palstasta on tullut paljon luettavampi, kun heitin pari pohjoisen poroa ja pari Ilveksen itkijää ignoreen. Nää pudotuspelit on siitä hyvää aikaa, että pystyy helposti toteamaan ne yksilöt joilla ei ole keskusteluille annettavaa ja siirtää ne näkymättömiin. Suosittelen vahvasti.
Näin on. Oikeastaan vielä parempi vaihtoehto on mennä sinne Tapparan omalle keskustelupalstalle, siellä ei ainakaan kukaan vahingossakaan kyseenalaista mitään ja kukaan ei ole eri mieltä mistään! Suosittelen vahvasti.
 
Tapparan omalle keskustelupalstalle, siellä ei ainakaan kukaan vahingossakaan kyseenalaista mitään ja kukaan ei ole eri mieltä mistään!
Tuohan ei pidä paikkaansa. Taas kerran koitetaan heittää puukkoa ilman terää. Ei se oikein tartu.

Ja jos et tiennyt, niin kovin korkealle ei voi asioiden sisäistämiskykyäsi arvostaa - sen verran usein on tämäkin aihe noussut (ihan samoilla kulmilla) täällä esiin. Liigahistoriassa on kuitenkin niin usein noussut altavastaajat mestareiksi, että Rautakorven finaalisaldoa pidetään kehnona. Samalla tavalla Virta floppasi viime keväänä, kun ei mestaruutta tullut vaikka joukkue oli heikompi.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Vaikka hopea onkin hävitty mitali, on se mielestäni silti ihan arvostettava saavutus. Aika paljon enemmän meriittejä taitaa Rautakorvelta kuitenkin löytyä kuin muilta välieräjoukkueiden valmentajilta. Yhteensä. Mistä tämä keskustelu Rautakorven riittämisestä mestaruuteen oikein sikiää?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ja jos et tiennyt, niin kovin korkealle ei voi asioiden sisäistämiskykyäsi arvostaa - sen verran usein on tämäkin aihe noussut (ihan samoilla kulmilla) täällä esiin.
Sinä nyt olet ehkä viimeinen joka voi arvostella toisia mistään sisäistämiskyvystä tai muustakaan, mutta edelleen toistan että olen pahoillani jos alkuperäinen viestini pahoitti jotakuta Tapparan fania, ei ollut tarkoitus. En kuitenkaan arvannut että siitä tällainen paskamyrsky täällä nousisi, olisi pitänyt ilmeisesti jättää tuo sanomatta kun tuo niin pahasti ihmisiä tuntui loukkaavan.

Tämä olkoon omalta osaltani tässä, tulevat viikot näyttäköön sen onko Rautakorvesta johdattamaan joukkuettaan mestariksi vaiko ei.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
No ei siihen tarvitse mitään odottaa, kun on sen ennenkin tehnyt. Valmentajan osuudesta voi toki keskustella, mutta Rautakorven joukkue on mestariksi noussut, joten ei hän ainakaan este ole.
Toki näin, olisi pitänyt vielä erikseen alleviivata että onko Rautakorvesta tällä kaudella valmentamaan joukkuettaan mestariksi, niin olisi mennyt kaikille jakeluun jo yhdellä kerralla että mitä tässä nyt haettiin. Mutta nyt tämä riittää omalta osaltani, jos haluat jatkaa kanssani kirjeenvaihtoa aiheesta niin tee se vaikka yksityisviestein.
 

Sparta

Jäsen
Vaikka hopea onkin hävitty mitali, on se mielestäni silti ihan arvostettava saavutus. Aika paljon enemmän meriittejä taitaa Rautakorvelta kuitenkin löytyä kuin muilta välieräjoukkueiden valmentajilta. Yhteensä. Mistä tämä keskustelu Rautakorven riittämisestä mestaruuteen oikein sikiää?

Hopea Tapparan tämän kauden rosteriila ei ole mikään saavutus. Harvoin noin ylivoimaista materiaalia on tässä sarjassa nähty. Mestaruus pitäisi tulla vaikka siellä olisi kuka tahansa penkin takana.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Hopea Tapparan tämän kauden rosteriila ei ole mikään saavutus. Harvoin noin ylivoimaista materiaalia on tässä sarjassa nähty. Mestaruus pitäisi tulla vaikka siellä olisi kuka tahansa penkin takana.

Kyllä mitali on aina saavutus materiaalista huolimatta. Jokereiden toimistolta voi kysellä lisätietoja.

Eikä tuo Tapparan kokoonpano niin kova ole etteikö Kärpät tai HIFK sitä pystyisi tasavahvasti haastamaan. Tappara on ehkä tällä hetkellä vahvin ehdokas mestariksi mutta kyllä kovimpaan testiin tänä keväänä rautakorpilaiset tulee joutumaan finaalisarjassa. (sori TPS, ette ota neljää voittoa putkeen) Ihan 55-45 sarja tulee kevään huipennuksesta oli siellä sitten HIFK tai Kärpät.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onpas täällä mennyt tunteisiin. Rautakorven saldo finaaleista ei ole häävi. Sehän nyt vaan on karu fakta. Ja se on oleellinen asia voimasuhteita puntaroitassa. Sen tietävät Tapparan fanit, kuten tästä keskustelusta huomaa. Ja sen tietää Rautakorpi itsekin. Finaaleihin toki luotsaa joukkueensa taas. Mutta eihän kausi ole ollut ylivoimaiselta mestarisuosikilta odotusten mukainen. Finaalit näyttää, miten tarina tänä vuonna päättyy. Ehkä se päättyy tappion karvaaseen kalkkiin. Ja mieluusti Oulussa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä Tapparan materiaali oli tähän kauteen lähtiessä paras jopa erittäin selvästi. Muistan kun luin jonkun hömppäkausiennakonkin niin Tapparalla oli siinäkin rankattu 10 tähtitason pelaajaa (EHT-status), kun toiseksi parhaalla joukkueella oli 4. Ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella Tappara lähti parhaalla materiaalilla liikkeelle. Aika moni stara pelasi runkosarjan rivimiehenä.

Tapparan ensimmäinen hopea tässä ketjussa aiheutui, kun Barkov ja Connolly tipahti ratkaisevassa HIFK -pelin eka erässä pois. Tappara oli siipirikko finaaleissaja viime sekuntien maaleilla vei pari voittoa. Kärppiä vastaan oli puhtaat kolikonheitot.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Onpas täällä mennyt tunteisiin. Rautakorven saldo finaaleista ei ole häävi. Sehän nyt vaan on karu fakta. Ja se on oleellinen asia voimasuhteita puntaroitassa. Sen tietävät Tapparan fanit, kuten tästä keskustelusta huomaa. Ja sen tietää Rautakorpi itsekin. Finaaleihin toki luotsaa joukkueensa taas. Mutta eihän kausi ole ollut ylivoimaiselta mestarisuosikilta odotusten mukainen. Finaalit näyttää, miten tarina tänä vuonna päättyy. Ehkä se päättyy tappion karvaaseen kalkkiin. Ja mieluusti Oulussa.

Voimasuhteita puntaroidessa on hyvä muistaa myös se tosiseikka että Rautakorpi on ainoa neljästä valmentajasta jolla on kokemusta finaalisarjoista päävalmentajana. @McTorso voi kertoa kuinka ylivoimainen mestarisuosikki Tappara on. Ennen kauden alkua aika moni piti JYP:a materiaaliltaan kovimpana, ainakin sentterien osalta. Torso on sitä mieltä että Kärppien pakisto on täysin vertailukelpoinen Tapparan kanssa.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Tapparan ensimmäinen hopea tässä ketjussa aiheutui, kun Barkov ja Connolly tipahti ratkaisevassa HIFK -pelin eka erässä pois. Tappara oli siipirikko finaaleissaja viime sekuntien maaleilla vei pari voittoa. Kärppiä vastaan oli puhtaat kolikonheitot.

Joo. Hyvin Tappara kyllä rimpuili materiaaliltaan ylivertaista Ässäpakkaa vastaan. Tämähän valitettavasti tarkoittaa sitä, että Kärpät tippuu mestaruuskaavailuista pois koska tällä hetkellä meillä on kokoonpanossa kaksi keskushyökkääjää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllä mitali on aina saavutus materiaalista huolimatta. Jokereiden toimistolta voi kysellä lisätietoja.

Eikä tuo Tapparan kokoonpano niin kova ole etteikö Kärpät tai HIFK sitä pystyisi tasavahvasti haastamaan. Tappara on ehkä tällä hetkellä vahvin ehdokas mestariksi mutta kyllä kovimpaan testiin tänä keväänä rautakorpilaiset tulee joutumaan finaalisarjassa. (sori TPS, ette ota neljää voittoa putkeen) Ihan 55-45 sarja tulee kevään huipennuksesta oli siellä sitten HIFK tai Kärpät.

Jeps, en kyllä ole koskaan ymmärtänyt sellasta, että tappio finaalissa olisi sama kuin tappio välierissä. Kyllä finaaleihin pääseminen on hienoa kaikkinensa, ja tottakai nälkä aina kasvaa syödessä ja kultaa hamutaan. Mutta jos on pakko valita sija 2 vrt 3-4, niin eipä ole vaikea valinta ainakaan itselle.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Kyllä Tapparan materiaali oli tähän kauteen lähtiessä paras jopa erittäin selvästi. Muistan kun luin jonkun hömppäkausiennakonkin niin Tapparalla oli siinäkin rankattu 10 tähtitason pelaajaa (EHT-status), kun toiseksi parhaalla joukkueella oli 4. Ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella Tappara lähti parhaalla materiaalilla liikkeelle. Aika moni stara pelasi runkosarjan rivimiehenä.

Tapparan ensimmäinen hopea tässä ketjussa aiheutui, kun Barkov ja Connolly tipahti ratkaisevassa HIFK -pelin eka erässä pois. Tappara oli siipirikko finaaleissaja viime sekuntien maaleilla vei pari voittoa. Kärppiä vastaan oli puhtaat kolikonheitot.
Älä koskaa aliarvioi tulosta! Kunnioita tulosta ja peliä! Paras seitsemästä sarjan voittaa aina parempi joukkue!
Noin sanovat monet, sinunkin kannattaisi se muistaa. On sekä Kärppien että Tapparaan takavuosien joukkueiden aliarvioimista sanoa, että mestaruudet ratkesivat kolikonheitolla. Ne ratkesivat etukäteen sovituin säännöin paremman (ero se on pienikin) joukkueen voittoon. Ja niin käy tänäkin keväänä!
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Älä koskaa aliarvioi tulosta! Kunnioita tulosta ja peliä! Paras seitsemästä sarjan voittaa aina parempi joukkue!
Noin sanovat monet, sinunkin kannattaisi se muistaa. On sekä Kärppien että Tapparaan takavuosien joukkueiden aliarvioimista sanoa, että mestaruudet ratkesivat kolikonheitolla. Ne ratkesivat etukäteen sovituin säännöin paremman (ero se on pienikin) joukkueen voittoon. Ja niin käy tänäkin keväänä!

Minusta tulosta voi kunnioittaa, vaikka puhuisikin tuossa yhteydestä kolikonheitosta. No ehkä kolikonheitto on toki vähän hämäävä termi, kun tokihan yksi joukkue oli sitten lopulta sääntökirjan mukaisesti parempi, mutta nuo kaksi sarjaa olisi voinut kääntyä Rautakorven joukkueelle siinä missä Marjamäellekin.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ai mistä keskustelu Rautakorven riittämisestä mestaruuteen sikiää?

Rautakorven finaalisaldoista keskustellaan siksi, että yrityksiä on ollut niin monia (6), mutta toistaiseksi niistä vain yksi on tuottanut mestaruuden. Se on vuodelta 2003.

Kyllä, Rautakorvella on mestaruus. Mutta mestaruus on esimerkiksi Kai Suikkasella ja Karri Kivelläkin. Molemmat voittivat sen ensimmäisellä yrityksellä, Suikkanen tosin kävi yrittämässä vielä uudelleenkin. Jukka Jalonenkin vei HPK:n heti mestariksi, kun finaaliin pääsi. Kari Jalosella on neljä mestaruutta, hän ei ole hävinnyt ainuttakaan finaalisarjaa päävalmentajana, eikä muistaakseni apuvalmentajanakaan. Ja Jussi Tapolakin voitti mestaruuden päävalmentajana jo toisella yrittämällä, ja voitti vielä toisen siihen peräänkin. Kovasti parjatulla Lauri Marjamäelläkin on kaksi mestaruutta. Nämä valmentajat ovat voittaneet mestaruuksia saman verran tai enemmän kuin Rautakorpi, mutta heille ne näyttävät tulleen helpommin. Rautakorvella oli kova työ voittaa se yksikin mestaruus, eikä sitä toistakaan ole ihan heti perään tullut.

Mutta Rautakorvelle on kyllä parempiakin vertailukohtia kuin nämä edellä luetellut valmentajat. Rautakorven vertailukohdaksi pitäisi nimittäin ottaa Hannu Jortikka. Molemmat ovat olleet omissa joukkueissaan pitkäaikaisia päävalmentajia ja samanlaisia kekkosia. Molempien joukkueet ovat myös olleet liigan terävintä kärkeä. Jortikan rekordi finaaleissa on todella kova 6/8. Tepsiä valmentaessaan Jortikka poistui finaaleista joka kerta voittajana, hopeat tulivat HPK:ssa ja Jokereissa. Jos tähän rinnalle otetaan Rautakorven 1/6, niin ei se hyvältä näytä, varsinkin kun neljä noista hopeista tuli siinä ns. omassa joukkueessa.

Rautakorpi on tehnyt tasaisen hyvää työtä, sitä ei kiellä kukaan, mutta mestaruudet ovat jääneet finaalipaikoista huolimatta vähiin. Ei finaaliinkaan jokainen valmentaja pääse, ei varsinkaan niin monia kertoja kuin Rautakorpi, mutta Suomesta löytyy monta valmentajaa, joilla on finaaleissa kovempi rekordi kuin Rautakorvella. Se on tietenkin mielipidekysymys, mitä itse kukin arvostaa, mutta luulisin, että moni arvostaa enemmän yhtäkin voitettua mestaruutta kuin suurta läjää hopeaa. Voitto on aina voitto. Kuka muistelee hienoja hopeajoukkueita, jos niitä mestaruuksiakin on joskus voitettu?

Monia ulkopuolisia hämmentää varmaan juuri se, että Rautakorpea pidetään Tappara-leirissä jonain messiaana tunnetusta finaalisaldostaan huolimatta. Kaikki mitä Rautakorpi tekee tai on tehnyt, selitetään parhain päin. Kiinnostaisi tietää, miksi Rautakorpi on omassa leirissään niin pidetty. Ulkopuolisesta tuntuu siltä, että Tapparan äskettäiset kaksi mestaruutta toi ikään kuin väärä mies, ja nimenomaan Rautakorven valmentama mestaruus olisi Tappara-faneille se kovin juttu. Tapolan kannalta tämä tuntuu epäreilulta, koska hän oli kuitenkin se, joka muutti Tapparan hopeat kullaksi.

Voi toki olla, että Rautakorven finaalisaldo paranee tänä keväänä, jolloin kaikenlainen lällättely on vaikeampaa, mutta tämä on validi kysymys nyt vielä ainakin parin viikon ajan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos Palola olisi laittanut paikastaan sisään, niin Rautakorpi olisi sinä keväänä ollut finaaliluuserin sijaan suuri voittoisa mestarivalmentaja. Ei laittanut, ja lopun tiedättekin. Päävalmentaja ei voi tulla kentälle tekemään ratkaisumaalia pelaajan puolesta, joten ei häntä siitä pitäisi arvostellakaan.

Nämä jutut, oliko Rautakorven Tappara ennakkosuosikki silloin, tällöin ja vielä tuolloinkin, on käyty (ja monesti hieman provosoivasti) läpi moneen kertaan, eikä se johda oikein mihinkään. Tosiasia on, että TPS 2001, Jokerit 2002 ja Kärpät 2014 oli kaikki aika hyviä joukkueita, eikä niille taipumaan joutuminen ole mikään häpeä tai osoitus valmentajan kyvyttömyydestä. Sitten on se kevään 2013 tapaus, jolloin Tappara tosiaan sai kotiedun finaaleihin, vastassa oli "vain" Ässät, ja ehkäpä olisi parempaan pitänyt pystyä loukkaantumisista ja erään NHL-vahdin loistovireestä huolimatta.

Siitä HPK:n finaalissrjasta en sitten tiedä kun ei tullut niin seurattua. Mutta Tapparan peräsimessä Rautakorvelle ei kai muita selkeitä pudotuspelien epäonnistumisia ole tullut kuin 2000 HIFK ja 2013 Ässät.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Menkää Tappara-osioon lukemaan, siellä Jukka saanut tällä kaudella paskaa menneistä, nykyisistä ja tulevista teoista. Aiheesta ja aiheetta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös