Omelettireseptit jakoon!
Hei vaan! harrastelija taasen vauhdissa ja kysyisinkin kokeneemmilta, että onkos teillä ideoita pulled porkiin kastikkeeksi? Kokeilin vasta keittämällä lihan ylikypsäksi lievästi maustetussa vedessä ja käytin grillissä jonka jälkeen sämpylän väliin kastikkeen kera. Kastikkeen roolia toimitti muistaakseni Siirappi,Fariinisokeri, Inkivääri,Valkosipuli, soija ainakin.. Kaikki sekasin ja kiehumaan hetkeksi.
kaksi kysymystä. Mitä lisäisitte kastikkeeseen saadaksenne enemmän savun/bbq:n makua ja saisitteko kastikkeesta millään muulla tavalla sakeampaa, kuin jauhosuurusteella?
Kastike oli aika hyvä muuten, mutta jotain särmää saisi mun makuun olla enemmän..
Tämä on mullakin käytössä ja lisäilen sitä rubeihin ynnä kastikkeisiin, kun savun makua haluan maustamiseen. Ensi kerralla tosin ajattelin heittää grillille leppälastuja folioon kääräistynä tuomaa aitoja aromeja, kuten tällä palstalla joku joskus vinkkasi.savustettu paprikajauhe toimii muuten myös aika hyvin, ei tule niin tuhtia makua kun tuosta nestemäisestä savusta, muutenkin sopii erinomaisesti tuollaiseen ruokaan.
Mulle riittää myös pelkät burgerit ja niiden kanssa nuo ribsit. Ehkä jotkut simppelit uunijuurekset otan mukaan keventämään.Sen mitä olen ehtinyt testailemaan niin muutamat pinaatinlehdet ja isot, ehkä hieman marinoidutkin, tomaattiviipaleet kuitenkin vähintään menee kaikkiin. Lisäkkeeksi riittää raikas varhaiskaalislaaki (slaw), kaks burgeria pitäis kyllä viedä suuremmankin nälän ja ajattelin tehdä kyllä tehdä mieluummin liikaa kuin liian vähän. Mikään ranskalaisten paistaminen yli kymmenelle hengelle mökkiolosuhteissa ei pahemmin napostele.
Vaimo teki viikonloppuna raparperipiirakan keikausversiona. Eli vuoan pohjalle raparbergit ja päälle taikina, joka valui kivasti myös pohjalle. Uunissa rapsakka pinta ja jäähtymisen jälkeen keikaus. Pohja oli lievästi piparkakkumainen, makea ja natsaa todella hyvin kirpeän raparperin kanssa. Vaniljajäätelö kruunaa tuon. Ohjeesta ei ole mitään hajua, netistä se jotain varioi.Nokkosletut (mitä helvettiä täytteeksi?), raparperipastat, ja -piirakat, uunijuurekset, halloumit, banoffeet on vähän pyörineet mielessä.
Välimeren malliin voisi burgerin välissä toimia myös ohueksi hakattu possun file joka paistetaan ensin yhdeltä puolelta, sitten käännetään, keskelle kasa fetajuustoa, tai mozzarella viipalaita ja sitten käännetään "kansi kiinni" eli jätetään juusto fileen väliin ja paistellaan toista puolta kunnes kypsä. Miksei tomaattikin toimisi siellä lisänä.Himppasen olen tässä yrittänyt miettiä juhannusmenua kohdilleen. Tuo ylläoleva cottonmouthin burgeri sai ajatukset kiitämään Välimeren suuntaan, ja lisäksi ideana olisi testailla lähituottajien tarjontaa.
Välimeren malliin voisi burgerin välissä toimia myös ohueksi hakattu possun file joka paistetaan ensin yhdeltä puolelta, sitten käännetään, keskelle kasa fetajuustoa, tai mozzarella viipalaita ja sitten käännetään "kansi kiinni" eli jätetään juusto fileen väliin ja paistellaan toista puolta kunnes kypsä. Miksei tomaattikin toimisi siellä lisänä.
Pienenä vinkkinä antaisin grillaajille pitaleivän.