Uunissa tyyli on paahtopaistimainen. Pintaan öljyn kera mustapippuria ja suolaa hieroen, sitten matalalla lämmöllä pitemmän aikaa jatkuvasti laihalla, kevyesti yrteillä maustetulla lihaliemellä kastellen ja kun löytää oikein kypsyysasteen eli roseen, on maku varsin hieno. Siihen toki menee aikaa, mutta lopputulos on hyvä ja aika vaivaton laittaa. Yrtit on valittava oman maun mukaan ja rosepippuri kevyesti mukaan laitettuna on hyvä, jos siitä pitää.
Kaurista en ole tehnytkään mutta ainakin naudan kohdalla paahtopaisti on parhaimillaan noi 63 asteisena. Ja kuten yllä mainittiin niin uuni suht miedolle lämmölle. 120-130 astetta.
Kunnon liha vaatii aina kunnon kastikkeet. Kauriille voisit kokeilla punaviinikastiketta, jos siitä pitää. Kaupan punaviinikastikepussiin vain puolet vettä ohjeesta, toinen puoli oikeaa punkkua lopuksi, siihen hiukan soijaa, voita, mausteita maun mukaan, esim valkosipulia kevyesti, yrttejä hiukan mutta kuitenkin kaikkea muistaen kauriin lihan oman maun säilyttäen.
Koulussa tehtiin aikoinaan hirvelle piparkakkukastike. Eli soosiin ihan kylmästi piparkakkuja muiden "perusaineiden lisäksi"
Toinen juttu joka toimii aika hyvin riistan kansssa on glögikastike. Glögi tosin ei saa olla liian voimakasta. Eli tee punaviinikastike mutta käytä viinin sijaan ihan tavallista glögiä.