Eilen uhkailin tekeväni hamburgereita tuolla mitä syötäisiin -ketjussa. No tein. Ja teinpä hyviä. Eilisen jäminä juuri mutustelen viimeistä satsia nassuuni, enkä voi kuin ihmetellä, miten paskoja tuotoksia muuallakin kuin mäkkäreissä ja heseissä myydään tähän verrattuna.
Tein koko satsin alusta loppuun itse. Pulled pork kasslerista, pihvit naudan jauhelihasta, sämpylät
tämän ohjeen mukaan - suosittelen - coleslaw ja majoneesi siihen sekä vielä colakastike. Niin, ja tikkuperunat ihan vain suolattuna.
Colakastike oli aika perusgrillauskastike, eli sipulit kuullotettuna, cola sekaan, suolaa, chilimurskaa, pippuria ja fariinisokeria. 20 minuuttia hiljaa kiuhutellen, blenderillä sileäksi ja kiehautus.
Coleslaw kaalista ja porkkanasta, majoneesiin heitin hiukan vaimon tekemään omenahilloa makeuttamaan happojen vastapainoksi. Perunat uuniin ranskalaisten kokoisina, öljyttyinä ynnä suolattuina grillivastuksen alle n. 20 minuuttia.
Sämpylät tein tuota ohjetta seuraten, tosin 1,5 tunnin jälkeen taikina ei eka vaiheessaan ollut juuri kohonnut. Uskaltauduin kuitenkin tekemään pallerot ja laitoin kohoamaan ne pellille lavuaarin päälle, jonne laskin kuumaa vettä --> kahden tunnin päästä tulin salilta ja kaupasta, ja olivatpa levinneet. Oikein maukkaita sellaisenaan, mutta ehkä vielä parempia nyt pannun kautta lämmitettynä, sai vähän rapeutta sisäpintoihin. Itse pidän ehdottomasti vain ja ainoastaan mahdollisimman höttöisistä vehnäpullasämpyläistä, ja nämä olivat hampurilaisiin juuri oikeanlaisia. Kokojyväsämpylät sitten aamupaloille yms. peruskäyttöön.
Pulled porkin tein uunissa 120 asteessa ylikypsäksi, 95 astetta oli mittarissa kun tulin kotiin. Annoin levätä reilusti sillä aikaa kun hommailin muita osasia kuntoon. Revin lihan uunivuoassaan ja sekoitin irronneeseen nesteeseen. Hyvin imeytyi takaisin, hukkaa ei juurikaan ollut ja liha oli mehukasta hampparin välissä. Paahdoin kylläkin hiukan satsia ennen tarjoilua grillivastuksilla. Piffit väsäsin naudanjauhikseen, suolaan, pippuriin, sipuleihin ja munaan pohjaten. En tykkää laitella peruspihveihin mitään korppujauhoja tms. turhuuksia.
Juustot ja pikkelssit jätin pois tuosta kokonaan, ketsuppia sutaisin hiukan pihvin alle.
Ei noissa varmasti mitään ihmeellistä kellekään ole, mutta kun eka kertaa kokeilin noita sämpylöitä tuolla ohjeella ja sain kokonaisuuden toimimaan, niin ajattelin nyt avautua. Yhden annoksen hinnaksi tuli noin neljä euroa, mikä oli aivan naurettava hinta näin maittavalle mätölle. Kympin voisin maksaa helposti tuosta jollain grillillä ja silti hehkuttaisin.