Nyt tarvitsisi neuvoja.
Meidän jääkaapissa on meidän mäyräkoiran ansiosta pätkä kauriin ulkofilettä.
Vinkkejä/linkkejä otetaan vastaan herkullisista valmistusmenetelmistä. Kypsennysmuodoista kiinnostaa lähinnä uuni ja paistinpannu...
Itse kohtelisin kaurista hieman lempeämmin. Ikäänkuin bambia.
Lihakalvon poistamisen jälkeen pitää päättää haluaako sen laittaa ajan kanssa uunissa vai paistaa pannulla.
Uunissa tyyli on paahtopaistimainen. Pintaan öljyn kera mustapippuria ja suolaa hieroen, sitten matalalla lämmöllä pitemmän aikaa jatkuvasti laihalla, kevyesti yrteillä maustetulla lihaliemellä kastellen ja kun löytää oikein kypsyysasteen eli roseen, on maku varsin hieno. Siihen toki menee aikaa, mutta lopputulos on hyvä ja aika vaivaton laittaa. Yrtit on valittava oman maun mukaan ja rosepippuri kevyesti mukaan laitettuna on hyvä, jos siitä pitää.
Pannulle pannessa pitää tehdä hiukan kuin hirven lihan kanssa, lievästi nuijimista rystysillä; riittävän paksut biitit, huoneen lämpöisinä sitten pippuripihvin tapaan reipas paisto toiselta puolelta miel. parilapannulla, kääntö hetkeksi, pannu nollille ja pois liedeltä ja kansi päälle. Mausteet, oman maun mukaan (hiukan rose- ja hiuka mustapippuria, suolaa) vasta sitten.
Kunnon liha vaatii aina kunnon kastikkeet. Kauriille voisit kokeilla punaviinikastiketta, jos siitä pitää. Kaupan punaviinikastikepussiin vain puolet vettä ohjeesta, toinen puoli oikeaa punkkua lopuksi, siihen hiukan soijaa, voita, mausteita maun mukaan, esim valkosipulia kevyesti, yrttejä hiukan mutta kuitenkin kaikkea muistaen kauriin lihan oman maun säilyttäen.
Nää on niin makuasioita, että yksi tykkää ... jne. Onhan noita ohjeita netti pullollaan.