Älä kuitenkaan pihvejä paistaessa anna niiden rauhoittua 40 minuuttia. Testissä oli 1,6 kiloinen köntti possua.
Oiskohan nyrkkisääntönä pihvien vetäytymiselle ajallisesti 2x valmistusaika...? Korkeintaan 10 minsaa kunnon foliokäärössä ettei jäähdy liikaa. Jos siis pihvi noin 200 grammaa ja mediumilla mennään. Paistoaika per puoli max 3 minuuttia. Kannattaa tarkastaa tuo kypsyysaste leikkaamalla koepala lihasta ellei ole lämpömittaria. Mediumissa muistaakseni lämpömittarilla mitattuna jotain 60 ja 70 asteen välissä. En jaksa googlettaa:)
Tuollainen ohuella piikillä varustettu digitaalinen lämpömittari on muuten ihan loistava vehje keittiössä. Pihvien sisälämpötila on asteen tarkkuudella oikein eikä tarvi leikellä lihaa. Kesällä kaasugrillin kanssa toimii myös hyvin.
Pihvithän voi myös paistaa nopeasti molemmin puolin ja viimeistellä uunissa jos haluaa.
Tuo paistoaika toimii nyrkkisääntönä, mutta kun pannuja ja liesiä on niin erilaisia, tulos voi olla mitä vain. Valurautapannu paistamiseen, tai valurautainen parilapannu. Kuumennetaan ns helvetin kuumaksi ja sitten pihvit sinne (maksimissaan saa pannun pinta-alasta peittyä noin puolet, jos enemmän niin pannu ei pysy riittävän kuumana ja ns kyykkää, eli alkaa keittää lihaa paistamisen sijaan).
Pihvit pitää ottaa huoneenlämpöön tunti pari ennen paistamista ja pinta kuivata esim talouspaperilla ennen paistamista.
Jos valurautapannu on hyvä ja paksu voi lieden kääntää tosi pienelle kun pihvit on 1-2 minuuttia ollut pannulla. Loppuajan pannu pitää itseään riittävän kuumana, mutta ei polta pihvejä (kuten tekisi jos levy olisi täysillä loppuajan.)
Huhuista poiketen suolan voi ihan oikeasti laittaa jo ennen paistamista - tästä on kaksi koulukuntaa, enkä ole eroja huomannut.
Nuo aikaisemmin kirjoitetut perusjutut pannun ja lihan kanssa ovat paljon tärkeämmät.
64-67 astetta on mediumille hyvä, jos ottaa folion sisälle vetäytymään, voi lopettaa paistamisen tuossa 63-64 kohdalla koska pihvi jatkaa hetken vielä kypsymistä foliossakin.