Siis häh! Ei tuollaisiin ihminen kykene.
Tätä seuraavaa olen tehnyt muutamaan kertaan, ja hyvää, ellei jopa erinomaista, on tullut. Lisäksi resepti on helppo. Vaatii valitettavasti vähän uunin käyttöä. Killer-Juustokakku
Edellisestä innostuneena tein ihan privaattikäyttöön hillopurkin, jossa korvasin osan ohjeen vedestä grappalla. Näin viinaa tuli hilloon monikymmenkertainen määrä ohjeeseen verrattuna. Tuossa jo maistuu grappamainen aromi muttei alkoholi, vaan efekti on ihan kuin viinassa pitää ollakin. Ristin tuon purkin hassuhilloksi, ja talvella onkin sitten luvassa lystikkäitä lettuhetkiä!
Kiitos vihjeestä, kävi jo mielessä kyllä. Pihassamme odottaa vielä pari pensasta marjojensa poimimista, joten eiköhän noista kunnon hyytelöt irtoa.Itse tekisin noista hyytelöä. Jotenkin mukavampi käyttää ruoan kanssa kuin hilloa. Samaan tapaan kuin pihlajanmarjoista. Nam.
Perskeles, tuotahan pitää kokeilla. Laitanpa purkillisen jalostumaan mitä pikimmin. Laitoitko aroniat purkkiin sellaisenaan vaiko kenties survottuna tms?Mutta noista tekee yksinkertaisesti helvetin hyvää likööriä.
Luulisi toisaalta, että melkeinpä marja kuin marja liukenee väkevään viinaan arominsa luovuttaen, ainakin ennen pitkää.
Ja Sloveniassa tuo on ihan yleisesti tarjolla. Joko sattumilla tai ilman. Olisihan sitä puteli tuolla tallessa, mutten taida lähteä availemaan vain siksi, että voisin analysoida tekotapaa. Avaan sen ihan muista syistä.Mustikka taitaa olla ainoa, josta eräänkin helsinkiläisen cocktailbaarin marjoihin friikahtanut osakas kiroilee, ettei siitä saa tehtyä likööriä tai mitään muutakaan ns. luonnollisin menetelmin, ilman arominvahventeita, esansseja ym.
Ja Sloveniassa tuo on ihan yleisesti tarjolla. Joko sattumilla tai ilman. Olisihan sitä puteli tuolla tallessa, mutten taida lähteä availemaan vain siksi, että voisin analysoida tekotapaa.
Liköörinä sitä meille tarjottiin. Välillä tosiaan lasissa killui mustikoita, välillä ei. Tuo kaupallinen valmiste ei välttämättä ole samaa kamaa kuin se, mitä tuolla ravintoloitsijat valmistivat itse. Tuntuisi oudolta, jos olisivat esanssipohjaisia. Tietoa ei siis ole, mutta omakohtaista kokemusta ainakin kolmesta eri ruokapaikasta.Siis likööri vai viina? Joka tapauksessa, epäilen suuresti, että sitä olisi saatu aikaan ilman esansseja, aromivahventeita ym. Muista ilmoitella tänne päin sitten joskus kun avaat sen, jos olet ehdottoman varma, että se on tehty vain luonnollisin keinoin. Tunnen pari baarimestaria, jotka voisivat kiinnostua, sillä ovat itse yrittäneet samaa tuloksetta kerran jos toisenkin.
Olen kohta 20 vuotta ihmetellyt, kuinka ex-anoppi onnistui aikaansaamaan aivan loistavaa "mustikkaviiniä", tosin vahingossa. Maistoin aikoinaan tätä juomaa, ja maku oli voimakkaan mustikkainen. Alkoakin oli joukossa suutuntumalla mitaten reilut 10 prosenttia. Rouva sai viininsä aikaan kuulemma siten, että unohti muutaman mustikkamehupullon jonnekin kellarinnurkkaan useammaksi vuodeksi. En ole käymisprosessien asiantuntija enkä täten osaa arvioida, onko minua viilattu linssiin. Joka tapauksessa lopputuote oli oivallista, tosin ruman näköistä, sillä siilaamattoman juoman seassa kellui jos jonkinlaista rihmastoa ja muuta kökköä. Muita marjoja mehuun ei kuulemma käytetty mustikan lisäksi. Samoin väitettiin, ettei lopputulosta doupattu millään vierailla aineilla.Mustikka taitaa olla ainoa, josta eräänkin helsinkiläisen cocktailbaarin marjoihin friikahtanut osakas kiroilee, ettei siitä saa tehtyä likööriä tai mitään muutakaan ns. luonnollisin menetelmin, ilman arominvahventeita, esansseja ym.
Kiitokset hanulle loistovinkistä. Nyt on nimittäin koeastiat valmistumassa, ja aika messevää aroniajuomaa on tulossa!Mustamarja-aronia tekee tosiaan hyvää satoa tänä vuonna. Meillä on parisenkymmentä puskaa rivarikämpän edessä näkösuojana, noista saa jo liikaakin marjaa.
Mutta noista tekee yksinkertaisesti helvetin hyvää likööriä. Tarvitaan lasipurkki, jonka saa tiiviisti kiinni. Ko purkki täytetään kerroksittain aronioilla ja sokerilla. Sitten kaadetaan päälle niin paljon kirkasta viinaa kuin sinne sopii. 60vol Pohjan Poika on osoittautunut toimivaksi. Purkki kiinni ja pariksi viikoksi jääkaappiin, jonka jälkeen liemi siivilöidään töhnä huolellisesti puristaen kuivaksi pulloon. Aine on valmiksi nautittavaksi vaikkapa digestiivinä juustolautasen kera takkatulen ääressä.
Njam.Haluaisin konsultoivia näkemyksiänne, kiitos.
Perjantaina olis kokkausta tiedossa, ja ajattelin valmistaa yksinkertaisen ja selkeän setin.
Pääruuaksi naudanpihvi pinnassaan suola ja mustapippuri, kera uunitettujen bataattisiivujen, kermaviilismetanavalkosipulimönjän ja fetakurkkutomaattisalaattisalaatin. Kyytipojaksi Alkomiehen/naisen suosittelema punkku, ja jälkkäriksi jätskiä ja mansikoita.
Olisko teillä pro-kokeilla lisättävää/poistettavaa/korjattavaa? Tai saa vain nauraakin, kunhan tekee sen ivallisesti ja räkäisesti.
Kai muistit käyttää kreikkalaisia kalamata-oliiveja? Toinen riittävän laadukas vaihtoehto salaattiin ovat pienet, tummanruskeat nicoise-oliivit. Muut eivät salaatteihin kerta kaikkiaan käy....mustat oliivit ...