Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Raúl, 03.05.2017 klo 11.42.

 1. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Vaikka tulis pienet ristiinpelaamiset ja hetkellinen eron kaventuminen, niin luultavasti seuraavat kierrokset palauttaa taas eron ennalleen. Kyllähän tuo HPK:n, Ilveksen ja Sportin ero sääliviivaan alkaa olla jo niin iso, että sen kiinniottaminen vaatisi todella pitkän ajan tasaista pelaamista kovalla pistekeskiarvolla. Ilvestä ja Sportia en osaa arvioida, mutta Kerhon kohdalla tämä tuntuu tällä hetkellä ainakin täysin utopialta. Niin sekaista ja heikkoa tuo joukkueen peli on viimeiset viisi ottelua (ja suuren osan kaudesta muutenkin) ollut. Kohta lähtee vielä Vesalainenkin, joka on tehnyt viimeisen viiden pelin aikana yli puolet (4/7) Kerhon kaikista maaleista, U20-leiritykseen ja kisoihin.

  Lainaus:
  Tämä kuulosti ensin luettuna siltä kuin pitäisit HPK:ta kärkipään porukkana. Se tunne oli tämän pimeän syksyn kohokohtia.

  Kyllä se vaan alkaa olla niin, että Kerho on odotuksiin nähden tämän kauden pahin floppi. Se on sitten eri asia, että oliko ne odotukset alkuunkaan realistisia.
   
 2. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Valitettavasti en pidä. Tapparan "kova" vire oli valheellinen, kuten ounastelin ennen kärjen kohtaamista. 10 voittopeliä (mm ja voitto Sportista), jee ollaan universumin kovin jengi!

  HPK oli mukana liigavoittosumassa ja toissa HPK peli antoi varmasti monelle Tapparan kannattajalle täydellisen väärän kuvan oman joukkueen pelin tasosta. Tai sitten on oikeasti niin, että Tappara pelaa vain kerhoa vastaan unelmahyvin. Vaikea uskoa. Syyt lienevät muut, jotka kyllä keksii jos miettii.
   
 3. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  KalPa kärjessä 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ja 12 ottelun kuntopuntareissa. Aivan uskomatonta tuon surkean alkukauden jälkeen.
   
 4. Saipamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Täytyy kyllä nostaa hattua KalPalle. En olisi millään uskonut alkukauden perusteella et nousevat vielä taistelemaan suorasta playoffs paikasta.
   
 5. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Siellä taas yritetään ajaa omaa agendaa sopivalla kuntopuntarilla. Et sitten maininnut, että 15 pelin kuntopuntarissa edelle menevät Kärpät ja Tappara.


  Hymiö.
   
 6. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Sijat 4-11 viiden pisteen sisällä tällä hetkellä. 2 tappiota niin voit pudota suoralta playoff-paikalta sääliviivan alapuolelle. Olisi se tylyä, jos tilanne olisi tämä 2 kierrosta ennen runkosarjan loppua. Hienoa kuitenkin, että jokaisella pelillä on panosta.

  Ihmetyttää tällä hetkellä eniten tuo Jypin touhu. Miten voi peliesitykset heitellä noin paljon. Jypillä on kuitenkin hyvä materiaali, jolla pitäisi olla TOP-3 joukkue. Ilmeisesti Virtanen ei sittenkään vaan ole niin kova koutsi.
   
 7. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  IFK:n vire ei ole ehkä yhtä huima kuin KalPan, ainakaan joukkueen matskuun suhteutettuna, mutta on huomionarvoista, että Stadissa on ehkä parissa-kolmessa viikossa noustu kymppisijan tuntumasta neljän kärkeen. Atu Selin on saanut koneen suorittamaan upealla tasolla, varsinkin kun tiedetään pakiston (loukkaantumis)tilanne. Peliä helpottaa kummasti se, että joukkueella on Liigan top 3 maalivahti, puolustaja ja keskushyökkääjä. Tärkeimmät palaset.

  Innolla tiistaihin! Kärpille kyytiä.
   
 8. peruslätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Se on se Virtasen Vuoristorata-JYP, mikä on leimannut näitä kaikkia viittä kautta. Ei mitään uutta auringon alla, valitettavasti...

  Tässä on viimevuosien aikana mitä ihmeellisimpiä ja samalla kyseenalaisimpia seuraennätyksiä Virtasen alaisuudessa rikottu. Hyvien pelien jälkeen näitä suurinumeroisia rökäletappioita yms.

  Toissakaudella rikottiin lokakuussa seurahistorian pisin kotitappioputki ja tätä seurasi sitten jakso, jossa 27 matsiin hävittiin vain 2 varsinaisella ja 2 jatkoilla, jonka jälkeen runkosarjan loppuun taas kunnon kuraa ja 10 matsia, josta vain 1 suora voitto. Myös viimekaudella syksy oli aivan uskomatonta skeidaa, mutta joulutauon jälkeen alkoikin taas nousu, jossa tuli runkosarjan viimeiseen 29 matsiin vain 3 suoraa tappiota ja 1 JA tappio.

  Taas ollaan tilanteessa jossa ei siis tavallaan ei ole mitään uutta, mutta kyllä tässä väkisin miettii, että voiko muka taas se nousu sieltä lähteä, vai onko tää kupla nyt puhjennut. Aika näyttää.
   
 9. MHPeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Väsyneillä duunisilmillä laskeskelin nopeasti 10 ottelun kuntopuntarin HIFK/Kärpät/KalPa;

  HIFK 25 pistettä ja +14
  KalPa 25 pistettä ja +15
  Kärpät 25 pistettä ja +14

  Aika tasoissa mennään, joten luokittelisin kympin puntarissa ykkössijalle nämä kaikki kolme...
   
 10. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Liigan sivujen kuntopuntarissa on KalPa 26, Kärpät 25 ja HIFK 24. Ja ainakin KalPa on ihan oikein laskettu...

  Joukkuetilastot | Runkosarja 2017-2018 | Tilastot | Liiga
   
 11. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei tosiaan ole kuitenkaan tässä mitään uutta, veikkaan että tammikuussa taas voittoja alkaa tulla, itseasiassa nyt sentään viimekausia enemmän tullut pisteitä ja vieraspeleissä kulkenut. iskuasemissa. CHL ehkä antaa enemmän kuvaa todellisessa iskukyvystä, jos siinäkin kontataan niin sitten pitää huolestua. Ainakin siinä luulisi taistelua olevan vaikka pelillisesti olisi heikompaa ja esim. Kovempi harjoitteluvaihe.
   
 12. Pelaajistoa tarkkaillessa huomaa, että Kärppien ykkösketju on ajettu kiinni. Etenkin JYPistä on ukkoja laajalla rintamalla kärjessä - ja tuosta vielä huomattava, että Immonen tehnyt vain neljä maalia. Mistä taas tulee mieleen Kärppien eilinen peli: Junttila ei saanut parhaasta sektorista vedettyä kuin Bernardin syliin - ei siis ihme, ettei maaleja ole tullut. Immosen maalimäärä puolestaan ihmetyttää.

  Maalivahdeissa taasen ennakkoon monien epäilemä Tappara-kaksikko taitaa olla tilastokärjessä (jos vertaa pareja keskenään)ja Heljanko etenkin pistänyt epäilijöille luun kurkkuun juuriaan myöden.
   
 13. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Heh heh, hauska vetää johtopäätös yhden tilanteen perusteella.

  Ei sillä, eihän Junttila kummoinen maalintekijä ole, mutta sitäkin nopeampi luistelija ja loistava pelintekijä. Liigan parhaimpia tällä hetkellä, ehdottomasti. Kenties paras pelaaja Miro Heiskasen jälkeen.

  Sama vaiva on muuten Zaborskyllakin. Pelaa muuten hyvin - pelisilmää, juonikkuutta ja taitoa on - mutta paikkaan päästessään sutaisee heppoisen vedon logoon. On tullut kyllä yllätyksenä. Luulin, että vähän osaa maalipaikoissa tehdä muutakin, kun on maalipörssinkin aikanaan voittanut.

  Ylipäätään Liigassa on liian paljon pelaajia, jotka ovat muuten melko hyviä, mutta maalinteon taito on todella heikko. Hyvä kuitenkin, että asiasta keskustellaan ja toivottavasti suomalaisessa kiekossa asiaan saadaan parannusta. Laine, Pulju, Tolvanen ja kumppanit ovat jo herättäneet toiveita paremmasta.

  No, kaipa tuo on itseluottamuskysymys ja pelitapa / roolikin vähän erilainen kuin aikanaan Ässissä tai IFK:ssa. Toki kaksi maalia kolmeen viime peliin, mutta toisen Bernard imuroi täysin. Toisen puttasi maaliin Karjalaisen loistosyötöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017 klo 12.17
 14. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Näimpä. Junttila viimeiset 10peliä 2+4 joista tehopisteet tulleet ekoissa viidessä peleissä. Viimeiset 5 matsia kiikareilla.

  JYP hyökkääjien pistemäärät ei ainakaan itselle tule yllätyksenä. Omiin silmiin ehkä se vaarallisin hyökkäys kokonaisesti. Tappara toki aika samoissa tai jopa edellä. Näkisin Tapparan miehillä olevan vara parantaa JYPiä enemmän. Toki Immosen maalimäärä on melko naurettava, kun hänen kutinsa on kuitenkin melko huikea. Osaako joku jyppiläinen tuon pienen maalimäärän syytä avata enemmän?

  Puolustajista suurin yllättäjä on Jake Newton. Pidin miehen otteista jo Sport aikanaan, mutta nyt on kova meno päällä. KooKoon ylivoiman tärkein palanen. Pyörittää peliä ja osaa toimittaa kiekkoa maalille/maaliin. Johtaa pakkipörssiä tällä hetkellä. Moni liigapakki valitettavasti tätä ei osaa. Viimeisin muistikuva samaisesta taidosta on omaan silmään Lindellin Esa. Tuulolan Jonin voi myös posina esille, sekä Juolevin pistesaldon alun tunnustelun jälkeen. Toki myös Heiskanen on ollut aika jäätävä.
  Vaikka Mäenpää on pelannut ihan ok, niin hänet listaisin ehkä suurimmaksi epäonnistujaksi odotuksiin nähden. Ei toki mikään floppi ole.

  Tulokkaissa käressä ovat Palmu ja Kotkaniemi. Pinnan perässä Juolevi. Palmun voittoa en toivo itse, koska on jo niin "vanha". Uskon tuon tittelin tuosta kolmikosta jollekkin menevän, ellei Tanus löydä lentokeliä.

  Maalivahdeista Vehviläinen on aloittanut huikeasti. Engren ollut odotetun kova. Tapparan kaksikko loistaa loistavan puolustuksen takana. On siellä kuitenkin pitänyt molareitten ihan torjuakkin. Riittävä kaksikko, vaikka alkuun ehkä kysymysmerkki olikin? Kuitenkin alkukauden kovimmasta suorituksesta vastaa KalPan Hovisen Niko. 5peliä, 5 voittoa, 4 nollapeliä, vain 1 päästetty maali. TJ% jäätävä 99.29. Joo on vain viis peliä, mutta kova on recordi silti. Etukäteen ei ainakaan itsellä hirveästi ollut luottoa Hoviseen. Nyt on. Myös Godla on pelannur hyvin, mutta jäätävän heikko alkukausi joukkueelta näkyy myös hänen tilastoissaan.
  Enemmän odotin ehkä Bernardilta, joskin eilen sitten nappasi 45… torjuntaa ja rankit mukaan lukien Ässien kaataessa Kärpät vieraissa 1-2. Kärpille kauden eka kotitappio sitä kautta.
   
 15. Luxray Jäsen

  Lainaus:
  Ei ollut ensimmäinen vaan toinen.
   
 16. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Niin kuin moni itseni lukien on kirjoittanut tähän ketjuun, niin hyvin nopeasti sieltä neljänneltä sijalta voi pudota pudotuspeliviivan (jopa säälien) alapuolelle sijalle yhdestoista. Itse asiassa ihan muutama tappio saattaa pudottaa HIFK:n sijalle 11. Tosin HIFK:n vahva vire tuskin tätä sallii.
   
 17. Mathieu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Ei nyt aivan sentään. Viimeiset neljä matsia 0+0=0 ja +1. Sitä ennen Tapparan verkkoon maali. Eli 5 viimeistä ottelua 1+0 ja +3. En olisi huolissani, sillä Ruohonmaan ketju rakentaa paikkoja liukuhihnalta tällä hetkellä ja on jatkuvasti omissa vaihdoissaan kuskin paikalla.
   
 18. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Älä nyt. Niklas Friman laukoi eilen maalin ja sen tilanteen perusteella väitän, että Friman on Liigas paras maalintekijä.
   
 19. Lainaus:
  Ei sentään. Siinä oli parikin hyvää paikkaa, molemmissa zaborskymainen laapaisu syliin. Kuten sanoit, loistava luistelija, syöttää hyvin, pääsee paikoille - mutta eihän tuo mikään maalintekijä ole. Siksi maalimäärä ei ole yllätys, kuten Immosen kohdalla.

  Tosiaan, Hovinen ollut kovassa vireessä, kuten Noutoloukku nostikin esille.
   
 20. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Höpöhöpö. Samaa dominointia tuon ketjun peli on koko ajan. Peli on koko ajan vastustajan päädyssä ja paikkoja tulee. Nyt ei vain ole saatu sisään, mutta kuten joku sanoikin, niin en olisi yhtään huolissani.
   
 21. Lainaus:
  En puhunut kenttätapahtumista mitään, vaan nimenomaan piste- ja maalipörssistä.
   
 22. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Selvä sitten. "Kärppien ykköskenttä on ajettu kiinni" antoi itselle vain toisen käsityksen.
   
 23. Lainaus:
  Alkukauden he olivat kirkkaasti piste- ja maalikärjessä, nyt Kallio aivan kannoilla ja Puustinen tasoissa. Siten heidät on ajettu kiinni.
   
 24. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Totta, tulkitsin tosiaan tuon viestin toisin.
   
 25. keigykedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, HPK kaudella 2013-2014
  Aika odotetut joukkueet tuolla pikkuhiljaa tupeaa miehittämään top6 sijoja. Pakko kuitenkin antaa erikoismaininta KalPalle ja SaiPalle ! Ihan helkkarin hienoa nähdä miten nämä heittopusseiksi monien maalaamat joukkueet vetävät tällä hetkellä ! Toivottavasti liito kestää ja kantaa pitkälle !