Ei sitä missään ole saatavilla. Olen itsekin yrittänyt kysellä jo vuosia. Hakiksen hallin kauppiaat sanoivat, että ei oikein ole keinoja saada sopivaa määrää ja Mustasta Pekastakin vain önistiin ettei mene niin kallilla kaupaksi kuin olisi pakko myydä.Mistähän stadista voi ostaa guancialea? Ajattelin tehdä ehtaa carbonaraa, niin tuota tarvitsis.
Ei sitä missään ole saatavilla. Olen itsekin yrittänyt kysellä jo vuosia. Hakiksen hallin kauppiaat sanoivat, että ei oikein ole keinoja saada sopivaa määrää ja Mustasta Pekastakin vain önistiin ettei mene niin kallilla kaupaksi kuin olisi pakko myydä.
Henri Alen tilaa guancialea Italiasta ravintoloihinsa, tai ainakin Fiascoon. Voihan siltä kysäistä, josko voisi välittää palasen, mutta tätä vähän epäilen.
Jep, olen kysellyt. Samoin kun olin keskolaisessa kaupassa hommissa. Mutta siis jos @jussi_j löydät jostain niin pistä viestiä. Olen itsekin kiinnostunut.Turkulaisella Italian herkuilla on ainakin jossain vaiheessa ollut myynnissä ja on vielä myös näkyvillä Verkkokaupassa. Eli sieltä ainakin kyselisin. Muutenkin oikein hyvä pikku kauppa.
Tulivatko perille asti kylminä? Jos, niin tuohan on aivan loistava. Kerran olen ranskasta tilannut makkaroita ja ne tulivat perille niin, että kylmäsäilytys oli jossain vaiheessa prakannut ja tuotteet olivat sitä myöden pilalla.Tuolla näyttää olevan saatavilla. Olen ennenkin tilannut ja hyvin toimii. Kotiin tuotiin makkarat nopeasti. Piedmont Delights | Buy Online Typical Piedmont Food and Wine
En nyt muista, mutta tilasin jotain salamia ja kuivattua porsaan sisäfilettä, mikä oli aivan jumalaista. Selannen yrttinen kuivattu file. Tuskin noiden tarvii kylmässä olla ja hyvin putosi. Eikö ne paikalliset kaupatkin roikota niitä vaan jossain myymälässä.Tulivatko perille asti kylminä? Jos, niin tuohan on aivan loistava. Kerran olen ranskasta tilannut makkaroita ja ne tulivat perille niin, että kylmäsäilytys oli jossain vaiheessa prakannut ja tuotteet olivat sitä myöden pilalla.
Periaatteessa nuo paljon rasvaa sisältävät lihatuotteet tarvitsevat kylmäsäilytyksen vaikka kyse olisikin ns. suolalihasta eli suolaten raakakypsytetystä. Makkarat voivat olla sellaisia, jotka säilyvät hyvin huoneenlämmössä, kunhan tila on kuiva, mutta toiset makkaratkin vaativat vähintään viileäsäilytyksen. Tuolla nettisivulla kyllä luki, että tuotteet tulevat kylmäsäilytyksessä, mutta juuri sitä mietin tässä, että onko tuo kuinka hyvin kutinsa pitävä lupaus.En nyt muista, mutta tilasin jotain salamia ja kuivattua porsaan sisäfilettä, mikä oli aivan jumalaista. Selannen yrttinen kuivattu file. Tuskin noiden tarvii kylmässä olla ja hyvin putosi. Eikö ne paikalliset kaupatkin roikota niitä vaan jossain myymälässä.
No tilaan tota sianposkea ja raportoin tuoreeltaan kuin kävi.Periaatteessa nuo paljon rasvaa sisältävät lihatuotteet tarvitsevat kylmäsäilytyksen vaikka kyse olisikin ns. suolalihasta eli suolaten raakakypsytetystä. Makkarat voivat olla sellaisia, jotka säilyvät hyvin huoneenlämmössä, kunhan tila on kuiva, mutta toiset makkaratkin vaativat vähintään viileäsäilytyksen. Tuolla nettisivulla kyllä luki, että tuotteet tulevat kylmäsäilytyksessä, mutta juuri sitä mietin tässä, että onko tuo kuinka hyvin kutinsa pitävä lupaus.
Ei sitä missään ole saatavilla. Olen itsekin yrittänyt kysellä jo vuosia. Hakiksen hallin kauppiaat sanoivat, että ei oikein ole keinoja saada sopivaa määrää ja Mustasta Pekastakin vain önistiin ettei mene niin kallilla kaupaksi kuin olisi pakko myydä.
Henri Alen tilaa guancialea Italiasta ravintoloihinsa, tai ainakin Fiascoon. Voihan siltä kysäistä, josko voisi välittää palasen, mutta tätä vähän epäilen.
3. Juhlallinen
Tämä on klassinen Marinara. Sanoisin, että paras kastike, jota Italiasta on koskaan tullut. Ehkä jopa paras asia, jota Italiasta on koskaan tullut. Silti aika helppo.
- Kaada paistinpannulle 1,5dl extraneitsyt-oliiviöljyä. Kyllä, vähintään puolitoista desilitraa.
- Murskaa tai mieluummin raasta kuusi valkosipulin kynttä ja kuullota niitä öljyssä keskilämmössä n. 15 minuuttia kunnes maku on pehmennyt huomattavasti. Sitten mausta herkästi suolalla ja mustapippurilla.
- Murskaa kulhossa purkillinen San Marzano -tomaatteja käsin. Lisää ne öljyn ja valkosipulien sekaan ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Öljyä jää tässä vaiheessa vielä näkyville sinne tänne, mutta siitä ei pidä välittää.
- Lisää pannulle erittäin paljon oreganoa, siis enemmän kuin tuntuisi järkevältä, etenkin jos käytät tuoretta. Todellisuudessa hienoksi silputtuna vajaa desilitra. Kuivattu oregano on yhtälailla toimiva ratkaisu, sitä riittää reilu ruokalusikallinen.
- Anna porista hiljalleen puoli tuntia. Pikku hiljaa neste haihtuu, maku tiivistyy ja öljy sekoittuu tomaattiin niin, ettei se enää erotu.
- Kun jäljellä on viisi minuuttia, lisää pannulle kolme basilikan oksaa ja anna niiden "lakastua" kastikkeeseen. Viiden minuutin jälkeen basilikat ovat tehneet tehtävänsä ja ne poistetaan kastikkeesta. Katso ettei lehtiä jäänyt kastikkeeseen, ne kun eivät sinne kuulu.
- Tarkista maku ja tarjoa pastan, äyriäisten, leivän tai vaikka kalan kanssa tai syö sellaisenaan.
Ping @magnum37 ja @macnevis
Hienoa jos maistui, itsekin tykkään. Jos tulee noista muista kysyttävää niin kysy pois.Täytyy testata loput ohjeet, näyttää meinaan muutkin olevan samaa tasoa. Mutta tosiaan, kiitokset ohjeesta!!
Ota pois jääkaapista ja sulata keittiön pöydällä. Noin se sulaa nopeammin, eli ehdin saada pinnan kuivumaan aiemmin. Jahka file on sulanut, kuivaa se paperilla/pyyhkeellä ja laita siihen todella kevyt pintasuola kaikille puolille. Sen jälkeen nosta se jääkaappiin ilman mitään peitettä siihen asti kunnes valmistat sen. (Tai no, ota tuntia aiemmin pois kylmästä). Tämän idea on että suola poistaa pinnasta kosteutta, samoin jääkaapin ilmankierto. Parasta on, jos saat fileen jollekin ritilälle jääkaappiin. Mitä kuivempi lihan pinta, sitä parempi Maillardin reaktio, eli käytännössä maku.Jos pyörittelisin koko fileen mustapippuri/suola-seoksessa ennen pannulla paistamista ja kiertoilmauunin lämpötilan laittaisin 175 asteeseen niin saisi vähän lisämakua ja murevuutta lihaan? Olisiko muita ideoita tai parannusehdotuksia miten tuosta saisi parempaa?
Ei kai. Suurin vaara hirven fileen kanssa on vetää se yli. Rasvaton liha ei kestä sitä yhtään. Olen antanut itselleni kertoa, että pippuri ja suola vasta pannun jälkeen. Suola kuulemma imee nesteen lihasta ja pippuri palaa kuumalla pannulla. Näissä kokkien jutuissa on tosin paljon sellaista salatiedettä, että niistä ei aina tiedä mikä on huuhaata.Olisiko muita ideoita tai parannusehdotuksia miten tuosta saisi parempaa?
Suola ei ime nestettä kuin pinnasta ja se taas on vain tavoiteltava asia. Liha itsessään ei kuivu suolauksesta, ellei "graavaa" sitä todella pitkään ja todella isossa suolassa. Pippuri taas toki palaa, jos sen antaa palaa, mutta idea olisi paahtaa se polttamisen sijaan. Paahdettu pippuri maistuu hyvin erilaiselta kuin paahtamaton; siinä on vähemmön pippurimaista ytyä ja syvempi, hieman pähkinäinen maku.Olen antanut itselleni kertoa, että pippuri ja suola vasta pannun jälkeen. Suola kuulemma imee nesteen lihasta ja pippuri palaa kuumalla pannulla.