@Benn Älä vaan laita kananmunia sinne!
Maustamiseen ei tarvita sinänsä kuin suolaa ja pippuria mitä neuvomiseen tulee. Loput voi heittää oman maun mukaan. Mä laitan possuslidereihin aina tuoretta salviaa, mutta vaimo ei diggaa yhtään.
HK:n sun muut huonolaatuiset jauhelihat voi jättää kastikkeita ja koiranruokia varten. Kun duunaa pihvejä ja pullia, on kiva, että liha on tuoretta ja jauhettu useammin kuin kerran. Niinpä osta liha tiskiltä, tai jos et pääse kauppaan samana tai edellisenä päivänä, osta vaikka Tammisen tai Makulihan jauhelihaa. Possun jauheliha kannattaa aina (!!!) ostaa tiskiltä, markkinoilla ei vaikuttaisi olevan laadukasta tuotetta pakattuna. Tällöin kannattaa pyytää vaikkapa kassleria tai muuta rasvaisempaa ruhon osaa, koska pihvin/pullan muotoilu on silloin verrattomasti helpompaa ja makukin parempi.
1) Ensin kannattaa levittää jauheliha kulhon reunoille tasaisesti ja maustaa reilusti suolalla ja mustapippurilla. Näin maustaminen tapahtuu tasaisesti. Tämä lienee tärkein vaihe, sillä jauhelihan maustaminen kypsennysvaiheessa (saati sen jälkeen) ei enää onnistu. Eli nyrkkisääntönä: Kun laittaa ruokaan suolaa ennen kypsentämistä, saa esille ruoan maun. Kun taas laittaa ruokaan suolaa kypsennyksen jälkeen, saa suolaista ruokaa.
2) Taikinaa kannattaa muussata nyrkeissä pari minuuttia, jotta rakenteesta tulee tasainen. Tässä vaiheessa voi myös lisätä muita mausteita.
3) Jaa liha n. golfpallon kokoisiksi paloiksi. Puristele, ja pyörittele sitten tasaisiksi palloiksi.
Tässä kohtaa jaan mieleni a- ja b-kohtiin
4a) Pannu perkeleen kuumaksi. Öljyä pannulle ja pullat heti perään. Ravista paistinpannua tasaisin väliajoin jahka pullat ovat saaneet tasaisesti väriä, etteivät ne pala miltään puolelta. Kypsyyden voi kokeilla sormella: kun pulla tuntuu kiinteähköltä ja kuitenkin joustavalta, se on valmis. Kovaksi paistunut pulla on ylikypsä ja kuiva.
4b) Uuni 200 asteeseen. Laita iso kattila puolilleen vettä ja mausta vesi reilusti suolalla ja pippurilla. Lientä voi maustaa myös vaikkapa worcester-kastikkeella, joka tekee gutaa, kun liemi keitetään kastikkeeksi.
5b) Kun liemi on alkamassa kiehua, laske pullat varovasti kattilaan. Kun ne nousevat pohjalta pinnalle, nosta ne varovasti uunipellille. Paista uunin keskitasolla 8 minuuttia.
6b) Kun pullat ovat uunissa, siivilöi osa liemestä pienempään kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua viitisen minuuttia. Nosta liedeltä ja suurusta kevyesti. Lisää isohko palanen voita sekä vähän lisää worcester-kastiketta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
7b) Nosta pullat uunista, aseta tarjolle ja kaada kastike päälle.
Vielä loppuun muutama itse hyväksi ja toimivaksi havaittu maustamisvaihtoehto:
Naudalle: Oregano, rakuuna, sweet chili -kastike, chili, rosmariini, timjami, anis (kannattaa jauhaa morttelissa ja mielellään myös paahtaa ennen sitä. Kannattaa myös olla varovainen, ettei tule ihan silkkaa salmiakkia niistä lihapullista, eli vähän riittää), raastettu valkosipuli
Possulle: Salvia (sopii todella hyvin rasvaisiin ruokiin (makkarat, possuruoat jne.), timjami, rosmariini, sitruunan ja limen kuoret raastettuna, raastettu tuore inkivääri, (chili), korianteri (vaimon mielipide. Itse vihaan saippuan makua)