Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Raúl, 03.05.2017 klo 11.42.

 1. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Toukokuun kolmas, eikä kukaan ole vielä avannut tätä ketjua? Nyt on jo korkea aika! Moni joukkue alkaa olla jo melko valmiina.

  Suurin syy avaamiseen on se, ettei tuo siirtohuhut-ketju mene voimasuhteiden puintiin. Siellä jo aloiteltiin yv-pakkien vertailusta.

  Yleisesti voimasuhteissa tuskin on mitään yllättävää. Kärpät nostanee osakkeitaan, vaikka hyökkäys onkin melko tasapaksu. Tappara on edelleen suurin mestarisuosikki ja perässä tulee HIFK, JYP, TPS ja Kärpät. Sitten joukko HPK, Pelicans, KalPa ja Ässät sekalaisessa järjestyksessä.

  Mutta pureudutaan nyt tuohon yv-pakistoon vielä. Joku kehaisi, että Tapparalla saattaa olla liigan kolme parasta yv-pakkia Lehtosen, Kemiläisen ja Rantakarin myötä. Tuo on kuitenkin melko vahvaa liioittelua, vaikka erinomaisia yv-pakkeja nuo ovatkin. Mutta onhan Kärpillä erinomaiset puolustajat ylivoimapeliin, eikä tarvitse kovin suuria värilaseja väittää, että Pelicansillakaan ei ole pullat tässä huonosti uunissa. Leimu on vuodesta toiseen liigan tehokkain maalintekijä puolustajista, Kousa on EHT:tä kiertävä kiekollinen pakki ja Sulak pelaa Tsekin MM-joukkueessa. Kyllä noilla miehillä kelpaa yv:tä pelata, jos vaan homma saadaan muuten kuosiin.

  Tästä se lähtee. Vääntö ja vänkääminen alkakoon!
   
 2. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ehkä tämä on sitten vain toiveajattelua, mutta itse en näe Tapparaa selkeänä ennakkosuosikkina, vaan samalta viivalta löytyy muitakin. Tapparan osalta toki tilanteita on auki avainpelaajien osalta, kun Haapala kiinnostanee ulkomailla, Kuuselalla ei vielä ole sopimusta ja muutenkin avainpelaajia on varmasti hankintalistoilla vielä.

  Itse asettelisin joukkueet seuraavanlaisiin koreihin:

  1. kori: Tappara, JYP, Kärpät
  2. kori: TPS, HIFK, KalPa
  3. kori: Pelicans, HPK, Lukko, Ilves
  4. kori: Ässät, SaiPa, Jukurit, KooKoo, Sport

  Nämä korit siis kuvastavat vain sitä ohutta tuntumaa ja fiilistä, mikä eri joukkueista tällä hetkellä minulla on. Muutoksia näihin voi tulla hyvinkin pikaisesti, jos joukkueet tekevät oikeanlaisia täsmähankintoja tai jokin muu seikka kallistaa vaakakuppia johonkin suuntaan.
   
 3. Ralph Jäsen

  Onhan tämä aivan olellinen ketju jokavuotista Liigan seuraamista, mutta varsinkin toukokuussa ketju on iso sekoitus fantasiaa, todellisuutta, oletusarvioita ja huhuja.

  HIFK:n tämänhetkinen sopimustilanne. Maalivahdi: Niko Halonen. Puolustajat: Teemu Eronen, Joe Finley, Miro Heiskanen, Saku Salmela ja Miihkali Teppo. Hyökkääjät: Juha Jääskä, Mika Partanen ja Micke-Max Åsten.

  Lainaus:
  Tällä hetkellä HIFK:llä on Liigan huonoin joukkue, ei millään suurimpia mestarisuosikkeja. Toki on helppo veikata, että joukkue tulee olemaan vahva, mutta se on veikkausketjun juttuja. Tämänhetkisillä voimasuhteilla HIFK on mielestäni Liigan huonoin jengi. Eli tällä hetkellä suurta voimasuhdevertailua esimerkiksi Kärppiin on vaikea tehdä. Tai jos tehdään, niin Kärpät vie joka osa-alueella 10-0.

  Älä ota Raul nokkiisi, tämä on olellinen ketju kuten kirjoitin. Mutta suurta joukkueiden välistä vertailua on todella vaikea tehdä vielä, joten vain odotan sitä ensimmäistä viestiä, jossa laitetaan kaikki 15 joukkuetta järjestykseen veikkausmielessä ilman perusteita.

  Toivottavasti siis tässä vaiheessa nähdään enemmän tuollaisia Kousa vs. Kemiläinen -juttuja tai vaikka valmiiden joukkueiden vertailuja.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Itse veikkaan kärkeen Tapparaa ja suurimmaksi haastajaksi JYPiä.

  Kärpät noussee tasolleen Top4-joukkueeksi ja HPK on ensi kauden kaikkien suosikki ja iloinen kalpamainen yllättäjä Top4:ssä.

  KalPa, HIFK, TPS taistelee -Top6 paikoista.

  Peräpää on sekalainen seurakunta. Suonenvetoja ja romahduksia.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ja onko siinä jotain väärää, että tässä vaiheessa mennään enemmän mutulla ja huhuilla tämänkin ketjun osalta? Ei tämän ole tarkoituskaan olla mikään "absoluuttinen totuus" -ketju.
   
 6. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Kyllä, nyt ollaan jännän äärellä. Missäs vaiheessa aletaan ollaan sitten siinä tilanteessa, kun jokaisen joukkueen fani kertoo että "meillä on Liigan top-3 maalivahti ja puolustajatkin top-5:ssä" ? Erittäin tärkeitä hetkiä eletään sen suhteen kun kannua nostellaan keväällä 2017 ilmaan.

  Kärppien joukkue on tällä hetkellä ainakin huomattavan paljon paremmin balanssissa kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan, kun jengissä oli ainoina pelaajina tyyliin Kukkonen, Pyörälä ja Heshka. Siinä sai vähän vielä täytellä pelipaikkojen suhteen rosteria. Nyt siellä on pakisto jo mukavasti valmiina jo nyt, ja hyökkäyskin noin runkopelaajien (2-4 ketjut) osalta hyvä. Yhden kovan sentterin tuo rosteri vielä kaipaa, mielellään myös laiturin mutta luonnollisesti sentteri on nyt etusijalla.

  Veskareina Rynnäs ja Vehvläinen hoitaa runkosarjan varmasti mallikkaasti, sitten onkin kyse enää siitä miten sipuli kestää tosipeleissä.

  Näin toukokuun alussa ainoa asia mistä pitkää miinusta tekee mieli heittää on se, että joukkueessa on aika vähän ns. omia poikia. Pakeista Kukkonen, Niemelä ja Ronkainen on oman pojan statuksella, ja hyökkääjistä sitten Mäenalanen, Leskinen, Kestilä, Anttila ja paluumuuttaja Jyri Junnila. Nämä siis sellaisia jotka tulee melko varmasti olemaan suurimman osan kaudesta ihan pelaavassa kokoonpanossa (tai no Kestilä ja Anttila varmaan paljon rotaatiossa mutta anyway), toki sitten siinä heti vakiokokoonpanon ulkopuolella on näitä junnuja kuten Jesse Koskenkorva jne.

  Mutta ihan hyvä tilanne, sopimuspelaajia on kuitenkin kolme veskaria, 9 pakkia ja 17 hyökkääjää. Huomattavan parempi tilanne kuin vuosi sitten.
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  No se riippuu siitä, halutaanko aikaiseksi keskustelua vai heitteleekö jokainen vuorotellen omat mutunsa. Jos nyt yritetään keskustella ja kysyn, että millä perusteella laitat HIFK:n HPK:n edelle, niin mitä vastaat? "Tuntuu siltä". Ja se siitä keskustelusta.
   
 8. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei siitä ehkä keskustelua synny, mutta minua ainakin kiinnostaa muiden näkemykset, vaikkei niitä pahemmin tässä vaiheessa voi perustellakaan. Jos sinua ei kiinnosta, niin voit lueskella muita ketjuja.

  Ja HIFK:n asetan HPK:n edelle tässä vaiheessa ihan vain taloudellisten resurssien takia.
   
 9. syöttökone#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Ei ole mitään epäselvyyttä ensi kauden voimasuhteissa:

  Kori 1: Tappara
  ---------------------
  Kori 2: TPS, Kärpät, IFK, Lukko, JYP
  Kori 3: Ässät, Ilves, Pelicans, Kalpa, HPK
  ---------------------
  Kori 4: KooKoo, Sport, Jukurit, Saipa
   
 10. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ihan totta. Vaikeaahan se on tässä vaiheessa arvioida, kun monen jengin pelaajat ovat vielä huhu-asteella. Nämä huhutkin ovat tosin nykyään jo niin "varmoja", että jo tässä kohtaa tietää aika monta kaveria, jotka tulevat pelaamaan HIFK:ssa ensi kaudella, vaikkei sopimusta olekaan allekirjoitettu. Mutta tämänhetkisen sopimustilanteen perusteella HIFK ei kyllä tee edes kiusaa kenellekään.

  En noihin joukkueiden järjestyksiin jaksanut siksi sen enempää paneutuakaan. Koko ketjun perustin vain tämän pakistokysymyksen takia.

  Kokonaisuudessaan Kärpillä on vahva puolustus. Kukkonen, Heshka, Koivisto, Lyytinen, Hakanpää. Maalivahtiosaston lisäksi puolustus on siis todellakin Oulussa kunnossa. Samoin Tapparalla: Salonen, Elorinne, Rantakari, Kemiläinen. Onko Lehtosta edes vielä julkaistu, kun ei ainakaan Jatkoajan pelaajalistassa näy?

  Oman jengin puolustuksen tila on melko lailla sama, kuin viime kaudella - vain Blood on vaihtunut Sulakiin. Näillä näkymin tämä vaihto oli erinomainen peliliike. Leimun selästä on paljon kiinni se, onko Pelicansin puolustus hyvä vai kohtalainen.
   
 11. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä - itselläkin kävi sama mielessä, mutta väänsin silti tuonne huhuiluun vastaukseni. Jospa ne modet joutaisi siirtelemään ko. asian tänne.

  Kärppien joukkue omiin silmiin:

  Pakisto: (Heshka, Kukkonen, Koivisto, Lyytinen, Hakanpää, Niemelä)
  Liigan TOP-2 helposti. Voi olla jopa 1. Tapparalla myös erittäin kova puolustus. Muut tulee kaukana perässä ainakin vielä.

  Maalivahdit: (Rynnäs, Vehviläinen)
  Top-6 osastoa. Rynnäs on ollut runkosarjan parhaita maalivahteja jo pitkään. Vehviläinenkin pelaa välillä erinomaisesti, mutta tasaisuus on puuttunut. Molempien ongelmat on olleet aiemmin paineen alla (pleijareissa varsinkin).

  Sentterit: (Ruohomaa, Lasu, Humaloja, (Koskenkorva)
  Bottom 6 helposti. Ruohomaa ei ole toistaiseksi esittänyt Kärpissä yhtään mitään. Lasu on ollut Ruotsissa erinomainen 2-suunnan sentteri, mutta hyökkäävään rooliin adaptoituminen voi olla työn ja tuskan takana. Humaloja on luotettava 3/4 ketjun sentteri. Näiden jälkeen onkin vain junnuja ja todennäköisesti Kärpät tulee tätä osastoa vielä vahvistamaan merkittävästi, jolloin pelaajat pääsevät pelamaana soveltuvampiin rooleihin.

  Laiturit: (Bertrand, Leskinen, Mäenalanen, Junnila, Sailio, Jasse Ikonen, Kestilä, Anttila, Karvinen, Kangas, Kuiri, Hermonen, Koblizek)
  Keskitasoa tai sen alapuolella liigassa. "Varmoja" kortteja ei yhtään ja mahdollisia 15-20 maalin miehiä Leskinen, Mäenalanen ja Bertrand, joiden kaikkien kohdalla on ollut myös paljon epätasaisuutta kausien välillä ja kauden sisällä. Tänne ei todennäköisesti olla enää hakemassa vahvistusta.

  ------------

  Summa summarum Kärppien osalta. Puolustus kestää vertailun ja sisältää hyvän kombinaation kokemusta ja nuoruutta, liikkuvuutta ja kovuutta. Pitkästä aikaa ei tarvitse olla yhtään huolissaan pakiston riittävyydestä. Hyökkäys sen sijaan on erittäin epävarmalla pohjalla. Ei oikeastaan yhtään tähtipelaajaa eikä tasaisesti onnistunutta pelaajaa. Tai 3/4 ketjun varmoja työmyyriä löytyy Sailion, Humalojan ja Junnilan muodossa. Mutta ylempiin ketjuihin löytyy vain enemmän tai vähemmän arpoja, joista perinteisesti joku sitten onnistuu ja toinen epäonnistuu pahasti. Hyvin harvoin joukkueessa kaikki pelaajat pelaa yhtä aikaa nappikauden (Joo, KalPa ja Ässät jne...). Poikkeuksiakin tietenkin on, mutta ne ovat harvinaisia.

  Mielenkiintoista nähdä, millaisiksi Kärppien peli tulee Mannerin aikana muodostumaan. Itse pelkään, että joukkue tulee pelaamaan tiukkaa keskialueen peliä ja hyökkääminen perustuu lähes pelkästään vastaiskuihin sekä kovaan karvauspelaamiseen. Joukkue on sellaiseen peliin ihan ok, mutta kun kiekollinen taito on rajallista ja puhtaat maalintekijät loistavat poissaolollaan, tullaan monessa pelissä jäämään alakynteen maalintekokilpailussa. Kiekonhallintapeliin tuo joukkue on liian kädetön.
   
 12. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eikö tuossa otsikossa ole ihan selvästi, että voimasuhteet kaudella 2017-2018? Ei siis voimasuhteet tämän hetkisten julkaistujen sopimuspelaajien perusteella tms. HIFK-nimisellä jääkiekko-organisaatiolla on esimerkiksi HPK:hon nähden melkoisesti rahaa käytettävissään, mikä keikauttaa voimasuhteita IFK:lle, sillä voidaan olettaa että jopa Nybondas saa siksi ainakin kohtalaisen jengin kasattua (etkä edes tiedä mikä IFK:n joukkue tällä hetkellä on kun sitä ei ole julkaistu. Sopimuksia luultavasti siltikin on.) Ethän sinä tiedä elokuussa tai syyskuussakaan mitkä todelliset voimasuhteet ovat, vaan ne sitten selviävät kun runkosarja on pelattu. Muu on sinusta ilmeisesti veikkausketjun juttuja.

  Ihan mutuun ja veikkailuun perustuvaa settiä tämä keskustelu on niin ennen kautta kuin kauden aikanakin, jos tulee yllätyksenä. Samoin jossain Suomi MM-kisoissa ketjussakin varmaan keskustellaan jo hyvissä ajoin siitä miten Suomen voi olettaa pärjäävän, eikä rajoituta tarkastelemaan ainoastaan että miten suomen EHT-porukalla voidaan pärjätä.
   
 13. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Yllättävän korkealle KalPakin rankataan jo tässä vaiheessa vaikka puoli joukkuetta vaihtuu.
   
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Se on totta, että resursseissa HIFK vie HPK:ta selvästi. Mutta tällä hetkellä HPK vie hyökkäyksessä, puolustuksessa ja maalivahtiosastossa plus valmennuksessa. Jos olet eri mieltä, niin ole.

  Mutta siis voidaan tosiaan vuorotellen heittää mutut, mutta mitään keskustelua ei saada, koska perustelut ovat tällä hetkellä juurikin tasoa "tuntuu siltä ja rahaa on enemmän".

  Mielestäni joukkueita on helpompi verrata kun molemmilla on edes 20 sopimusta julkaistuna. Mutta tämä on vain minun mielipide, jonkun toisen mielestä helpoin tilanne on nyt kun ei tiedetä toisesta joukkueesta kuin pari avauskokoonpanon pelaajaa.
   
 15. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  KalPan osalta rankkaukset perustuvat kyllä aika pitkälti sokeaan luottoon (itsellänikin), mutta tämän kauden suoritus vain jättää sellaisen tunteen, että siellä on homma hyvin hallussa myös tulevalla kaudella. Katsotaan muuttuuko näkemys, kun lopulliset rosterit alkavat hahmottua.
   
 16. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ehkä sinun kannattaisi perustaa ketju "joukkueiden voimasuhteet tällä hetkellä" ja mennä sinne huutelemaan kuinka paskoja rostereita joillakin nyt on, kun puolet pelaajista on vasta selvillä. Mielestäni on paljon epäoleellisempaa puhua HIFK:n tämän hetken rosterista, kuin mutuilla mitä se tulee tasoltaan tulevalla kaudella olemaan.

  Tottakai joukkueita on helpompi verrata kun ne ovat valmiimpia. Kukaan ei varmasti ole tästä kanssasi eri mieltä. Nyt ne eivät kuitenkaan ole kovin valmiita, mutta näkemyksiä silti löytyy ja joitain saattaavat muiden näkemykset kiinnostaa, vaikka niillä onkin varsin rajallisesti pohjaa. Ei tämän tarvitse olla niin hirvittävän vakavaa ja pelkkiin faktoihin perustuvaa. Jos keskustelu ei miellytä, niin siihen ei ole pakko osallistua.
   
 17. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Siis meinaat että on järkevää keskustella kummalla on nyt julkaistu parempi pakisto, HIFK:lla vai HPK:lla ja se kertoo ensi kauden voimasuhteista jotain? Ole toki sitä mieltä, mutta kuulostaa älyttömältä. Mitä muuta täällä muutenkaan heitellään kuin "musta tuntuu" -juttuja? Sinustakin tuntuu siltä että IFK:n joukkue on se mikä on julkaistu, vaikka todellisuudessa IFK:lla voi olla kiinnitettynä Zaborskysta lähtien vaikka ketä, jolloin vertailu HPK:hon muuttuu olennaisesti.

  Rautalangasta: Ketjussa vertaillaan voimasuhteita kaudella 2017-2018, ei nyt. Koska tuon kauden voimasuhteet eivät ole vielä tiedossa johtuen ihan jo siitä, ettei runkosarjaa ole pelattu, on kaikki tänne kirjoiteltu väistämättä perustellumpaa tai perustelemattomampaa mutua ja veikkailua. Siksi on hassua että täältä pitäisi mennä johonkin veikkausketjuun kirjoittamaan. Ei sitä ensi kesän säästä puhuessakaan rajoituta talvella katsomaan lämpömittaria ja toistelemaan, että "tällä hetkellä Helsingissä on pakkasta".

  Siitä samaa mieltä, että hassuahan nyt on vertailuja tehdä, vaikka se hyvää viihdettä olisikin. Silti vielä hassumpaa on minusta sijoittaa ajoissa sopimuksia julkaisseet pikkujengit kärkeen vaikka kaikki tasan tarkkaan tietävät ja arvaavat että Kärpillä, Tapparalla, JYP:llä, Lukolla ja IFK:lla tulee olemaan nimekkäämpi jengi syksyllä.

  @Nelfor : Hyvin sanottu. Lisäksi sehän on osa joukkueiden voimasuhteita että paljonko siellä on resursseja käytössä ja kuka niiden käytöstä vastaa. Esim. hyvin todennäköisesti Vahalahti tekee enemmän pisteitä kuin Micke-Max Åsten ja todennäköisesti Tapparalla on parempi jengi kuin Sportilla, olipa julkaisutilanne mikä hyvänsä.
   
 18. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Kyllä minua epäilyttää KalPan kohdalla tuo valmennuksen vaihtuminen. Kapasen kompetenssi päävalmentajana on täysi kysymysmerkki. Pekka Virta teki vajavaisilla resursseilla upeaa työtä ja on vaikea uskoa, että Kapanen pystyisi ainakaan heti samaan. KalPan tiputtaisin resurssien ja valmennuksen vaihtumisen myötä säälitaistoon.

  Ässien joukkueen kokoaminen ei jostain syystä vakuuta myöskään. Hieman harmaata massaa, mikä voi olla tietysti myös vahvuus Ahon näpeissä. KooKoo ja SaiPa kaipaavat myös kärkeä vielä ja samoin myös Pelicansin hyökkäys.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Outo kommentti. Yritin käynnistää keskustelun kanssasi, mutta vastasit "ei siitä ehkä keskustelua synny..." ja nyt valitat minulle, ettei minua keskustelu muka miellytä.
   
 20. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Ässäpakka on tällä hetkellä tässä, tavoitteet sinne 6 joukkoon joka oli erittäin lähellä tänä vuonnakin

  Lähteenmäki-X-X
  Korhonen-Makkonen-Suoranta
  Salmio-Kuparinen-Varttinen
  Lamberg-Saha-Juhola
  Appelgren +junnut

  Peltola-Seppälä
  Blood-Tommila
  Walli-Matushkin
  Tuohilampi-Mäkelä
  Vuorisalo

  Bernard
  Kiviaho
   
 21. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Asshat
  Lainaus:
  Värilasien takaa ensi kauden jengi vaikuttaa ihan hyvältä. Kärkisentteri ja laituri on enää ilmeisesti haussa.
   
 22. paraspelaaja Jäsen

  Kerron teille vinkin. Vuodesta toiseen ennakkoarvioissa individualistiseen ja muutoinkin heikkoon seura/peli-identiteettiin nojaavat seurat asetetaan liian ylös ja kollektiivisen peli-identiteetin joukkueet alemmas kuin todellisuus edellyttäisi.

  Esimerkiksi HIFK ei tule menestymään nykyisellä olemattomalla identiteetillään. On täysin utopiaa, että HIFK:sta tulisi lähivuosina menestymään tottunut joukkue. HIFK:lla on rahaa, mutta ei kykyä ostaa osaamista.

  Sen sijaan sellaiset joukkueet, joilla on vahva pelaamisen ja valmentamisen identiteetti - esimerkkeinä vaikkapa KalPa, Tappara ja HPK - tulevat menestymään keskimäärin paremmin (jälleen) kuin nämä hauskat ennakkospekuloinnit (tai pelaajabudjetit) antavat olettaa.

  Siis jos haluat vetää palstatovereitasi nenästä ja huudahtaa keväällä mitäs minä sanoin?, muista ottaa joukkueen valmennuskulttuuri ja peli-identiteetti huomioon.
   
 23. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Niin, siinä vain komppasin sitä mitä sinä olit sanonut. MIelestäni keskustelua syntyy, mutta ei toki niin paljon tai niin syvällistä, kuin myöhemmässä vaiheessa. Itsehän olet lähes viestistä toiseen hokenut, että sinua ei kiinnosta tällainen keskustelu. En valita mistään, vain totean, että jos et oikeasti ole tällaisesta keskustelusta kiinnostanut, niin siihen ei ole pakko osallistua.

  Lisäksi vastasin esittämääsi keskustelun aloitukseen.
   
 24. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Itse olen samaa mieltä, mutta lisäisin Ässät, Pelicansin ja Ilveksen taistelemaan top6 paikoista. Vaikka heillä ei välttämättä olekaan ihan samanlaisia resursseja, kuin mainitsemillasi joukkueilla, niin näiden joukkueiden valmennus tietää mitä haluaa ja pääsee rakentamaan projektiaan eteenpäin tänä vuonna. Varsinkin Ässillä tulee olemaan entistä enemmän valmennuksen näköinen joukkue ja uskoisin, että sama homma on Lahdessa ja Tampereella. Turussa ja Kuopiossa on ensikertalaisvalmentajat ratissa(joo Kapanen tais olla melkein ykkönen jo tänä vuonna) ja Helsingissäkin mahdollisesti uusi koutsi aloittelee uutta projektia.
   
 25. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Puhut toki ihan asiaa, mutta silti rahalla pääsee usein tiettyyn pisteeseen, vaikka sitä ei ideaalilla tavalla käytettäisikään ja vahvan identiteetin joukkueilla voi seinä tulla nopeasti vastaan, jos rahaa ei ole.

  Menneelläkin kaudella "olemattoman identiteetin" HIFK selvitti tiensä välieriin, kun taas "vahvan identiteetin" HPK ei selvittänyt.

  Eli taloudelliset resurssit ja rosterin taso eivät yksinään riitä, mutta toisaalta myöskään vahva identiteetti ei yksinään riitä.