Muunlaisia versioita lihapullista otetaan mielellään vastaan. Tykkään kokeilla erilaisia variaatioita. Voittaa HK:n euron lihapullat 100-0.
Ensinnäkin pihvien tai pullien vääntämiseen kaikkein paras jauheliha tulee lihatiskiltä. Sieltä ostettuna liha ei tule sellaisina kiinteinä pikku naruina, vaan jauheena. Näin lihaa on helpompi käsitellä. (Lihakonttorin ja Tammisen boksiversiotkin on ihan ok).
- Muussaa liha käsissäsi tasaiseksi massaksi (="vaivaa")
- Levitä massa kulhoon reunoja myöten tasaisesti ja mausta suolalla ja pippurilla. Tuo kulhokikka sen takia, että maustaminen onnistuisi tasalaatuisesti. Yrttejä tai maustejauheita voi myös lisätä tässä vaiheessa, mutta älä lisää lisää mitään isompia paloja tai nestettä!
- Mikäli ostamasi jauheliha on vähärasvaista lisää joukkoon hieman öljyä tai kädenlämpöistä voita
- Vaivaa kunnolla uudestaan
- Pyörittele n. golfpallon kokoisiksi palloiksi
- Kiehauta lihaliemi (tähän voi lisätä mausteita, kuten chiliä, inkivääriä, sitruunaa (kuortakin!) tai valkosipulia)
- Laske pullat kiehuvaan nesteeseen. Kun ne nousevat pinnalle, nosta ne uunipellille
- Pidä pullia vielä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 5 minuuttia
- Tällä aikaa voit siivilöidä keitinliemen toiseen kattilaan ja keittää sitä voimakkaasti kasaan pari minuuttia
- Nosta kattila levyltä ja "kuori" rasva liemen pinnalta lusikalla
- Laita kattila takaisin liedelle ja suurusta. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa