Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 988
  • 2 913

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Savustetun kalan suolaamiseen olen käyttänyt suolavettä jolla saa tasaisen suolan koko kalaan. Eli kun kala on savustettu, se laitetaan astiaan ja kuumaa suolavettä päälle. Annetaan tekeytyä pari minuuttia ja homma kunnossa. Näin savustusvehkeetkin pysyvät kunnossa, kun suolaa tarvitse laittaa itse pönttöön. Sokeripala tai kaksi pöntön pohjalle antaa hyvän värin savustuksen aikana.
Jep, velipoika tekee noin ja ihan syötävää sekin on. Isukki taas pitää kovassa suolassa pidemmän aikaa ja huuhtoo sitten pois ennen puupönttöä. Itse olen tykästynyt tähän tapaan. Sokeri pinnassa tekee muuten hyvää, usko pois. Tuo rasvan ja sokerin epäpyhä liitto on niiin kova juttu savun kaverina.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Tuli tuossa "kehitettyä" erittäin maukas ateria ja erittäin edulliseen hintaan. Tein paistettuja perunoita ihan perussetin: perunoita, sipulia, mausteita ja paiston lopussa hiukan voita antamaan makua ja päälle persiljaa. Lihana possun ohutleikettä ja päälle sulatin Gorgonzolaa. Mukaan hyvä salaatti.
Aivan loistavaa makua, tuo gorgonzola tekee ruoasta loistavan.

Lidlistä tarpeille tuli hintaa reilut 10€ ja yli jäi reilusti perunaa, porkkanaa ja salaattia.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mättömestarit-sivuilta tein New York-tyylisellä pizzapohjalla kiekkoja pizzakivellä. Voin kyllä suositella tuota pohjaa. Hiukan vaivalloisen oloinen ehkä seikkaperäisine selostuksineen, mutta lopulta aika simppeli ja todella hyvä sitko tulee tuolla kylmäkohotuksella. Kiekon muotoiluun käsin käytin durumia, se toimi hyvin myös lapiolla kivelle siirtämisessä miljoonina pikku laakerina. Ihkua. Mutta, rapeat reunat ja ohut pohja, joka kesti hienosti kasassa venyttelyt ja kiekon muotoilun.

Muutoinkin hyviä vinkkejä ja reseptejä mättömestareilla, uskallan suositella, vaikken ole vasta kuin pulled porkin rubin ja tuon pizzapohjan kokeillut.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Muutin nyt kuukaudeksi tähän väliaikaiskämppään ja eihän täällä ole uunia. Se ei sinänsä olisi ongelma, mutta ehdin jo luvata ulkomaalaiselle tytölle tekeväni makaronilaatikkoa.

Mitäs sitten tehdään, jotain perisuomalaista mikä tulisi kaasuhellalla, pelit ja vehkeet noin muuten on. Osaan kyllä kokata ja ymmärrän reseptejä, mutta en ole taiteellinen. Ei nyt tule mitään mieleen, kun hyvä suunnitelma romuttui täysin.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Muutin nyt kuukaudeksi tähän väliaikaiskämppään ja eihän täällä ole uunia. Se ei sinänsä olisi ongelma, mutta ehdin jo luvata ulkomaalaiselle tytölle tekeväni makaronilaatikkoa.

Mitäs sitten tehdään, jotain perisuomalaista mikä tulisi kaasuhellalla, pelit ja vehkeet noin muuten on. Osaan kyllä kokata ja ymmärrän reseptejä, mutta en ole taiteellinen. Ei nyt tule mitään mieleen, kun hyvä suunnitelma romuttui täysin.

Kyllähän tilanne huutaa poronkäristystä ja pottuvoita. Tai lihapullia, lohikeittoa tai paistettuja muikkuja.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kyllähän tilanne huutaa poronkäristystä ja pottuvoita. Tai lihapullia, lohikeittoa tai paistettuja muikkuja.

Niin siis ulkomailla ollaan eli raaka-aineet voivat olla hankalia tai jopa mahdottomia saada. Mutta isosta ruokakaupasta saa kyllä sillä lailla mitä tahansa tarvitsee. Eli ei mitään sen ihmeellisempää suomalaista erikoisuutta vaan jotain mitä me nyt syömme. Lihapullat se tietysti voisi olla, eikö niitäkin paisteta pannulla, vaikka jotkut käyttävät myös uunia. Ja sitten perunamuusia, tässähän voisi olla ratkaisu.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Niin siis ulkomailla ollaan eli raaka-aineet voivat olla hankalia tai jopa mahdottomia saada. Mutta isosta ruokakaupasta saa kyllä sillä lailla mitä tahansa tarvitsee. Eli ei mitään sen ihmeellisempää suomalaista erikoisuutta vaan jotain mitä me nyt syömme. Lihapullat se tietysti voisi olla, eikö niitäkin paisteta pannulla, vaikka jotkut käyttävät myös uunia. Ja sitten perunamuusia, tässähän voisi olla ratkaisu.

Jaa, juu. Enpä tajunnut että olet ulkomailla! Lihapullien kylkeen vielä vaikka puolukkasurvosta, mikäli sieltä puolukoita saa.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
...Osaan kyllä kokata ja ymmärrän reseptejä, mutta en ole taiteellinen. Ei nyt tule mitään mieleen, kun hyvä suunnitelma romuttui täysin.

jos ruoan kanssa pitää kikkailla ja annos saada somaksi, niin olen joskus tehnyt tomaattikukkia. Riippuen pääateriasta, niin sen vei tehdä päälautaselle tai erilliselle salaattiasetille. jos ruokailijoita on kaksi, niin yksi tavallinen tomaatti riittää. Tarvitaan vain kohtuu terävä veitsi ja kärsivällisyyttä.
Vaakasuorassa olevaa tomaattia pistellään mahdollisimman keskeltä noin 45 asteen kulmassa pistoja, jotka menevät yhteen eli edellisen päätepiste on seuraavan piston alkupiste vastaavaan syntyneeseen vaakasuosuoraan riviin. Lopputulos on suunnilleen tämän näköinen:
http://sweetieskidz.com/wp-content/uploads/2013/03/tomato-flowers.jpg
Linkki näyttää ruokasivun tuloksen.
Jos olet sopivan tarkka, niin saat samasta tomaatista kaksi kukkaa.
Olen koristellut em. kukkia voimakkaalla fetalla ja ripauksella mahdollisimman ohueksi leikattua punasipulia.
Jos mielenkiinto ja koordinaatio säilyvät, niin saman voi tehdä minitomaateille.

Alle voisi mennä valutettu kurkkuraaste ja vesimelonikuutiot, sillä ylämainittu kokoonpano täydentää mauiltaan toisiaan. Päälle hentoiset sormenpäälliset pippuria, suolaa ja sokeria.

Edit: Lisäsin lauseen.
 
Viimeksi muokattu:

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Paistaisin lihapullat pannulla lähes kypsiksi. Sitten lihapullarasvan jämää jatkaisin voilla ja oheen vehnäjauhoja. Siitä sitten jatkaisin ruskean kastikkeen, loppuvaiheessa lihapullat joukkoon ja hauduttaa ne kastikkeessa kypsäksi. Oheen sitten perunamuusia, jos on vain tarjolla jotain jauhoisia perunoita? Puolukkasurvosta oheen. Jos on kurkkua jossain muodossa tarjolla, tee siitä isoäidin hölskykurkkuja, menee pahimmassa tapauksessa suolakurkuista.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos reseptejä osaa toteuttaa niin ei kai niitä täältä tartte kysellä. Google auttaa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jos reseptejä osaa toteuttaa niin ei kai niitä täältä tartte kysellä. Google auttaa.

Niin. Kyse onkin siitä, kun en ole taiteellinen sielu, niin ei keksi mitä reseptiä edes hakisi. MasterChefissa ne aina keksivät muutamassa minuutissa mitähän tässä nyt tekisi.

Tässä kohtaa tämä on päivän selvä asia, jonkun mummoreseptin googlaa pulliin ja itse asiassa muussikin kaipaa vähän neuvoja, vaikka olenkin monta kertaa sitä tehnyt. Jotain maitoa ja voita sinne laitetaan ja jotain. Se löytyy googlesta, mutta eiköhän tämän ketjun idea ole myös laittaa omia bravuureita.

Sinkkuna elellessä en ole jaksanut ruuanlaitosta kiinnostua, mutta nyt on hieman eri tilanne.
 
Jos pöksyjä haluaa pudotella, niin googlattuja reseptejä on tietysti treenattava ennakkoon ja siten hienosäädettävä kaikin puolin just eikä melkein. Jos ei tule hyvää niin uusi idea tulille. Ja sitten tuntikausien työn päätteeksi sanoo humble bragisti että joo googlasin tän tossa, näköjään ihan ok.

Ja pahin virhehän näissä hommissa on sitten syödessä osoittaa virheitä siitä omasta työstä, kun ei niitä muut kuitenkaan tajua. Paitsi jos menee avaamaan suunsa. Antaa tosi hölmön kuvan joka tapauksessa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Niin. Kyse onkin siitä, kun en ole taiteellinen sielu, niin ei keksi mitä reseptiä edes hakisi.
Jep, oli pakko vähän piikittää, kun teikäläinen tykkää harrastaa sitä muissa yhteyksissä yhtälailla. Ei pahalla vaan hiusvahalla.

Itte tykkään tehdä perusmuussin keittovedellä ja voilla. Siis keittovedellä talteen ja sopivaksi ohennellen sekaan. Sitten kimpale voita. Simppeli ja hyvä. Korjaan, paras. Ajelen sen yleensä vielä samenttisen sileäksi, jotkut tykkää rustiikimmasta. Makujuttuja.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jep, oli pakko vähän piikittää, kun teikäläinen tykkää harrastaa sitä muissa yhteyksissä yhtälailla. Ei pahalla vaan hiusvahalla.

Tiedän tai siis arvasin. Keittovettä toki mietin, mutta tarviiko siihen sitten maitoa vielä kuitenkin? Kaipa sekin on jotain makujuttuja tietenkin.
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Perunat myös pitää keittää ihan pienessä määrässä vettä. Kotona on tullut huomattua, että toinen osapuoli ei huomioi tätä ja keittelee viiden litran täydessä kattilassa muutamat potut...

Itse joskus hifistelen niin, että pehmennän sipuleita voissa pienellä lämmöllä ettei ruskistu, sitten perään vähän maitoa ja tämän sitten käytän muusin nesteenä.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itte tykkään tehdä perusmuussin keittovedellä ja voilla. Siis keittovedellä talteen ja sopivaksi ohennellen sekaan. Sitten kimpale voita. Simppeli ja hyvä. Korjaan, paras. Ajelen sen yleensä vielä samenttisen sileäksi, jotkut tykkää rustiikimmasta. Makujuttuja.

Samat säännöt ovat esimerkiksi bataattimuusissa, bataattiperunamuusissa ja bataattiperunaparsamuusiissa, jotka sekoitetaan aivan siloisen pehmeäksi.
Kaikkea kannattaa kokeilla, paitsi paavoväyrysen Kansalaispuoluetta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tiedän tai siis arvasin. Keittovettä toki mietin, mutta tarviiko siihen sitten maitoa vielä kuitenkin? Kaipa sekin on jotain makujuttuja tietenkin.

Teet niin, että haet kaupasta palan lohta, päälle vähän suolaa ja sitruunapippuria. Lohi pannulle ja kansi päälle. Perunamuusiin maitoa ja voita niin, että tulee kunnolla kuohkeaa ja kylkeen ihan simppeli kurkku, tomaatti, salaatti, feta-juusto -setti niin naikkosella pyörii sukat jalassa. Eikä vaadi mitään kummosia.

Jos haluat tehdä annoksesta hienonnäköisen, niin leikkaat lohen medaljongeiksi ennen paistamista.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei tarvitse maitoa. Hyvän muusin salaisuus on ranskalainen isoäidin nyrkkisääntö: 60% voita, 40% perunaa. Keitinvettä, jos haluaa ohentaa.

Niille ketkä eivät ole seuranneet, niin kyselin tuossa aikaisemmin mitä laitetaan valkoihoiselle ulkomaalaiselle tytölle. Tässä on ollut ties mitä kiireitä tai mukakiireitä, mutta lauantaina hän nyt kuitenkin saapuu luokseni syömään.

Tein koekeitoksen ja tämä hipoo täydellisyyttä. Kiitos kaikille ja sitä keitinvettä ei muuten tarvitse. Vähän on paakkuista eli pitää vielä enemmän vatkata, mutta kyllä voi ja suola on se mikä tämän tekee eikä vesi. Eikä ainakaan mitään maitoa, mistä lie tuollaisia urbaaneja juttuja mitä jostain kuulin pienenä.

Pelkkä muusi ei toki riitä eli otan onkeeni myös muut vinkit. Naisasiaketjussa sitten ne muut asiat, tuskin kukaan on ketään jättänyt paakkuisen perunamuusin takia, vaikka ei tytöistä tiedäkään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Niin, siis se keitinvesi on vain ohentamiseen. Pelkällä voilla jo sen ohennat, saat aika paljon mätkiä menemään, toki maukasta siitä varmasti tulee. Itse kyllä tykkään, että se perunakin sieltä seasta maistuu, eikä vain voi. Mutta kukin tyylillään, ja pääasia lienee, että olet itse tyytyväinen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mietin vain, että nyt taitaa olla uuden sadon perunoita vähän joka puolella, ehkä siellä jossain yhtälailla. Ettei vain mene liisteriksi?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mietin vain, että nyt taitaa olla uuden sadon perunoita vähän joka puolella, ehkä siellä jossain yhtälailla. Ettei vain mene liisteriksi?

Niin, juuri tuota mietin brittiläisomistuksessa olevassa gigamarketissa. Kaikkea on luonnollisesti tarjolla, mutta mistä sen tietää mitä pitää olla. Valitsee vain jotain oikein vanhannäköisiä pottuja.

Ei pidä tehdä ongelmaa sellaisesta mikä ei sitä ole.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Mietin vain, että nyt taitaa olla uuden sadon perunoita vähän joka puolella, ehkä siellä jossain yhtälailla. Ettei vain mene liisteriksi?
Sama ollut itsellä mielessä tässä valtaisassa muussikeskustelussa. Kiinteä peruna, vesi ja sähkövatkain= seos, jolla pysyy tapetit seinällä, mutta ei sillä treffikumppanin pöksyt kastu.

Muusin haluttu rakenne ja maku vaihtelee itsellä pitkästi sen mukaan mitkä fiilikset ja sen minkä kanssa tarjotaan. Esim poron käristykselle tai karjalanpaistille, joissa lientä, teen varsin jämäkän ja harvemmin vatkaan. Kokolihan ja paksumman kastikkeen kanssa menee löysempi ja silempi. Ohennukseen käytän aina maitoa, vedet valutetaan tarkasti viemäriin. Sekaan fiilisten mukaan parsakaalia, sipulia joko jo keitinveteen tai lopussa pieneksi hakattuna raakana.

Kalalle ei tule tehtyä muussia oikeastaan ollenkaan. Useimmiten tulee tehtyä Pekkalan Jannen ja Nykyrin Timon lanseeraamat Liminkalaiset puistopotut. Perunat keitetään kypsiksi ja vedet valutetaan ja annetaan loputkin haihtua kansi auki. Kansi päälle ja puistellaan, eli rasvistellaan kunnolla niin, että perunat rikkoontuvat. Perään kunnolla voita, sipulinvarsia, loraus sitruunaa ja ripaus suolaa. Toimii enemmän kuin hyvin savustetun ja paistetun kalan kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Neuvos ottaa kantaa myös Jatkoajan suureen muussikeskusteluun.....

Itse valmistan muussin mahdollisimman jauhoisista perunoista. Rosamunda lienee paras muussiperuna. Siiklikin käy mainiosti.

Perunat kuoritaan ja yhden perunan kuoret otetaan talteen. Kuoritut perunat keitetään vähässä suolalla maustetussa vedessä varovasti poreilemalla. Perunoitten ollessa kypsiä vedet valutetaan pois kattilasta. Höyrytetään kuiviksi. Perunan kuoret lisätään kattilaan jossa on täysmaitoa. Kiehautetetaan kevyesti että kuoret antavat makua maitoon. Poista kuoret, kun kaadat maidon kattilaan perunoille. Survo sileäksi esim puusurvimella. Lisää reilu nokare voita ja sekoita hyvin. Tarkista suola ja anna muussin vetäytyä hetki ennen ruokailua, jotta maku tasoittuu.

Ei muuta tällä kertaa. Bon Appetit!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös