Espanjalaiset miniluumutomaatit ovat mielestäni maukkaampia kuin finski-kirsikat. Mutta samapa tuo, salaatissa on kivempia kuitenkin nuo pienemmät versiot. Kurkkua kannattaa harkita, se todellakin tapaa vetistää paketin aikalailla. Basilika on mun rakkauteni, sitä suosittelen kaikille ja kaikkialle. Hyvää öljyä silti pöytään, kuten Alamummo kehotti. Minä sen sijaan käsken!
Itse tein tuossa iltapäivällä vieraille salaatin, jossa oli jäävuorisalaattia revittynä, rucolaa, basilikaa, sipulirenkaita, auringonkukan siemeniä. Sekaan heitin hiukan mustapippuria ja suolaa myllystä, sekä pintaa kevyesti parmesan-lastuja sekä sitruunamausteista oliiviöljyä. Keltaiset ja punaiset miniluumutomaatit halkaisin, laitoin kulhoon ja rouhaisin pintaan hiukan mustapippuria sekä pirskotin hiukan oliiviöljyä. Vaalean tonnikalan ja mustat oliivit laitoin myös tarjolle omiin kuppeihinsa. Näin vieraat saavat blokata esim. ruokailijoita voimakkaasti jakavat oliivit pois ja toisaalta salaatin rakenne on kuohkeampi, kun siellä ei ole tomaatin möhkäleitä seassa.
Rostenin Crusta-patonkia tuputin ilmakuivatun kinkun ja suomalaiskansallisen voin kera. Puhvelimozzarellaa ei tällä kertaa ollut, mutta se sopisi hyvin tuohon kylkeen. Tuosta kun tonnikalan korvaa vaikka uunilohella, on kasassa aivan loistava päivällinen. Hyvää se oli noinkin.