Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Raúl, 03.05.2017 klo 11.42.

 1. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  En meinannut uskoa silmiäni, kun luin tämän. IFK-kannattajalta viesti, jossa elätellään toivoa? Eihän tämä voi olla todellista. Yleensä siellä suunnalla ollaan omasta mielestä joko maailman parhaita (harvemmin) tai sitten maailman paskimpia (yleensä).

  Noh, leikki sikseen. Monilta Kärppien kannattajilta olen kuullut, että HIFK oli oulun vierailullaan viime perjantaina todella kovassa lyönnissä. En ole itse päässyt HIFK:n nykyvirettä toteamaan, mutta materiaali ja valmennus mahdollistavat ihan päätyyn asti menemisen.
   
 2. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  No nyt! :D
  Mehän saadaan jalkeille tällä hetkellä peräti 6 puolustajaa, kun muut ovat syyslomalla. Kyllähän kuusi toisaalta riittää, mutta odotellaan seuraavaa flunssa-aaltoa.
  Ehjä pakisto voisi ehkä ollakin parempi, mutta sitä lienee turha haikailla, kun Finleyn olkapää on palasina, Eronen kolmisen kuukautta sivussa ja hieman epäasiallisesti sanottuna Varakas ja O’Connor ovat päästään niin pahasti vialla, että voidaan laskea vastustajalle vahvistukseksi.
   
 3. Hedonist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Totta puhut... En ottanut huomioon noita loukkaantumisia.
   
 4. Trimmer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tää liigakausi tullaan kyllä muistamaan siitä että jokainen joukkue pelaa kauden huonoimman ottelunsa juuri SaiPaa vastaan, jumalauta alkaa kuulostamaan että keväällä keitellään nakkeja maljassa.
   
 5. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Detroit Red Wings & FC Barcelona
  Hienoa, että SaiPa jaksaa porskuttaa! Jotain se Lehterä tekee oikein ku saa täysin nimettömän jengin pelaamaan noin hyvin. Ja ei, se ei johdu siitä että kaikki vastustajat pelais paskimmat pelit just SaiPaa vastaan. Voisko se johtua nimenomaan SaiPan pelityylistä, että vastustajat saadaan näyttämään niin aseettomilta ja luullaan että se on aina vaa ohipeli...?
   
 6. butler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Hienoa, että joku jopa arvostaa vastustajaa!
   
 7. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  No ei KooKoo ole sellaista väittänyt, ihan mukavasti meni kauden ensimmäinen SaiPa-peli. Jatkettiin siitä, mihin jäätiin maaliskuussa.

  Mutta näsäviisastelusta asiaan, kyllähän SaiPa on yllättänyt monet. Tähän vaikuttaa varmasti se, että katastrofaalisen viime kauden jälkeen kukaan ei odottanut SaiPalta mitään. Siihen nähden SaiPa on suoriutunut erinomaisesti. Eihän tuo Lehterän lätkä viihdytä tai silmiä hivele, kun olen sitä jokusen pelin joutunut katsomaan. Välillä on alkanut jopa nukuttaa. Silti SaiPan kannalta tärkeintä on se, että voittoja on tullut mukavasti. Monet pelit ovat olleet vähämaalista vääntöä, ja puolustuksen kautta on menty, viimeisenä lukkona Frans Tuohimaa, joka on liigan parhaita veskareita. Voittavaa lätkää, ja mikäs on lopulta ammattiurheilussa tärkeämpää. Nyt tällä tietoa rohkenisin väittää, että SaiPa voi hyvin pelailla vielä maaliskuun puolivälin jälkeenkin.

  Joskus ennen kautta sanoin, en-muista-missä topicissa, että KooKoo ei ole sarjan viimeinen. Vieläkään en ole muuttanut mielipidettäni. KooKoo pelaa nopeaa, hyökkäävää ja viihdyttävää jääkiekkoa, ja sillä on tullut tähän mennessä ihan hyvin tulosta. Silti kaikenlainen sähellys ja pelin tason heittely vaivaa. Hyvänä päivänä KooKoo latoo maaleja ihan liukuhihnalta, mutta välillä hyökkäys on taas kiduttavan tehotonta pyöritystä ja tuhnuilua. Vauhtia on aina, järkeä ja malttia ei ihan yhtä usein. KooKoo on myös ollut näinä liigavuosina putkijoukkue: voittoputkea voi seurata pitkä putki paskaa. Suorittaminen ei ole tasaista oikein koskaan, ei edes yksittäisen pelin sisällä. Silti tuuliviirijoukkueella on paljon hyviäkin hetkiä, ja jos niitä saadaan tarpeeksi, KooKookin pelaa maaliskuun puolivälin jälkeen. Mutta tasaisuus on se, mitä KooKoo eniten kaipaa.
   
 8. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Detroit Red Wings & FC Barcelona
  Lainaus:
  Siinäpä se melkolailla kiteytettynä omatkii ajatukset. Lehterähän on muistaakseni sanonu joissain haastatteluissakii, että oma pää edellä mennään, koska vaikee tolla rosterilla on maalintekokilpailuunkaan lähteä. Ja tottakai niinhän se pitää ollaakkii. Vähä niinku uimalakin Jukuritkii. Eihän se peli katsojaa juuri palvele, mutta kyseistä joukkuetta kyllä. Ja SaiPalla on muutenkii isompi projekti nyt käynnissä ni perusasioistahan se kannattaa lähteä ja sitte pikkuhiljaa tuoda lisämausteita pelaamiseen.
   
 9. Surmanajaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ilves on sementoimassa hyvää vauhtia Uuden tulemisensa pohjakiveä ja nappaamassa paskimmalla pelillä koskaan tukevan paikan sarjan sijalta 15. Jukureilla ei ole hätä päivää, ohittavat tän kisiviiksilauman heittämällä tänään ja mitään uhkaa ei Ipa uimalakin mestisjengille esitä. Ilveksen voi laskea hyvällä omallatunnolla pihalle kaikista laskelmista, säälipaikka on enää Karrin märkä päiväuni.

  Saipa on todellakin yllättänyt, maltilla puolustetaan tiukasti ja vastaiskuilla painetaan maalit. Tehokkuus maalipaikoissa on ollut käsittämättömän hyvä, mitä muutaman pelin on sputnikkeja tullu tiirattua, eihän se kiekko mitä Lehterä peluuttaa mitään kaunista ole, mutta näemmä voittavaa. Kuinka pitkälle se lopulta kantaa? Lehterän on luotava nahkansa ja peliiin löydettävä uusia elementtejä mikäli keväällä mielivät pitkälle, mutta taitaa tavoitteet täyttyä turhan aikasin.

  Kyllä oman suosikin puopeltaessa tällein ennennäkemättömällä tavalla alkaa mielenkiinto koko liigaa kohtaan katoamaan, kiitos ja näkemiin.
   
 10. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Joitain otteluita on SaiPa toki voittanut vastustajaa tehokkaamman viimeistelyn ansiosta, mutta eipä näitä tapauksia kovin paljoa ole. SaiPan tehokkaimmat maalitykit alkukauden aikana ovat kuusi maalia viimeistelleet (uskotteko Tapparan kannattajat?!) Elmeri Kaksonen ja Cody Kunyk.

  Sanoisin että SaiPan voitot ovat useimmiten tulleet ennen kaikkea kurinalaisen puolustuspelin ansiosta. Toki Frans Tuohimaa on ollut maagisessa vireessä (kuten oli myös Markkas-Jussi eilisiltana), mutta erittäin suuri merkitys on ollut SaiPan kenttäpelaajien puolustuspelillä. Vastustajia ei juuri päästetä ylivoimahyökkäyksiin, ja SaiPan puolustussysteemi tuntuu pakottavan vastustajat usein yrittämään viimeistelyä vähän heikommilta paikoilta. Takatolpalta olisi tietysti kiva laittaa tyhjiin, mutta aika harvoin sinne on kiekko saatu.

  Lehterä on saanut SaiPan hyvään lentoon, ja on tosi mielenkiintoista nähdä miten homma jatkuu. Alkusyksyn projekti on ollut puolustuspelaaminen, ja jos talven aikana saataisiin myös hyökkäyspelin tasoa nostettua, niin mahdollisuudet Play offeihin pääsemiseen (ja jopa niissä pärjäämiseen?!) ovat hyvät. Mutta pakko on myöntää, että on tässä vähän "mopoautolla moottoritiellä" -fiilikset. Pelikuntoisia hyökkääjiä on tällä hetkellä noin 11, ja aukot täytetään joko A-junnuilla tai ketterillä Mestis-lainoilla.
   
 11. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Sarjan tasaisuudesta on puhuttu noin 10 vuotta. Tän kauden ominaispiirre taitaa/saattaa olla normaalia suurempi joukko hyvää jääkiekkoa pelaavia keskikastin joukkueita. Isot on vahvoja ja eikä perinteiset haastajat ole kaaoksessa. Täten on keskimääräistä enemmän potentiaalisia joukkueita 6. että 10. sakkiin. Tulee suurhuikea kauden jälkimmäinen puoliska. Ja enemmän laadukkaita kiekkomatseja.

  Sarjajumbo Jukureiden takamatka alkaa olla jo suuri, Sport elää vaikeita aikoja eikä Ilveksellä ole oikein lähteny. Eletään kriittisiä loppuvuoden aikoja tarttuvatko vielä hetkeen, vai pullahtavatko ulos.
   
 12. Lainaus:
  Enemmän kuin 10 vuotta sarjasta sai tasaista, kun träpillä sai paskastakin kultaa.

  Liigassa on 3 joukkuetta liikaa.
   
 13. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Tällä hetkellä kyllä kärkikolmikko on sikäli oma porukkansa, että pelaavat erittäin tasaisesti ja varmasti. Kärpät, TPS ja Tappara ovat ilman muuta suurimmat mitalisuosikit, näin sanoisin..

  Sitten sijoista siinä noin 4-12 tulee kyllä hurja kapina, sen voi nyt jo sanoa. SaiPa on pelannut selvästi paremmin mitä uskalsin odottaa, samoin KooKoo (jonka itse veikkasin jäävän viimeiseksi). HIFK on saanut koneensa käyntiin, samoin KalPa. Häntäpäässä suurin yllätys on, että Sport on käytännössä vain välttelemässä jumbosijaa, odotin itse heiltä kyllä selvästikin enemmän

  Tähän kauden alkupuoliskoon on jo nähty, että monella joukkueella on ollut todella pitkiä vaikeita jaksoja, esimerkiksi JYPillä ja tällä hetkellä Pelicansilla. Viimeksi mainittu oli esimerkiksi Ässiä edellä noin kymmenkunta pistettä jossain vaiheessa, nyt Ässät on mennyt ohi. Eli kyllä mielenkiintoisen runkosarjan jälkipuoliskon tulemme saamaan..
   
 14. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  No 10 vuotta sitten tilannehan oli parina kautena se, että ensin läpsyteltiin runkosarja alta pois Kärppien komennossa, ja sen jälkeen Kärpät otti mestaruuden pois kuljeksimasta melko vaivattomasti. Eli siinä mielessä tilanne on tasaisuuden suhteen kyllä tänä päivänä ihan erilainen.
   
 15. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Lainaus:
  Joo. Ja 20 vuotta sitten TPS ja Jokerit oli neljättä kautta putkeen finaaleissa. Ilves hallitsi 50-60 luvuilla. TsSKA:n dominointi Eurooppa Cupeissa myös merkille pantavaa.
   
 16. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Meillä on kieltämättä aina ääripäästä ääripäähän tämä kommentointi! Mutta kyllä tossa pelissä on jo pitkään ollut paljon todella positiivisia asioita ja lisää uskoa on herättänyt Lehterän positiiviset kommentit IFK:n pelistä, jossa kehui jengiä todella vaaralliseksi ja sama juttu Ika Lehkoselta, joka oli sitä mieltä, että tulee olemaan todella vaikea kaadettava jopa Kärpille, Tapparalle ja TPS:lle jos kehitys jatkuu vastaavanlaisena.

  Mihinkään mestaruuskamppailuihin en usko, mutta olisi kyllä hienoa jos pystyttäisiin haastamaan Atun ekalla kaudella noita mestarikandinaatteja.
   
 17. Luxray Jäsen

  Lainaus:
  Vähän on Salmion alkukausi ollut pettymys, on tällä hetkellä ainoastaan 14 maalin tahdissa. Ei siinä, kovaa teksti-tv scouttausta sulta silti.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2017 klo 14.45
 18. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Tää on äärimmäisen hieno juttu ja onhan samaa tullut itsekin ihailtua! Hyvältä näyttää Liigan meno tällä hetkellä ja harvassa on paikkakunnat, jossa ollaan tyytymättömiä oman edustusjoukkueen pelillisiin esityksiin.
   
 19. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Noh noh. Myönnän, että hyvin on Salmio pelannut. Siltikin 0 maalia kahdessa viime kaudessa, onhan nuo otteet yllätys ja hyvä niin, hienoa että (ainakin toistaiseksi) onnistuu. Ei näitä kukaan ennusta, tosin jälkiviisaus toki aina helpoin viisaus.
   
 20. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mitkä kaksi kautta?
  Salmiollahan on aina ollut potentiaalia, mutta viime kaudella huono alkukausi söi itseluottamuksen ja tekeminen vaihtui virheiden pelkäämiseksi. Edellisellä kaudella Mikko teki 11 maalia runkosarjassa ja 2 playoffeissa käytännössä ilman yv-aikaa. Salmion arvostuksesta kertoo jotain, että kotiyleisö taputti Salmion maaleille Ässien käydessä rökittämässä JYPiä syksyllä. Vastaavan kunnian ex-Jypeistä vastustajan paidassa ovat muistaakseni saaneet vain Immonen (Kazan) ja Perrin (TPS).
   
 21. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Juu minun moka, pahoittelut, muistin väärin nuo tehopisteet tuosta viime keskustelun aikaisesta tarkistuksesta. Kyseessähän oli siis viime kauden plus Akatemian aikaisesta tilastosta.

  Varmasti Salmiota arvostetaan, en epäile hetkeäkään.
   
 22. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Mutta eihän tässä ole kyse jälkiviisaudesta, vaan ihan puhtaasta tulevaisuuden ennustamisesta, joka on tehty katsomalla pelaajan ominaisuuksia ja tulevan työnantajaseuran olosuhteita. Tuo sinun kuitti on muistaakseni syyskuulta vastine minun uhoamiseeni, että Salmio tekee +15 maalia.

  Mutta joo, vähän odotin enemmän Salmiolta ja vieläkin uskon, että hän pystyy kyllä parempaan. En tarkoita nyt välttämättä tuota maalimäärää, vaan lähinnä sitä jokapäiväistä ja mieluummin joka vaihdossa nähtävää parempaa peruspeliä. Toki sekin vaikuttaa osaltaan, että Salmio joutuu pelaamaan lähinnä Kuparisen ja kenties Liigan puukätisimmän hyökkääjän Marco Insamin kanssa.
   
 23. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kun lähtee ennustamaan pelkkien tilastojen perusteella, katsoo nekin väärin, eikä tiedä oikeasti ko. pelaajasta mitään, niin helposti menee metsään.

  Sitten taas löytyy näitä, jotka ennustavat riittävillä tiedoilla ja ottavat huomioon "hieman" muutakin, kuin yhden kauden tilastot.
   
 24. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Pakko kyllä toivoa koko Liigan tason kannalta, että SaiPan kausi päättyy runkosarjaan. Olisi erittäin ikävää, jos joku joukkue pelaisi kauden huonoimmat pelinsä juuri playoffeissa. Erityisesti pitää toivoa, että missään nimessä Lukko ei joudu pelaamaan playoffeissa SaiPaa vastaan, sillä raumalaiset todennäköisesti pelaisivat niin huonosti (johtuen vastustajan huonoudesta) etteivät saisi edes koko playoff-sarjan aikana yhtään maalia tehtyä. Janne Keränenkin pelaisi huonoimmat playoffit sitten kevään 2008 (7 peliä, 0+0).

  Kyllähän tuo SaiPa tulee tippumaan tuolta playoffien ulkopuolelle. Todennäköisesti Jukurit saa vielä kilpailijan taistelussa jumbosijasta. Joukkue on ihan pelkästään Frans Tuohimaan varassa. Markkanen pelasi viikonlopun aikana kaksi peliä päästäen vain yhden maalin, mutta se johtui siitä että Tuohimaa istui vaihtopenkillä. Ei muutenkaan ole mahdollista pidemmällä aikajaksolla pärjätä tuollaisella pelityylillä, jossa ainoastaan puolustetaan ja niistä vähistä maalintekopaikoista tehdään maalit 150% todennäköisyydellä. Edellisessäkin pelissä sarjakakkosta vastaan vain kuusi maalia neljästä maalintekopaikasta. Ei tuolla valmentajalla ja rosterilla ole mitään mahdollisuutta playoffeihin. Lappeenrannassa voidaan vain unelmoida esimerkiksi KalPan tai Ilveksen tasoisesta materiaalista.
   
 25. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Tuossa jokin aika sitten ennakoin SaiPan alamäkeä. Perusteinani olivat heikko materiaali ja Lehterä. Pohdiskelin tuolloin, jotta Lehterässä on jotain erityistä, mutta en ollut varma, viekö se erityisen hyvään, vai huonoon. Olin taipuvainen jälkimmäiseen. SaiPan viikonlopun huikaisevat tulokset alkavat kääntämään tämän tuuliviirin päätä. Hyvä SaiPa! Hyvä Lehterä!