Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Raúl, 03.05.2017 klo 11.42.

 1. atsku Jäsen

  Onhan se kovin liikuttavaa, että kun jotain laumassa päätetään, niin asiat nyt vaan ovat sitten niin.

  Aikanaan päätettiin, että Lauri Marjamäki on jääkiekkotaktinen nero ja suomen kruununprinssi. Marjamäen lätkä oli kauhean näköistä, puuduttavaa katsoa, puolustusvoittoista, mutta voittavaa lätkää. Puolustettiin ihan sairaan kärsivällisesti, tiiviisti ja tehtiin tarvittavat maalit sauman tullen. Tällaista peliä, vaikka pelaajamateriaali olisi taipunut vaikka mihin. Lauri oli/on nero ja kruununprinssi.

  Tero Lehterä dissattiin jo ennen kautta Pelle Hermanniksi ja ties miksi. Noh, Lehterän SaiPa pelaa kauhean näköistä, puuduttavaa, puolustusvoittoista, mutta voittavaa lätkää. Puolustetaan ihan sairaan kärsivällisesti, tiiviisti ja tehdään tarvittavat maalit sauman tullen. Kaikki tämä tsägällä, koska Lehterä on pelle ja SaiPan materiaali on täysin riittämätön menestymiseen.

  Näinhän se aina menee. Kollektiivinen ajattelu on ihanaa. Aurassa ne linnutkin porukalla lentää. Oikeesti niiden vaan kannattas mennä pönttöön ja olla siellä, tehdä havaintoja reiästä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2017 klo 23.46
 2. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Tähän pitää sen verran puuttua, että Marjamäen Kärppäkausissa on eroja. Kausi 2013-14 oli oikeasti iloisen hyökkäyspelin täyttämää, toki silloin oli materiaaliltaan varmasti paras näistä Marjamäen Kärppäjengeistä kasassa. Seuraava kausi olikin sitten vähän hankalampi, kun pitkään tilanne oli sellainen että JJJ-ketju oli ainoa ketju mikä sai säännöllisesti jotain aikaan hyökkäyspäässä. Paljon jouduttiin siis luottamaan siihen että tuo ketju ratkaisee pelejä, toki sitten sieltä alkoi Pirnes, Pyörälä ja kumppanit antamaan taustatukea.

  Kauden 2015-16 kohdalta tuo kyllä pitää ihan täysin 100%:sti paikkaansa, jäätävän kova materiaali oli jalkailla ja vitosketjuun oli heittää Miro Aaltosta ja Juuso Ikosta, niin silti Marjamäki veti niin ultrapassiivisella pelitavalla tuon kauden läpi että tietyllä tavalla ihan ansaittua ettei sitä kolmatta mestaruutta tullut. Vähän rohkeammalla peluutuksella olisi varmaan ollut parempi tulos saatavilla. Toki Sebastian Aholla oli aika vapaat kädet tehdä melkein mitä haluaa, mutta sekin sitten kyrvähti keväällä kun mies peluutettiin kevättalven aikana ihan puhki.
   
 3. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Lainaus:
  Mutta eihän Salmio ole tehnyt +15 maalia, ei itse asiassa edes lähelläkään? Jos tuo tapahtuu, myönnän rehellisesti olevani räikeästi väärässä, enkä varmasti ole ainoa (alkuperäinen keskustelu) Silloin toki kaikki kunnia Mikko Salmiolle.

  Kuten aikaisemmin sanoin, erittäin hienoa että kulkee, Liiga tarvitsee näitä yllättäjiä. Yllättäjiksi voidaan sanoa pelaajaa, joka on kerran(!) urallaan tehnyt yli 15 maalia, joka on tapahtunut b-junnuissa. Toivon Mikko Salmiolle mahtavaa kautta ja hienoa että takoo pisteitä. Ei tämä ole sen kummempaa.
  Kummempaa on itseasiassa se, että joku on nähnyt vaivaa lainatakseen kolme(sic) kuukautta vanhan onelinerin.

  T:tekstitv-scouttaaja.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017 klo 09.49
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Väitätkö, ettei tilastofakta viime kauden nollasta maalista kerro mitään? Vaikka potentiaalia löytyisi, niin 45 otteluun nolla maalia kertoo kuitenkin aika paljon.

  Vaikka teki edellisellä yli kymmenen ja näyttäisi tekevän nyt, tuo nollan maalin kausi on välissä kuitenkin jotain. Ei aidot maalihait vahingossa pelaa nollan maalin kausia. Salmiolla on potentiaalia, mutta suoritusvarmuutta ei. Siksi joku alle kymmenen tai jopa alle viiden maalin ennustus ei ole mikään "et tunne pelaajaa" -arvio.
   
 5. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  En väitä? Väitän vain, että se ei kerro kaikkea.
   
 6. Hedonist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lukko nosti tänään melkoisesti osakkeita Ramun hankinnan myötä. Tiedä sitten mikä on tämän päivän kunto. Joka tapauksessa on keväällä kova.
   
 7. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Millä perusteella on Ramstedt on joka tapauksessa keväällä kova? Ei Ramu muistaakseni hirveän kova ollut, kun edellisen kerran Liigaan palasi.
   
 8. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Joo, Ramu oli harmaata massaa palattuaan Stadiin alkuvuodesta 2014. Jengi oli kyllä myös sekasortoisen paska, joten ei kerro koko totuutta. Mielenkiinnolla odotan, kykeneekö alkukauden käytännössä pelaamatta ollut Ramstedt pelaamaan korkealla tasolla. Parhaimmillaan kuitenkin Liigan paras pelaaja.
   
 9. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Tuo on ihan totta. Lukolla on kyllä kaksi pahaa salaista asetta, parhaimmillaan Liigan paras ja terveenä Liigan paras.
   
 10. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Eikös tuo edellinen Liigaan paluu ollut juuri sitä aikaa, kun Ramstedt sai tietää sairaudestaan, joten ei voi oikein vertailla. Voin olla väärässäkin, mutta muistelisin näin ainakin.

  Viimeisimmät Liigavuodet Ramstedt olikin sitten Liigan parhaimpia ellei paras sentteri ja pelasi huikeat playoffit 2016 keväällä. Mielenkiinnolla odotan, miten Ramun pelit lähtevät liikkeelle.
   
 11. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Kyllä Ramsted on jäätävän kova hankinta liigaan. Aina voi spekuloida, mutta olihan tässä nyt toistaiseksi kovin haku kauden aikana. En vaan mitenkään näe, että kukaan kauden alun jälkeisistä hankinnoista olisi kovempi.
   
 12. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Asshat
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta; mikä tekee Ramstedtista esimerkiksi Sakari Salmista kovemman hankinnan?
   
 13. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Minä ymmärrän täysin sinun skeptisyyden. Ja edelleen pidän itse sijaa kympin sakissa hyvänä suorituksena SaiPalle. Luotto Lehterään on minulla kova, mutta materiaali on edelleen kevyt. Potentiaalia on vielä lunastamatta etenkin Vaakanaiselta ja Oksaselta. Joka tapauksessa jo nyt Lehterä on näyttänyt olevansa ok valmentaja. Jos hän vie SaiPan pudotuspeleihin, tekee hän hyvän duunin.
   
 14. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Erittäin hyvä huomio. Ja otan hatun pois päästä, koska en noteerannut Salmista. Hankintoina ovat samaa tasoa kyllä. Etenkin kun Salminen jo ehti näyttää tasonsa ennen loukkaantumista.
   
 15. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Jos Ramstedt on lähelläkään sitä tasoa, mitä oli kauden 15-16 HIFK.ssä, niin on ehdottamasti Liigan TOP-3 sentteri. Pidän Tepsin Filppulaa ja Jypin Immosta Ramua parempina senttereinä lähinnä paremman puolustuspään avujen takia. Hyökkäyspäässä nuo 3 ovat kaikki parhaimmillaan loistavia.
   
 16. Gurkha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Siis tästä kärjistyksestä en oikein pidä sen takia, että tuossa ei ilmene oikeastaan mitään siitä missä Marjamäki aidosti on nero eli holistisessa valmentamisessa sekä pelin sisällä reagoinnissa. Tuon pelitavan suhteen Marjamäki on ainakin ollut melko konservatiivinen. Jos katsot Marjamäen aikaa Oulussa ja moniko pelaaja breikkasi, niin siinä sitä on neroutta.

  Aivan sama Saipaan. Tero varmasti on hyvä kasvattaja pelaajille ja osaa valita pelitaktiikan materiaalin mukaan. Voi olla että joku on Lehterää arvostellut, mutta en pitäisi tätä niin kollektiivisena, kuin annat ymmärtää. Ainahan arvoistelijoita riittää, karavaani kulkee ja koirat räksyttää.
   
 17. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Lehterä vaikuttaa kyllä hyvältä.
  Lehterän arvostelu nyt alkoi jo ennen kautta ja isona tekijänä/käynnistäjänä vaikutti olevan "humalainen" maajoukkueen kommeentaattorina olo.
  Aika jees (eli hiton hyvin) mennyt nyt alkukausi Saipassa. Toivottavasti nostaa itsensä 2-3 vuodessa aidosti valmentajien eliittiin.
   
 18. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga
  Lainaus:
  On se sitten mestari/hyvä/oikea valmentaja, kunhan kauden parin päästä pääsee johonkin aitoon liigajoukkueeseen valmentamaan niin muuttuu tässäkin "kellossa" se ääni.

  Lehterälle ehkä paras mahdollinen paikka aloittaa toki, viime kauden jälkeen ei oikeastaan enää huonommin voi vetää vaikka yrittäisi, niin paineitahan ei siinä suhteessa ollenkaan.
   
 19. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Kärppiä ei TOP-3:sta pudota enää mikään, ja se on kyllä aika paljon marraskuun lopulla. Mutta onhan tuo aika hurjaa, että se on tässä vaiheessa 16 pistettä edellä neljäntenä olevaa joukkuetta

  BOTTOM-3 on myös kyllä erottunut. En tässä vaiheessa sano vahingossakaan BOTTOM-4, koska HPK on kuitenkin tuossa vielä tuollaisena väliinputoajana. Toki fakta on, että sen edellä esimerkiksi KooKoo ja etenkin KalPa pelaavat niin hyvin, että myös Kerhon homma on taputeltu jouluun mennessä, jos suunta ei muutu välittömästi
   
 20. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  KalPalla on lähtenyt kulkemaan. Viidentoista pelin jälkeen 13 pistettä ja sijoitus 14. Nyt kuntopuntarissa 15 viime peliä: sija 4, 1,88ppg, 10 peliä, sija 2, 2,3 ppg ja 5 peliä, sija 1 ja 2,8 ppg. Kymmeneen ensimmäiseen vieraspeliin 1/10 voittoa ja sen jälkeen 4/4. Marraskuun suonenveto?
   
 21. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Salakavalasti KalPa on kyllä noussut pisteissä ylemmäs, vaikka toki tuon heikon alkukauden jälkeen tuo sijoitus on vielä tuo kymmenes. Sijoitusta tärkeämpänä pidän kuitenkin itse pistemääriä ja piste-eroja, sijat 7-11 on kolmen pisteen sisällä ja KalPalla (ja KooKoolla) on kuitenkin ainoastaan viisi pistettä eroa tuohon kuudenteen paikkaan, lisäksi molemmilla on yksi peli vähemmän pelattuna kuin kutosena olevalla SaiPalla.

  Tokkopa tuo ihan suonenveto kuitenkaan on, siellä on kuitenkin ihan koviakin päänahkoja marraskuussa, sekä kotona että vieraissa. Eikä tuo alkukausikaan nyt lukemien valossa niin katastrofaalinen ollut, ainoastaan pari yli kolmen maalin tappiota siellä joukossa oli, muuten maalin-parin pelejä. Nyt ne on kääntyneet tiukoiksi voitoiksi.
   
 22. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Minulle sanottiin, että pelaajien uratilastojen keskiarvo korreloi liiankin hyvin joukkueen runkosarjamenestyksessä jo useamman kauden otannalla.

  Eli Suomeksi sanottuna siis se kuinka paljon joukkueen pelaajat ovat tehneet pisteitä tähänastisella liigaurallaan keskimäärin vaikuttaa joukkueen menestykseen todella paljon.

  En tuota ihan purematta niellyt, joten piti pikaisesti katsoa miltä nuo tilastot näyttävät muutaman joukkueen suhteen.

  Jätin tarkoituksella laskelmasta pois tällä kaudella alle 10 ottelua pelanneet ja joukkueesta pois siirtyneet pelaajat. Tuo 10 ottelun alhainen raja lisää varianssia huomattavasti, mutta tässä vaiheessa kautta sillä rajalla on mentävä. Otin mukaan jokaisesta joukkueesta 12 tehokkainta hyökkääjää ja 6 tehokkainta puolustajaa.

  Ensin KÄRPÄT
  Koodi:
  1  VH  Junttila, Julius   0,58
  2  OH  Bertrand, Charles  0,50
  3  KH  Ruohomaa, Mikael   0,57
  4  VP  Koivisto, Miika   0,43
  5  OH  Leskinen, Ville   0,50
  6  VH  Mäenalanen, Saku   0,42
  7  OP  Heshka, Shaun    0,55
  8  VP  Kivihalme, Teemu   0,46
  9  OP  Hakanpää, Jani    0,21
  10  KH  Lasu, Nicklas    0,39
  11  KH  Humaloja, Miska   0,28
  12  VH  Sailio, Jari     0,31
  13  OH  Junnila, Jyri    0,26
  14  OP  Niemelä, Mikko    0,13
  15  VP  Kukkonen, Lasse   0,35
  16  KH  Kupari, Rasmus    0,21
  17  VH  Ikonen, Jasse    0,35
  18  KH  Kestilä, Aku     0,14
   
  Joukkueen yhteispisteet     6,64
  Pelaajien uran pistekeskiarvo  0,37
  Sitten SPORT
  Koodi:
  1  OH   Parks, Michael    0,70
  2  OH   Nenonen, Markus   0,43
  3  VP   Tuulola, Joni    0,29
  4  VH   Kiviranta, Joel   0,33
  5  OH   Vauhkonen, Olavi   0,39
  6  KH   Kalapudas, Antti   0,34
  7  KH   Ainali, Aleksi    0,43
  8  OP   Gröndahl, Ari    0,24
  9  VP   Manninen, Oskari   0,28
  10  KH   Komulainen, Joonas 0,40
  11  VH   Povorozniouk, Sam  0,44
  12  OP   Nevalainen, Niklas 0,29
  13  OH   Riska, Erik     0,25
  14  VH   Körkkö, Tomi    0,17
  15  VH   Tikka, Tommi    0,24
  16  KH   Riska, Filip    0,23
  17  VP   Sund, Tony     0,15
  18  VP   Salo, Robin     0,20
       
                yht. 5,80
                ka.  0,32
  Seuraavaksi KOOKOO
  Koodi:
  1  OH  Keränen, Michael   0,55
  2  KH  Pitkänen, Miikka   0,34
  3  OP  Newton, Jake     0,50
  4  VH  Hakulinen, Anrei   0,40
  5  KH  Bjorkstrand, Patrick 0,51
  6  OH  Kähkönen, Toni    0,48
  7  KH  Liivik, Siim     0,31
  8  OP  Kristensen, Emil   0,39
  9  VH  Leivo, Tomi      0,30
  10  VP  Tuhkanen, Niko    0,24
  11  OH  Hyvärinen, Toni   0,21
  12  OP  Pelli, Arttu     0,11
  13  VP  Niemi, Jyri     0,31
  14  KH  Virtanen, Mikko   0,29
  15  OH  Vainikainen, Ville  0,15
  16  OH  Pöysti, Eetu     0,25
  17  VP  Keskitalo, Miro   0,13
  18  KH  Juutilainen, J-M   0,15
    
               yht.  5,62
               ka.  0,31
  Ja viimeiseksi JUKURIT
  Koodi:
  1  OH  Budish, Zach     0,60
  2  VP  Suhonen, Teemu    0,34
  3  VH  Roine, Miika     0,45
  4  VH  Tallberg, Teemu    0,32
  5  VH  Leskinen, Ville*   0,34
  6  KH  Kalliola, Joonas   0,26
  7  KH  Henritius, Teemu   0,16
  8  KH  Vähätalo, Julius   0,19
  9  OH  Piitulainen, Jesper  0,33
  10  OH  Ritamäki, Janne   0,24
  11  KH  Koivisto, Henrik   0,44
  12  VH  Pitkänen, Ilmari   0,22
  13  KH  Flinck, Markku    0,30
  14  OP  Karalahti, Keni   0,12
  15  OP  Hyvärinen, Ville   0,05
  16  OP  Jaatinen, Antti   0,10
  17  VP  Hietanen, Valtteri  0,13
  18  VP  Piipponen, Samuli  0,12
     
               yht.  4,71
               ka.  0,26
  
  Vaikea minun on lähteä kiistämään aika selvää yhteyttä joukkueen runkosarjamenestyksen ja pelaajien uratilastojen keskiarvon välillä.

  Esim. Jukureiden ja Kärppien välillä on valtava ero, jos arvioidaan Kärppien tekevän keskimäärin 6,64 tehopistettä ottelussa ja Jukureiden vain 4,71 tehopistettä ottelussa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2017 klo 10.41
 23. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Lainaus:
  Mielenkiintoista statistiikkaa toki uskaltaisin väittää, että tarkempaa arvioon päästäisiin, jos tilasto perustuisi oletettuun arvioon keskimääräisellä kehityksellä ja ottaisi myös eri liikoista tulevat pelaajat mukaan omalla kaavallaan.
   
 24. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Neljä peliä turpaan, tosin Jypillekin hävittiin yhteismaaleissa CHL:ssa, Lukko vielä HPK:n jälkeen kärkipään porukoista kohtaamatta tähän saumaan.

  Tappara ei ole vahva menijä juuri tällä hetkellä. Keskitason touhuja.
   
 25. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Aika tiukkaa menoa tuolla keskikastissa. Sijat 4. - 11. 6pts sisällä toisistaan. En olisi kyllä kauden alussa uskonut, että erot Joulukuun alussa ovat noinkin pieniä. Jukureiden ja Sportin otteet jos ei ala paranemaan niin he tulevat taistelemaan kumpi väistää jumbosijan. Kärpät ollut yllättävän vahva ja Tapparan alkukausi meni hieman penkin alle, mutta nyt on taas vedet Tammerkosken uomissa. Ilveksellä ja HPK:lla hieman väliinputoajan asema, mutta ei nuista kumpanenkaan kaukana ole keskikastin häntäpäästä. Muutaman kierroksen ristiinpelaamiset saattaa jo muuttaa junan suuntaa kummasti. Ihan mielenkiintoinen kausi ollut tähän asti ja yllättävän värikästä menoa monella joukkueella.