Mä vedin tuossa viime viikonloppuna karitsan niskakiekkoja punaviinissä ja lihaliemessä ylikypsäksi. Oli kiirus päästä syömään, joten paloittelin kiekot ja otin suurimmat pintarasvat pois sekä ruskistin pinnat. Freesailin porkkanaa, sipulia, yrttjä yms. hässäköitä voissa, heitin lihat ja luut kattilaan, punkkua perään muutama desi ja lihalientä hetken porisuttelun jälkeen puoli litraa. Siinä sitten 2-3 tuntia, läpeensä pehmeäksi kuitenkin. Putsasin luista loput lihat kastikkeeseen, suurustin hiukan maizenalla ja lorautin vielä hiukan kermaa perään. Siinä sitten miedollä lämmöllä annoin hautua, jottei pääse kreemi karamellisoitumaan. Puikulaperunoista oikein hienojakoinen ja reilulla voilla tuunattu perunapyre kaveriksi, samoin kukka- ja parsakaalia reilun rapsakoiksi jätettyinä. Voita pintaan hiukan niihinkin. Hyvää oli.
Pääsiäisenä on tarkoitus tehdä karitsanjauhelihasta burgerit. Punaviinimajoneesia, jogurtti-fetamössöä, rucolaa, pikkelöityä punasipulia ja tomaattisalsaa väliin. Karitsan niskan ajattelin vetää ylikypsäksi, nyhtää sen ja prässätä. Siihen sitten leivitys ylle ja pannun kautta lautaselle. Possun luuttoman kyljenkin ostin, sen ehkä kypsentelen myös hitaasti, prässään senkin ja viimeistelen grillillä. Nuo prässätyt matskut vaatii siis esivalmisteluja edellisenä päivänä, mutta toisaalta säästävät aikaa sitten pelipaikalla. Burgerit paistelen grillillä, jos vain sääarpa osuu kohdilleen. Niin, ja kyseessä on siis parin päivän ruoat. Kylkeen perus kasviksia eri muodoissaan ja lohen puolikkaankin ostin, jos vaikka innostuisin savustelemaan. Makeaksi puoleksi sitten sitruunajuustokakku ja korvapuusteja.