Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 590 006
  • 2 913

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No niin, no. En ole ollenkaan leipojatyyppiä, ellei pullia ja leipiä lasketa. Mutta siis kaikki kaakut ynnä piirakat olen jättänyt vaimoni hoidettavaksi. Nyt on vain sellainen ongelma, että koko hänen sukunsa on ihastunut kuohkeisiin kakkupohjiin ja kääretortun kääreisiin eli siihen, no, pohjaan. Minä taas haluaisin väsätä luumu-rahka-kinuski -ihmeestäni kokeiluksi kääretortellin, mutta en missään tapauksessa tykkää siitä kuohkeasta matskusta. Jos menen netistä etsimään reseptiä, mikä on se ihmekonsti, että saan pohjasta tiiviin, enkä ilmavan kuohkeaa ja paksua? Vähän leivinjauhetta?
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos menen netistä etsimään reseptiä, mikä on se ihmekonsti, että saan pohjasta tiiviin, enkä ilmavan kuohkeaa ja paksua? Vähän leivinjauhetta?
Tiiviin pohjan kääretorttuun saa vatkaamalla munat ja sokerin huonosti. Eli et tee niistä valkoista kuohkeaa vaahtoa vaan vatkaat vaan vähän. Lisää myös ohjeessa annettua jauhojen määrää ja sekoita jauhotkin huonosti taikinaan niin varmasti tulee tiivistä ja ohutta.

Terveisin koo
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Hyvä kääretorttu tulee ainakin Kotikokin reseptillä. Itse olen kyllä aina pyrkinyt tekemään nimenomaan mahdollisimman kuohkeita. Jos et jostain syystä kuohkeata halua, poikkea reseptistä seuraavalla tavalla: Älä missään nimessä vatkaa kananmunia vaahdoksi. Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja sitten kananmunat perään. Sitten vatkain kouraan ja vatkaa kunnon liisteriksi. Kunnon sitkon saavuttamiseksi korvaa perunajauhot vehnäjauhoilla. Jos näistä toimenpiteistä huolimatta kohoaa liikaa, auo muutaman kerran uuninluukkua ja sulje se mahdollisimman reippaalla vauhdilla. Myös uunipellin ravistelu aukomisten yhteydessä kiinteyttää lopputulosta mukavasti.

Edellä mainituissa konsteissa on siis juuri väärinpäin kaikki, millä saataisiin mahdollisimman kuohkea lopputulos. Saatta olla, että ei kohoa lainkaan. Semisti kuohkeaan lopputulokseen pitäisi päästä pelkällä uunin luukulla ja kevyellä ravistelulla. Ei kun kokeilemaan, millä variaatiolla saat haluamasi lopputuloksen.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kuohkeus taikinaan tulee kananmunien ylenmääräisestä vatkaamisesta, jolloin munamassaan sekoittuu runsaasti ilmaa. Munavaahdon pitäisi olla lähes valkoista ja kiiltävän kuohkeaa. Vaihtoehdot ovat siis munien lyhyt vatkausaika tai Vesurin ehdottama uunipellin täristäminen paistoaikana. Jo pelkkä luukun avaaminen paistamisen alkuvaiheessa voi riittää. Muista kuitenkin perunajauhot, ilman niitä levy ei rullaannu vaan halkeaa. Itse olen laittanut osan vehnäjauhoja ja osan perunajauhoja ja ihan hyvää (ja kuohkeaa) on tullut.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Puoli tuntia aikaa vastaukseen. Teen porsaan ulkofileepihvejä, lohkoperunoita sekä paistan pikkuporkkanoita uunissa lohkoperunoiden kanssa. Millaisen helpon dipin noille värkkäisin? Onko joku kaupan valmisdippikin riittävä?

E: Tein persilja-pippurisekoitus- maustevoin pihville jo valmiiksi.

E2: Enää ei apua tarvita, teen sinihomejuustodipin ja toivotaan, että maistuu!
 
Viimeksi muokattu:

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Olen pitkään miettinyt jotain sellaista "yleismössöä", jota voisi käyttää arkisessa elämässä vähän kaiken purtavan kanssa. Ikään kuin ketsuppi, jota muksuna laittoi aivan jokaiseen ruokaan. Nyt se sitten löytyi.

Moon duunannut tälläistä mössöä:

- purkki tonnikalaa, öljyssä palana.
- purkki tuorejuustoa, oman maun mukaan.
- shalottisipulia 2-3 koosta riippuen. (tai vaihtoehtoisesti punasipulia) aivan pieneksi silputtuna.
- maustekurkkua 1 kpl, vähän kanssa koosta riippuen aivan pieneksi silputtuna ja niin, että ennen silppuamista kaapii ne siemenet ja sen märän keskustan pois siitä.

Noita kun sekoittaa, niin tulee hyvää. Tuoretta chiliäkin olen heitellyt välillä sekaan ja kokeillut erilaisia variaatioita, esimerkiksi vaihtanut tunan kinkkuun. Perussettinä kuitenkin tuo, vähän voi aina säveltää.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Otetaanpa nopea gallup: Mitä söisit mieluiten vapaapäivänäsi illalla, urheiltuasi päivällä ja jos joku muu tekee safkan?

Sovitaan, että budjettia ei ole, mutta raaka-aineet pitäisi saada kasaan hieman helpommin kuin päiviä etukäteen tilaamalla. Vaikeusaste on korkeintaan haaste ja ruokalajeja voi olla useampikin, mutta ammattikeittiön laitteistoa ei ole käytössä. Ihan perusruokiakin saa toki ehdottaa - inspiraatiota tässä lähinnä haetaan.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Otetaanpa nopea gallup: Mitä söisit mieluiten vapaapäivänäsi illalla, urheiltuasi päivällä ja jos joku muu tekee safkan?

Sovitaan, että budjettia ei ole, mutta raaka-aineet pitäisi saada kasaan hieman helpommin kuin päiviä etukäteen tilaamalla. Vaikeusaste on korkeintaan haaste ja ruokalajeja voi olla useampikin, mutta ammattikeittiön laitteistoa ei ole käytössä. Ihan perusruokiakin saa toki ehdottaa - inspiraatiota tässä lähinnä haetaan.

Mitä pidemmälle tätä loskapaskaa jatkuu, sitä enemmän kaipaa kunnon talvea. Jos siis on tarkoitus urheilla ulkona, hieman jopa palella, niin aamulla joku kunnon pataruoka uuniin odottamaan. Tuhti, suussasulavan mureaksi hautunut liha on toiminut useamman kerran eri porukoille kuin häkä ja säästää aikaa alkupalojen ja jälkkärin duunaamiseen.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otetaanpa nopea gallup: Mitä söisit mieluiten vapaapäivänäsi illalla, urheiltuasi päivällä ja jos joku muu tekee safkan?

Joku vähän svengaavampi paisti esim. porosta, peurasta tai vaikka sitten lampaasta. Hyvät soosit ja valkosipuliperunat. Alkuruokana menis vaikka joku välimerellinen napostelulautanen chorizoineen ja parman kinkkuineen. Jälkkäriksi Crema catalana. Ja viinisuositus Prioratin alueelta: Alko - Tuotteet - Nona Petit (linkki vie alkon kataloogiin)

Eli tuollainen välimeren meininki kotimaisella riistalla täydennettynä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mitä pidemmälle tätä loskapaskaa jatkuu, sitä enemmän kaipaa kunnon talvea. Jos siis on tarkoitus urheilla ulkona, hieman jopa palella, niin aamulla joku kunnon pataruoka uuniin odottamaan. Tuhti, suussasulavan mureaksi hautunut liha on toiminut useamman kerran eri porukoille kuin häkä ja säästää aikaa alkupalojen ja jälkkärin duunaamiseen.
Komppaan tätä. Hyvää lihaa (laittaisin lammasta ja possua), pekonia, papuja, tomaattia, paprikaa + pakolliset numerot. Ja hautumaan. Lisukkeilla tai ilman. Olutta pitää olla.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mitä pidemmälle tätä loskapaskaa jatkuu, sitä enemmän kaipaa kunnon talvea. Jos siis on tarkoitus urheilla ulkona, hieman jopa palella, niin aamulla joku kunnon pataruoka uuniin odottamaan. Tuhti, suussasulavan mureaksi hautunut liha on toiminut useamman kerran eri porukoille kuin häkä ja säästää aikaa alkupalojen ja jälkkärin duunaamiseen.

Pataruoka on mitä helpoin ja herkullisin viikonloppuruoka. Siihen kuuluu olennaisesti pitkä valmistus ja ruoan tuoksu ympäri kämppää useiden tuntien ajan. Sain lahjaksi jokunen vuosi sitten Le Creusetin ison ovaalipadan ja siitä tahti vain kiihtyi, talvisin varsinkin pata on kovassa käytössä.

Karjalanpaistista on hyvä aloitaa. Itse tykkään käyttää vastaavissa padoissa karitsan potkia, namia silloin kun on niin mureata että irtoaa vain haarukalla kevyesti koskien.


_
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Otetaanpa nopea gallup: Mitä söisit mieluiten vapaapäivänäsi illalla, urheiltuasi päivällä ja jos joku muu tekee safkan?

Aluksi pikkuinen vuohenjuusto Caesar.

Sitten tapasit tyyliin oliivit, aurinkokuivattu tomaatti, marinoidut valkkarin kynnet, Parman kinkku, marinoidut latva-artisokat, katkarapuja, pari eri dippiä ja hyvää patonkia.

Tuon jälkeen riittäisi hyvä lämmin sosekeitto, leipä ja pari eri juustoa...vaikkapa home ja gouda.

Jälkkäriksi Valion suklaa- tai mansikkatuutti sekä kuppi vahvaa mokkaa.

Nämä kaikki löytyvät jokaisesta marketista ja on nopea sekä helppo valmistaa. Sosekeitossa menee noin 40 min. riippuen, mistä sen tekee. Sillä aikaa voi väsäillä tapasit. Hintaa tuollaiselle paketille tulee ehkäpä noin 30 euroa ja siitä syö helposti 3-4 henkilöä. Ei siis mikään päätä huimaava summa vaikka tuo ei ollutkaan kynnyskysymys. Valmistuskin vieläpä erittäin helppo.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Otetaanpa nopea gallup: Mitä söisit mieluiten vapaapäivänäsi illalla, urheiltuasi päivällä ja jos joku muu tekee safkan?

Meidän mamma ei kokkaa, joten joko tämä oli kompa tai sitten tarkoittaa ulkona syömistä. Jos emäntä laittaa ruokaa niin paras on jokin kylmä salaatti mihin kootaan kaikkea herkullista aina juustoista hedelmiin normi salaattipohjan lisäksi.

Itse tekisin juuri tuon pataruoan koska voi lojua sen urheilun ajan uunissa.

Jos olisi kokki käytössä niin ehkäpä jokin maukas kasviskeitto alkuun, beef wellington ja vaikka muutama cannoli jälkkäriksi, ne on törkeän hyviä.


_
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Coleslaw

Tajusin äsken että vaikka periaatteessa tiedän miten coleslaw-salaatti tehdään, niin en ole ikinä sellaista itse tehnyt. Netti on pullollaan reseptejä, joten sellaisen löytäminen ei ole vaikeaa, mutta haluan silti täältä tsekata, jos jollain olisi omakohtaisia kokemuksia ja suositeltavaa reseptiä aitoon amerikkalaistyyliseen coleslaw-salaattiin? En siis etsi ohjetta suomalaista bensa-asema-/lounasravintolamoskaa varten, vaan nimenomaan aitoa amerikkalaista coleslawta varten.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tajusin äsken että vaikka periaatteessa tiedän miten coleslaw-salaatti tehdään, niin en ole ikinä sellaista itse tehnyt. Netti on pullollaan reseptejä, joten sellaisen löytäminen ei ole vaikeaa, mutta haluan silti täältä tsekata, jos jollain olisi omakohtaisia kokemuksia ja suositeltavaa reseptiä aitoon amerikkalaistyyliseen coleslaw-salaattiin? En siis etsi ohjetta suomalaista bensa-asema-/lounasravintolamoskaa varten, vaan nimenomaan aitoa amerikkalaista coleslawta varten.

Jokin versio meni niin, että kaali- ja porkkanasuikaleet haudutettiin kattilassa appelsiinimehussa ja sitten annettiin jäähtyä. Tämän jälkeen siivilöitiin ja tehtiin majokastike. Jotkin suomalaiset ravintolat tekevät colen myös näin. Tuo kasikehan maun pitkälti ratkaisee.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Yleismössö/ pesto

Aurinkokuivattuja tomaatteja, basilikaa, valkosipulia, chiliä, ripaus suolaa, oliiviöljyä
-> tehosekoittimeen. Sopii liha, kanan, pastan ja leivän kanssa.
Makumieltymysten mukaan myös parmesaania, oliiveja yms. Herkkua.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tajusin äsken että vaikka periaatteessa tiedän miten coleslaw-salaatti tehdään, niin en ole ikinä sellaista itse tehnyt. Netti on pullollaan reseptejä, joten sellaisen löytäminen ei ole vaikeaa, mutta haluan silti täältä tsekata, jos jollain olisi omakohtaisia kokemuksia ja suositeltavaa reseptiä aitoon amerikkalaistyyliseen coleslaw-salaattiin? En siis etsi ohjetta suomalaista bensa-asema-/lounasravintolamoskaa varten, vaan nimenomaan aitoa amerikkalaista coleslawta varten.
Tein ihan sen perinteisen reseptin mukaan ja hyvää tuli. Vihannekset silpuksi sähköllä ja majoneesit (itse tehty) ym. mausteet perään. En ole kuullutkaan, että tuota pitäisi muka hauduttaakin vielä.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Uuden vuoden tienoilla söin Virossa ankanrintaa mansikkakastikkeella, mielenkiintoinen yhdistelmä. Annos sinänsä ei ollut mikään ihmeellinen, mutta jäi takaraivoon kutittelemaan. Yleensä olen tehnyt ankan kanssa timjamiport/punaviinikastikkeen, joka on toiminut pirun hyvin.

Viikko sitten tuli ostettua ankanrintaa ja päätin soveltaa siihen jotain tuon mansikkakastikkeen tyylistä. Selailin jokusen ruokakirjan lävitse ja löysinkin kirsikkakastikkeen, joka tarjoiltiin resptissä ankanrinnan kera. Tähän aikaan tuoreiden kirsikoiden saaminen (ainakin täällä susirajalla) on melko mahdotonta, joten ohjetta piti hieman tuunata. Paikallisista kaupoista löytyi tuoreita espanjalaisia vadelmia, maultaan lähes kotimaisten veroisia, joten miksipä ei kirsikka-valdemakastike. Alkosta matkaan ruoanlaitossa hyväksi todettu Heeringin kirsikkalikööri ja eikun kokeilemaan. Pirun hyvin toimi yhdistelmä, jopa vaimoni joka ei kirsikoista välitä kehui kastikkeen. Ankka meni ehkä asteen verran yli, eli ihan pikkuisen kuivaksi. Ei onneksi totaalisen pilalle.

Kirsikka-valdemakastike ankalle tahi hanhelle:

1 rasia tuoreita valdemia
1 porkkana
3 valkosipulinkynttä
2-3 shalottisipulia
pala juuriselleriä
1 rkl tummaa sokeria
1½dl punaviiniä
1½dl kirsikkalikööriä
½ purkkia demi glace:ta, tai vastaavaa lihalientä
½ punttia tuoretta timjamia
suolaa & pippuria

Pilko vihannekset ja kuullota pannulla (mieluiten ankan/hanhenrasvassa). Lisää sokeri, punaviini ja kirsikkalikööri. Anna kiehua hetken, jotta sokeri sulaa. Lisää timjami, pippuri ja demi glace. Anna kiehua kasaan miedolla lämmöllä, tarkasta maku ja lisää suola/pippuri. Siivilöi ja lisää tuoreet vadelmat.

E: pieni näppisvirhe, 1,5 purkkia demi glace -> 0,5 purkkia.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Reseptit > ruokaohje: After eight -juustokakku - Kotikokki.net

Raaka-aineet

150 g digestive-keksejä
70 g voita sulatettuna
200 g After Eight -suklaata
200 g philadelphia-tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa

Ohjeet

Murskaa keksit ja lisää joukkoon voisula.
Laita seos irtopohjavuokaan.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Kun suklaa on sulanut, sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kerma ja sekoita varovasti suklaa-juustoseokseen.
Kaada täyte pohjan päälle.
Laita kylmään muutamaksi tunniksi.
Koristele haluamallasi tavalla.

Ajattelin tehdä taas syntymäpäivieni kunniaksi juustokakkua. Löysin mielenkiintoisin reseptin Kotikokki.netistä mutta tuo täytteen koostumus vähän mietityttää. Tuorejuustoa, suklaata ja kuohukermaa. Tuleeko tuosta muka toimiva ja hyvä täyte?

-Tinke-80
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Löysin mielenkiintoisin reseptin Kotikokki.netistä mutta tuo täytteen koostumus vähän mietityttää. Tuorejuustoa, suklaata ja kuohukermaa. Tuleeko tuosta muka toimiva ja hyvä täyte?

-Tinke-80

Hyvä varmaankin, mutt toimivast en tiedä. Mä laittaisin ehkä pari liivatelehteä joukkoon.

Anna lehtien seistä kylmässä vedessä 5 min, purista vesi pois, sulata desiin kiuhuvaa appelsiinimehua ja sit kaada tää sotku suklaamassan joukkoon. Ja suklaaseosta vois maustaa lopuilla appelsiinin mehuilla (siis 1kpl appelsiineja, mistä mehu) + raastetulla appelsiininkuorella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös