Löytyykö kokkeja?

  • 579 559
  • 2 902

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kiitokset vastauksista. Taitaa olla niin, että hommaan Victorinoxin kokkiveitsen. Hinta on ainakin siedettävä ja ilmeisesti sillä tulee kaltaiseni harrastelija täysin toimeen. Teroittaminen vain hiukan mietityttää, kun mitään kokemusta ei siitä ole. Kone voisi olla kätevä.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Ja veitsistä tosiaankin Global on todella hyvä merkki.

Pari Globalia tuolla pitkin nurkkia viuhtoo, rempan ajan kun pitäisi syödä mutta säilytys on aina ollut sitten ties missä saatanan vasaroiden seassa. Toinen on selvästi menettänyt terävyyttään, enkä ole sitä tohtinut millään vielä suihkia, kun en oikein tiedä, että millä. Ilmeisesti sellaisella keraamisella puikolla. Mainioita kapistuksia ovat, hienoja varsinkin. Pistävät mukavasti silmään useissa kansainvälisissäkin ruokaohjemissa. Japanistahan noita kannattaa tuoda, jos siellä päin liikkuu, satkun maksaa Suomessa, mutta puoleen siitä irtoaa sieltä, ihan perus tavaratalosta. Aivan lyömätön tuliainen melkeinpä kelle tahansa.

Kyllä sapettaa, kun jonnekin (vieraalle ja varsinkin jollekin vuokra-) mökille lähtee ja laatikosta löytyy sellaisia rimpuloita, ettei niillä saa edes keitettyä kananmunaa halki. Siihen sitten hirveä palopuhe, kuinka hyvä veitsi on hieno juttu, mutta kukaan ei tajua mitään. Enkä siis todellakaan ole mikään superkokki, vihannessilppu syntyy lähinnä tuurilla eikä tekniikalla, mutta eipähän ole prkl vehkeistä kiinni!

Uuteen keittiöön tuli taasen induktiotaso, kuten oli edellisessäkin kämpässä. Aivan mahtava kapistus. Höyryuunia kelattiin myös, kun eräät tutut "serranot" juttelivat, ettei katraalle pysty mikrossa mitään lämmittämään, kun ekat on jo syöneet ennen kuin vikat saa pöperöt eteensä. Eli uunihommiksi menee aina. Höyryuuni kai toimii lämmittämisessä melkeinpä mikron tavoin, eli nopeasti, mutta kerralla lämpiää isompi satsi ja tasaisemmin. Jossain höpöhöpölehdessä povattiinkin, että höyryuunit syrjäyttäisivät mikrot ennen pitkää, tiedä sitten. Itse haaveilin täydellisistä lampaanpotkista, jotka murenisivat lautaselle, kun luuta vähän kopauttaa. No, sillä ei nyt menty jatkoon, joten perusuunia vaan kehiin. Mutta saahan sellaisen tuohon tilalle sitten joskus. Mutta siis onko kokemuksia kellään noista höyryuuneista?
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Oli se kokki veitsi mikä tahansa niin niitä ei saa missään tapauksessa pestä tiskikoneessa. Siellä menee nopeasti pilalle tai ainakin tylsyy.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uuteen keittiöön tuli taasen induktiotaso, kuten oli edellisessäkin kämpässä. Aivan mahtava kapistus.

Hyvä kun nostit esille. Kun kaasua en kotiini halua niin ainoa vaihtoehto on ollut induktioliesi. Aivan käsittämätöntä että yhä edelleen Suomessa myydään energiasyöppöjä valurautaliesiä joissa pääosin lämmitetään sitä rautaista mötikkää eikä keittoastiaa. Nopealla haulla en löytänyt millainen energiasäästö syntyy induktiolla kuumennettaessa. Jäisikö ydinvoimalan lisärakentamistarve jos koko Suomi siirtyisi niiden käyttöön?

Kokkikäytössä tuo on todella mainio: nopea, helposti ja tarkkaan säädettävissä (esim. kiehuminen). Pysyy siistinä kun ruoka ei pala pintaan kiinni ja onpa pari kertaa pelastanut sormetkin palamiselta. Muualla Euroopassa induktioliesien osuus markkinoista on 40% ja loput kaasupommeja.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Hyvä kun nostit esille. Kun kaasua en kotiini halua niin ainoa vaihtoehto on ollut induktioliesi.

Onhan tuo induktio ihan kiva lelu, mutta kyllähän kaasulla saa ihan eri fiiliksen ruoanlaittoon. Reaktiot kuin induktioliedellä, mutta tunnelma ja lopputulos ihan toinen. Miksi se kaasu on iso peikko? Ei tuo pullo nyt niin isoa tilaa vie ja pulloa ei tarvitse vaihtaa ihan koko ajan.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Kana-/kalkkunalasagne

Resepti on hiukka isotöinen, mutta maksaa vaivan!

250-300 g broilerin tai kalkkunan jauhelihaa
pekonia
keltasipulia
valkosipulia
parsakaalia
juuriselleriä
porkkanaa
yrttitomaattimurskaa
punaviiniä
kana- tai häränlihafondia
maitoa
vehnäjauhoja
voita tai paistokelpoista margariinia
mozzarella ja – parmesan-juustoa
mustapippuria
suolaa
viherpippuria
oreganoa
muskottipähkinää
basilikaa
meiramia
salviaa
lasagnelevyjä 1 pkt

Aluksi ruskistetaan (vähintään 45 minuuttia aikaisemmin huoneenlämpöön tuotu) jauheliha ja noin 100 g pieneksi viipaloitua pekonia. Töki paistilastalla mahdollisimman hienorakenteiseksi. Lisää 2 keskikokoista kuutioitua sipulia ja 5-6 hienonnettua valkosipulin kynttä ja kuulota raukeiksi. Kaada sekaan noin desi täyteläistä punkkua ja reilu loraus fondia. Sekoita hyvin.

Kuori ja kuutioi juurisellerin mukula ja pari porkkanaa. Pilko parsakaalin nuput. Lisää kaikki tomaattimurskan (itse käytän Pirkan yrttitomskua) kera jauhelihan sekaan. Sekoita ja anna muhia pikkulämmöllä (omalla liesilevyllä asento 3) puolitoista tuntia kattilan kansi kiinni.

Valmista valkokastike: laita paksupohjaiseen kattilaan reilu siivu voita (väh. 50 g). Kun voi on sulanut, lisää desi vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Kun seos alkaa muhia, lisää kuumennettu maitolitra 4-5 osassa tiukasti vatkaten. Pidä huoli, ettei pala pohjaan, koska kastike on pilalla heti. Voit vähentää lämpöä.

Kun maito on lisätty ja kastike paksuuntunut vehnäjauhojen kypsyessä, lisää kevyesti kerrallaan noin 200 g mozzarella-juustoa raastettuna kastikkeeseen. Sekoita koko ajan huolellisesti. Voit tässä vaiheessa sammuttaa levyn.

Kun kaikki juusto on vatkattu sekaan, lisää joukkoon suolaa, reilusti morttelissa tai pippurimyllyssä hienonnettua viherpippuria sekä raastetua muskottipähkinää. Sekoita ja anna kastikkeen huilata liesilevyn jäännöslämmössä. Kastikkeen laitto kannattaa ajoittaa lihakastikkeen valmistumisen loppuvaiheeseen, jotta valkokastike ei pääse jäähtymään.

Nyt lisäät vähintään 1,5 tuntia muhineeseen jauhelihakastikkeeseen mustapippuria ja ainakin reilun teelusikallisen verran oreganoa, basilikaa ja meiramia. Kuivattua salviaa riittää hyppysellinen. Sekoita mausteet ja anna muhia vielä noin 15 minsaa. Tarkista maku.

Voitele sopivan kokoinen uunivuoka öljyllä ja lado siihen ensin jauhelihakastiketta, sitten valkokastiketta ja sitten lasagnelevyt. Ja sama uudestaan 3-4 kertaa riippuen vuoan koosta/korkeudesta. Viimeinen kerros pelkkää valko-juustokastiketta ja sen päälle reilusti raastettua parmesania.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa (keskitasolla) 45 minsaa, ota pois ja anna vielä huilata 15 minuuttia ennen ateriaa. Tarjoile vaikka vuonankaalin lehdillä (ne punalehtiset) höystetyn vihersalaatin ja punaviinin kera.


PS. Valkokastikkeeseen voi lisätä/sulattaa mozzarellan lisäksi myös nokareen sinihomejuustoa!
 
Viimeksi muokattu:

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Laitetaan nyt helppo lasagneohje niile, jotka eivät jaksa pelata eri kastikkeiden ja muiden ongelmien kanssa.

1 paketti lasagnelevyjä
1 prk. yrtitomaattimurskaa
1 pussi Knorr lasagnekastikeaines
1 pussi(250gr) juustoraastetta
1 valkosipuli
1 iso sipuli
500gr naudan jauhelihaa
3dl maitoa tai ruokakermaa
Tarvittaessa: porkkanaraastetta 1-2 porkkanaa
Mausteet: mustapippuri, oregano, suola.

Paista jauheliha pannulla. Sekoita hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli jauhelihan sekaan. Kaada kerma/maito kattilaan ja lisää lasagnekastikeaines. Kun kastike kiehuu, lisää koko purkki tomaattimurskaa, kun kastike taas kiehuu, lisää juusto ja hämmennä, kunnes juusto on sekoittunut kastikkeeseen. Lisää mausteet ja jauheliha. Anna kastikkeen muhia pienellä lämmöllä hetken aikaa(n. 15 min). Lisää lasagnelevyjä ja kastiketta vuorotellen vuokaan, kunnes kastike loppuu. Kastiketta ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerrokseksi. Laita 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi. Ota vuoka pois uunista ja anna vetäytyä n. 30 min. Nauti.

Koko hommaan menee n. 1h 30min.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
PS. Valkokastikkeeseen voi lisätä/sulattaa mozzarellan lisäksi myös nokareen sinihomejuustoa!
Korjataanpas tämä usein suomalaisessa keittiössä, varsinkin lasagnereseptien yhteydessä, esiintyvä virhe.

Valkokastike = Béchamel-kastike, johon ei kuulu juusto. Kun Béchamel-kastiketta jatketaan juustolla, syntyy Mornay-kastike.

epelin vaivalla kirjoittama resepti sinänsä vaikuttaa hyvinkin kokeiltavalta.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan tuo induktio ihan kiva lelu, mutta kyllähän kaasulla saa ihan eri fiiliksen ruoanlaittoon. Reaktiot kuin induktioliedellä, mutta tunnelma ja lopputulos ihan toinen. Miksi se kaasu on iso peikko? Ei tuo pullo nyt niin isoa tilaa vie ja pulloa ei tarvitse vaihtaa ihan koko ajan.

Leikitään leluilla ja tulella vaikka siellä eräretkellä tai pihagrillin äärellä. Avotulen vaikutusta ruoanlaittoon et taida tarvita kuin liekitykseen ja siihenkin sen saa tulitikulla? Et sinä erota ruoan mausta onko se kuumennettu sähköllä vai kaasulla. Pienituppisten miesten aktitunnelmaan se toki voi vaikuttaa, mutta minusta nuokin kannattaa kanavoida oikeaan huoneeseen.

Mainitsit itse osan kaasun epäkäytännöllisyydestä. Kaappitilaa ei taida normikeittiössä koskaan olla niin paljon että siitä voisi suosiolla lohmaista kolon kaasupullolle. Ja kyllä sen tarkkailu ja vaihtaminen/täyttäminen on sitä ylimääräistä ihan turhaa oheistyötä mitä en itse kaipaa yhtään. Puhumattakaan turvallisuusnäkökohdista ja huolenaiheista lapsiperheessä. Tai puhtaanapidosta verrattuna induktiotasoon...
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)

Niin. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.

Lapset ovat kymmeniä vuosia tottuneet kaasuun yhtenä kodin perustarvikkeista. Tämähän on nykyisen ylisuojelevan yhteiskunnan juttuja, että lapset räjäyttävät kaasulla koko kämpän. Lapsille voi opettaa, että kaasu on vaarallista.

Kumma juttu, että kunnollisissa ravintoloissa tehdään edelleen ruoka kaasuliedellä, eikä induktiotasolla. Edelleen itse tykkään tehdä ruokaa ennemmin kaasuliedellä kuin induktiotasolla. Molempia olen kokeillut.

Ja munan koko voidaan todeta ihan livenä, jos se täytyy välttämättä ottaa mukaan tähän keskusteluun.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kumma juttu, että kunnollisissa ravintoloissa tehdään edelleen ruoka kaasuliedellä, eikä induktiotasolla. Edelleen itse tykkään tehdä ruokaa ennemmin kaasuliedellä kuin induktiotasolla. Molempia olen kokeillut.
Alunperin kaasu on kaiketi jäänyt ravintolakäyttöön nopeamman lämmityksen takia ja korkeamman lämpötilan takia. Käsittääkseni induktioliedellä nykyään päästään aika lähelle samoja lämpötiloja melkein yhtä nopeasti, joten syy löytynee käytettävistä astioista, joiden pitää olla magnetisoituvista materiaaleista induktiotasoa käytettäessä. That's my best guess!
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.

Ja kolmas mummosta koska se on aina ennenkin ollut paras? Lapset voivat oppia kaasun vaarallisuuteen, totta. Itse en halua että lapseni tottuvat sen vaarallisuuteen. Haluan että lapseni tottuvat ruoan laittoon ja että sapuskan tekeminen on kivaa yhteistä puuhaa.

Ja munan koko voidaan todeta ihan livenä, jos se täytyy välttämättä ottaa mukaan tähän keskusteluun.

Sori, poikien keskeisissä livetilanteissa mulla ei ole kaikki pelissä. Puuttuvat tuumat on varattu toisiin tilanteisiin.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Leikitään leluilla ja tulella vaikka siellä eräretkellä tai pihagrillin äärellä. Avotulen vaikutusta ruoanlaittoon et taida tarvita kuin liekitykseen ja siihenkin sen saa tulitikulla? Et sinä erota ruoan mausta onko se kuumennettu sähköllä vai kaasulla. Pienituppisten miesten aktitunnelmaan se toki voi vaikuttaa, mutta minusta nuokin kannattaa kanavoida oikeaan huoneeseen.

Mainitsit itse osan kaasun epäkäytännöllisyydestä. Kaappitilaa ei taida normikeittiössä koskaan olla niin paljon että siitä voisi suosiolla lohmaista kolon kaasupullolle. Ja kyllä sen tarkkailu ja vaihtaminen/täyttäminen on sitä ylimääräistä ihan turhaa oheistyötä mitä en itse kaipaa yhtään. Puhumattakaan turvallisuusnäkökohdista ja huolenaiheista lapsiperheessä. Tai puhtaanapidosta verrattuna induktiotasoon...

Eihän kaasuun mene mitään kaappitilaa. Kunnon kaasu liesi vie ehkä pikkasen enemmän tilaa kuin virtaviivainen induktio liesi mutta ei se kaapista mitään haukkaa, kaasuhan tulee seinästä.
Ainakin maakaasu on turvallista. Uudet liedet katkaisee kaasuntulon jos liekki sammuu.
Se on kyllä totta ettei mausta huomaa eroa mutta kuten täällä on jo mainittu kyllä siinä kaasussa on oma fiiliksensa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Asuvatko kaikki suomalaiset Mannerheimintien varrella? Seinästä saaminen edellyttää vedettyjä kaasuputkia, joita ei kovin montaa tuhatta kilometriä löydy Kehä-III:n ulkopuolelta.
Löytyyhän sitä pirkanmaalta kiitettävästi. Ainakin Tampereelta 50km pohjoiseen saa maakaasua. Liesi on kyllä ihan ykkönen kaasulla eikä tarvi pelätä että ulkona grillistä loppuu kaasu.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Löytyyhän sitä pirkanmaalta kiitettävästi. Ainakin Tampereelta 50km pohjoiseen saa maakaasua. Liesi on kyllä ihan ykkönen kaasulla eikä tarvi pelätä että ulkona grillistä loppuu kaasu.

Se ja sama, kun en puhunut itsestäni. En siis ottaisi vaikka putki menisi vierestä. Mites Jyväskylä, Oulu, Turku, Pori? Ne 30 000 kodeista löytyvää kaasuliettä taitavat kaikki kuitenkin sijaita Kehä-III:n sisällä.

Lisäpontta kaasun torjumiseen saa varmasti siitäkin että Putinin näätämäisten kasvojen tukeminen muodossa tai toisessa ei "lämmitä" yhtään. Ehkä autojen käyttövoimana tuon soisi yleistyvän. Kuulemma Tampereellekin on ilmestynyt yksi kaasuasema.

Kaasulla grillaaminen taas on ruoanlaitosta puhuttaessa samaa kuin Volkkarilla ajaminen. Varmasti siistiä, nopeaa ja tehokasta ruoan lämmittämistä. Eikä tule ikäviä savuja. Siksipä meillä grillataankin hiilillä...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Alunperin kaasu on kaiketi jäänyt ravintolakäyttöön nopeamman lämmityksen takia ja korkeamman lämpötilan takia. Käsittääkseni induktioliedellä nykyään päästään aika lähelle samoja lämpötiloja melkein yhtä nopeasti, joten syy löytynee käytettävistä astioista, joiden pitää olla magnetisoituvista materiaaleista induktiotasoa käytettäessä. That's my best guess!

Itselläni on ainakin iso ikävä edellisen asunnon kaasuliettä, jolla toimi portaaton säätö loistavasti, pannu/kattila lämpesi nopeasti ja kuumaksi jne. Aivan eri luokkaa kuin sähköliedet.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aivan eri luokkaa kuin sähköliedet.

Sähköliedellä tarkoittanet kuitenkin valurautalevyliesiä tai keraamisia tasoja? Induktiolevyt ovat yhtä nopeita kuin kaasu, nykyiset ns. boostilevyt jopa nopeampia. Ihan portaattomia niiden säätö ei ole mutta voimakkuuden voi säätää 1-9 enkä ainakaan itse ole vielä törmännyt tilanteeseen jossa "haettu lämmön taso" olisi jääänyt ikävällä tavalla kahden voimakkuuden väliin.

edit: Tässä muutaman vuoden takainen Työtehoseuran testi keittonopeuksista ja niihin kuluvasta energiasta. Tein äsken omalla induktiolevyllä (booster-alue) vastaavan testin: 1l vettä kylmästä hanasta, mitattu 18 astetta, kattilaan, kansi päälle, induktio päälle ja sekkari käyntiin. Täydelliseen kiehumiseen aikaa 3 min 15 s eli lähes 2 min nopeammin kuin tuossa testissä aikanaan käytetyllä induktiolla ja nopeammin kuin varsinaisella vedenkeittimellä! Tosin en tiedä mikä oli testivesien lähtölämpötila, sillä voi olla vaikutusta joitain sekunteja. Kaasuttelijat, montako kullanarvoista sekuntia elämänlaatua voitatte?
 
Viimeksi muokattu:

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Sähköliedellä tarkoittanet kuitenkin valurautalevyliesiä tai keraamisia tasoja? Induktiolevyt ovat yhtä nopeita kuin kaasu, nykyiset ns. boostilevyt jopa nopeampia. Ihan portaattomia niiden säätö ei ole mutta voimakkuuden voi säätää 1-9 enkä ainakaan itse ole vielä törmännyt tilanteeseen jossa "haettu lämmön taso" olisi jääänyt ikävällä tavalla kahden voimakkuuden väliin.
Varaukseton tuplapeukku meikäläiseltäkin induktioliedelle!

Litra vettä kiehuu alle minuutissa, mikä on mielestäni aika kunnioitettava saavutus. Omassa versiossa säädöt on 1-12 ja sitten supernopeus, jolla ei kyllä voi tehdä muuta kun kiehuttaa vettä (kaikki palaa pohjaan kun pistää tuon päälle). Loistava vehje, enkä missään tapauksessa vaihtaisi enää perinteiseen levyyn.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Erillistä leivontaketjua ei taida olla joten kysellään täällä. Rupesi tässä kauheasti tekemään mieli tehdä juustokakkua, en ole koskaan ennen tehnyt joten hyvä ja helppo resepti olisi haussa. Tarkoitus olisi tehdä ihan tällainen mitä ei paisteta ollenkaan. Mitä tässä yrittänyt reseptejä katsella niin suomalaisissa resepteissa mukana tuntuu aina olevan liivatetta, jenkkisivuilta (esim. Philadelphia-juuston sivuilta) kun taas katsoo niin pääosin juusto, sokeri ja whipped topping (jonkilainen kermavaahdon korvike?) linjalla mennään mennään. Eli pysyisikö kakku kasassa ihan juusto, sokeri, kerma yhdistelmällä vai onko tuossa whipped toppingissa jotain mikä asiaa auttaa.
 

scholl

Jäsen
Oli se kokki veitsi mikä tahansa niin niitä ei saa missään tapauksessa pestä tiskikoneessa. Siellä menee nopeasti pilalle tai ainakin tylsyy.

Terä voi myös vääntyä tiskikoneessa. Itselläni vääntyi Zwillingin lihaveitsin terä käyräksi koneessa.
 

scholl

Jäsen
Miksi se kaasu on iso peikko? Ei tuo pullo nyt niin isoa tilaa vie ja pulloa ei tarvitse vaihtaa ihan koko ajan.

Mikä ihmeen pullo? Itselläni oli Kruununhaassa kaasuliesi ja Helsingin kaasu veloitti sen kaasun samalla tavalla kuin sähkökin veloitetaan eli lähettämällä mittarinlukija.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erillistä leivontaketjua ei taida olla joten kysellään täällä. Rupesi tässä kauheasti tekemään mieli tehdä juustokakkua, en ole koskaan ennen tehnyt joten hyvä ja helppo resepti olisi haussa. Tarkoitus olisi tehdä ihan tällainen mitä ei paisteta ollenkaan. ...
Tätä seuraavaa olen tehnyt muutamaan kertaan, ja hyvää, ellei jopa erinomaista, on tullut. Lisäksi resepti on helppo. Vaatii valitettavasti vähän uunin käyttöä. Killer-Juustokakku
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mikä ihmeen pullo? Itselläni oli Kruununhaassa kaasuliesi ja Helsingin kaasu veloitti sen kaasun samalla tavalla kuin sähkökin veloitetaan eli lähettämällä mittarinlukija.

Kun tuon Helsingin kaasun tilaa kiinteäksi liittymäksi vaikkapa jyväskyläläiseen kerrostalokaksioon niin lasketaanko putken kaivuu- ja vetokulut sen lieden hankintakustannusten päälle? Montako sataa vuotta riittää niiden kuolettamiseen? Minkä verran seiniä tarvii purkaa kun putkia tullaan vetämään ja kaivetaanko ne putket Päijänteen yli vaiko hyödynnetäänkö samoja kaivanteita, joissa jo kulkee valokuitukaapelit ja informationsuperhighway?

Vai kannattaisiko sittenkin napata lähihuoltsikalta se kätevä ja vaivaton komposiittipullo?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Vai kannattaisiko sittenkin napata lähihuoltsikalta se kätevä ja vaivaton komposiittipullo?

Ei. Saat sieltä huoltikselta jotain demarikaasua. Eikös stadin putkissa ole kuitenkin venäläistä kaasua? Tulee stroganoffiinkiin ihan oikea itänaapurin maku, kun Putin-sedän kaasulla hauduttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös