Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Löytyykö kokkeja?

  • 592 150
  • 2 915

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Hyviä reseptejä, mutta miksi pitää pilata hyvä salaatti raa'alla sipulilla? Se jos mikä pitää sijoittaa omaan kuppiinsa blokattavaksi.

Kyllähän raaka sipuli tuo salaattiin rapsakkuutta ja makua. Itse siivutan sipulit melko ohueksi ja huuhtelen lävikössä kylmällä vedellä. Näin se pistävin väkevyys lähtee. Joskus marinoin sipulia ja käytän tätä salaateissa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hyviä reseptejä, mutta miksi pitää pilata hyvä salaatti raa'alla sipulilla? Se jos mikä pitää sijoittaa omaan kuppiinsa blokattavaksi.
Tuo on tietysti totta, jos seura on yhtään tuntemattomampi. Mulla on tietty vakiorinki, jonka mieltymykset tunnen, joten siitä oma jaotteluni. Ja mielestäni sipulirenkaat tekevät rakenteelle hyvää.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kai muistit käyttää kreikkalaisia kalamata-oliiveja? Toinen riittävän laadukas vaihtoehto salaattiin ovat pienet, tummanruskeat nicoise-oliivit. Muut eivät salaatteihin kerta kaikkiaan käy.
Kalamata-oliiveja käytin pitkään, mutta mustat halpikset ovat rehellisesti sanottuna parempia. Maistelin eri vaihtoehtoja, mutta ne vain maistuvat mulle enemmän. Nicoise-oliiveja en olekaan vielä maistanut.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Pitkästä aikaa taas kutsuttiin vieraita syömään, ja pääsee kokkailemaan ihan tosissaan (viimevuotiset hirvenlihat siis alkaa vanhenemaan pakkasessa :P). Tällaista aattelin vääntää, teemana riista, syksy ja Suomi.

Punajuuri-suppilovahvero sosekeitto

Hirvitournedos
Röstiperunaa
Karamellisoituja vihanneksia

Paistettua leipäjuustoa, lakkahilloa ja lakkavaahtoa
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kalamata-oliiveja käytin pitkään, mutta mustat halpikset ovat rehellisesti sanottuna parempia. Maistelin eri vaihtoehtoja, mutta ne vain maistuvat mulle enemmän. Nicoise-oliiveja en olekaan vielä maistanut.
Nicoiseja saa ainakin Stockan herkusta purkissa ja sitten hallien herkkukaupoissa voi olla irtotavarana. Joskus niitä voi löytää myös isojen elintarvikemyymälöiden hyllystä. Suosittelen kokeilemaan.

Meillä herkuteltiin tänään punaisella pestolla ja tuorepastalla. Peston teki mies itse ja voi tsiisus että oli hyvää. Kaupan purkissa ovat vain haalea kopio itsetehdystä herkusta.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Itse lisäisin salaattiin rucolaa ja jättäisin kurkun pois.

Samoilla linjoilla. Kurkun pois jättämisen puolesta puhuu myös se, että jos salaattia sattuu jäämään, seuraavana päivänä fetan vieressä majailleet kurkut näyttävät ja maistuvat kamalalta.

Lisäksi vaihtaisin mustapippurin viiden pippurin sekoitukseen, joka luonnollisesti rouhitaan itse, mieluimmin morttelissa. Mikään valmiiksi jauhettu kelpaa korkeintaan krapulassa paistetun kananmunan päälle.

Onkos se se kiva tyttö, jolle Väsyneet Kädet kokkaa?
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onkos se se kiva tyttö, jolle Väsyneet Kädet kokkaa?
Hauska! Luulisi siinä käsienkin virkistyvän, jos siis on kiva tyttö.

Niin, joku uusi Kebab-resepti olisi hakusessa.
Omat ohjeeni (ja osa tämänkin ketjun antimista) on loppuunkaluttuja, samoin "näppituntuma oman pään" keitoksiin alkaa kiertää samaa rataa. Laittaisin mieluiten uunissa tuon lihani ja tietysti yksinkertaisinta olisi jos se olisi jokin laatikko tms. jonne voisi laittaa ehkä vihanneksia tai jotain...mutta mitä jotain?


Terveisin koo
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Hauska! Luulisi siinä käsienkin virkistyvän, jos siis on kiva tyttö.

Sitähän tuolla Naisasiat-ketjussa on ajoittain kyseltykin, että koskas Väsyneet Kädet vaihtaa nimimerkkiä. Herra itse sanoo, että nimimerkki tulee erään biisin nimestä, mutta uskoo ken tahtoo... Hymiö.

Kebabeihin en valitettavasti ole perehtynyt tarpeeksi pystyäkseni neuvomaan. Tai ehkä jotain isompia chilejä, ei mitään kovin tulisia, valkosipulin kynsiä ym. voisi harkita. Villinä ajatuksena kaalikin voisi mennä, tai melko mössöksihän se menisi, mutta maku voisi toimia.
 
Samoilla linjoilla. Kurkun pois .. fetan..

Lisäksi vaihtaisin mustapippurin ..
Onkos se se kiva tyttö, jolle Väsyneet Kädet kokkaa?
Kurkku jäi pois ja feta vaihtui mozzarellaan!
Mustapippuria en vaihda, koska sitä on myllyssä, enkä ole oikein pippurinystävä muutenkaan.

Ja on se se :)

Hauska! Luulisi siinä käsienkin virkistyvän, jos siis on kiva tyttö.
..
Sitähän tuolla Naisasiat-ketjussa on ajoittain kyseltykin, että koskas Väsyneet Kädet vaihtaa nimimerkkiä. Herra itse sanoo, että nimimerkki tulee erään biisin nimestä, mutta uskoo ken tahtoo... Hymiö....
Kädet ovat aivan virkeät!
Ja kun tämä esille tuli, niin se on erään orkesterin nimi! Sopii pistää kuukkeliin ja tarkistaa. Perkule, kun ei uskota. :)
 
..Nyt vielä hyvät ruoat pöytään, niin hommathan ovat aivan mallillaan...
Ateria oli varsin onnistunut ja viinikin loistavaa! Molemmat pullot. Eilen sain sitten vielä parasta lasagnea ikänä, kun mimmi kokkas ja täytteinä oli normaalien lisäks fetaa, sieniä ja se perjantainen smetanak.v.v.s.mönjä. Tässähän ihan intoutui tuosta kokkailusta!
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään saatiin taas vaimon kanssa metsästä mukaan hyvä satsi suppilovahveroita. Pyöräytin osasta kokeeksi ihan perus kermakastikkeen, mutta nyt olisi hakusessa joku muu sieniresepti. Keitot, piirakat ja kastikkeet alkaa olla kokeiltu, nyt kaivataan jotakin uutta ja pirteää: Saisiko noista aikaiseksi esim. risottoa tai jotakin muuta epätavallisempaa?

Noita on nyt säilötty kuivaamalla ja pakastamalla ja määrät kyllä riittävät useampaankin kokeilusatsiin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tuli mieleeni tuosta kurkun ja tomaatin käytöstä salaatissa, että itse siis jätän ne omaan astiaansa yleensä. Jos jotakuta kiinnostaa kokeilla, on yksi vaihtoehto laittaa kirsikka/miniluumutomaatin puolikkaat, kurkkukuutiot ja sipulirenkaan puolikkaat samaan kippoon ja lorauttaa sekaan hiukan öljyä sekä mausteita. Joskus pilkon em. ainekset aivan pieneksi silpuksi hunajan, viinietikan, valkosipulin ja öljyn kanssa sekä maustan tietysti sopivasti. Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaa tomaateista poistaa siemenkota, jottei satsista tule liian vetinen. Hyviä lisäkkeitä, ja itse salaatin saa kuohkeaksi, kun nuo raskaat kamat eivät ole mukana.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Tänään saatiin taas vaimon kanssa metsästä mukaan hyvä satsi suppilovahveroita. Pyöräytin osasta kokeeksi ihan perus kermakastikkeen, mutta nyt olisi hakusessa joku muu sieniresepti. Keitot, piirakat ja kastikkeet alkaa olla kokeiltu, nyt kaivataan jotakin uutta ja pirteää: Saisiko noista aikaiseksi esim. risottoa tai jotakin muuta epätavallisempaa?

Noita on nyt säilötty kuivaamalla ja pakastamalla ja määrät kyllä riittävät useampaankin kokeilusatsiin.
Kuivattuja voi esimerkiksi murentaa jauhelihataikinan sekaan ja pyöräyttää siitä pullia tai pihvejä. Erityisesti lampaanjauhelihataikinaan lisätyt suppilovahverot tai mustat torvisienet tekevät lopputuloksesta todella maukkaan. Metsäsienistä tulee myös todella hyvää risottoa about seuraavasti:

Kuullota kasarissa runsaahkossa rasvassa isohko pilkottu sipuli tai pari salottisipulia. Valkosipulin kynnenkin voi pilkkoa mukaan, liikaa valkosipulia on syytä varoa eivätkä sipulit saa käristyä vaan niiden pitää olla vain läpikuultavia. Kun nämä on kuullotettu niin lisäät pilkottuja sieniä sellaisen kolme desiä ja hauduttelet niitä hetken. Jos käytät kuivattuja, niin turvota ensin. Sen jälkeen kaada sekaan huuhdeltu arborioriisi n. 3 dl (italialainen risottoriisi) ja pyörittele, kunnes riisinjyvät ovat muuttuneet vähän läpikuultaviksi. Tämän jälkeen lisää kanalientä (kasvisliemikin käy, mutta vain fondista tehtynä) sen verran, että riisit peittyvät ja anna kuplahdella hiljaisella tulella. Lisää aina välillä hiukan lisää nestettä, nestettä kuluu n. 7 dl. Puolisen tunnin jälkeen riisi lakkaa imemästä nestettä sisään ja on muuttunut mukavan pehmeäksi ja vähän tahmeaksi. Arboriojyvät eivät pehmene kuitenkaan läpikotaisin puuroksi. Tämän jälkeen risotto maustetaan suolalla ja myllystä rouhitaan mustapippuria sekaan, pippurin kanssa kannattaa olla varovainen. Lopuksi sekaan vielä todella reilu köntti voita/oivariinia (50 g) ja vastaraastettua parmesaania n. 1,5 dl. Kaupan parmesaanijauhe ei käy. Grana padana -juustokin kelpaa. Sitten vain risotto pöytään ja hyvää salaattia oheen. Viiniksi kelpaa joku laadukas chianti. Tästä ohjeesta tulee annos kahdelle nälkäiselle.
 
Viimeksi muokattu:

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Hankin tuollaisen puisen leikkuulaudan. Appiukko oli tuonut pullon unikkoöljyä ja ohjeena oli, että "sitä öljyä pitää sivellä pintaan niin paljon kuin se imee sitä."
Lienee oikea ohje?
Kysymys tänne sitten on, että mitä lisättävää teillä olisi noihin hoito-ohjeisiin?

Netissä luki että pitäisi olla yksi lauta linnuille (salmonellavaara), yksi sipulille ja yksi muille. Right?
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kysymys tänne sitten on, että mitä lisättävää teillä olisi noihin hoito-ohjeisiin?
En ole kuullut unikkoöljyn käytöstä, pellava- ja parafiiniöljyn kylläkin. Itse käytän normaalia ruokaöljyä. Jollain huokosella kankaalla tai sienellä sitä kannattaa levittää ja ekalla kerralla ihan reilusti. Toimenpide on hyvä toistaa puolen vuoden välein, ainakin ruokaöljyä käytettäessä. Hoito-ohjeena on hyvä huomioida ettei leikkuulautaa saisi liottaa vedessä.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Täältäkin löytyy yrittävä kokki.. Siis tykkään tehdä ruokaa, tosin melko perus mättöjä yleensä, mutta kuitenkin yleensä melko terveellistä ja hyvää..

Eilen ei ollut niin terveellinen päivä, mutta hyvää kuitenkin oli. Haettiin Lidlistä kebablihaa ja paistoin sitä n. 600-700g ja pari sipulia sen kaverina. Sinne tietysti kaikkia mausteita mitä kaapista löytyi :) Sitten keitin riisiä tarpeeksi ja lisäsin joukkoon Sweet Chili saucea tai jotain sellaista ja keitin vielä pussin herne-maissi-paprikaa. Kaikki sekaisin ja oli meinaan hyvää..
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Hankin tuollaisen puisen leikkuulaudan. Appiukko oli tuonut pullon unikkoöljyä ja ohjeena oli, että "sitä öljyä pitää sivellä pintaan niin paljon kuin se imee sitä."
Lienee oikea ohje?
Kysymys tänne sitten on, että mitä lisättävää teillä olisi noihin hoito-ohjeisiin?

Netissä luki että pitäisi olla yksi lauta linnuille (salmonellavaara), yksi sipulille ja yksi muille. Right?
Mikä tahansa ruokaöljy kelpaa. Gags antoi hyvän vinkin määrästä ja pesutavasta. Parafiiniöljyllä tosin en hoitaisi omaa lautaani. Linnulle ja lihalle yleensä kannattaa olla oma lautansa, yksi vihanneksille ja yksi leivälle. Sipulillekin voi olla omansa, jos siltä tuntuu.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Meillä herkuteltiin tänään punaisella pestolla ja tuorepastalla. Peston teki mies itse ja voi tsiisus että oli hyvää. Kaupan purkissa ovat vain haalea kopio itsetehdystä herkusta.

Kaiken lisäksi peston tekeminen on naurettavan helppoa. Ihmettelen, kun porukka maksaa niistä pikkupurkeista älyttömiä, eivätkä ne kaupan pestot tosiaan ole lähelläkään sitä, mitä itse tehtynä saa helposti aikaan.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kaiken lisäksi peston tekeminen on naurettavan helppoa. Ihmettelen, kun porukka maksaa niistä pikkupurkeista älyttömiä, eivätkä ne kaupan pestot tosiaan ole lähelläkään sitä, mitä itse tehtynä saa helposti aikaan.
Tähän kun vielä lisätään se, että omatekoinen jopa jostain syystä tuntuu säilyvän kaupan pestoa (avattua purkkia) paremmin, niin todellakin suosittelen sen tekemistä itse.

Muutamia kokeilemisenarvoisia vinkkejä tuohon itsetehtyyn pestoon on, että basilikan sekaan laittaa hiukan tuoretta pinaattia. Pinjasiemenet voi hyvin korvata cashew-pähkinöillä ja parmesanin sijasta voi kokeilla Pecorino Romano-juustoa.

Parmesanin tai oikeastaan Parmigiano-Reggianon korvaaminen mainitulla Pecorino Romano-juustolla on hyvä vinkki muuhunkin ruuanlaittoon.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tähän kun vielä lisätään se, että omatekoinen jopa jostain syystä tuntuu säilyvän kaupan pestoa (avattua purkkia) paremmin, niin todellakin suosittelen sen tekemistä itse.

Muutamia kokeilemisenarvoisia vinkkejä tuohon itsetehtyyn pestoon on, että basilikan sekaan laittaa hiukan tuoretta pinaattia. Pinjasiemenet voi hyvin korvata cashew-pähkinöillä ja parmesanin sijasta voi kokeilla Pecorino Romano-juustoa.
Olen tehnyt kerran mustaa pestoa, johon tuli aimo annos mustia oliiveja. Reseptissä oli pinjansiementen sijaan saksanpähkinää. Oli aika hyvää. Huono puoli tuolle on se, että se ei säily jääkaapissa paria päivää pitempään. Hyvä puoli se, että ei sitä parin päivän päästä ole kyllä jäljelläkään.
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Tänään saatiin taas vaimon kanssa metsästä mukaan hyvä satsi suppilovahveroita. Pyöräytin osasta kokeeksi ihan perus kermakastikkeen, mutta nyt olisi hakusessa joku muu sieniresepti. Keitot, piirakat ja kastikkeet alkaa olla kokeiltu, nyt kaivataan jotakin uutta ja pirteää: Saisiko noista aikaiseksi esim. risottoa tai jotakin muuta epätavallisempaa?

Kokeilepa seuraavan kerran suppiksia saadessasi suppishilloa. Hillo kannattaa ehdottomasti tehdä tuoreista sienistä, ei kuivatuista. Itse en suppiksia pakasta, maku kärsii. Kuivattuja on sitä paitsi helppo rouhia ruuan kuin ruuan sekaan.

Kattilaan pari desiä vettä, sekaan 3-4 kokonaista neilikkaa, reilu desi (tummaa)balsamicoa, hieman suolaa sekä reilu rouhaisu mauste- tai mustapippuria ja hillosokeria sen verran kuin pussin kyljessä tuohon nestemäärään ohjeistetaan (n. 1- 1/2 dl). Kiehauta ja lisää sekaan 2-3l suppiksia. Kunhan suppikset "lötkistyvät", maista ja lisäile tarpeen mukaan sieniä tai sokeria. Ekalla maistamisella tod.näk maistuu melko etikkaiselta, mutta mausteet tasaantuvat keitettäessä. Anna porista n.20min, maista uudelleen ja lisää tarvittaessa sokeria tai balsamicoa. Sokeria lisätessä anna kiehua vielä 10min, sitten vain purkita uunissa kuumennettuihin lasipurkkeihin. Lämpimänä neste on melko vetistä, mutta hyytyy kyllä jäähtyessä. Itse tykkään, ettei nestettä saa olla liikaa, käytän melkeinpä viisi litraa suppiksia muutamaan vesidesiin. Tarkkoja määriä on vaikea sanoa, hillonteko menee mutulla ja maustaminen oman suun makuisesti.

Säilyy viileässä vuoden verran ja on tajuttoman hyvää lihan (possu, kana, joulukinkku, riista...) kanssa ja korvaa puolukkahillon esim. kaalilaatikon vierellä.

Risotto-ohje jo tulikin... Myös "kanaa ja kiinalaisia sieniä" kannattaa kokeilla. Kanan ruskistus, sekaan valmista sweet chili soosia, soijaa, suppikset ja maun mukaan sipulia tai paprikaa. Tarvittaessa suurustus tummalla maizenalla.

Ja suppiksiksista parmesaniin. Parmesanin korvaamiseen kannattaa myös kokeilla Itävaltalaista Asmontea. Asmonte toimii myös erinomaisena jälkiruokana päärynähillon kera.

-Maila
 

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
Kaurista

Nyt tarvitsisi neuvoja.
Meidän jääkaapissa on meidän mäyräkoiran ansiosta pätkä kauriin ulkofilettä.
Vinkkejä/linkkejä otetaan vastaan herkullisista valmistusmenetelmistä. Kypsennysmuodoista kiinnostaa lähinnä uuni ja paistinpannu...
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Nyt tarvitsisi neuvoja.
Meidän jääkaapissa on meidän mäyräkoiran ansiosta pätkä kauriin ulkofilettä.
Vinkkejä/linkkejä otetaan vastaan herkullisista valmistusmenetelmistä. Kypsennysmuodoista kiinnostaa lähinnä uuni ja paistinpannu...

Poista ensinnäkin lihasta lihakalvo. Kun olet tehnyt sen leikkaa fileé vinoittain noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Jos sinulla on lihanuija niin anna sen laulaa. Rankaise lihaa! Se tuo mureutta. Muuten voi lihan hakkaamiseen käyttää vaikka keittiöveitsen kahvaa, jos ei satu lihanuijaa löytymään keittiöarsenaalista.

Lyö paistinpannulle pari ruokalusikallista voita. Odota, että se tirisee. Aseta sitten fileet pannulle. Sentin paksuisina niiden ei pidä oleman kauan pannulla per puoli - ehkä puoli minuuttua. Odota, että punerva lihaneste nousee pintaan. Siinä menee juurikin tuo 30 sekuntia.

Kun olet kääntänyt ensimmäisen kerran, lisää suola. Mutta muista maltti suolan kanssa: mieluummin liian vähän suolaa kuin liikaa. Suolaahan voi aina lisätä itse ruokaan.

Pidä paistossa syntynyt neste hallussa, siinä on mainio kastike. Mikäli haluat muita kastikevinkkejä, ota toki yhteyttä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Nyt tarvitsisi neuvoja.
Meidän jääkaapissa on meidän mäyräkoiran ansiosta pätkä kauriin ulkofilettä.
Vinkkejä/linkkejä otetaan vastaan herkullisista valmistusmenetelmistä. Kypsennysmuodoista kiinnostaa lähinnä uuni ja paistinpannu...

Itse kohtelisin kaurista hieman lempeämmin. Ikäänkuin bambia.

Lihakalvon poistamisen jälkeen pitää päättää haluaako sen laittaa ajan kanssa uunissa vai paistaa pannulla.

Uunissa tyyli on paahtopaistimainen. Pintaan öljyn kera mustapippuria ja suolaa hieroen, sitten matalalla lämmöllä pitemmän aikaa jatkuvasti laihalla, kevyesti yrteillä maustetulla lihaliemellä kastellen ja kun löytää oikein kypsyysasteen eli roseen, on maku varsin hieno. Siihen toki menee aikaa, mutta lopputulos on hyvä ja aika vaivaton laittaa. Yrtit on valittava oman maun mukaan ja rosepippuri kevyesti mukaan laitettuna on hyvä, jos siitä pitää.

Pannulle pannessa pitää tehdä hiukan kuin hirven lihan kanssa, lievästi nuijimista rystysillä; riittävän paksut biitit, huoneen lämpöisinä sitten pippuripihvin tapaan reipas paisto toiselta puolelta miel. parilapannulla, kääntö hetkeksi, pannu nollille ja pois liedeltä ja kansi päälle. Mausteet, oman maun mukaan (hiukan rose- ja hiuka mustapippuria, suolaa) vasta sitten.

Kunnon liha vaatii aina kunnon kastikkeet. Kauriille voisit kokeilla punaviinikastiketta, jos siitä pitää. Kaupan punaviinikastikepussiin vain puolet vettä ohjeesta, toinen puoli oikeaa punkkua lopuksi, siihen hiukan soijaa, voita, mausteita maun mukaan, esim valkosipulia kevyesti, yrttejä hiukan mutta kuitenkin kaikkea muistaen kauriin lihan oman maun säilyttäen.

Nää on niin makuasioita, että yksi tykkää ... jne. Onhan noita ohjeita netti pullollaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös