Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 819
  • 2 913

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään testataan pitkään idean alla ollutta grilliruokaa eli beer can chickeniä. Testaan samalla onko mitään eroa alella ja pilsillä. Katsike saatetaan loppuun worcestershire-kastikkeella ja olutmömmöllä.

Ja noen maun hälvettyä poskista, ikenistä ja kitalaesta voi raportoida ettei kannata tehdä vähänkään epätasaisemmalla elävällä liekillä tai hiilloksella. Kastike oli jumalaista.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään testataan pitkään idean alla ollutta grilliruokaa eli beer can chickeniä. Testaan samalla onko mitään eroa alella ja pilsillä.

Ja noen maun hälvettyä poskista, ikenistä ja kitalaesta voi raportoida ettei kannata tehdä vähänkään epätasaisemmalla elävällä liekillä tai hiilloksella. Kastike oli jumalaista.

Tässä on mielestäni helkkarin hyvä esimerkki siitä, miten kokkailua tulisi tehdä. Varsinkin kun tästä kommentoi laadukkaalle keskustelupalstalle. Vegelle iso käsi testistä ja raportista. Minusta erittäin hieno testi sekä purku. Kiitos.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Tänään testataan pitkään idean alla ollutta grilliruokaa eli beer can chickeniä. Testaan samalla onko mitään eroa alella ja pilsillä. Katsike saatetaan loppuun worcestershire-kastikkeella ja olutmömmöllä.

No tuliko hyvää? Mä olen tuota pari kertaa kokeillut ja molemmilla kerroilla fiilis on ollut että "Ihan kiva ohjelmanumero, mutta ei se olut kanassa mitenkään maistu." Toki hyvällä soosillahan pelastaa lähes minkä vain:-)
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No tuliko hyvää? Mä olen tuota pari kertaa kokeillut ja molemmilla kerroilla fiilis on ollut että "Ihan kiva ohjelmanumero, mutta ei se olut kanassa mitenkään maistu." Toki hyvällä soosillahan pelastaa lähes minkä vain:-)
Ei sen oluen ole tarkoituskaan maistua. Samalla periaatteella voi käyttää siideriä tai limua. Hauskaahan tuo kyllä on, kun tunkee tölkkiä kanan perseeseen. Ihan hyvää ja mehevää siitä tulee tuolla menetelmällä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Meillä kana vähän kuivahti, kun kokkailtiin kännissä keskellä yötä eikä kukaan uskonut että liha voisi olla vielä kypsää. Pidettiin noin viitisen minuuttia ohjeaikaa pidempään grillissä, annettiin vetäytyä hetki ja sen jälkeen yllätyttiin kovasti kun liha olikin kypsää. Jälkikäteen luin, että liha pitäisi suolata jo n. tuntia ennen grilliä ja maustaa muuten vasta juuri ennen.

Vaikka toisen eläinlajin häpäiseminen tunkemalla sen edustajan perseeseen sinne kuulumattomia makuobstaakkeleita on ihan hauskaa (varsinkin äijäporukalla, naisilla kävi jostain syystä broiskuja sääliksi), taidan vastedes kokata kokonaiset kanat täytettynä uunissa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pikku vinkki...käyttäkää aromisuolaa kohtuudella ruokiin. Korostaa hyvin makuja.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Juu. Tutkimukset ng:n haitoista ovat edelleen naurettavia mutta kyllähän meillä suomessa panikoidaan välittömästi. Sillä ei tosin ole väliä, kasvatetaanko lihakarjaa hormooneilla tai ei.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Taas mennään vähän festaripilluargumentaatiolla. Jos ei tykkää käyttää natriumglutamaattia, on vauhkoileva suomalainen idiootti ja syö kuitenkin hormoonilihaa kahmalokaupalla. Näin on, juu.

Mä laitan ruokaani suolaa, sipulia ja valkosipulia liki aina, niitähän noissa aromisuolaseoksissa useimmiten on. Umamin haen liemillä, lipstikalla tai millä milloinkin, en mausteseoksilla, koska niissä nyt voi olla mitä paskaa tahansa. Miksi käyttää aromisuolaa, jos luonnontuotteillakin pärjää?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän natriumglutamaatti on ihan selvästi paska aine, siis sille yliherkkiä ihmisiä löytyy ihan helvetin iso määrä, mukaanlukien jossain määrin itsenikin. Siis osa sipseistä esim rikkoo suun ja joistain tuotteista ng:n haistaa sillä tavalla, että meinaa tulla päänsärky.

Ei se mitään hengenvaarallista paskaa ole kuitenkaan. Itse käytän aromisuolaa maltillisesti joissain todella tietyissä kohteissa, mutta pääasiassa pyrin olemaan ilman. Kyllä se menee niin, että joissain ruoissa se on käytännössä "korvaamaton". Mutta Sampiokin on oikeassa, että umamin efektin toki voi saada monella tavalla.

Kohtuullisen tylyä on muuten se, että stadin etnisissä ruokakaupoissa myydään ng:tä kilon pusseissa. Ei ihan heti tulisi mieleeni ostaa ja annostella safkaan sitä ruokalusikalla.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vedin kilon ja sain allergiaoireita. Muuten olen kyllä sitä mieltä, että ng on sipseissä pienimpiä pahoja.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aromisuolan isoin ongelma on sen läskin urosspanielin kokoinen WTF-faktori. Toisin sanoen: Why would you?

- Ruoan oikean maun saa esiin tavallisella suolalla (paremmin).
- Kun maut lisää itse mausteilla ym., on selvillä siitä mitä ruoka sisältää.
- Jättämällä aromisuolat ja muut mausteseokset ja -kastikkeet kaupan hyllylle välttyy makustelemasta sitä natriumglutamaattia.

Kannattaa muuten käydä pyytämässä eurokinkkiraflassa keittiöstä teelusikan kärjellinen ng:a ja maistaa sitä. Hiiva-johdannainenhan se käytännössä kaiketi on, ja siltä se myös voimakkaasti maistuu. Suohon pitäisi heittää kaikki se moska maailmasta. Muutenkin kaikenmaailman valmiskastikkeet ovat iso osasyy siihen, että suomalaiset (muutkin toki) eivät osaa laittaa edes yksinkertaista ruokaa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kuinka pihalla sitä voi ihminen olla, kun ei ota asioista selvää. Tämä ei ollut kysymys, vaan toteamus.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Taas mennään vähän festaripilluargumentaatiolla. Jos ei tykkää käyttää natriumglutamaattia, on vauhkoileva suomalainen idiootti ja syö kuitenkin hormoonilihaa kahmalokaupalla. Näin on, juu.

Kirjoitin epäselvästi eli en tarkoittanut ihmisiä, jotka eivät halua tuota käyttää. Tarkoitin ihmisiä, jotka suurena totuutena vauhkoavat ng:n vaarallisuudesta.

Jokainen voi käydä wikipediasta lukemassa aiheesta. Ja toki kohtuudella tuota itsekin nautin. Tomaattivoikkarin päällä useimmin. Siis ei puhdasta tavaraa vaan aromisuolaa:)
 
Tänään on Vegan Pizza Day. Tässä erittäin maistuva ja näyttävä italialaistyylinen lätty joka ei hyväksikäytettyjä eläimiä kaipaa. Riittää yhteen pellille mahtuvaan pyöreähköön pizzaan.

Pohja:
1,5 dl kuumaa vettä
1 tl kuivahiivaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
Vehnäjauhoja sen verran että taikina irtoaa helposti kulhosta

Vaivataan 10 min, kohotetaan kaksinkertaiseksi, paistetaan uuni täysillä kuuman kiven tai pellin päällä.

Tomaattikastike:
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl tomaattikonsentraattia (sose)
Suolaa
Sokeria
Oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori
Kuivattuja yrttejä

Laitetaan ensimmäisenä tulille ja keitellään kasaan taikinan kohottamisen ajan, lisätään vettä aina tarvittaessa, ja huolehditaan että lopussa kastikkeessa on vettä on maun ja koostumuksen suhteen juuri sopivasti. Maustellaan vasta loppupuolella eikä enää maustamisen jälkeen anneta kiehua.

Täyte:
Tomaattikastiketta reilu ja tasainen kerros
Basilikaa
Ohuen ohuita(!) tomaattisiivuja
Suolalla ja pippurilla maustettuja peukalon pään kokoisia kotimaisia tuoreita herkkusieniä joita paistettu minuutti kuumimmalla mahdollisella pannulla

Paiston jälkeen vielä vähän sormisuolaa, pippuria ja lisää oliiviöljyä.

Juustoa tai sen korviketta lätty ei makumaailman puolesta kaipaa, mutta käytin viime yönä (otin varaslähdön pizzapäivään klo 01) suolalla maustettua ja kurkumalla värjättyä cashew-pähkinöistä ja vedestä tehosekoittimella valmistettua kreemiä, joka imitoi hyvin mozzarellaa ja tuo pizzalle visuaalista lisäarvoa.

Vielä paremman version pizzasta saat, kun korvaat tomaattisoosissa valmiin murskan ja konsentraatin kahdella kilolla ylikypsiä tomaatteja, kalttaat ja poistat kannat, ja keittelet niistä kastikkeen hissukseen parissa tunnissa.
 
Viimeksi muokattu:

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pride-viikon turvaamana kerron viimeinkin mielipiteitäni:
Kaikissa ruuissa pitäisi olla hieman sopivan ristiriitaisia keskinäisiä perusmakuja, eli perus: suola, sokeri, pippuri, chili, sitruuna tai etikka.
Ikävä kyllä en tiedä mitään mihin kaksi viimeistä sopisi yhteen. Paitsi kenties Aasian lomilla. Teen yleensä aina perheen ruuat ja annokset valmiiksi. Maut ja tuoksut ovat yhtä tärkeitä kuin annosten ulkonäkö ja kokonaisuuden viimeinen loppuvaikutus eri muodoissaan. Kikkailen ja hoopoilen perheen mieliksi, koska tyttäret haluavat aina olla mukana uusien ja outojen ruokalajien kanssa.

Jos olen viikonlopun yksin, niin: kasaan viikon jämät mikroastiaan, lämmitän ja syön lämpimänä, puolilämpimänä tai kylmänä ja katselen urheilukanavia syöden pimeässä olohuoneessa kaikki ruuat isosta kulhosta lusikalla katsellen vähintään neljää kanavaa kerrallaan.

Miten niin miehet ovat kaksinaamaisia?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sitruuna ja etikka. Tee vinaegrette. Sitruunamehua tuplasti suhteessa valkoviinietikkaan. Öljyä tuplasti suhteessa kahteen edelliseen. Sokeria ja suolaa.

Laita oliivioljy kulhoon ja mausta suolalla. Valuta sitruunamehu-v.v.etikka-seos ohuena nauhana joukkoon koko ajan haarukalla sekoittaen. Tämä siksi, että litku ei erotu vaan muodostuu tasaiseksi. Sekoita joukkoon hieman sokeria ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Sekoita vaikka salaattiin. Nam ja pam!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Antakaa vinkkejä Jatkoajan kokit ja muutkin asiasta kiinnostuneet. Mitä ruokaa tekisin (ainoastaan itselleni) kun raaka-aineita löytyy seuraavasti:

- eilistä, kypsää luutonta possun grillikylkeä noin 300 grammaa
- kermaa, juustoa ja voita maitotuotteista
- spagettia, makaronia, riisiä, nuudelia, vehnäjauhoa, perunaa sekä uutta että vanhaa
- tomaattia, kurkkua, sitruunaa ja paprikaa
- tuoreita yrttejä takapihalla eli ruohosipulia, persilijaa ja tilliä
- mausteista kaikkea maan ja taivaan välillä
- chileistä kuivattuna ja jauheena noin 5 yleisintä, tulisuudelta 4-10
- tomaattipyreetä, tonnikalaa purkissa, chilipapuja purkissa ja hernekeittoa purkissa:)

Lisänä vielä sekalaista kamaa kuten hapankurkkuja, suklaata, matjessilliä, ananasmurskaa purkissa, puolukkahilloa ja inkiväärilastuja liemessä.

Noista pitäisi jotain loihtia eikä kaupassa käynti tule kuuloonkaan koska olen hieman humalassa. Neiti tulee kotiin ysiltä joten jos...ja paino sanalle JOS hän haluaisi purtavaa niin tän voi ottaa huomioon. Nyt ehotuksia perkama.
 
Joku aasialaistyyppinen wokki tuosta eilisestä possusta? Kasviksia, possua, sweet'n'sour tyylinen kastike (valmis teriyaki + chili / soijakastike + mirin + chili / sitruuna + suola + ananasmurska + sokeri + chili / tms mitä sun mausteista nyt löytyykään) ja nuudelit tai riisi kylkeen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Joku aasialaistyyppinen wokki tuosta eilisestä possusta? Kasviksia, possua, sweet'n'sour tyylinen kastike (valmis teriyaki + chili / soijakastike + mirin + chili / sitruuna + suola + ananasmurska + sokeri + chili / tms mitä sun mausteista nyt löytyykään) ja nuudelit tai riisi kylkeen.

No helkkari. Tuo ei tullut mieleenkään. Soijat sun muut tilpehöörit löytyvät kaapista. Nyt on safka lukittu ja eikun kokkaamaan. Riisit heitän höysteeksi. Kiitos vinkistä.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämän parempaa ketjua en täältä löytänyt tälle niin kysellään täällä. Eli, tarkoituksena ois wingsejä paistella kotona omalla rasvakeittimellä, mistäs noita siipiä sais tilattua/ostettua?
 

Tuamas

Jäsen
Tämän parempaa ketjua en täältä löytänyt tälle niin kysellään täällä. Eli, tarkoituksena ois wingsejä paistella kotona omalla rasvakeittimellä, mistäs noita siipiä sais tilattua/ostettua?

Kauppahallit/lihakaupat on yleensä melko hyviä paikkoja. Myös joillain K-ketjun liikkeillä on noita kaupan isompina laatikoina. Atrialla on ainakin 4,5kg laatikoina noita kaupan.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kauppahallit/lihakaupat on yleensä melko hyviä paikkoja. Myös joillain K-ketjun liikkeillä on noita kaupan isompina laatikoina. Atrialla on ainakin 4,5kg laatikoina noita kaupan.

Tack. Pitänee suunnistaa Cittarin tai Prisman lihatiskille kyselemään josko löytyis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös