Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 812
  • 2 913

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Tack. Pitänee suunnistaa Cittarin tai Prisman lihatiskille kyselemään josko löytyis.

Jos on tarkoituksena tehdä samantyylisiä siipiä kun saa siipiravintoloista niin kannattaa mielummin ostaa pakasteesta saarioisten tai atrian laatikko esikypsennettyjä siipiä, vaikka lihatiskiltä löytyisikin tuoreita. Taitaa olla aika samaa tavaraa mitä ravintolatkin käyttävät. Vaikka noin niinkun periaatteessa tuore on parempaa kuin pakastettu niin omat testailut siipien kanssa tukee noita esikypsennettyjä. Noi laatikot on jotain 4,5kg ja niissä on keskimäärin joku 200-230 siipeä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Löytyykö ketjua seuraavilta Jyväskylässä asuvia läheisiä tai kavereita, jotka ovat mahdollisesti valmistumattomia tai valmistuneita kokkeja. Vaatimuksena on ainoastaan se, että tietää milloin liha on kypsää tai medium ja tietää milloin lohi on valmis. Pitäisi saada pariksi tunniksi omaan hääjuhlaan ihminen palkattua, jottei tarvitse ketään vieraaksi kutsuttua hommaan pistää. Päivämäärä on 10. elokuuta.

Satasen korvausta ajattelin, joten maksimi pari tuntia tekee vähintään sen viisikymppiä tunnilta. Pitäisi olla varsinkin opiskelijalle ihan mallikas lisä.

Toivottavasti tämä ei ole palstalla kiellettyä. En oikein laske oman tuotteen tai palvelun markkinoinniksi.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä löytynyt siipiä rauman cittarista eikä prismasta. Ei lihatiskiltä eikä pakasteesta.

Mihin sitten seuraavaksi?

Rasvakeittimessä tulee muuten todella rapeita noista siivistä kun ihan naturell kanansiipiä pienen paketin testiin ostin. Ravintolassa tuntuvat enemmänkin sellaisilta pehmeiltä. Mitenköhän ne tekee ne?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Parhaan lopputuloksen - ja samalla maukkaan annoksen - saat, kun hierot raakoihin kuorittuihin perunoihin chilijauhetta niin että potun pinta on punainen. Laita kattilan pohjalle n. puoli litraa rypsiöljyä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja puoli litraa vettä. Näin perunat keittyvät kaikkein nopeimmin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nyt olis 100 g Jamon Serranoa. Mitäs tuosta vois värkkäillä (muuta kuin heittää juuston kanssa kitusiin)? Jääkaapista löytyy tuoretta porkkanaa, paprikaa, tomaattia, kurkkua, avomaan kurkkua, sipulia ja jäävuorisalladia? Chilejä löytyy tuoreena Aji Cristalia, jotain muuta Ajia ja Pasillaa. Lisäksi on kermajuustoa, vuohenjuustoa, munia, hapankurkkua, kalamataoliiveja ja maustamatonta jugurttia.

Purkki Muttia löytyy kuten myös tunaa purkissa. Perunat, riisit ja pastat toki.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U15

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Juustotäytteisiä paprikoita, kinkut ympärille ja uuniin tai pannulle. Tomaatista, sipulista ja kurkusta öljyn, sokerin/hunajan ja viinietikan kanssa pieni salsa kehiin, vaikka jäävuorisalaatin lehtien päälle silleen fantsusti esille.

Voihan noihin paprikoihin pistää sipulia, oliiveja ja chiliä kaveriksi myös. Jogurttia kastikkeeksi, ei tartte kuin suolaa, pippuria ja sokeria sekä hiukan potkua jostain, vaikka hienon hienosta chilisilpusta.

No joo, voihan noista tehdä vaikka mitä. Mutta oli mulla omaakin asiaa:

Ajattelin kokeilla marjapiirakan täytteeksi vaniljakastiketta, sellaista suht paksua versiota. Mitäs luulette, hyytyykö se uunissa, jos itse kastikkeessa on kolme keltuaista vai pitäisikö kastikkeen teon jälkeen lisätä siihen vielä valkuaiset tai ainakin yksi?
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Voiko meiramia korvata timjamilla?

Nimimerkillä: herneet kiehuu jo
 
Ei.

Vähän sama asia kuin, että voiko makaroonilaatikkoa syödä ilman ketsuppia?
Makaronilaatikkoon ketsupilla tuskin kyllästyy kukaan, onhan se ollut meidän kaikkien lempiruokaamme koko lapsuuden ajan. Sen sijaan hernekeittoa kun syöt monta kertaa viikossa vuosien ajan, niin kyllä sen meiramin mielellään vaihtelun vuoksi korvaa välillä jollain muulla. Eihän se tietenkään samalta maistu, eikä siltä niin kuin hernekeiton "kuuluu" maistua. Mutta vastaisin kysymykseen että voi korvata. Nythän se alkaakin maustamisen aika olemaan käsillä, kun Patajokerin herneet on hiljakseen kolmisen tuntia hautuneet, olettaen että kysymys heitettiin ilmoille aivan herneidenkeiton alkumetreillä.

Puoleen kiloon herneitä ruokalusikallinen kuivattua meiramia (tai mitä tahansa yrttejä), muutama ruokalusikallinen halpaa sinappia, 1 sipuli mahdollisimman pieninä kuutioina, pari tippaa savuaromia jos on. Suolaa sopivasti. Ruisleipää kylkeen.
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Ei.

Vähän sama asia kuin, että voiko makaroonilaatikkoa syödä ilman ketsuppia?

nimimerkillä: kauppa on vielä auki. :)

Pikkulapsille ketsuppi suotakoon ;)

Ps. Menin kauppaan, hain meiramia. Eipä tullu mieleen tarkistaa löytyykö kaapista, ku yleensä ostan tollaset aina ku edellinen loppuu.

Pps. En käyttänyt savuaromia, oli Wotkinsilta haettua savupotkaa. Hyvää tuli.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ajattelin kokeilla marjapiirakan täytteeksi vaniljakastiketta, sellaista suht paksua versiota. Mitäs luulette, hyytyykö se uunissa, jos itse kastikkeessa on kolme keltuaista vai pitäisikö kastikkeen teon jälkeen lisätä siihen vielä valkuaiset tai ainakin yksi?
Tein murupohjalle tämän hässäkän ja kyllä se oikein hyvin hyytyi. Sanoisin melkein, että loistavaa piirakkaa tuli. Kolme keltuaista, 2 desiä kermaa, kolme maitoa, vaille desi sokeria ja yhden vaniljapalon siemenet sekaisin kattilassa, kuumenemaan ja vielä sekaan neljä rkl maizenaa. Rauhallinen kuumennus liki kiehuvaksi koko ajan sekoitellen, kunnes matsku sakenee liisterimäiseksi. Jäähdytin sen ja lisäsin yhden valkuaisista sekaan varmuuden vuoksi.

Pohjan tein Kinuskikissan sitruunapiirakan mukaan - tuo piirakka on muuten oikein pirteä, jos sitruunasta sattuu pitämään - ja taputtelin vuokaan pelkän pohjallisen. Siihen päälle hiukan jäähtynyt kiisseli ja päälle överisti marjoja ja vaikka ruokosokeria. Uunissa alatasolla 180 astetta ja noin tunti, silleesti kuitenkin, että reinoilta alkaa hiukan ruskistua eikä keskusta aivan nestemäisenä lätise. Vetäytymään, sitten jääkaappiin ja seuraavana päivänä parempiin suihin.

Teen tänään tuosta sellaista versiota, johon saman pohjan ja kastikkeen päälle tulee Maku-lehden omenasiideritrifflen siideriomenat ja kinuskikastike. Eli keittelen kolmen makean omenan palaset kahdessa desissä kuivaa omppusiideri, parissa desissä fariinisokeria ja reilussa teelusikallisessa jauhettua inkivääriä. Hiukan pehmenneet omput syrjään ja liemi porisemaan vielä joksikin aikaa, sekaan desi kermaa ja peukalon verran voita sekä puolisen desiä fariinisokeria. Keitellään matsku kasaan ja jäähdytellään, jolloin se sakenee kastikkeeksi. Omenat piirakkapohjan ja vaniljakastikkeen päälle, uuniin, jäähdytys, jääkaappiin ja seuraavana päivänä kinuskin kanssa piirakkaa naamariin. Tätäkin olen siis kokeillut ja toimii todellä hyvin.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Heitetään kysymys tähän ketjuun.
Onko kenelläkään suositella laadukasta italialaista keittokirjaa? Kaipaan monipuolisiaohjeita, mutta kuitenkin niin, että raaka-aineet olisi löydettävistä kauppahalleista ja marketeista ilman suurempaa metsästystä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Heitetään kysymys tähän ketjuun.
Onko kenelläkään suositella laadukasta italialaista keittokirjaa? Kaipaan monipuolisiaohjeita, mutta kuitenkin niin, että raaka-aineet olisi löydettävistä kauppahalleista ja marketeista ilman suurempaa metsästystä.
Mulla on Trattoria. Mielestäni aika asiallinen opus.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tulipas tehtyä omatekoisia lihapullia

Pussi sipulikeittoa
0,5 dl korppujauhoa
1,5 dl vettä
1 maustemitta maustepippuria
1 kananmuna
Rasia jauhelihaa (400g)

Ensin sekoitetaan sipulikeitto, korppujauhot ja vesi kulhossa ja annetaan turvota viitisen minuuttia. Sitten jauheliha ja kananmuna joukkoon ja sekoitetaan. Maustepippurin voi lisätä joko ennen turvotusta tai sen jälkeen. Sitten vain muovailemaan lihapullan muotoisiksi ja uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi. Omatekoisista lihapullista on monenlaisia variaatioita, joskus on pilkottu sipuli sipulikeiton sijaan ja veden tilalle sopii erittäin hyvin ruokakerma. Valmistustapakin vaihtelee uunin ja paistinpannun välillä. Noiden päälle sopii muuten erittäin hyvin tämä http://www.blaband.se/sortiment/saser/squeeze/mexican-hot-sauce/ Myös 800 tuhannen - 2 miljoonan scovillen tulista chilikastiketta kokeilin muutaman päälle :D
 
Tulipas tehtyä omatekoisia lihapullia

Pussi sipulikeittoa
0,5 dl korppujauhoa
1,5 dl vettä
1 maustemitta maustepippuria
1 kananmuna
Rasia jauhelihaa (400g)

Mulle ei ole ikinä avautunut, notta miksi lihapulliin tungetaan korppujauhoja tai kananmunaa. Rasvainen jauheliha ei kaipaa sidosaineita, eikä varsinkaan jauhoja. Toisekseen maustepippuri kuulostaa todella hasardilta, ellet tarkoittanut mustapippuria. Mutta hyvä jos maistui!
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muunlaisia versioita lihapullista otetaan mielellään vastaan. Tykkään kokeilla erilaisia variaatioita. Voittaa HK:n euron lihapullat 100-0.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Muunlaisia versioita lihapullista otetaan mielellään vastaan. Tykkään kokeilla erilaisia variaatioita. Voittaa HK:n euron lihapullat 100-0.
Netti on täynnä lihapullareseptejä. Perinteisten lisäksi suosikkejani ovat itämaisvivahteiset lammaspullat ja thai-tyyppiset kalapullat. Kokeile ja löydä omasi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muunlaisia versioita lihapullista otetaan mielellään vastaan. Tykkään kokeilla erilaisia variaatioita. Voittaa HK:n euron lihapullat 100-0.
Ensinnäkin pihvien tai pullien vääntämiseen kaikkein paras jauheliha tulee lihatiskiltä. Sieltä ostettuna liha ei tule sellaisina kiinteinä pikku naruina, vaan jauheena. Näin lihaa on helpompi käsitellä. (Lihakonttorin ja Tammisen boksiversiotkin on ihan ok).

- Muussaa liha käsissäsi tasaiseksi massaksi (="vaivaa")
- Levitä massa kulhoon reunoja myöten tasaisesti ja mausta suolalla ja pippurilla. Tuo kulhokikka sen takia, että maustaminen onnistuisi tasalaatuisesti. Yrttejä tai maustejauheita voi myös lisätä tässä vaiheessa, mutta älä lisää lisää mitään isompia paloja tai nestettä!
- Mikäli ostamasi jauheliha on vähärasvaista lisää joukkoon hieman öljyä tai kädenlämpöistä voita
- Vaivaa kunnolla uudestaan
- Pyörittele n. golfpallon kokoisiksi palloiksi
- Kiehauta lihaliemi (tähän voi lisätä mausteita, kuten chiliä, inkivääriä, sitruunaa (kuortakin!) tai valkosipulia)
- Laske pullat kiehuvaan nesteeseen. Kun ne nousevat pinnalle, nosta ne uunipellille
- Pidä pullia vielä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 5 minuuttia
- Tällä aikaa voit siivilöidä keitinliemen toiseen kattilaan ja keittää sitä voimakkaasti kasaan pari minuuttia
- Nosta kattila levyltä ja "kuori" rasva liemen pinnalta lusikalla
- Laita kattila takaisin liedelle ja suurusta. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tein hetki sitten saltimboccaa pienellä kierteellä eli naudanlihan sijaan käytin kanafileitä.Hommaan tarvittiin neljä kanafilettä, salviaa, pekonia sekä suolaa ja pippuria.Vuoraa kanafileet kauttaaltaan salvianlehdillä sen jälkeen kun olet maustanut ne suolalla ja pippurilla.Kääri vuoratut fileet pekonisiivuun tai siivuihin, riippuu fileiden koosta.Kiinnitä pekoni hammas-tai coctailtikuilla jotta eivät käpristy uunissa.Paista 200 asteessa noin vartti jonka jälkeen nosta ylätasolle ja ota grillivastuksella kaunis väri pekoniin.Fileiden muhiessa uunissa keitin basmatiriisiä neljälle hengelle.Sen verran oikaisin että bearnaisekastiketta en viitsinyt näin arkena ruveta itse vääntämään vaan tyydyin valmisversioon.
Kyllä maistui kaikille oikein hyvin, ei ole liian työläs ja maku palkitsee varmasti.

e. Kanaa kypsentäessä saa yleensä olla tarkkana, menee helposti kuivaksi mutta pekoniin käärittynä pysyy mehukkaana eikä kuivu jos ei vedä aivan överiksi.
 
Viimeksi muokattu:

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/146655/Lohkoperunat/

No nyt löytyi Kotikokista toimiva ohje lohkoperunoiden tekoon. Voin suositella kokeiltavaksi kaikille jotka syövät edes kerran viikossa perunoita ja/tai ranskalaisia. Ja helppo kuin mikä valmistaa, halpaa kaikenlisäksi. Terveellisyydestä en tosin tiedä :D

Toimii erinomaisesti myös ihan vain öljy+mausteet (itse suosin mustapippurirouhe, suola, jauhettu chili yhdistelmää) kombolla. Ja perunoita ei tosiaan kannata kuoria, paremmin ottavat makua kun jättää kuoret paikoilleen. Perunoiden lisäksi kannattaa kokeilla myös porkanat samalla tavalla siihen kylkeen (nämä tosin itse kyllä olen aina kuorinut), toimii ainakin mulla ihan loistavasti.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toimii erinomaisesti myös ihan vain öljy+mausteet (itse suosin mustapippurirouhe, suola, jauhettu chili yhdistelmää) kombolla...

Variaationa: ennen pellille levittämistä pyörittelen lohkoja kulhossa, jossa on öljyä, suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja sweetchili -kastiketta. Paistoaika reilut 45 min ja asteita hieman yli 200, kunhan lohkot ovat riittävä isoja ja uunissa on potkua.
30 minuutin kohdalla pyörittelen/käännän perunat, pistän ne somiin tasamittaisiin riveihin ja maustan rivit eri tavalloilla: Korppujauho, juusto, äärimmäisen ohuiksi viipaloidutut (läpinäkyvät) valkosipulilastut, suola-pippuri-ruskeasokeri -yhdistelmä. Tai osa noista eri tavoilla yhdistettynä.
Löytyypä jokaisella ruokailijalle jokin spesiaali, josta tykkää.

Homma senkun vain paranee, jos uunista löytyy grillivastukset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös