Munamaito ja lasagne, mitivittiä?
Korjattu jo. Ajatuskatkos.
Tarkoitin tosiaan juustokastiketta. Yhden munan kun lisää, niin saa rakenteesta tiiviimmän. Voi olla väärin sekin, mutta rakenne on omasta mielestäni parempi.
Munamaito ja lasagne, mitivittiä?
Munamaito ja lasagne, mitivittiä?
Mulla on hiukan sama meininki, eli yleensä kehutuista resepteistä tsekkaan juuri nuo suhteet. Tietenkin jos mukana on jokin erityinen tekniikka tai makua tuova aines, haluan sen säilyttää, koska tuolloin on varmasti reseptin puolesta oleellisesta pointista kyse.Ja näitäkään ohjeita ei kannata lukea kuin piru raamattua, nuo mausteseokset ja palsternakat on ihan se ja sama, voi heittää sitä mikä itselle maistuu, yleensä itse tarkastelen resepteistä oikeat suhteet eri aineksiin ja tietty suola + mustapippuri on suht olennainen tälläiseen perussafkaan.
Tämä on kutenkin suht pieni osa pizzan kokonaisuudesta mutta tuolla reseptillä toimii takuulla.
Huomenna olisi tarkoitus hakea joku vajaa pari kiloa kassleria paikalliselta lihatiskiltä. Ohjeita näyttää olevan netti pullollaan, joten eiköhän liha onnistu kun niitä selailee. Mutta mitä tykkäätte sen kanssa tehdä? Hodareita, hamppareita tai jotakin muuta? Ja paistoliemestä tulee varmasti paras soossi?
Hidasta kypsennystä miedolla lämmöllä ajattelin, jotakin tämän tyylistä:
Nyhtöpossu (Pulled Pork) | Maku
Pastanjauhantaa: Pulled pork eli nyhtöpossu
Tuossa ei ainakaan ole mitään nestettä vuoassa, pitäisikö olla?
Laitappas V-G- oma suosikkireseptisi, miten tekisit hitaasti hauduttamalla? Millainen soossi yms. Olen jo selaillut liikaa noita ohjeita ja olen nyt ihan pihalla että mikä olisi paras tapa. Parempi tehdä kerralla kunnolla :P
Viime kesänä Rhodoksella vedin elämäni ensimmäisen kerran pihvin kanssa perunamuussia ja jotenkin se jäi muistiin erittäin hyvin. Oli muuten hyvää. Kävi mielessä jos possun ulkofilettä (neidin tyyliin lempilihaa) olisin napannut kaupasta ja kääntänyt pannun kautta uunivuokaan, mutta neidillähän ei uunia ole. Siksi olen aika neuvoton.
Arvon palstaveljet, jotain suht nopeaa ja helppoa eiehkäniinkotiruokamaista reseptiä kaivataan. :)
No mä voin sen pitaleipärespan laittaa. Helppo ja toimiva, tulee nätti päältä rapea ja tekstuuriltaan ilmava tasku, mutta maun puolesta pitäis kyllä opetella juureen leipominen, vaikka kyllä näitäkin nyt kehtaa tarjota ja syödä.Mitäköhän mä unohdin...?
Tämä voi hyvinkin olla syynä, nyt kun jo toisesta lähteestä asiaa epäillään - äippä oli eka - ja Googlekin asian vahvistaa. Taikinasta nimittäin tulee aika jämäkkää verrattuna perusresepteihin. Törkeän hyvänmakuista kylläkin, joten olen pyrkinyt noudattelemaan lain kirjainta tähän saakka. Mutta seuraavalla kerralla jätän löydemmäksi, kokeillaan näin.Sampio: Kaksi mahdollisuutta tuli mieleen:
1. Taikinan ollessa liian jämäkkää (liikaa jauhoja suhteessa jauhoja sitovaan ainekseen, eli nesteeseen), se alkaa "hylkiä" sulavaa rasvaa, eli ei ik. ime sitä kiinni pintaansa. Tämä johtuu siitä, että liian jauhoinen (eli vähemmän nestettä sisältävä) taikina kypsyy nopeammin kovaksi, kuin sellainen, jossa nestettä on enemmän.
Huomenna teen jälleen juhannusburgereiden sämpylät tuolla reseptillä. Helppo, suht nopea ja koostumukseltaan mun mielestäni paras. Hakkaa kaupan pullasämpylät helposti. Pitaleiviksi soveltumista en nimestä huolimatta osaa arvioida, pitänee taputella aika litteiksi, eikä sinne mitään taskua muodostunut. Mutta esim. pulled porkin kanssa sopisi todella hyvin.E
Sämpylät tein uuden Yhteishyvän ruokaliitteen pita-ohjeella, tosin fenkolin siemenet jätin pois, koska halusin perusmakuja hamppareihin. Voin tuotakin suositella kokeiltavaksi, mikäli itse tehdyt sämpylät ovat teille se juttu. Pidin itse asiassa näistä enemmän kuin aiemmin mainitsemistani Siskot kokkaa -blogin ohjeesta. Durum-jauhot tekevät sämpylä koostumuksesta erilaisen, mun makuuni paremmanmakuisen ja myös sopivan murenevan.