Löytyykö kokkeja?

  • 588 539
  • 2 910

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Toissaöisen kuhasaaliin innoittamana päätin kokeilla kokonaisen kuhan grillausta. Hommahan toimi aivan tautisen hyvin. Laitoin kokonaisen, kevyesti suolatun kalan mahaan mustaa pippuria ja sitruunamehua. Öljyä pintaan, kala grilliin ja kääntö kun sille tuntui. Grilli ei ollut kovin kuuma. Kala pois kun selkäevä irtoaa vaivattomasti. Annoin kalan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen lihojen irroitusta. Lopputulos oli äärimmäisen mehukas ja maukas.

Lisukkeeksi valmistin sitruunalla kevyesti maustetut Liminkalaiset puistopotut. Läjä uusia perunoita keitetään juuri ja juuri kypsäksi, kaadetaan vesi pois, lisätään sekaan kevätsipulisilppua, margariinia (voita), suolaa ja loraus sitruunamehua. Kansi päälle ja puistellaan niin, että perunat rikkoontuvat hiukan, mutta eivät mene aivan tohjoksi.

Kokonaisuus toimii tautisen hyvin, on todella helppo ja nopea valmistaa ja kelpaa tarjota ihan vieraillekin, jos vain raskii.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Viikonloppuna tuli tehtyä tonnikalalasagnea ja hyvää tuli.

Raaka-aineista jäi vielä reilusti tonnikalaa(3 purkkia hiutaleina) ja katkarapuja (500g pakasteina).
Olisiko arvon kokeilla ideoita mitä moisista saisi aikaiseksi?
Pastahan olisi helppo, mutta tuota lasagnea on tullut jo riittävästi vedettyä.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Viikonloppuna tuli tehtyä tonnikalalasagnea ja hyvää tuli.

Mitens tuota, jos ei jaksa alkaa mitään valkokastiketta vääntämään ja kaupan valmissoosi (en muista merkkiä) oli aivan perseestä, niin mikähän olisi hyvä ja helppo soosi tuohon? Alkoi himottaa kokeilla tonnikalalasagnea.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Mitens tuota, jos ei jaksa alkaa mitään valkokastiketta vääntämään ja kaupan valmissoosi (en muista merkkiä) oli aivan perseestä, niin mikähän olisi hyvä ja helppo soosi tuohon? Alkoi himottaa kokeilla tonnikalalasagnea.

En kyllä osaa mitään valmissoosia sanoa, koska aina tulee valkokastike itse tehtyä.

Täytteenä tuossa tonnikalalasagnessa oli tietysti tonnikalaa ja sitten katkarapuja ja ehdottomasti tilliä.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
En kyllä osaa mitään valmissoosia sanoa, koska aina tulee valkokastike itse tehtyä.

Täytteenä tuossa tonnikalalasagnessa oli tietysti tonnikalaa ja sitten katkarapuja ja ehdottomasti tilliä.

Jep, taidan kokeilla ihan vaan jotain tomaattipohjaista, vaikkei se sitten enää kyllä lasagnea olekaan.
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Jep, taidan kokeilla ihan vaan jotain tomaattipohjaista, vaikkei se sitten enää kyllä lasagnea olekaan.

Kokeile vaikka Valion kolmen juuston kermaa valkokastikkeen tilalla.

Ja ylimääräiset tonnikalat ja ravut ranskankermaan/kermaviiliin. Sekaan vaikka sitruunaa, sipulivarsia, pestoa, mustapippuria tms...
Sitten (lettu-)pannulla valmistat pancakeseja (normaalia vähemmän sokeria, enemmän suolaa).
Ovat oikein hyvä halpishelppo versio blineistä ja mädistä...

-Maila
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kokeile vaikka Valion kolmen juuston kermaa valkokastikkeen tilalla.

Kiitoksia, laitetaan kokeiluun :) Ja nyt kun tuli puheeksi, niin kai tuossa voisi ihan laittaa tonnikalat hetkeksi pannulle ja ihan tavallista ruokakermaa päälle. Maustaa sitten maun mukaan.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Viikonloppuna tuli käytyä maakuntamatkailemassa Kuopiossa (mutsin luona). Kuopion hallissa on mukava Pikku Veneto, josta mukaan tarttui espanjalaisen luomuoliiviöljyn lisäksi "juuri eilen Italiasta tullutta" tuorepastaa. Otettiin mukaan paketti herkkutateilla täytettyjä gran tortellineja ja oli kyllä ihan valtavan hyviä, harmi ettei otettu kuin yksi paketti josta kaksi ihmistä kyllä söi itsensä täyteen (itseasiassa ruokailun jälkeen koko illan teki mieli lisää).

Soosiksi tehtiin pieni määrä kohtuu perus tomaattisoossia:

Punasipuli silpuksi, valkosipulin kynsi ohuiksi siivuiksi. Kuulotus oliiviöljyssä, pannulle 1/4 tuubillista tomaattipyrettä, pari tuoretomaattia kaltattuna ja siemenet poistettuna ja toissailtaisen valkkarin jämät (~2½dl). Suolaa, pippuria ja vajaa tl sokeria. Keitellään kasaan ja lisätään tuoreyrtit (Basilika, timjami, oregano). Kastiketta ei tarvitse olla paljon, sen verran että sekaan kaadetut (kypsät) tortellinit saavat vähän punaista pintaan.

Tuoreyrteista puheen ollen:

Vajaa pari vuotta pään sisällä pyörinyt idea pääsi lopulta ulos ja toinen akvaarioistamme, 98l, muuttui tänään pieneksi yrttipuutarhaksi. Varsinkin talvella nuo tuoreyrttipotit ovat todella pieniä ja rupuisia, joten ehkäpä tällä pääsee jo jotenkin "omavaraiseksi" noiden suhteen. Neljä pottia persiljaa ja basilikaa istutettuna, keskelle tullee vielä muutama potti korianteria. Näiden pitäisi pärjätä abaut samoissa olosuhteissa. Timjamia ja Rosmariinia olisi ollut mukava myös muutama potti laittaa, mutta ilmeisimmin nämä ovat enemmän kuivakkokasveja.

http://www.tuomaskorppi.fi/yrtit.jpg

Vähän on lasit vielä likaiset ja reunalle meinasin hommata pienen tuulettimen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Soosiksi tehtiin pieni määrä kohtuu perus tomaattisoossia:

Punasipuli silpuksi, valkosipulin kynsi ohuiksi siivuiksi. Kuulotus oliiviöljyssä, pannulle 1/4 tuubillista tomaattipyrettä, pari tuoretomaattia kaltattuna ja siemenet poistettuna ja toissailtaisen valkkarin jämät (~2½dl). Suolaa, pippuria ja vajaa tl sokeria. Keitellään kasaan ja lisätään tuoreyrtit (Basilika, timjami, oregano). Kastiketta ei tarvitse olla paljon, sen verran että sekaan kaadetut (kypsät) tortellinit saavat vähän punaista pintaan.

Tuoreyrteista puheen ollen:

http://www.tuomaskorppi.fi/yrtit.jpg

Vähän on lasit vielä likaiset ja reunalle meinasin hommata pienen tuulettimen.

Kaikesta päätellen sinä olet hieno mies! Itse duunasin juhannusta edeltävänä yönä tomaattikastiketta tuoreista raaka-aineista viitisen litraa pakkaseen. Sitten voi pizzaa tehdessä sulatella purkillisen ja ei ku menoks.

Basilikat näyttää aika elinvoimaiselta.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Kaikesta päätellen sinä olet hieno mies! Itse duunasin juhannusta edeltävänä yönä tomaattikastiketta tuoreista raaka-aineista viitisen litraa pakkaseen. Sitten voi pizzaa tehdessä sulatella purkillisen ja ei ku menoks.

Basilikat näyttää aika elinvoimaiselta.

Lähinnä pidän vain kaikestä hyvästä... Pakkaseen pitäisi itsekin keitellä talvea varten tomaattisoossit ja kalaliemet. Nyt olisi hyviä tomaatteja ja tuoreyrttejä tarjolla, mutta on vaan niin pirun kuuma.

Basilikat tosiaan ovat ainakin vielä aika hyvän näköisenä, tosin tuo kuva on 5min istutuksesta. Kesäisin noita hyvän näköisiä isoja puskia tosiaan saa, mutta talvella on aika hintsua.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Tuli ihan hyvää ja tulista broilerimättöä tehtyä yks ilta. Jotakuinkin seuraavilla aineksilla mentiin: Habanero Tabascoa, Chipotle Tabascoa, Aji Cristal- chiliä, jalapenoa, salottisipulia, punasipulia, valkosipulia, pisaratomaattia, tomaattimurskaa, porkkanaa, kanan sisäfilettä, nektariinia, sitruunaa, inkivääriä + pippuria ja suolaa. Niin ja sokeria joku teelusikallinen.

Inkivääri oli sitä purkissa olevaa valmista mössöä johon kyllä ite tykästyin samantien. Nektariini sopi myös tähän ruokaan ihan helvetin hyvin. Reseptiä nyt ei varmaan tarvi sen tarkemmin kirjoittaa, sanotaan vaan et wokki- pannussa vedin kaikki kamat sekaisin. Niin ja nuudeleita piti vielä päälle heittää naisen vaatimuksesta.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Itse duunasin juhannusta edeltävänä yönä tomaattikastiketta tuoreista raaka-aineista viitisen litraa pakkaseen.

Viitsisitkö antaa vinkin, kuinka teet tuon kastikkeen? Tajusin juuri, etten ole tainnut koskaan tehdä tomaattikastiketta täysin tuoreista raaka-aineista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viitsisitkö antaa vinkin, kuinka teet tuon kastikkeen? Tajusin juuri, etten ole tainnut koskaan tehdä tomaattikastiketta täysin tuoreista raaka-aineista.

Sellaisella aika suurpiirteisellä otteella se tuli tehtyä, eli ihan tarkkoja määriä ei tule vaikka yrittäisi, eikä tarviikkaan.

Pari kiloa tuoretta tomaattia
Pieni palsternakka, muutama pieni porkkana (yhteensä puoli kiloa)
Kolme isoa sipulia
Valkosipulia maun mukaan
Punaviiniä puoli pulloa max.

Mausteeksi tuoretta basilikaa ja oreganoa, pari lihaliemikuutiota, mustapippuria ja suolaa.

Kalttaat tomaatit ja pilkot, itse jätin siemenet. Kuori ja raasta juurekset, pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi. Paista sipulit oliiviöljyssä, lisää valkosipulit ja juuresraaste. Pyörittele vähän aikaa.
Lisää tomaatit, viini ja lihaliemikuutiot. Anna kiehua tunnin melko hiljaa, lisää muut mausteet ja keittele toinen tunti.
Noin muistaakseni...

Oli ohjeita missä ei ole porkkanaa, mutta on palsternakka, on palsternakka muttei porkkanaa. Jossain ei ollut viiniä ja joissain käytettiin säilyketomaatteja, joihinkin tuli viinietikkaa tai balsamicoa.
Eli siitä yhdistelin ja tein, hyvää se oli.

Sitten mä kysyn:
Onko kukaan tehnyt "kaljakanaa"? Eli grillannut broilerin, jonka perseeseen työnnetään avonainen kaljatölkki?

Kuulemma hyvää...
 

KuKKaKeppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KYRöskosken PÄrske
Jaahas mato-ongelle olisin tässä pian lähdössä. Oisko vinkkejä miten tulevat maukkaat iso ahveneni voisin valmistaa? Savustamaan en jaksa, uunissa ei saa oikein maukasta. Miten perus grillissä voi valmistaa, ilmeisesti palaa aika helposti? Laitanko kalat folioon? Mitä hyviä yrtejä kalan sisään kannattaa tunkea?
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Sitten mä kysyn:
Onko kukaan tehnyt "kaljakanaa"? Eli grillannut broilerin, jonka perseeseen työnnetään avonainen kaljatölkki?

Kuulemma hyvää...

Olen. On.
Me ollaan pullopyllykana laitettu hiiligrillissä. Kuumat briketit, joita ei saa olla liikaa, kehäksi grillin reunoilla ja broisku keskelle. Kotimaisen broiskun ahteria joutuu hieman levittelemään, jotta hieman vajennettu 0,33l lagertölkki mahtuu, mutta langalla voi kasata elikon taas muotoonsa.
Broisku kannattaa marinoida vaikkapa jo edellisiltana ja marinadia valella pitkin grillausta. Kansi kiinni valelujen välillä, jotta kypsyy tasaisesti. Kannattaa tarkkailla nesteiden väriä, jottei kypsy yli. Semmoset 30-50min vie lämmöstä riippuen.

-Maila
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Toisesta ketjusta lainattua:
Siipien kanssa toimii hienosti myös aurajuustodippi, eli kermaviiliä/creme fraichea ja aurajuusto, taittaa mukavasti myös tulisuutta jos seos on jäänyt liian tiukaksi.
Yksinkertainen ohje, mutta jotain tuosta jää puuttumaan!

Eli oikein hyvän aurajuustodipin resepti olisi hakusessa! Viimeksi tein dippini purkillisesta kermaviiliä, johon sotkin Aurajuustomurskaa ja reiluhkon teelusikallisen valkosipulitahnaa. En edes oikeastaan tiedä, mikä tuossa epäonnistui, mutta maku/koostumus ei ollut sellainen kuin oli hakusessa. Olisiko järkevää korvata tuo valkosipulitahna esim. valkosipulidippijauheella?

Olisiko jollain tarjota joku oikein kielen mukanaan vievä Aurajuustodippi-resepti?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tomaattikastikeohjeita tulikin jo muutama hyvä, mutta pistetääs omakin versio..

...

Tulee muuten helvetin hyvää.

Kiitos toimivaksi osoittautuneesta vinkinstä. Tänäänkin tuli tehtyä kastiketta/sosetta hieman tuota mukaillen. Eli pellille pari rasiaa kirsikkatomaatteja, kaksi halkaistua paprikaa, chili, kaksi valkosipulia ja saman verran salottisipuleita halkaistuina myös. Hieman merisuolaa ja reilusti oliiviöljyä päälle ja uuniin ~250°C noin puoleksi tunniksi.

Sitten blenderiin kera valkosipulituorejuuston, tuoreen basilikan & rosmariinin ja raastetun pecorino-juuston. Tuo pohjaksi laakealle syvälle lautaselle ja sekaan lihatortelliineja. Päälle vielä basilikan kanssa paistettuja siitakesieniä ja hetken mielijohteesta vajaa kourallinen juuri pellosta kerättyjä sokeriherneitä. Lisäkkeeksi paahdettua maalaisleipää valkosipulilevitteellä ja juomaksi valkoviiniä, niin kyllä toimi.

Ei siinä, tuo mikko6000:n pohja toimii monessa muussakin yhteydessä.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Olisiko jollain tarjota joku oikein kielen mukanaan vievä Aurajuustodippi-resepti?

Ensinnäkin Aurajuusto maistuu paremmalta kokonaisena kolmiona, se muru on ihan paskaa jos sitä siis käytit. Suola tuossa on varmaan kohillaan mut lisäisin jotain makeutta siihen (esim. ananasmehua) ja ehkä vähän potkua (mustapippuri, chili). Ja onko valkosipulitahna itse tehtyä vai jotain purkkimössöä? Jos on niin kokeile ihan tuoretta valkosipulia.. Tosin en nyt ite välttämättä sotkis Auraa ja valkosipulia samaan soosiin, sen verran voimakkaita makuja molemmat. Ehkä jotain limen mehuaki vois kokeilla pari tippaa.
 
Eli oikein hyvän aurajuustodipin resepti olisi hakusessa!

Creme fraichea tai smetanaa, aurajuustoa (no ylläri...), (tuoretta) chiliä tai pippuria ja ehkä vielä vähän murskattua valkosipulia. Ainesosasuhteet ovat makuasia, kokeilemalla ja maistamalla löytyy. Hapanmaitotuotteet tuntuvat toimivan sinihomejuuston kanssa hyvin, joten maustamaton jogurttikin voisi hätätilassa olla ok, sitä en tosin ole kokeillut.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, nyt on tukusta käyty hakemassa huomisia juhlia varten vajaa viisi kiloa naudan sydäntä, josta olisi tarkoitus valmistaa Andeilta tuttua perinneherkkua Anticuchoja. Sydämet putsataan ja vedetään ohuen ohuiksi paloiksi ja lyödään chili, valkosipuli, pippuri, juustokumina, etikka -marinadiin yöksi. Seuraavana päivänä siivut pistetään vartaisiin ja paistetaan grillissä samalla valellen niitä etikka-öljy -seoksella. Tarjoillaan grillissä paistetun perunan soosin, joka sisältää keltaista chiliä ja yrttiä nimeltä huacatay (vissiin persilja tai korianteri meidän lähikaupan antimista ajaa saman asian), kanssa. Perkeleen hyvää tuo on ja sydän on ihan naurettavan hintaista (5,90 kg) verrattuna siihen, miten hyvää tuo on.

Voin raportoida maanantaina, miten onnistui.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Nyt menee niin mielenkiintoiseksi, että tohdin pyytää ihan tarkkaa valmistusohjetta mallia rautalanka ja muutama kuva olisi kiva yllätys.
Komppaan Gagsia ja myös minä pyydän tarkat valmistusohjeet eivätkä kuvatkaan olisi pahitteeksi. Etelä- ja väliamerikkalainen sapuska on todella hyvää. Tähän mennessä kokemukset sydämen valmistamiseksi rajoittuvat sen keittämiseen koiranruoaksi joskus vuonna kilpi ja miekka. Renssaamiseen menee varmaan vähän aikaa, mutta lihastahan tuo suurimmaksi osaksi on.
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Sydän on muuten ihan loistavaa ruokaa hinta/laatu -suhteeltaan. Parilla kolmella eurolla irtoaa runsasproteiininen ja vähäkalorinen herkku. Olen laiskana vain ruskistanut sen kokonaisena pannulla, hauduttanut pari tuntia, lisännyt suolan ja pistellyt poskeeni. Voisi kuvitella, että toimisi padassa perunoiden, porkkanan, punajuuren jne. kanssa todella hyvin. Viipaloituna tomaattikastikkeessa pastan kanssa menisi varmasti myös alas. Maistuu myös jauhelihalla täytettynä ja pekonilla päällystettynä.

Kieli on toinen ruhonosa, joka on aivan tolkuttoman hyvää. Suolavedessä keitetty kieli jäähtyneenä voileivän päällä - syljeneritys kiihtyy...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kieli on toinen ruhonosa, joka on aivan tolkuttoman hyvää. Suolavedessä keitetty kieli jäähtyneenä voileivän päällä - syljeneritys kiihtyy...

Kielihän on monen pitopalvelun listoissa vielä nykyisinkin. 80-luvulla sitä sai vakiona herkkupöydästä. En ole tuota jaksanut valmistaa. Sisäelimistä maksa ja munuaiset ovat olleet ne tavalliset. Sydäntä en ole koskaan laittanut mutta syönyt kylläkin.

Ilmakuivattu poron sydän on muuten melko herkkua...
 
Foie gras?

Kysytäänpäs vihjettä arvoisilta ruoka-asiantuntijoilta: Jääkaapissa on purkki ranskalaisilta vierailta lahjaksi saatua ankan rasvamaksaa (foie gras de canard entier du sud-ouest) sekä pullo valkkaria joka kuuluu nauttia kyseisen maksan kanssa.

Miten oikeastaan kannattaa kyseinen epä-eettinen elintarvike syödä? Netistä löytyy ohjetta lisätä salaattiin tai syödä viipaloidun patongin päällä, helpolta kuulostaa.
Löytyykö muita ideoita / tietoa - pitääkö maustaa jotenkin vai meneekö sellaisenaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös