Löytyykö kokkeja?

  • 588 331
  • 2 910

Jeffrey

Jäsen
Lähestyvän Super Bowlin illalliseksi on suunniteltu birria taco menu. Tätä varten on oikeanlaisia chilejä metsästetty koko eurooppaa myöden matkan vietyä lopulta Tapiolaan.

Nyt on kuitenkin noussut haasteeksi löytää oikeanlaista maissijauhoa tortilloita varten. Hakusessa olisi siis ns. masa harina jauhoa joka poikkeaa meidän paikallisesta ja polentaa varten olevasta maissijauhosta. Maseca merkkistä jauhoa on Fiksuruoka.fi myynyt, mutta tuolla nyt varastot huutaa nollaa.

Kysymyksenä siis kaikille, onko minkäänlaista käryä mistä tällaista jauhoa voisi löytyä? Oulusta ilmeisesti saisi Aasia Marketista tilattua Pan jauhoja, vielä kuitenkin toiveissa joskos lähempää ja lähempää löytyisi.

Lisäpisteitä saa jos jostain löytyisi myös meksikolaista oreganoa ja/tai kanelia, mutta tutkimusten mukaan näissä paikallisetkin tuotteet kelpaisivat tietyin ehdoin.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Lähestyvän Super Bowlin illalliseksi on suunniteltu birria taco menu. Tätä varten on oikeanlaisia chilejä metsästetty koko eurooppaa myöden matkan vietyä lopulta Tapiolaan.

Nyt on kuitenkin noussut haasteeksi löytää oikeanlaista maissijauhoa tortilloita varten. Hakusessa olisi siis ns. masa harina jauhoa joka poikkeaa meidän paikallisesta ja polentaa varten olevasta maissijauhosta. Maseca merkkistä jauhoa on Fiksuruoka.fi myynyt, mutta tuolla nyt varastot huutaa nollaa.

Kysymyksenä siis kaikille, onko minkäänlaista käryä mistä tällaista jauhoa voisi löytyä? Oulusta ilmeisesti saisi Aasia Marketista tilattua Pan jauhoja, vielä kuitenkin toiveissa joskos lähempää ja lähempää löytyisi.

Lisäpisteitä saa jos jostain löytyisi myös meksikolaista oreganoa ja/tai kanelia, mutta tutkimusten mukaan näissä paikallisetkin tuotteet kelpaisivat tietyin ehdoin.
Kaveri kiroili tätä juuri syksyllä ja löysin liitteen mukaisen kommentin FB-ruokablogistaan nimeltä Syömähommat. Veikkaan että mielellään vastaa myös viesteihin noista mitä mietit.

Lisätään vielä linkki suoraan tuohon julkaisuun mistä screenshotti on.


 

Liitteet

  • A2FC0352-000F-4E62-A8E2-AB291F859FFE.jpeg
    A2FC0352-000F-4E62-A8E2-AB291F859FFE.jpeg
    732 KB · kertaa luettu: 99
Viimeksi muokattu:

Jeffrey

Jäsen
Kaveri kiroili tätä juuri syksyllä ja löysin liitteen mukaisen kommentin FB-ruokablogistaan nimeltä Syömähommat. Veikkaan että mielellään vastaan myös viesteihin noista mitä mietit.

Aivan loistavaa! Kiitos! Dos Tecolotes ei ole missään vaiheessa osunut omaan Googleen, ja ehkä siis turhankin kanssa asioita metsästänyt pitkin maita ja mantuja! Pitäneekin tuolla käydä jo tänään josko pääsisi jo tänä viikonloppuna harjoittelemaan.
 

Freakish

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Lähestyvän Super Bowlin illalliseksi on suunniteltu birria taco menu. Tätä varten on oikeanlaisia chilejä metsästetty koko eurooppaa myöden matkan vietyä lopulta Tapiolaan.

Nyt on kuitenkin noussut haasteeksi löytää oikeanlaista maissijauhoa tortilloita varten. Hakusessa olisi siis ns. masa harina jauhoa joka poikkeaa meidän paikallisesta ja polentaa varten olevasta maissijauhosta. Maseca merkkistä jauhoa on Fiksuruoka.fi myynyt, mutta tuolla nyt varastot huutaa nollaa.

Kysymyksenä siis kaikille, onko minkäänlaista käryä mistä tällaista jauhoa voisi löytyä? Oulusta ilmeisesti saisi Aasia Marketista tilattua Pan jauhoja, vielä kuitenkin toiveissa joskos lähempää ja lähempää löytyisi.

Lisäpisteitä saa jos jostain löytyisi myös meksikolaista oreganoa ja/tai kanelia, mutta tutkimusten mukaan näissä paikallisetkin tuotteet kelpaisivat tietyin ehdoin.
Dos Tecolotes Helsinkiin ja Hakaniemen Meksiko kauppaan siitä. Sieltä jokunen vuosi sitten ainakin oikeita jauhoja saanut.


Edit. Hidas
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pyydän apuanne.

Ensi vkl on tulossa kaverit kylään ja aikomus olisi tarjoilla heille grillattua naudan ulkofileetä, juurespyreetä sekä punajuurivuohenjuusto lisäkettä. Pohdin, että jokin kastike voisi vielä olla lihalle. Onko ideoita mikä se voisi olla, vai menenkö turvallisesti ja vähän tylsästi punaviinikastikkeella?
 

Charlie Lucky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maple Leafs, Jokerit, Kiekko-Vantaa
Pyydän apuanne.

Ensi vkl on tulossa kaverit kylään ja aikomus olisi tarjoilla heille grillattua naudan ulkofileetä, juurespyreetä sekä punajuurivuohenjuusto lisäkettä. Pohdin, että jokin kastike voisi vielä olla lihalle. Onko ideoita mikä se voisi olla, vai menenkö turvallisesti ja vähän tylsästi punaviinikastikkeella?

Chimichurri voisi olla kokeilemisen arvoinen grillatun lihan kanssa. Tuo vähän hapokkuutta ja raikkautta mukaan.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat
Chimichurri voisi olla kokeilemisen arvoinen grillatun lihan kanssa. Tuo vähän hapokkuutta ja raikkautta mukaan.
Pyydän apuanne.

Ensi vkl on tulossa kaverit kylään ja aikomus olisi tarjoilla heille grillattua naudan ulkofileetä, juurespyreetä sekä punajuurivuohenjuusto lisäkettä. Pohdin, että jokin kastike voisi vielä olla lihalle. Onko ideoita mikä se voisi olla, vai menenkö turvallisesti ja vähän tylsästi punaviinikastikkeella?

Itse lähtisin vähän samalla ”happo-makeuskulmalla” mutta makuprofiililtaan Chimichurri voi jyrätä juuresten ja punajuurten hienot maut. Annoksen voisi tuoda yhteen punaviini-granaattiomena -kastike, jos et halua aivan sitä ”liian tuttua ja turvallista”. Tried and tested! Punkun lisäksi siis granaattiomenan mehua ja siemeniä soosin sekaan. Ei jyrää ja tuo mukavaa makeutta sekä pirskahtelevuutta ruokaan.

Toinen vaihtoehto on pinnalta mustiksi paahdetuista paprikoista tehty soosi, vähemmän umamia ja voimaa kuin punkkukastissa, sopii myös lihan ja juuresten kanssa. En osaa sanoa istuisiko kokonaisuuteen.

 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Huomenna on tarkoitus tehdä broilerin fileepihvejä jotka paneroin, paistan pannulla öljyssä ja laitan sitten uuniin kunnes sisälämpötila on 75 C. Yleensä netin ohjeissa suositellaan uunin lämpötilaksi 200 C astetta ja 15 min mutta tuleeko tuosta paljonkin parempaa jos laitan uunin esim 125 C:hen ja annan olla pitempään uunissa kunnes noiden sisälämpötila nousee 75 C:hen? Lisänä tarjoan riisiä ja kermaviili-aurajuustokastiketta.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Huomenna on tarkoitus tehdä broilerin fileepihvejä jotka paneroin, paistan pannulla öljyssä ja laitan sitten uuniin kunnes sisälämpötila on 75 C. Yleensä netin ohjeissa suositellaan uunin lämpötilaksi 200 C astetta ja 15 min mutta tuleeko tuosta paljonkin parempaa jos laitan uunin esim 125 C:hen ja annan olla pitempään uunissa kunnes noiden sisälämpötila nousee 75 C:hen? Lisänä tarjoan riisiä ja kermaviili-aurajuustokastiketta.
Ihmetyttää lähinnä, että miksi nuo pitää uuniin laittaa ylipäätään. Kyllä itse paistelisin vain pannulla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ihmetyttää tuo kanan valmistaminen.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna on tarkoitus tehdä broilerin fileepihvejä jotka paneroin, paistan pannulla öljyssä ja laitan sitten uuniin kunnes sisälämpötila on 75 C. Yleensä netin ohjeissa suositellaan uunin lämpötilaksi 200 C astetta ja 15 min mutta tuleeko tuosta paljonkin parempaa jos laitan uunin esim 125 C:hen ja annan olla pitempään uunissa kunnes noiden sisälämpötila nousee 75 C:hen? Lisänä tarjoan riisiä ja kermaviili-aurajuustokastiketta.
Tulee parempaa alemmalla lämmöllä. Ja on oikein hyvä tapa tuo, että väri otetaan pannulla ja kypsennys uunissa. Uunissa esim. 125 asteessa kypsyy hellävaraisemmin, eikä kuivu niin helposti, kuin pannulla suoraan tai uunissa 200 asteessa. Mitä alempi paistolämpötila, sitä vähemmän nestettä lihasta irtoaa.

Äläkä laita mittaria turhaan 75 asteeseen. Salmonellapöpöt tuhoutuu jo 70 asteessa. Nuo viralliset lämpötilat on vedetty vähän varman päälle. Ja sen broilerin sisälämpötila nousee jokusen asteen vielä uunista oton jälkeenkin. Jätä mittari kiinni broileriin, kun otat sen uunista niin huomaat. Laita mittariin siis max 70 astetta. Jos syöjinä on perusterveitä aikuisia, niin muutama aste vähemmänkin riittää. Kotimaisessa broilerissa salmonella on todella harvinaista. On se tietty mahdollista, eli omalla vastuulla ja riskillä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tulee parempaa alemmalla lämmöllä. Ja on oikein hyvä tapa tuo, että väri otetaan pannulla ja kypsennys uunissa. Uunissa esim. 125 asteessa kypsyy hellävaraisemmin, eikä kuivu niin helposti, kuin pannulla suoraan tai uunissa 200 asteessa. Mitä alempi paistolämpötila, sitä vähemmän nestettä lihasta irtoaa.

Äläkä laita mittaria turhaan 75 asteeseen. Salmonellapöpöt tuhoutuu jo 70 asteessa. Nuo viralliset lämpötilat on vedetty vähän varman päälle. Ja sen broilerin sisälämpötila nousee jokusen asteen vielä uunista oton jälkeenkin. Jätä mittari kiinni broileriin, kun otat sen uunista niin huomaat. Laita mittariin siis max 70 astetta. Jos syöjinä on perusterveitä aikuisia, niin muutama aste vähemmänkin riittää. Kotimaisessa broilerissa salmonella on todella harvinaista. On se tietty mahdollista, eli omalla vastuulla ja riskillä.
Tämä. Suomalaiset uskaltavat ajaa ylinopeutta, ohitella miten sattuu, kävellä kevätjäillä, mutta ei kypsyttää broileria 70 asteeseen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huomenna on tarkoitus tehdä broilerin fileepihvejä jotka paneroin, paistan pannulla öljyssä ja laitan sitten uuniin kunnes sisälämpötila on 75 C. Yleensä netin ohjeissa suositellaan uunin lämpötilaksi 200 C astetta ja 15 min mutta tuleeko tuosta paljonkin parempaa jos laitan uunin esim 125 C:hen ja annan olla pitempään uunissa kunnes noiden sisälämpötila nousee 75 C:hen? Lisänä tarjoan riisiä ja kermaviili-aurajuustokastiketta.
Sous Vide on hyvä tapa valmistaa ruokaa ja jos jossain, niin broilerin kanssa se toimii aivan helvetin hyvin.

Tommosta broilerin fileetä kun uittaa 64 asteessa, tulee siitä aivan helvetin hyvää. Kaikki broilerin ongelmat loistavat poissaolollaan ja liha on rakenteeltaan huippua eikä lainkaan kuiva. Suorastaan hämmästyin kun ekan kerran koitin noin, vaikka toki hyvää osasin odottaa.

Nuo viralliset lämpötilat kuten toi 75 on niitä lämpöjä, joissa salmonellat yms. muut kuolevat heti. Ne kuolevat myös riittävän pitkässä pastoroinnissa, joten ei tarvetta kuivattaa lihaa pannulla. Pitää vaan ottaa huomioon pastoröintiajat, jotka löytyvät hyvin netistä ja homma on hallussa.

Erittäin vahva suositus toki muuhunkin jos haluaa viimeisen päälle ja ennen kaikkea varmasti.
 

Jeffrey

Jäsen
Täältä nousee vahva suositus kunnollisen paistamiseen tarkoitetun paistinpannun hankintaan, mikäli lihan kypsentäminen tuo haasteita. Toki jos riittää mielenkiintoa ylläpitää ja harjoittaa sousvide- ja uunittamistouhuja niin mikäs siinä. Lopputuloksellisesti erittäin hyvään lopputulokseen ja huomattavasti pienemmällä vaivalla pääsee kuitenkin kunnollisella pannulla, joka jaksaa paistaa lihaa myös matalilla lämpötiloilla ilman kiehuttamista.

Oma HEIROL:n Steel Safe Pro -pannu täyttää kohta kaksi vuotta, ja pannu edelleen kuin uusi vaikka lähes päivittäisessä käytössä onkin. Samalla voi muikeasti hymyillä insinööreille kaiken maailman keittoastioidensa kanssa. Toki hyvän paistinpannun käyttäminen vaatinee enemmän harjoittelua ja malttia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sous Vide on hyvä tapa valmistaa ruokaa ja jos jossain, niin broilerin kanssa se toimii aivan helvetin hyvin.

Tommosta broilerin fileetä kun uittaa 64 asteessa, tulee siitä aivan helvetin hyvää. Kaikki broilerin ongelmat loistavat poissaolollaan ja liha on rakenteeltaan huippua eikä lainkaan kuiva. Suorastaan hämmästyin kun ekan kerran koitin noin, vaikka toki hyvää osasin odottaa.

Nuo viralliset lämpötilat kuten toi 75 on niitä lämpöjä, joissa salmonellat yms. muut kuolevat heti. Ne kuolevat myös riittävän pitkässä pastoroinnissa, joten ei tarvetta kuivattaa lihaa pannulla. Pitää vaan ottaa huomioon pastoröintiajat, jotka löytyvät hyvin netistä ja homma on hallussa.

Erittäin vahva suositus toki muuhunkin jos haluaa viimeisen päälle ja ennen kaikkea varmasti.
Onko heittää jotain hyviä linkkejä ohjeisiin, kun ei ole mitään tietoa miten sous vide homma toimii ja miten kannattaa kaikki hoitaa, jos vaikkapa tuota kanaa sillä keinolla valmistaa? Tai jos ei linkkejä, niin joku oma ohje?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Täältä nousee vahva suositus kunnollisen paistamiseen tarkoitetun paistinpannun hankintaan, mikäli lihan kypsentäminen tuo haasteita. Toki jos riittää mielenkiintoa ylläpitää ja harjoittaa sousvide- ja uunittamistouhuja niin mikäs siinä. Lopputuloksellisesti erittäin hyvään lopputulokseen ja huomattavasti pienemmällä vaivalla pääsee kuitenkin kunnollisella pannulla, joka jaksaa paistaa lihaa myös matalilla lämpötiloilla ilman kiehuttamista.

Oma HEIROL:n Steel Safe Pro -pannu täyttää kohta kaksi vuotta, ja pannu edelleen kuin uusi vaikka lähes päivittäisessä käytössä onkin. Samalla voi muikeasti hymyillä insinööreille kaiken maailman keittoastioidensa kanssa. Toki hyvän paistinpannun käyttäminen vaatinee enemmän harjoittelua ja malttia.
En mollaa tuota pannua enkä väitä, että tuo olisi millään tapaa virheellinen väite. Mutta minusta kannattaa olla avoin uusille tai vaihtoehtoisille tavoille valmistaa ruokaa. Kokeilematta se oma näkemys ei varmaankaan muutu. Mutta kokeilemalla saattaa aueta uusia maailmoja.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sous videhän on mitä parhain oikotie onneen. Epäonnistuminen on hyvin vaikeaa. Ja vinkkinä, että Lidlin vakuumikone maksaa jotain kolme markkaa ja neljäkymmentä penniä ja siinä on muistaakseni kolmen vuoden takuu. Toinen vinkki: Verkkokauppa.comin outlet-osastolla on noita sirkulaattoritolppia myynnissä jatluvasti 20-30% alennuksella jos haluaa säästää. Loistava väline siis.

Mutta.

Itse en tuollaista suostu kokatessa käyttämään. En saa tuollaisesta ruoanlaiton vakionopeudensäätimestä minkäänlaista kokkaamisen tunnetta enkä sitä tunnelmaa, kun onnistuu jossain nappiin itse tekemällä. Vesihaudetta toki käytän, mutta "manuaalisemmin". Tämä ei tietenkään ole muilta pois tai tarkoita, etteikö tuollaista voisi puolestani käyttää!
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko heittää jotain hyviä linkkejä ohjeisiin, kun ei ole mitään tietoa miten sous vide homma toimii ja miten kannattaa kaikki hoitaa, jos vaikkapa tuota kanaa sillä keinolla valmistaa? Tai jos ei linkkejä, niin joku oma ohje?
Tästä mä lähdin liikkeelle ja tuolta tulee katteltua edelleen kypsennysajat yms

 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat
Lihaa voi kypsentää sous vide kattilassa vaikka muovipussissa. Youtubesta löytyy ohjeita. Testattu ja toimii.

Tietty helpompaa tuollasella sous vide laitteella joka pitää lämmön tasaisena, mutta itsellä ei ole ollut vaikeuksia liedelläkään löytää sopivaa lämpötilaa.

Edit: Juuri katsoin tuosa Bocuse D'Or kausi 1 ruudusta ja siinä kypsennetään selleriä sous vide uunissa 90c muovipussissa. Eli ei näköjään huippukeittiössäkään aina kikkailla sirkulaattorien kanssa!

Tuossa vielä linkki ko ohjelmaan jos kiinnostaa
 
Viimeksi muokattu:

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko heittää jotain hyviä linkkejä ohjeisiin, kun ei ole mitään tietoa miten sous vide homma toimii ja miten kannattaa kaikki hoitaa, jos vaikkapa tuota kanaa sillä keinolla valmistaa? Tai jos ei linkkejä, niin joku oma ohje?
Tuossa jo tuo perusteos linkattiin ja lisäksi tarjoaisin facen suomalaista sous vide ryhmää, missä on aika toimiva haku ja paljon yksittäisiä ohjeita sekä ideoita tarjolla.

Melko yleinen käsitys siitä että sous vide ei ikään kuin antaisi muuta lisäarvoa kuin varmuuden, ei kyllä ole totta. Esimerkiksi juuri tuo broilerin filee. Millä helvetillä sen saa pastoroitua paistinpannulla läpeensä jollain 2h paistoajalla? Ei taida ihan pannusta kiinni olla. Siis sillä voi pitää paljon parempia sisälämpöjä. Toinen on lihan murentaminen erittäin pitkällä uitolla. Saa vaikka siitä sitkeästä kulmapaistista mureaa. Bonuksena vesihauteessa voi säilöä ruokaa melkein valmiina. Enrecote kylpyyn tunti pari ennen kuin vieraat saapuvat ja on ihan sama ottaako ne sieltä pois vaikka kolmen tunnin päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös