Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 748
  • 2 913

MegaForce

Jäsen
@V-G- Kiitos, madekeitto voisi olla melko mielenkiintoinen kokeilu, sitä en ole tehnyt ennen, mutta netistä kun äsken katsoin niin ei se resepti niin mahdottomalta vaikuttanut.. @Krepo tuon alkuruoan otan. Ajattelin valmistaa suomalaisen antipastolautasen, johon kuuluu erilaisia pieniä suupaloja:

mainitsemiasi kylmäsavulohirullia ja pororieskarullia,

pieni ruisleipänen ja kananmunasiivu ja maustesilliä,

mustamakkaranpala kietaistuna pekonisiivuun ja se grillatuna - aikaisemmin testattu ja toimiva,

mahdollisesti tartarleipänen, päällä sipulirengas, etikkapunajuurta, etikkakurkkua, liha sidotaan munankeltuaisella, mustapippuria, suolaa

mahdollisesti myös pieniä kaalikääryleitä, siis paljon normaalia pienempiä

kananmunia joissa mätiä

Alku -ja pääruoka alkaa hahmoittumaan jo minulle. Jälkiruoaksi vahvoilla on kyllä nuo juustot sekä lapin leipäjuusto lakoilla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kotimaisia pienpanimo-oluita messiin. Mutta itse en lähtisi kokeilemaan mitään tarjottavaa kylmiltäni eli vaikka tuo madekeitto varmasti simppeli onkin niin testaa ensin.

Hyvältähän tuo vaikuttaa. Marjoja, kalaa ja ruisleipää lähtisin itsekin tarjoamaan, lisäksi juureksia. Palsternakasta ja voista saa maukkaan pyreen vaalealle kalalle. Kokonaiset puolukat tai puolukkamehu koristeena voisi sopia noihin alkupaloihin ja toisi vähän happoa esim. pororulliin.
 
Suomalainen antipastolajitelma eli sapakset on loistava idea!

Mä tarjoaisin alkuun pienen kuuman keiton, esimerkiksi mustajuuresta.

Pääruokana ehdottomasti vaaleaa kalaa, beurre blanc, puikulapyre ja paistettuja kotimaisia sieniä.

Jälkkärinä piimä-mustikkaserbettia, vohvelia ja kuumaa suolakinuskia.

Ruokaryyppynä tottakai maailman paras G&T eli Napue Gin, karpaloita ja rosmariininoksa.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Teen lähes päivittäin ruokaa ja tykkään kokeilla kaikkea. Onnistun yleensä aika hyvin ruoanlaitossa.
Yksi ruoka missä en onnistu on pulled pork. Tein nyt neljättä kertaa ja olen onnistunut ainoastaan ensimmäisellä kertaa.
Nyt tein tuolla mättömestarin ohjeella ilman marinadiruiskua. Eli joku Atrian 2kg kassler, pintaan kuivamausteseos vuorokaudeksi. Liha uuniin ja pohjalle tuo liemi millä kostutin lihaa vielä välillä päältäkin, laitoin päälle vielä folion, kun sitäkin suositeltiin jossain. Liha oli uunissa ~10h ja 110c ,keitin lientä vähän kokoon, revin lihan mitä pystyin ja kaadoin liemen päälle . Tuloksena aika puisevaa tavaraa, eikä edes niin irtonaista, kun sen kuuluisi olla vaan enemmänkin sitkeää, kuten viimeksikin.
Onko lihani vain surkeaa vai missä epäonnistun?
Muija tuota ei syö, joten todennäköisesti menee taas osa roskiin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Teen lähes päivittäin ruokaa ja tykkään kokeilla kaikkea. Onnistun yleensä aika hyvin ruoanlaitossa.
Yksi ruoka missä en onnistu on pulled pork. Tein nyt neljättä kertaa ja olen onnistunut ainoastaan ensimmäisellä kertaa.
Nyt tein tuolla mättömestarin ohjeella ilman marinadiruiskua. Eli joku Atrian 2kg kassler, pintaan kuivamausteseos vuorokaudeksi. Liha uuniin ja pohjalle tuo liemi millä kostutin lihaa vielä välillä päältäkin, laitoin päälle vielä folion, kun sitäkin suositeltiin jossain. Liha oli uunissa ~10h ja 110c ,keitin lientä vähän kokoon, revin lihan mitä pystyin ja kaadoin liemen päälle . Tuloksena aika puisevaa tavaraa, eikä edes niin irtonaista, kun sen kuuluisi olla vaan enemmänkin sitkeää, kuten viimeksikin.
Onko lihani vain surkeaa vai missä epäonnistun?
Muija tuota ei syö, joten todennäköisesti menee taas osa roskiin.
Mä olen sen yleensä tehnyt jollain 120 asteella niin pitkään, että sisälämpö on yli 90-asteinen. Pintamausteet hierottu ennen uunia huonenlämmössä reilusti olleeseen könttiin, folio päälle ja menoksi. Valmis liha saa levätä reilusti ennen repimistä. Sulaneet rasvat pieneen kattilaan, lihalientä tilkka perään sekä reilusti sokeria ja sitten keittelyä kunnes on kinuski valmiina. Lihat revityksi ja kinuskia niskaan. On ainakin itselläni onnistunut aina ja nimenomaan kaslaria yleensä käytän, joskus myös lapaa.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Mitä tuohon pulled ________:n tulee, paras konsti on laittaa kannelliseen valurautapataan miedolle lämmölle 3-4h, riippuen lihaköntistä. Juureksia, sipulia, ym ym ja reilusti mausteita mukaan, Pari senttiä lihalientä/nestettä pohjalla. Käännä ympäri prosessin puolessa välissä. Ei voi mennä pieleen.

Siitä tulikin mieleen oma sovellukseni Brasilian kansallisruoasta, feijoadasta. Kun mustat pavut on liotettu ja huuhdeltu, ala keitellä niitä sipulin, valkosipulin, chilin, ym ym mausteiden kanssa. Kun mustat pavut ovat muhineet tunnin-puolitoista, lisää mitä tahansa lihaa, mielellään luullista, ja anna hautua edelleen pari tuntia. Loppusuoralla voit lisäillä vielä jotain asiallista makkaraa reiluina biitteinä. Kaveriksi riisiä, olet koukussa. Laiskana kokkina kotioloissa käytän tietty lihalientä, karjalanpaistilihoja ja ryynimakkaraa ;)

Pavut vaativat sitten aika uskomattoman määrän suolaa kokonaisuutena, joten pari lihaliemikuutiota ei riitä kuin vähän alkuun. Itse heitän reilusti karkeaa meri- tai vuorisuolaa mukaan, mitä nyt osuu käteen.
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Tästä taas tuli mieleen jerk-kana, mutta palaan siihen myöhemmin, kunhan olen itse käynyt kaupassa. Kuola valuu jo....
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Teen lähes päivittäin ruokaa ja tykkään kokeilla kaikkea. Onnistun yleensä aika hyvin ruoanlaitossa.
Yksi ruoka missä en onnistu on pulled pork. Tein nyt neljättä kertaa ja olen onnistunut ainoastaan ensimmäisellä kertaa.
Nyt tein tuolla mättömestarin ohjeella ilman marinadiruiskua. Eli joku Atrian 2kg kassler, pintaan kuivamausteseos vuorokaudeksi. Liha uuniin ja pohjalle tuo liemi millä kostutin lihaa vielä välillä päältäkin, laitoin päälle vielä folion, kun sitäkin suositeltiin jossain. Liha oli uunissa ~10h ja 110c ,keitin lientä vähän kokoon, revin lihan mitä pystyin ja kaadoin liemen päälle . Tuloksena aika puisevaa tavaraa, eikä edes niin irtonaista, kun sen kuuluisi olla vaan enemmänkin sitkeää, kuten viimeksikin.
Onko lihani vain surkeaa vai missä epäonnistun?
Muija tuota ei syö, joten todennäköisesti menee taas osa roskiin.

Ihan näin nopeasti tuntuisi, että liian kauan, liian kuumassa.. pitkässä kypsytyksessä on kait se idea, että mahdollisimman lähelle sitä haluttua, lopullista lihan sisälämpötilaa se uunin lämpö. Eli jos haluaa sen lihan olevan sellainen n.85 C niin uuni vaikka 90-100 C niin hyvä tulee.. Toki koti uunit hiukan epätarkempia mikä tulee tuohon lämmön säätämiseen, pitää tuntea oma uuni, pitääkö pitää kuumemalla vai ei.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Ihan näin nopeasti tuntuisi, että liian kauan, liian kuumassa.. pitkässä kypsytyksessä on kait se idea, että mahdollisimman lähelle sitä haluttua, lopullista lihan sisälämpötilaa se uunin lämpö. Eli jos haluaa sen lihan olevan sellainen n.85 C niin uuni vaikka 90-100 C niin hyvä tulee.. Toki koti uunit hiukan epätarkempia mikä tulee tuohon lämmön säätämiseen, pitää tuntea oma uuni, pitääkö pitää kuumemalla vai ei.


Uunin pitäisi olla kaikilla kerroilla olleen ihan hyvä ja uusi laadukas.
Ehkä vielä joskus yritän, mutta äsken maistoin jääkapissa ollutta ja ei se kyllä hyvää ollut.
Ehkä myös ostan jonkun varmasti laadukkaan lihapalan.
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Uunin pitäisi olla kaikilla kerroilla olleen ihan hyvä ja uusi laadukas.
Ehkä vielä joskus yritän, mutta äsken maistoin jääkapissa ollutta ja ei se kyllä hyvää ollut.
Ehkä myös ostan jonkun varmasti laadukkaan lihapalan.

Jos on hyvä ja uusi uuni niin varmaan silloin tuo 110 C on ollut liikaa, varsinkin jos liha on ollut sen 10 h uunissa.. koita ensi keralla vaikka lapaa, sellainen luullinen lapa vielläpä niin ei kuivu niin helpolla. Lihaan kannattaa laittaa myös lämpömittari niin tietää lihan sisälämpötilan tarkemmin..
 

Tuamas

Jäsen
Uunin pitäisi olla kaikilla kerroilla olleen ihan hyvä ja uusi laadukas.
Ehkä vielä joskus yritän, mutta äsken maistoin jääkapissa ollutta ja ei se kyllä hyvää ollut.
Ehkä myös ostan jonkun varmasti laadukkaan lihapalan.

Lämpöä hiukan pienemmälle (90-100) ja lihalämpömittari käyttöön, niin hyvä tulee.

Tuossa oikeastaan halvin liha on yleensä parasta, itse ostan yleensä luullista lapaa, jonka kanssa on aina onnistunut. Kassleri voi vähän kuivahtaa jos ei ole tarkkana.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Lämpöä hiukan pienemmälle (90-100) ja lihalämpömittari käyttöön, niin hyvä tulee.

Tuossa oikeastaan halvin liha on yleensä parasta, itse ostan yleensä luullista lapaa, jonka kanssa on aina onnistunut. Kassleri voi vähän kuivahtaa jos ei ole tarkkana.

Itsellä onnistunut kasslerillakin loistavasti. Tosin en tiedä teenkö ns. väärin tuon, kun käytän paistopussia. Ensin olen marinoinut yön yli, Stubb's BBQ sauce, suolaa, pippuria, Lidlin Grillimaisteri Allaround myllystä rouhetta ja hiukan harissaa. Paistopussissa on saanut olla yleensä 4-5h ja mureus on riittävä, uunissa 110c, mutta luulen, että tuon vanhan Strömbergin 110c on uudessa uunissa 90-100c.

Tuli tuossa saatua 1kg kylmäsavulohta. Ihan riittävä mälli kahden hengen talouteen, nyt on sitten kylmäsavurulla pakkasessa ja kylmäsavulohilaatikko uunissa. Saa nähdä mitä tulee, kun tuli päästä heiteltyä nuo, rulla ainakin tuoksui pirun hyvälle.
 

Tuamas

Jäsen
Itsellä onnistunut kasslerillakin loistavasti. Tosin en tiedä teenkö ns. väärin tuon, kun käytän paistopussia. Ensin olen marinoinut yön yli, Stubb's BBQ sauce, suolaa, pippuria, Lidlin Grillimaisteri Allaround myllystä rouhetta ja hiukan harissaa. Paistopussissa on saanut olla yleensä 4-5h ja mureus on riittävä, uunissa 110c, mutta luulen, että tuon vanhan Strömbergin 110c on uudessa uunissa 90-100c.

Juu, no paistopussilla kuivumisen riski on merkittävästi pienempi.

Kasslerilla onnistuu yleensä hyvin, jos on lihalämpömittari tai hyväksi havaittu paistoaika tiedossa, lavan kanssa onnistuu yleensä vaikka menisi vähän sinne päin.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Juu, no paistopussilla kuivumisen riski on merkittävästi pienempi.

Kasslerilla onnistuu yleensä hyvin, jos on lihalämpömittari tai hyväksi havaittu paistoaika tiedossa, lavan kanssa onnistuu yleensä vaikka menisi vähän sinne päin.

Ja mikä jäi kertomatta, niin mittari on tosiaan aina kiinni kun tuota teen. Aika ehdoton peli ainakin itselle, kun ei osaa noita arvioida silmällä niinkään.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Nyt kun tätä tapaa kokeilin, niin en kyllä näe mitään syytä enää koskaan tehdä makaronilaatikkoa muutoin kuin uunipellillä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Nyt kun tätä tapaa kokeilin, niin en kyllä näe mitään syytä enää koskaan tehdä makaronilaatikkoa muutoin kuin uunipellillä.
Tuossa jutussa on heti alussa virhe. Makaroonilootassa tärkeintä ei ole rapeaksi paistettu kuori, vaan paksu juustokerros, joka saa kauniin ruskean värin. En juuri välitä korpuksi paistetusta makaroonista. Se onkin oikeastaan makaroonilaatikon huonoin puoli, jos se tehdään ilman gratinointia.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
^ Maguasioita nämä magaroniloodatkin. Itse olen tehnyt sitä vuosikymmenet ja eka kunnon ruoka varmaan mitä tein jo yläasteikäisenä, ja kuiva kansi ei ole ikinä ollut se juttu vaan mehukas ja munakas hyvin maustettu sisus toisinsanoen munamaito. Kuiva magaronilooda on hirvittävän puisevaa syötävää. Monesti teenkin koko loodan mahdollisimman korkeaan vuokaan. Munamaidon maustamisessa on vain mielikuvitus rajana mutta yleisesti aika perinteisillä mennään kun mukulatkin syö.

_
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuossa jutussa on heti alussa virhe. Makaroonilootassa tärkeintä ei ole rapeaksi paistettu kuori, vaan paksu juustokerros, joka saa kauniin ruskean värin. En juuri välitä korpuksi paistetusta makaroonista. Se onkin oikeastaan makaroonilaatikon huonoin puoli, jos se tehdään ilman gratinointia.

Tein siis itsekin tuon ko. ohjeen myös niin soveltaen, että juustoa tuli pintaan, luonnollisesti. Noh, kuten sanottua, niin makuja on monia, mutta ainakin omalla kohdalla ei enää paluuta laatikoihin ja uunivuokiin ole. Toiset tykkää toiset ei, Dr. Pepper, U.S.A..
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Torstaina tuli hankittua sähkösavustin ja on osoittautunut hyväksi kamppeeksi. Eilen pääsi ensikokeiluun naudan paahtopaisti ja tänään mukavan kokoinen kuha. Hiukan pelotti, että lämmöt nousevat liian kovaksi, mutta todella hyvää ja mehukasta tuli molemmista. Erittäin vaivatonta ja siistiä touhua esim avotulella savustukseen verrattuna ja lopputuloskin parempi.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sähkösavustin on kyllä näpäkkä vehje kaikinpuolin, erityisesti näin kt-asujana mutta asiansa ajanee muutoinkin. En itsekään ole saanut kuivumaan kaloja tuolla, varsinkin kun kassilohta käytän pääasiassa. Pakko kyllä myöntää, että rasvainen tehotuotettu otus on tässä kohtaa paikallaan. Teen muutoinkin tuon todella vääräoppisesti, nimittäin suolaan juuri ennen pönttöön laittoa, viillot vain lihaan ja hieron niihin ynnä pintaan kauttaaltaan hienoa suolaa. Sitten sokeria pintaan ja pönttöön. Paskanruskeaksi asti, sitten virta pois ja jälkilämmöissä hetki ja vielä luukku auki ja lämmöntasaus. Hyvää tulee kun kassilohen rasvat ja sokeri karamellisoituvat hiukan, uhh mama. Vielä parempaa, kun nauttii jääkaappikylmänä.

Kokeilin huvikseni peltimakaronilaatikkoa. Ihan jees, muttei kyllä hurmannut.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Täällä Lappeenrannassa just faijan ja broidin kanssa lihapullat tekeillään, Muttia laitettiin sekaan. Mietittiin tossa että jos laittaa suolaa ja pippuria mausteeksi että kannattaako lisätä paprikajauhetta jos tekee tomaattilihapullia?
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Hei onkohan kellään tietoa miten saisin käsiini tomahawk stake? nimittäin paikalliset lihakaupat eivät tätä tuotetta/palvelua tarjoa. Kenties jostain tilaamalla?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hei onkohan kellään tietoa miten saisin käsiini tomahawk stake? nimittäin paikalliset lihakaupat eivät tätä tuotetta/palvelua tarjoa. Kenties jostain tilaamalla?

Kun grillikausi lähestyy uskoisin taas isoihin marketteihin tulevan, siellä olen nähnyt ja tässä artikkeli missä viitataan samaan.
Naudan Tomahawk | Maku

_
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Teen muutoinkin tuon todella vääräoppisesti, nimittäin suolaan juuri ennen pönttöön laittoa, viillot vain lihaan ja hieron niihin ynnä pintaan kauttaaltaan hienoa suolaa. Sitten sokeria pintaan ja pönttöön.

Savustetun kalan suolaamiseen olen käyttänyt suolavettä jolla saa tasaisen suolan koko kalaan. Eli kun kala on savustettu, se laitetaan astiaan ja kuumaa suolavettä päälle. Annetaan tekeytyä pari minuuttia ja homma kunnossa. Näin savustusvehkeetkin pysyvät kunnossa, kun suolaa tarvitse laittaa itse pönttöön. Sokeripala tai kaksi pöntön pohjalle antaa hyvän värin savustuksen aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös