Kai muistit käyttää kreikkalaisia kalamata-oliiveja? Toinen riittävän laadukas vaihtoehto salaattiin ovat pienet, tummanruskeat nicoise-oliivit. Muut eivät salaatteihin kerta kaikkiaan käy....mustat oliivit ...
Hyviä reseptejä, mutta miksi pitää pilata hyvä salaatti raa'alla sipulilla? Se jos mikä pitää sijoittaa omaan kuppiinsa blokattavaksi.
Tuo on tietysti totta, jos seura on yhtään tuntemattomampi. Mulla on tietty vakiorinki, jonka mieltymykset tunnen, joten siitä oma jaotteluni. Ja mielestäni sipulirenkaat tekevät rakenteelle hyvää.Hyviä reseptejä, mutta miksi pitää pilata hyvä salaatti raa'alla sipulilla? Se jos mikä pitää sijoittaa omaan kuppiinsa blokattavaksi.
Kalamata-oliiveja käytin pitkään, mutta mustat halpikset ovat rehellisesti sanottuna parempia. Maistelin eri vaihtoehtoja, mutta ne vain maistuvat mulle enemmän. Nicoise-oliiveja en olekaan vielä maistanut.Kai muistit käyttää kreikkalaisia kalamata-oliiveja? Toinen riittävän laadukas vaihtoehto salaattiin ovat pienet, tummanruskeat nicoise-oliivit. Muut eivät salaatteihin kerta kaikkiaan käy.
Nicoiseja saa ainakin Stockan herkusta purkissa ja sitten hallien herkkukaupoissa voi olla irtotavarana. Joskus niitä voi löytää myös isojen elintarvikemyymälöiden hyllystä. Suosittelen kokeilemaan.Kalamata-oliiveja käytin pitkään, mutta mustat halpikset ovat rehellisesti sanottuna parempia. Maistelin eri vaihtoehtoja, mutta ne vain maistuvat mulle enemmän. Nicoise-oliiveja en olekaan vielä maistanut.
Itse lisäisin salaattiin rucolaa ja jättäisin kurkun pois.
Hauska! Luulisi siinä käsienkin virkistyvän, jos siis on kiva tyttö.Onkos se se kiva tyttö, jolle Väsyneet Kädet kokkaa?
Hauska! Luulisi siinä käsienkin virkistyvän, jos siis on kiva tyttö.
Kurkku jäi pois ja feta vaihtui mozzarellaan!Samoilla linjoilla. Kurkun pois .. fetan..
Lisäksi vaihtaisin mustapippurin ..
Onkos se se kiva tyttö, jolle Väsyneet Kädet kokkaa?
Hauska! Luulisi siinä käsienkin virkistyvän, jos siis on kiva tyttö.
..
Kädet ovat aivan virkeät!Sitähän tuolla Naisasiat-ketjussa on ajoittain kyseltykin, että koskas Väsyneet Kädet vaihtaa nimimerkkiä. Herra itse sanoo, että nimimerkki tulee erään biisin nimestä, mutta uskoo ken tahtoo... Hymiö....
Kädet ovat aivan virkeät!
Ateria oli varsin onnistunut ja viinikin loistavaa! Molemmat pullot. Eilen sain sitten vielä parasta lasagnea ikänä, kun mimmi kokkas ja täytteinä oli normaalien lisäks fetaa, sieniä ja se perjantainen smetanak.v.v.s.mönjä. Tässähän ihan intoutui tuosta kokkailusta!..Nyt vielä hyvät ruoat pöytään, niin hommathan ovat aivan mallillaan...
Kuivattuja voi esimerkiksi murentaa jauhelihataikinan sekaan ja pyöräyttää siitä pullia tai pihvejä. Erityisesti lampaanjauhelihataikinaan lisätyt suppilovahverot tai mustat torvisienet tekevät lopputuloksesta todella maukkaan. Metsäsienistä tulee myös todella hyvää risottoa about seuraavasti:Tänään saatiin taas vaimon kanssa metsästä mukaan hyvä satsi suppilovahveroita. Pyöräytin osasta kokeeksi ihan perus kermakastikkeen, mutta nyt olisi hakusessa joku muu sieniresepti. Keitot, piirakat ja kastikkeet alkaa olla kokeiltu, nyt kaivataan jotakin uutta ja pirteää: Saisiko noista aikaiseksi esim. risottoa tai jotakin muuta epätavallisempaa?
Noita on nyt säilötty kuivaamalla ja pakastamalla ja määrät kyllä riittävät useampaankin kokeilusatsiin.
En ole kuullut unikkoöljyn käytöstä, pellava- ja parafiiniöljyn kylläkin. Itse käytän normaalia ruokaöljyä. Jollain huokosella kankaalla tai sienellä sitä kannattaa levittää ja ekalla kerralla ihan reilusti. Toimenpide on hyvä toistaa puolen vuoden välein, ainakin ruokaöljyä käytettäessä. Hoito-ohjeena on hyvä huomioida ettei leikkuulautaa saisi liottaa vedessä.Kysymys tänne sitten on, että mitä lisättävää teillä olisi noihin hoito-ohjeisiin?
Mikä tahansa ruokaöljy kelpaa. Gags antoi hyvän vinkin määrästä ja pesutavasta. Parafiiniöljyllä tosin en hoitaisi omaa lautaani. Linnulle ja lihalle yleensä kannattaa olla oma lautansa, yksi vihanneksille ja yksi leivälle. Sipulillekin voi olla omansa, jos siltä tuntuu.Hankin tuollaisen puisen leikkuulaudan. Appiukko oli tuonut pullon unikkoöljyä ja ohjeena oli, että "sitä öljyä pitää sivellä pintaan niin paljon kuin se imee sitä."
Lienee oikea ohje?
Kysymys tänne sitten on, että mitä lisättävää teillä olisi noihin hoito-ohjeisiin?
Netissä luki että pitäisi olla yksi lauta linnuille (salmonellavaara), yksi sipulille ja yksi muille. Right?
Meillä herkuteltiin tänään punaisella pestolla ja tuorepastalla. Peston teki mies itse ja voi tsiisus että oli hyvää. Kaupan purkissa ovat vain haalea kopio itsetehdystä herkusta.
Tähän kun vielä lisätään se, että omatekoinen jopa jostain syystä tuntuu säilyvän kaupan pestoa (avattua purkkia) paremmin, niin todellakin suosittelen sen tekemistä itse.Kaiken lisäksi peston tekeminen on naurettavan helppoa. Ihmettelen, kun porukka maksaa niistä pikkupurkeista älyttömiä, eivätkä ne kaupan pestot tosiaan ole lähelläkään sitä, mitä itse tehtynä saa helposti aikaan.
Olen tehnyt kerran mustaa pestoa, johon tuli aimo annos mustia oliiveja. Reseptissä oli pinjansiementen sijaan saksanpähkinää. Oli aika hyvää. Huono puoli tuolle on se, että se ei säily jääkaapissa paria päivää pitempään. Hyvä puoli se, että ei sitä parin päivän päästä ole kyllä jäljelläkään.Tähän kun vielä lisätään se, että omatekoinen jopa jostain syystä tuntuu säilyvän kaupan pestoa (avattua purkkia) paremmin, niin todellakin suosittelen sen tekemistä itse.
Muutamia kokeilemisenarvoisia vinkkejä tuohon itsetehtyyn pestoon on, että basilikan sekaan laittaa hiukan tuoretta pinaattia. Pinjasiemenet voi hyvin korvata cashew-pähkinöillä ja parmesanin sijasta voi kokeilla Pecorino Romano-juustoa.
Tänään saatiin taas vaimon kanssa metsästä mukaan hyvä satsi suppilovahveroita. Pyöräytin osasta kokeeksi ihan perus kermakastikkeen, mutta nyt olisi hakusessa joku muu sieniresepti. Keitot, piirakat ja kastikkeet alkaa olla kokeiltu, nyt kaivataan jotakin uutta ja pirteää: Saisiko noista aikaiseksi esim. risottoa tai jotakin muuta epätavallisempaa?