Löytyykö kokkeja?

  • 575 318
  • 2 894

BattleHymn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Liverpool FC
Nyt kun veitsistä puhutaan niin sanokaapas sitten sellainen laadukas veitsisarja joka kannattaisi ostaa? Onko tuo Fiskarsin setti sellainen millä veistelen 10 vuotta?

Ehdottomasti Sanelli. Oman veitsi sarjan ostin jo toistakymmentä vuotta sitten ja täytyy sanoa että en ole pettynyt. Päivittäin käytyän veitsiä työssäni (kokki siis) Sanelli laadukkain veitsi mitä olen käyttänyt.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Ehdottomasti Sanelli. Oman veitsi sarjan ostin jo toistakymmentä vuotta sitten ja täytyy sanoa että en ole pettynyt. Päivittäin käytyän veitsiä työssäni (kokki siis) Sanelli laadukkain veitsi mitä olen käyttänyt.

Sanellia täälläkin käytellään. Erittäin hyvä kahvat ja pysyy pitkään terävänä teroituksen jälkeen.



By the way,

Kertokaas hyviä ideoita padassa (uunissa) valmistettavia ruoille? Tuli vihdoin hankittua kauan kaivattu reilumman kokoinen valurautapata.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
By the way,

Kertokaas hyviä ideoita padassa (uunissa) valmistettavia ruoille? Tuli vihdoin hankittua kauan kaivattu reilumman kokoinen valurautapata.

Onko tarkoituksesi valmistaa paisti kokonaisena vai ei? Jos omistat yhtään riistan lihaa, niin ohjeita löytyy täältä kyllä. Paitsi karhulle, josta haluasin kysyä palstan riistamestareilta, että marinoitteko karhun lihaa/paistilihaa ennen valmistamista ja miten valmistatte sen?
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Onko tarkoituksesi valmistaa paisti kokonaisena vai ei? Jos omistat yhtään riistan lihaa, niin ohjeita löytyy täältä kyllä. Paitsi karhulle, josta haluasin kysyä palstan riistamestareilta, että marinoitteko karhun lihaa/paistilihaa ennen valmistamista ja miten valmistatte sen?


En ole riistamestari, mutta karhua olen muutaman kerran saanut valmistaa ja maku on mielestäni niin tiukka, että marinointia en suosittele. Suola ja snadisti pippuria (jos sitäkään) riittää. Tuoretta timjamia tai rosmariinia kylkeen kypsennyksen ajaksi. Itse syömäni karhu on kyllä riistaa aidiommillaan makunsa puolesta.



Omaan kysymykseeni lisäisin, että omat herkut, eli punainen liha, valmistuu kyllä monella tapaa. Lähinnä oikeastaan kiinnostaisi tuolle naisväelle laittaa heidän suosikkiaan, eli broileria. Siihen jos jollain löytyisi jokin herkullinen resepti, niin olisi mukava kokeilla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Lähinnä oikeastaan kiinnostaisi tuolle naisväelle laittaa heidän suosikkiaan, eli broileria. Siihen jos jollain löytyisi jokin herkullinen resepti, niin olisi mukava kokeilla.

Netti on reseptsejä täynnä mutta jotain suuntaa-antavia vinkkejä voisi antaa. Nyt on wingsit suuressa huudossa. Näitähän ei ole ollut kuin muutama vuosi vasta yleisemmin tarjolla. Siihen omat dipattavat sun muut lisukkeet.

Broileri ja grilli sopivat hyvin yhteen pienen savun maun kanssa. Kokonaisena grillattu broileri ja curry nahassa toimii aina. Broilerin rintafileet täytettynä juustolla, pekonilla jne on maistuva juttu. Kanakeitto iskee myös hyvin kunnon leipäsetillä. Suikaleet sitten wokissa oman maun mukaan ja riisillä.

Pääasia on ettei kypsennä yli, mausteet kohdillaan sekä lisuke ok. Oli sitten pottumuussia, riisiä tai salaattia.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
... broileria.
- - -

Laiskan miehen nopea broilervuoka.

Ostamma kaupasta valmiin paistetun broiskun. Nahat pois, revitään käsin parhaat rintapalat, jätetään ne reiluiksi suupaloiksi tai niin että ne pitää halkaista kahtia syödessä. Paistamme palaset nopeasti pannulla niin että pinta hieman ruskistuu.

Pilkomme paprikaa, kesäkurpitsaa, sipuloita, valkosipulin kynsiä ja porkkanoita ja muita vastaavia jos on omia mielitekoja reilun kokoisiksi paloiksi, mm. valkosipulin kynnet puolikkaina. Porkkana hiukan pienempänä kun kypsyy hitaammin. Paistamme nämä pannulla niin taas saadaan väriä pintaan.

Uunivuokaan tilkka öljyä, hiukan soijaa ja kanat ja vihannekset sekaan. Reilusti, siis maun mukaan, aurajuustoa ja ananaspaloja myös maun mukaan ja suhteessa aurajuustoon. Hiukan mustapippuria, lihalientä tai fondia ja ruokakermaa siten, että melkein peittyy. Ja sitten uuniin n. 175 astetta. Koska kaikki on periaatteessa valmiita aineksia, kannattaa ottaa välillä pois, hieman varovasti hämmentää ja tarkistaa mausteet. Usein soijalla on helppo korjailla makua mieleisekseen, mutta silloin kannattaa muistaa että soija värjää liemen ikävän väriseksi jos sitä laittaa liikaa. Samaten kannattaa tsekata vihannekset, itse tykkään kun ovat hiukan al dente ettei ihan muusiksi kypsennä. Tässä kohdin heitän yleensä mukaan kokonaisia minitomaatteja väriä antamaan ja eikun takaisin uuniin ja tarpeen mukaan voi lisätä ruokakermaa. Päälle voi toki raastaa juustoakin, mutta en ole katsonut tarpeelliseksi; naisille kun pitää olla "kevyttä".

Ennen tarjoilua vetäytymään, lisukkeet esim. riisi pöytään, ja lopuksi jotain vihreää, esim. persiljaa pinnalle ja tarjoillen. Hyvin on kelvannut ja on helppo ja nopea. Eikä tule juuri tiskiäkään.

Käyttämättä jääneistä kananpaloista huolehtii meillä katit, kun kanapalat on hyvin huuhdeltu ja jotain on yleensä jäänyt yöpalaksi uunileivän päällekin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ehdottomasti Sanelli. Oman veitsi sarjan ostin jo toistakymmentä vuotta sitten ja täytyy sanoa että en ole pettynyt. Päivittäin käytyän veitsiä työssäni (kokki siis) Sanelli laadukkain veitsi mitä olen käyttänyt.

Onhan Sanelli hyvä ja yleinen merkki kokkiveitsien joukossa. Miinusta terän ja kahvan yhtymäkohdassa, johon jää leikkuuperkeet sun muut paremin kiinni kuin toisiin ammattilaispuukkohin. Muutenkin tuon "ongelmakohdan" kanssa veitset menettävät asiakaskuntaa yksityispuolella (mutu). Entisessä työssäni (lihanleikkaaja) paras puukko oli Victoronix...siis terässä pysymisen vuoksi. Sanelli on hyvin mainostettu ja sponsoroitu mutta oikeastaan samanlainen puukko kuin muutkin ammattikäyttöön soveltuvat. Kumioidut kahvat ovat nykyisin kaikilla parempilaatuisilla veitsillä saatavilla ja vieläpä paremmalla muotoilulla kuin Saneleilla. Makuasioitahan nämä ja veitset sen mukaan kuin käteen sopivat.
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Entisessä työssäni (lihanleikkaaja) paras puukko oli Victoronix.

Nykyisessä työssäni (kokki) paras puukko on Victorinox. Puukahvaisena tottakai jos vain mahdollista. Vuodesta 2005 on tullut ammattia harjoitettua ja kyllä Victorinox on ollut aina oma suosikkini. Todella monikäyttöisiä ja kestäviä veitsiä oikein hoidettuna. Esimerkiksi melkeen asiaan kuin asiaan soveltuu 20 cm kokkiveitsi. Kalan fileoinnista lähtien hoituu hommat kyseisellä välineellä hienosti. Myös samaisen valmistajan sahalaitaveistä tulee käytettyä paljon. Muutenkin veitseni koostuvat 95 % Wictorinoxista.
Toki jos haluaa hifistellä niin onhan Global hyvä veitsimerkki ehdottomasti. Alkaa hinnat vaan karkaamaan vähän korkeammiksi kyseisessä tuotteessa. En kotikokille lähtisi ainakaan ensimmäisenä suosittelemaan. Itseltäni löytyy 1 kpl Globaleita mutta eipä sitä tule juurikaan käytettyä.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
En ole riistamestari, mutta karhua olen muutaman kerran saanut valmistaa ja maku on mielestäni niin tiukka, että marinointia en suosittele. Suola ja snadisti pippuria (jos sitäkään) riittää. Tuoretta timjamia tai rosmariinia kylkeen kypsennyksen ajaksi. Itse syömäni karhu on kyllä riistaa aidiommillaan makunsa puolesta.

Tämä on varmaan se normaalein ja turvallisin tapa. Varsinkin riistanlihan suurkuluttajana oma pelisääntöni on: keep it simple.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Toki jos haluaa hifistellä niin onhan Global hyvä veitsimerkki ehdottomasti. Alkaa hinnat vaan karkaamaan vähän korkeammiksi kyseisessä tuotteessa. En kotikokille lähtisi ainakaan ensimmäisenä suosittelemaan. Itseltäni löytyy 1 kpl Globaleita mutta eipä sitä tule juurikaan käytettyä.

Mielestäni Global on yliarvostettu. Sen sijaan Victorinoxissa on ehdottomasti hinta ja laatu kohdallaan: fibrox-kahvaisella santokulla pilkkominen on silkkaa nautintoa.

Ostoslistalla on uusi fileointiveitsi. Pitäydynkö Victorinoxissa vai onko jollain vieläkin parempia ehdotuksia?
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ostoslistalla on uusi fileointiveitsi. Pitäydynkö Victorinoxissa vai onko jollain vieläkin parempia ehdotuksia?
Wengerin filepuukot ovat osoittautuneet varsin hyviksi hyviksi hinta-laatusuhteeltaan. Löytyy hyvin terävaihtoehtoja sen mukaan millaista kalaa käsittelee. Kahva sopii ainakin omaan käteeni hyvin ja leikkaa hyvin, kunhan teroituskulmat on kohdillaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Lähinnä oikeastaan kiinnostaisi tuolle naisväelle laittaa heidän suosikkiaan, eli broileria. Siihen jos jollain löytyisi jokin herkullinen resepti, niin olisi mukava kokeilla.

Laita kanafileet teryaki (hunaja-valkosipuli) marinadiin pariksi tunniksi, paista voissa ja lopuksi kaada valion kolmen juuston makukerma kastikkeeksi. Helppoa ja hyvää, riisiä kylkeen.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Ostoslistalla on uusi fileointiveitsi. Pitäydynkö Victorinoxissa vai onko jollain vieläkin parempia ehdotuksia?

Jos on johonkin veitseen tottunut, on sillä helppo jatkaa. Itse olen hyvin pärjännyt Marttiinin fileointiveitsellä, sopivan notkea.
 

Jeffrey

Jäsen
Lähinnä oikeastaan kiinnostaisi tuolle naisväelle laittaa heidän suosikkiaan, eli broileria. Siihen jos jollain löytyisi jokin herkullinen resepti, niin olisi mukava kokeilla.

Paljon tulee itse broiskua tehtyä. Tietysti kastikkeet ja koivet ne yleisemmät, mutta laitetaan nyt oma suosikki broiskusta ns. viikonloppuruokana.

Eli siis paahdettua noh "roasted" kanaa. Toki hieman aikaa vievää, mutta muutoin erittäin helppoa ja herkullista.

Muistaakseni alunperin reseptin olen Jamien Oliverilta kopsaillut, ja sitä tässä vuosien saatossa hieman muutellut.

Eli osta kokonainen broileri tai kana. Tee sille maustevoi. Itse tykkän sekoittaa voihin yrttejä ja valkosipulia. Yrtit oman maun mukaan, itselläni ehkä rosmariini toimii parhaiten. Jos siltä tuntuu niiin voihin voi sitten sekoittaa kanamausteita, juustokuminaam korianteria jne jotkut laittavat ilmakuivattua kinkkua tai pekonia voin sekaan.

Irrota varovasti nahka lihasta. Tai siis varovasti tunget sormet lihan ja nahan väliin ja ns. nostelet nahan irti lihasta. Tärkeintä tässä olisi se, että nahkaan ei tule reikiä. Nyt sitten tunkaset tuon voin sinne nahan alle, tasasesti mahdollisimman laajalle alueelle.

Ja sitten ei muuta kuin lintu uuniin. Kokonainen lintu ottaa uunissa aikansa, tunnista puoleentoista. Nyt kuitenkin kun siellä on se voi maustamassa ja kosteuttamassa lihaa niin ei helposti pääse liha kuivumaan. Valmiina liha on ihan mielettömän hyvää ja se nahka jotain ihan taivaallista. Jos haluaa linnulle vielä kastikkeen tehdä, niin tuosta linnusta on nyt valunut vuoan pohjalle kiva määrä nesteitä. Se rasva kattilaan ja perään vaikka lasillinen viiniä ja homma kasaan.

Lisukkeeksi sitten vaikka uunijuureksia. Perunaa, bataattia, punajuurta, punasipulia tai mitä nyt sattuu löytymään. Kaikenlisäksi jos sulla on hyvä uuni niin lintu ja lisukkeet tulee samalla.

Oikeastaan ainoa mikä tuossa valmistuksessa tulee muistaa on se, että kokonainen lintu pitää ottaa todella hyvissä ajoin lämpenemään. Ja sitten niksinä, että jos näyttää siltä että nahka alkaa kärtsäämään ennen kuin liha kypsyy niin foliota vaan nahkan suojaksi.

Ajallisesti ruoka ottaa tosiaan aika kauan, mutta puhdasta työaikaa melko vähän. Lisäksi ainakin mun mielestä melko pramea ruoka josta saa kivat rispektit kotona vaikka ruuan eteen ei tartte hirveästi sykkimään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eilen uhkailin tekeväni hamburgereita tuolla mitä syötäisiin -ketjussa. No tein. Ja teinpä hyviä. Eilisen jäminä juuri mutustelen viimeistä satsia nassuuni, enkä voi kuin ihmetellä, miten paskoja tuotoksia muuallakin kuin mäkkäreissä ja heseissä myydään tähän verrattuna.

Tein koko satsin alusta loppuun itse. Pulled pork kasslerista, pihvit naudan jauhelihasta, sämpylät tämän ohjeen mukaan - suosittelen - coleslaw ja majoneesi siihen sekä vielä colakastike. Niin, ja tikkuperunat ihan vain suolattuna.

Colakastike oli aika perusgrillauskastike, eli sipulit kuullotettuna, cola sekaan, suolaa, chilimurskaa, pippuria ja fariinisokeria. 20 minuuttia hiljaa kiuhutellen, blenderillä sileäksi ja kiehautus.

Coleslaw kaalista ja porkkanasta, majoneesiin heitin hiukan vaimon tekemään omenahilloa makeuttamaan happojen vastapainoksi. Perunat uuniin ranskalaisten kokoisina, öljyttyinä ynnä suolattuina grillivastuksen alle n. 20 minuuttia.

Sämpylät tein tuota ohjetta seuraten, tosin 1,5 tunnin jälkeen taikina ei eka vaiheessaan ollut juuri kohonnut. Uskaltauduin kuitenkin tekemään pallerot ja laitoin kohoamaan ne pellille lavuaarin päälle, jonne laskin kuumaa vettä --> kahden tunnin päästä tulin salilta ja kaupasta, ja olivatpa levinneet. Oikein maukkaita sellaisenaan, mutta ehkä vielä parempia nyt pannun kautta lämmitettynä, sai vähän rapeutta sisäpintoihin. Itse pidän ehdottomasti vain ja ainoastaan mahdollisimman höttöisistä vehnäpullasämpyläistä, ja nämä olivat hampurilaisiin juuri oikeanlaisia. Kokojyväsämpylät sitten aamupaloille yms. peruskäyttöön.

Pulled porkin tein uunissa 120 asteessa ylikypsäksi, 95 astetta oli mittarissa kun tulin kotiin. Annoin levätä reilusti sillä aikaa kun hommailin muita osasia kuntoon. Revin lihan uunivuoassaan ja sekoitin irronneeseen nesteeseen. Hyvin imeytyi takaisin, hukkaa ei juurikaan ollut ja liha oli mehukasta hampparin välissä. Paahdoin kylläkin hiukan satsia ennen tarjoilua grillivastuksilla. Piffit väsäsin naudanjauhikseen, suolaan, pippuriin, sipuleihin ja munaan pohjaten. En tykkää laitella peruspihveihin mitään korppujauhoja tms. turhuuksia.

Juustot ja pikkelssit jätin pois tuosta kokonaan, ketsuppia sutaisin hiukan pihvin alle.

Ei noissa varmasti mitään ihmeellistä kellekään ole, mutta kun eka kertaa kokeilin noita sämpylöitä tuolla ohjeella ja sain kokonaisuuden toimimaan, niin ajattelin nyt avautua. Yhden annoksen hinnaksi tuli noin neljä euroa, mikä oli aivan naurettava hinta näin maittavalle mätölle. Kympin voisin maksaa helposti tuosta jollain grillillä ja silti hehkuttaisin.
 

Liitteet

  • Tajuton mättö.jpg
    Tajuton mättö.jpg
    76,2 KB · kertaa luettu: 671

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Meinasin tehdä porkkanasämpylöitä. Ja nimenomaan "suomalaisia" sämpylöitä enkä saksalaisia Brötchen-versiota tai Weltmeisterbrötcheniä tms. En kuitenkaan löytänyt täältä mistään mitään sämpyläjauhoa paitsi paketin, joka on suunnattu juuri Weltmeisterbrötcheneille.

Jos korvaan ohjeissa sanotun Myllyn Paras-sämpyläjauhon aivan normaalilla 405 tyypin vehnäjauholla, tuleeko sämpylöistä sämpylöitä vai kannattaako jättää suosiolla tekemättä? Vai mitä jauhoa tuo sämpyläjauho itse asiassa on? Voiko sen korvata jollain vähän sinnepäin olevalla jauholla? Jos, niin millä?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Minä olen siirtynyt sämpylöiden teossa kokonaan vehnäjauhojen ja erilaisten kokojyvien, oliiviöljyn sekä siemenien yhdistelmään. Kunnon vaivaus ennen kohotusta, kohotuksen jälkeen en enää vaivaile kuin nopeasti pitkoksi, leikkaan paloiksi ja pellille kohoamaan. Sitko tulee alun vaivaamisesta, kuohkeus taas siitä, ettei pyörittelee tiiviiksi enää ekan kohotuksen jälkeen. Näin meillä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Tässä kun väijyn Master Chef Suomea, tulee taas mieleen että monta kertaa on tehnyt mieli tehdä itse makkaroita. Siihen pitänee vaan hommata noi kaikki helevatan härvelit, vai. Mahtaa siinä tulla makkaroille hintaa sitten, ellei ala ihan kaupallisesti tai joka päivä niitä tehdä.

Siis, pystyykö makkaroita tekemään ihan peruskeittiösetillä ilman noita härpäkkeitä? Miten? Onko joku tehnyt?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Siis, pystyykö makkaroita tekemään ihan peruskeittiösetillä ilman noita härpäkkeitä? Miten? Onko joku tehnyt?

Siis häh...? Nopealla googlaamisella ihan perus mylly makkarasarvilla hieman päälle satkun. Hoituu kätevästi kaikki lihan ja kalan jauhanta. Vastaavia saa halvemmallakin ja jos viitsii veivata niin muutamalla kybällä pääset tekemään omat herkkumakkarat. Reseptejä on netti pullollaan. Alla linkki erääseen sähkömyllyyn.

Lihamylly A950A | Yleiskoneiden lislaitteet | Netrauta.fi
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Nopealla googlaamisella ihan perus mylly makkarasarvilla hieman päälle satkun. - - -

Siis joo. Teet sata+ makkaraa ja pelkkä lisähärveli laittaa yhden makkaran hinnaksi 1€+. Entä jos sinulla ei ole vielä sitä yleiskonetta, mitä se maksaa? 2-3€/makkara? Nimim. erossa yleiskone jäi exälle.

Pointtihan ei ole se, ettei tuollaista voisi hankkia, mutta jos harvakseltaan tekee makkaroita, niin kerralla ei sataa makkaraa kannattane tehdä jos pitää hommata yleiskone ja tuo lisälaite. Tai en minä tiedä. Ehkä hommaan tuollaiset tai sitten en.

Tulee makkaralle hintaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Siis joo. Teet sata+ makkaraa ja pelkkä lisähärveli laittaa yhden makkaran hinnaksi 1€+. Entä jos sinulla ei ole vielä sitä yleiskonetta, mitä se maksaa? 2-3€/makkara? Nimim. erossa yleiskone jäi exälle.

Pointtihan ei ole se, ettei tuollaista voisi hankkia, mutta jos harvakseltaan tekee makkaroita, niin kerralla ei sataa makkaraa kannattane tehdä jos pitää hommata yleiskone ja tuo lisälaite. Tai en minä tiedä. Ehkä hommaan tuollaiset tai sitten en.

Tulee makkaralle hintaa.

Kun tekee käyrää mieli niin osta sinistä kaupasta ja satsaa sinappiin. Oletin, että blenderi on käytössä eli...parilla satkulla saat koko paketin kasaan. Sillä teet kuitenkin makkaroiden lisäksi taikinat sun muut.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Kun tekee käyrää mieli niin osta sinistä kaupasta ja satsaa sinappiin.
- - -

Kivat sulle.

Elämä kuljettaa eikä kaikki ole aina kuten Strömsössä. Yksin kun kotiteatterihuoneessa asustelee, niin ei aina kaikkea jaksa tai viitsi itselleen tehdä.

Enkä syö sinistä enkä mitään muuta kuin laadukasta A-luokan makkaraa, ja harvoin sitäkin. Vähän kuin schollin linjoilla, eli Saksassa on parhaat makkarat.

Jos et vielä hiffannut, niin periaatteessa kysyin alunperin sitä miten ennen muinoin, ennen aikaa Kenwoodin, ne makkaramassat niihin suoliin tungettiin. Varmaan niillä sitten oli vain käsikäyttöinen vastaava vehje tai jotain. Mistä minä tiedän.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jos et vielä hiffannut, niin periaatteessa kysyin alunperin sitä miten ennen muinoin, ennen aikaa Kenwoodin, ne makkaramassat niihin suoliin tungettiin. Varmaan niillä sitten oli vain käsikäyttöinen vastaava vehje tai jotain. Mistä minä tiedän.

Veitsellä hienoksi, taikinan maustaminen, vaivaaminen, lehmän sarven avulla suoleen pursottaminen ja puulla lämmitetyssä uunissa kypsytetty.

Näin on makkaraa tehty satoja vuosia ennen koneita. Siitä sit.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Veitsellä hienoksi, taikinan maustaminen, vaivaaminen, lehmän sarven avulla suoleen pursottaminen ja puulla lämmitetyssä uunissa kypsytetty.
- - -

Lehmän sarvi on siis nyt hakusessa.

Paikallisilla lehmillä ei ole sarvia....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös