Nonnii ruuan kanssa leikkivät, kertokaas mulle, että mitä siihen kaaliin on sekoitettu noissa Kinukkimestoissa? Ilmeisesti kai etikka-sokeri-akselilla liikutaan? Ja kun joku sen ystävällisesti kertoo, niin kertoisiko myös vähän määriä?
Sydäntä en olekaan vielä kokeillut. Oisko vinkkejä antaa miten lähden liikkeelle?
Mielenkiintoisen oloinen resepti. Noinkohan Perulaiset ovat tuota alunpitäen naudan sydämestä valmistaneet?Naudan sydäntä perulaiseen tapaan (Anticuchos de Corazón)
Putsataan sydän ja tehdään siitä noin 3*5 cm kokoisia ja 0,5 cm paksuisia siivuja. Pistetään marinadiin, johon tulee öljyä, punaviinietikkaa, valkosipulia, suolaa, pippuria, juustokuminaa, persiljaa ja korianteria. Annetaan olla yön yli ja paistetaan vartaissa todella kuumassa grillissä nopeasti. Syödään kokonaisena paistetun perunan ja Huacatay-yrttiin ja keltaiseen Chiliin perustuvan kastikkeen kanssa. Kastike on melko haastava, koska huacatayta en ole Suomesta löytynyt. Onneksi joulun saan täydennystä varastoihin.
Mielenkiintoisen oloinen resepti. Noinkohan Perulaiset ovat tuota alunpitäen naudan sydämestä valmistaneet?
Ettei liharjarotu olisi ollut conquistador? Sydämestähän noilla perukoilla perinteisesti tykätty hyvinkin paljon jo puhtaaseen agraariaikaankin.Niin, mitäköhän mahtaa tarkoittaa alunperin. Perun ja myös Bolivian vuoristoseuduilla tuota myydään kadunkulmissa aina illan tullen, enkä ole alkanut kysellä, miten alkuperäinen tuo resepti on. Vaimoni isoisä, joka on noin 80 v, on sitä mieltä, että noita on ollut aina. Hän saattaa tosin olla väärässä, koska aina on kuitenkin aika laaja käsite. Nautaa tietysti ei kai tuolla mantereella ole ennen 1500-lukua nähty, mutta jos silloin on alettu vetää naudan sydäntä, niin minulle se riittää perinneruoan määritelmäksi.http://www.flickr.com/photos/bootsintheoven/5829700127/
Ihmisiäkö ne söivät? Tiedän kyllä, että Etelä-Amerikan intiaanit repivät uskonnollisissa riiteissään ihmisiltä sydämen rinnasta, miksei sitten valloittajiltakin.Ettei liharjarotu olisi ollut conquistador?
Snaksterin kuvalinkissä vartaat kyllä näyttävät tosi herkullisilta.
Tämä minua vähän askarruttaa. Olen kyllä erilaisten elinten ja lihasten kanssa pelaillut, mutta millä koulutuspohjalla tällaiseen uskaltaa ryhtyä?Naudan sydän on sitä paitsi aika hieno kimpale ja sellaisen puhdistamisessa pääsee perimmäisten asioiden äärelle.
Varmaan samalla tavalla kuin hoidit tuon elinten ja lihasten kanssa pelailun, eli opettelet salaa itseksesi.Tämä minua vähän askarruttaa. Olen kyllä erilaisten elinten ja lihasten kanssa pelaillut, mutta millä koulutuspohjalla tällaiseen uskaltaa ryhtyä?
Tämä minua vähän askarruttaa. Olen kyllä erilaisten elinten ja lihasten kanssa pelaillut, mutta millä koulutuspohjalla tällaiseen uskaltaa ryhtyä?
Munuaispata alkaa olla hanskassa, on muuten helvatin hyvää kun saa mausteet kohdilleen ja hinta hipoo naurettavaa. Muutenkin olen alkanut suosia halvempia ja rasvaisempia ruhonosia ja huomannut että niissä on makua aivan eri tavalla kuin fileessä joka maistuu oikeastaan vain siltä mitä mausteita on sattunut osumaan käteen.
Tällä reseptillä ajattelin tehdä huomenna pizzaa itselleni:
-Tinke-80
Kannattaa kokeilla korvata osa vehnäjauhoista grahamjauhoilla, tulee maukkaampaa. Suhde vaikka 70/30 tai 60/40. Tää on tosin ihan makuasia.
Tuostapa tulikin mieleeni että näin joskus Pizzaohjeen joka oli napattu Sopranos keittiössä kirjasta, siinä pizzapohjan hyvän maun kerrottiin nimenomaan tulevan tuosta jauhoseoksesta. Onkos kellään muuten tietoa mistä tuota kirjaa voisi saada??
Olen kaivellut muutamia nettikauppoja, mutta ainakin suomenkielinen painos tuntuu olevan loppu joka paikasta.
Tuostapa tulikin mieleeni että näin joskus Pizzaohjeen joka oli napattu Sopranos keittiössä kirjasta, siinä pizzapohjan hyvän maun kerrottiin nimenomaan tulevan tuosta jauhoseoksesta. Onkos kellään muuten tietoa mistä tuota kirjaa voisi saada??
Olen kaivellut muutamia nettikauppoja, mutta ainakin suomenkielinen painos tuntuu olevan loppu joka paikasta.
Tomaattikastikkeeseen saa huomattavasti syvyyttä, kun valuttaa tomaattimurskan lävikössä ja freesaa tomaatit pienessä öljytilkassa, jonka jälkeen valutetut mehut ja mausteet sekaan. Tomaatti tykkää myös pienestä ripauksesta sokeria sekaan.Tomaattikastikkeen teen tomaattimurskasta, suolasta, mustapippurista ja basilikasta. Kaikki kattilaan ja kiehautan kasaan. Täytteeksi varmaan oliiveja ja jauhelihaa. Juusto täytteiden päälle. Laittakaas tulemaan omat parhaat pizzareseptinne.
-Tinke-80
Teen itse pizzapohjan Jamie Oliverin ohjeilla. Hän käyttää durum-jauhoja ja vehnäjauhoja. Kun jaksaa veivata, möykystä tulee tosi helposti käsiteltävä. Ohje löytyy ainakin seuraavan linkin takaa: Julien ruokaohjeita
Investoin pizzakiveenkin, mutta nyt yhden käytön jälkeen ero tosi kuumaksi lämmitettiin peltiin ei ollut kovin erikoinen. Katotaan nyt kun saa enemmän tuntumaa.
Mistä ostit pizzakiven ja mitä maksoi?
Tuolla ohjeella taikinaa tulee ainakin tarpeeksi. Helposti reilut kaksi uunipellillistä. Linkin ohjeessa jäi askarruttamaan yksi asia. Tuohon laitetaan raaka-aineita reilut puolitoista kiloa, mutta ohjeen mukaan siitä tulee valmista taikinaa 6*120g=720g. Mihin häviää puolet raaka-aineista?Tällä reseptillä ajattelin tehdä huomenna pizzaa itselleni: Reseptit > ruokaohje: Denniksen pizzapohja - Kotikokki.net
vain 5 g hiivaa
½ l vettä
½ dl maitoa
½ dl öljyä
~1 tl suolaa
~1 tl sokeria
1 kg vehnäjauhoja
Tuolla ohjeella taikinaa tulee ainakin tarpeeksi. Helposti reilut kaksi uunipellillistä.