Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 946
  • 2 913

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Löytyykö täältä pastanvääntäjiä? Sain joululahjaksi pastakoneen ja toki sitä täytyy kokeilla. Mutta tuosta yleensä hyvinvarustetusta Cittarista ei löydy durum-jauhoja. Kai niitä nyt ihan marketeista pitäisi löytyä? Tuskin noita kuitenkaan mistään korvikejauhoista kannattaa alkaa tuhertamaan?
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Löytyykö täältä pastanvääntäjiä? Sain joululahjaksi pastakoneen ja toki sitä täytyy kokeilla. Mutta tuosta yleensä hyvinvarustetusta Cittarista ei löydy durum-jauhoja. Kai niitä nyt ihan marketeista pitäisi löytyä? Tuskin noita kuitenkaan mistään korvikejauhoista kannattaa alkaa tuhertamaan?
Luulisi sittarista löytyvön durum-jauhoja. Tavan vehnäjauhoistakin voi tehdä, mutta rakenteesta tulee hieman erilainen. Ei kun veivaamaan vaan.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Luulisi sittarista löytyvön durum-jauhoja. Tavan vehnäjauhoistakin voi tehdä, mutta rakenteesta tulee hieman erilainen. Ei kun veivaamaan vaan.
No kaksi kertaa olen käynyt jauhohyllyn päästä päähän läpi, mutta ei satu silmään. Jonsei muu auta, testaan tavallisilla jauhoilla.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Leon _ÄLÄ_TEE_NORMIJAUHOILLA_! Menee aivan vihkoon ja saat olla putsaamassa konettasi jos yrität. Durumvehnäjauhot ovat rakenteeltaan paljon "kovempaa" kuin tavallinen raskas vehnäjauho. Se imee munaa itseensä paljon tasaisemmin ja tehokkaammin kuin tavallinen jauho. (Jeph...) Saat (paremman) sitkon taikinaan. Eli teet pöydälle jauhoista ik. kraaterin, johon kaadat vispatut munat ym. ja alat vaivata ja vaivata ja vaivata. Kun taikina on tasainen, lisää vielä vähän vettä ja mankeloi tasaiseksi. Muista antaa kuivua vaikka n. tunnin ennen kypsennystä.

Onnea matkaan! Ensimmäiset kerrat on aivan perseestä jos ei ole kokeneempaa kaveria jeesaamassa :)
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Monesta eri kokkiohjelmasta on tullut seurattua tuorepastan tekoa, ja näyttää kyllä melko tuhertamiselta. Hölmö kysymys sinänsä, onko tuorepasta maukkaampaa kuin tavallinen valmis pasta?
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
@Leon _ÄLÄ_TEE_NORMIJAUHOILLA_! Menee aivan vihkoon ja saat olla putsaamassa konettasi jos yrität. Durumvehnäjauhot ovat rakenteeltaan paljon "kovempaa" kuin tavallinen raskas vehnäjauho.

Monet kerrat on tehty tavan vehnäjauhoista, eikä ole tarvinnut koneesta kaivella.

Se imee munaa itseensä paljon tasaisemmin ja tehokkaammin kuin tavallinen jauho. (Jeph...) Saat (paremman) sitkon taikinaan.
Muuten hyvää pätemistä, mutta kahdessa väitteessä yhtä monta perustavanlaatuista virhetta. Kova, lasimainen durum-jauho imee keltuaista vähemmän kuin tavallinen vehnäjauho. Toisekseen durum-jauhoissa on hyvin vähän sitkoa, jolloin siitä saa tehtyä mm. hyvää venymätöntä pizzataikinaa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onnea matkaan! Ensimmäiset kerrat on aivan perseestä jos ei ole kokeneempaa kaveria jeesaamassa :)
Juu, en tee normijauhoilla, ainakaan ekaa yritystä (joskus myöhemmin saatan ihan vaan katsoakseni, miten tuo vaikuttaa lopputulokseen). Mulla on kyllä rasittava taipumus onnistua kaikessa ruuanlaittoon liittyvässä aina heti ensimmäisellä yrityksellä. Kumma homma, että se ei päde muihin elämän osa-alueisiin.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jollei durum-jauhoja löydy(pidän aika outona, ihan perus Myllyn Paras-tuote on ainakin ollut?) niin korvikkeena voisi koittaa pizza-jauhoja(samaista Myllyn Parasta). Noissa on kuitenkin durumia mukana, ja olen joskus noista tehnyt kun on ollut niitä kaapissa. Ihan ok toimii nuokin, joskin se durum-jauho on kuitenkin pastan tekoon parasta.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Noita pizza-jauhoja oli. Pitääkin pitää mielessä.

PS. Olihan niitä oikeita jauhoja kun osasi katsoa oikeasta kohtaa hyllyä.
 
Viimeksi muokattu:

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Tuli ostettua tuoreita ankan rintafileitä, ostettua tuli vähän sloganilla "kun halvalla sai".
Ikinä ennen en ankkaa ollut tehnyt, netistä vähän ohjeita kattelin ja tuli tehtyä seuraaasti:
Kylmään rautapannuun 1h huoneenlämmössä olleet, suolalla ja pippurilla maustetut paksu rintafileet, nahkaan viillot tehtynä.
Ensin nahkapuoli alaspäin ja antoi olla siinä n. 15min ja tällöin pannu jo kuumentunut todella kuumaksi, nestettä tullut runsaasti.
Sitten levy neloselle, ankat toisinpäin, halkaistuja tomaatteja lihapuolialaspäin pannulle, valkosipulia ja yrttejä myös. Soossia valellaan nyt ylöspäin olevaan nahkapuoleen, kun rupeaa kuivumaan.

Tämän jälkeen levy kolmoselle ja annoin hautua n. 20min, sitten vielä 200c:ssä pikainen uunitus.
Lisukkeena itse tehtyjä lohkoperunoita, lopuksi muussaa pehmeentyneet tomaatit liemeen.

Aivan tajuttoman hyvää tuli, tuo liemi oli niin uskomattoman hyvää, että ei kalpene kyllä hyvänkään raflan ruuille. Olin jopa itse skeptinen, tuleeko tuosta kastikkeesta mitään syötävää, mutta ehkä yksi parhaista ikinä tekemistäni ruuista oli tämä. Ankanrinta oli mehukasta, mutta mureaa ja pehmeetä.
 
Tuli ostettua tuoreita ankan rintafileitä...

En tiedä oletko tonkinut koiranruokien reseptejä vai mitä, mutta täytyy sanoa, että onnistuit täydellisesti raiskaamaan ankan fileen kypsentämällä sen todella rajusti yli. Ylikypsä ankka on kuin kallista maksaa - naudan maksan kilohinta on huomattavasti edullisempi. Ankan rintafileen sisälämpö on max. 46, mieluiten 42-44. Näissä lämpötiloissa voidaan puhua siitä mehukkuudesta. Jos karttaa punaista lihaa, niin kannattaa ostaa edukkaampia ankankoipia ja valmistaa ne vaikka confit-tyyliin.

nimimerkillä, makuasioista voi ja pitää kiistellä.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Maksa harvoin on mehukasta ja mureaa :)

Mutta juu, kyllähän tuo on siten paistettu, että sisällä on vain pieni punertava kohta, mutta ei perinteistä ankan medium --, koska tyttöystävä ei sellaista taas söisi.
Erittäin mehukkaana kuitenkin pysyi, kun omissa liemissään kypsenti ja valeli mehullaan, en tosiaan löytänyt mitään yhtäläisyyttä maksaan. Maku, mehukkuus ja mureus toimivat loistavasti tuolla reseptillä, tokikin olisin ehkä itselleni jättänyt hieman raaemmaksi, mutta hyvin toimi noinkin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ankan koipia sai Lidlistä joskus halvalla, oli pakasteessa ja tähän kypsentämiseen liittyen niin se osa ankkaa tuli padassa hiljalleen kypsyttämällä oikein suussa sulavaksi herkuksi.

_
 

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
Täällä porukka kokkailee ankanjalkoja ja preveleitä, joten vähän junttia ehkä kysyä: Mikä olisi kova kombo Nachopeltiin? Perinteisissä resepteissä ei ole juuri kummempia kikkailuja, tekisi mieli koittaa tuunata tuota helppoa evästä jollain konstilla. Monet ohjeet ovat linjaa nachot-jauheliha-juustodippi-tacomauste-juustoraaste, aika tylsää vaikkakin toimivaa. Mielessä kävi ainakin punasipuli, jalapenot, maissi ja ajattelin sekoittaa tacokastikkeen ranskankerman kanssa ennen uuniin laittoa. Kokemuksia, ehdotuksia, vinkkejä kaivataan.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
@MunkADunk Teemme kaverin kanssa super bowl yötä varten taas kerran nachopeltiä ja tuosta setistä tulee ikävän kuivaa ellei laita purkillista salsaa messiin. Nachos Supreme nimellä löytyy netistä hyviä versioita. Jalapeno on myös hyväksi havaittu lisäke tuohon mättöön.

-Tinke
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mä teen uuninachot niin, että kuullotan ensin salottia ja valkosipulia. Sitten heitän sekaan purkillisen huuhdottuja mustapapuja ja ehkä desin vettä. Sekaan pari ruokalusikallista Pirkka chipotlea ja saman verran tomaattipyrettä. Sitten haudutellaan sen verran, että papuja voi hiukan muussata, osan jätän sopivan karkeaksi. Veden määrä on sopiva, kun soosia pystyy juuri ja juuri lusikoimaan. Lopuksi höystän soosin lirauksella limemehua ja silputulla tuoreella korianterilla. Soosi annostellaan nachojen päälle, maun mukaan jalapeñoviipaleilta ja lopuksi päälle raastettua cheddaria. Muutamaksi minuutiksi kuumaan uuniin ja sitten korkataan kylmä kalja ja nautitaan (siis sekä olut että nachot).
 

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
@Tinke-80 juu salsapurkki unohtui tuosta perusohjeesta, se toki kuuluu mukaan. @Leon ohjeesi kuulostaa herkulliselta, tuon ansiosta tuon kyllä säilykepavut jollain tavalla omaan super bowl-nachosatsiin. Toisaalta tuo eväs on niin yksinkertainen valmistaa, että ehkä ostan erilaisia aineksia reilumman satsin ja valmistan kaksi erilaista peltiä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Joo, toi on niin hyvää, etten tiedä, miten sitä pystyisi ilman kirosanoja kehumaan tarpeeksi. Toki nachot ja salsakin on hyvää, mutta jos kaipaa lämmintä vaihtoehtoa, niin tuo on kyllä mun suosikki.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1 sipuli
400g maustamatonta kanaa tai jauhelihaa
1 paprika
jalopenosiivuja
1 purkki tomaattimurskaa
1 purkki maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki juustodippiä
1 pieni pussi juustoraastetta

Mausteet: korianteri, juustokumina, chili, mustapippuri

Ruskista voissa sipuli ja liha, mausta. Lisää joukkoon pilkotut paprika ja jalopenot. Lisää tomaattimurska ja kiehauta. Laita uunivuuan pohjalle maustamaton tuorejuusto ja juustodippi, sekoita. Lisää lihamössö ja sekoita. Päälle juustoraastetta. Noin 15 - 20 minuuttia parisataa asteisessa uunissa. Nauti nachojen kanssa.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Jos joku onnistuu pyydystämään hauen tai jonkun muun ison kalan ensi kesän kalastuskaudella niin tätä reseptiä voisi kokeilla täytteenä, määrän voi toki suhteuttaa kalan koon mukaan:

1-2 isoa tomaattia (pilkottuna)
1 prk smetanaa/kermaviiliä
silputtua tilliä
kapriksia
loraus sitruunamehua
loraus valkoviiniä

Pilko tomaatit pieniksi paloiksi leikkuulaudalla ja aseta ne lasiseen kulhoon. Sekoita joukkoon tillisilppu, kaprikset ja smetana/kermaviili. Lisää joukkoon myös sitruunamehu ja valkoviini. Halkaise sitruuna ja käytä joko puolikkaan tai koko sitruunan mehu mielesi mukaan. Leikkaa kalan selkään keskikokoinen viilto, poista selkäevä ja lapioi täyte lusikalla kalan sisään ja levitä se laajalti. Leikkaa pienemmällä veitsellä pieniä ristikkäisviiltoja kalan jompaankumpaan kylkeen jotta maut pääsevät ilmoille. Aseta uunivuokaan leivinpaperi ja voitele se oliiviöljyllä. Mausta vielä ennen uuniin laittamista suolalla ja pippurilla ja lisää halutessasi myös korppujauhoja. Valitse lämpötila ja kypsennysaika mielesi mukaan, toki niin ettei kala pääse palamaan uunissa.
 
Viimeksi muokattu:

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikova, Detroit Red Wings, Idän ihme, FC Honka
Juuri tuli tuossa tehtyä itselleni illalliseksi kana-manteli-viinirypäle-omenacurrya ja sen kanssa pastaa. Ihan simppeli ohje:

muutama viinirypäle
1 prk ruokakermaa
½ pussia manteleita
300g marinoituja broilerinsuikaleita
ripaus currya
1 pilkottu omena
ripaus kanelia (curryn vastapainoksi)
Knorrin kanafondia
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Virittelin eilen naturel kanankoipiin vähän omia soosseja lihan ja nahan väliin, sitten uuniin. Ihan hatusta vetelin jotain voita, limeä, korianteria, valkosipulia jne. Ei ihan niin hyvin maustunut kun olisin halunnut siinä reilussa tunnissa.

Mitkäs on muiden kotikokkien bravuurit tai muuten hyvät kokemukset naturel kanankoipien kanssa?

_
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onko jotain spesiaalireseptejä pääsiäislampaaseen? Mikä ei nyt heti tulisi googlella vastaan. Itse heitän yleensä karitsan paistia uuniin, tietty joku hyvä marinadi yön yli jne. Uunijuurekset ja kermaperunat alkaa olla jo vähän kuluneet lisukkeet.

Pakaste vai tuore? Pakaste halvempi ja jonkun mielestä vähintään yhtä hyvä jos pakastus on tapahtunut mahdollisimman pian, mutta mistäs sen tietää.

_
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse olen vääntänyt lammaspastaa jokusen kerran tällä ohjeella. Ohje on noin neljälle.

- Itsetehtyä pastaa noin 300g (taikinapaino). Jos käyttää valmista kuivapastaa, niin 500g tagliatellea.
- 400 g lampaan sisäfilettä
- oliiviöljyä
- 3-4 kpl:tta valkosipulinkynsiä silputtuna
- suolaa, mustapippuria + paprikaa
- n. 4 dl villirucolaa
- 3 dl punaista pestoa
- parmesaania
- 3-5 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- tuoretta basilikaa

Itse olen tykännyt maustaa lampaan ennen paistoa suolalla, mustapippurilla ja paprikalla. Tämän jälkeen paisto yhdessä öljyn ja valkosipulien kanssa. Revityt rucolat nopeasti freesaten pannulla.
Pasta keitetään ja sekoitetaan sen jälkeen peston kanssa.

Lopuksi sitten kasaus. Pasta, fileet+rucolat, pinjasiemenet, parmesaanit sekä basilikat.

Jos ei maistu pääsiäisruuaksi, niin kannattaa ainakin joskus kokeilla. Ja HUOM! jos jaksaa vääntää itse myös punaisen peston, niin saa varmasti hyvää. Kaupoissa myytävissä pestoissa on sekä hyviä että huonoja. Useimmiten näissä hinta kertoo myös laadun.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mä vedin tuossa viime viikonloppuna karitsan niskakiekkoja punaviinissä ja lihaliemessä ylikypsäksi. Oli kiirus päästä syömään, joten paloittelin kiekot ja otin suurimmat pintarasvat pois sekä ruskistin pinnat. Freesailin porkkanaa, sipulia, yrttjä yms. hässäköitä voissa, heitin lihat ja luut kattilaan, punkkua perään muutama desi ja lihalientä hetken porisuttelun jälkeen puoli litraa. Siinä sitten 2-3 tuntia, läpeensä pehmeäksi kuitenkin. Putsasin luista loput lihat kastikkeeseen, suurustin hiukan maizenalla ja lorautin vielä hiukan kermaa perään. Siinä sitten miedollä lämmöllä annoin hautua, jottei pääse kreemi karamellisoitumaan. Puikulaperunoista oikein hienojakoinen ja reilulla voilla tuunattu perunapyre kaveriksi, samoin kukka- ja parsakaalia reilun rapsakoiksi jätettyinä. Voita pintaan hiukan niihinkin. Hyvää oli.

Pääsiäisenä on tarkoitus tehdä karitsanjauhelihasta burgerit. Punaviinimajoneesia, jogurtti-fetamössöä, rucolaa, pikkelöityä punasipulia ja tomaattisalsaa väliin. Karitsan niskan ajattelin vetää ylikypsäksi, nyhtää sen ja prässätä. Siihen sitten leivitys ylle ja pannun kautta lautaselle. Possun luuttoman kyljenkin ostin, sen ehkä kypsentelen myös hitaasti, prässään senkin ja viimeistelen grillillä. Nuo prässätyt matskut vaatii siis esivalmisteluja edellisenä päivänä, mutta toisaalta säästävät aikaa sitten pelipaikalla. Burgerit paistelen grillillä, jos vain sääarpa osuu kohdilleen. Niin, ja kyseessä on siis parin päivän ruoat. Kylkeen perus kasviksia eri muodoissaan ja lohen puolikkaankin ostin, jos vaikka innostuisin savustelemaan. Makeaksi puoleksi sitten sitruunajuustokakku ja korvapuusteja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös