Toki lisää vinkkejä otan mielelläni vastaan.
Ite oon lähinnä hirvenlihasäilykkeitä (sikaa mukana) käyttäny ja ihan normaalisti lihana milloin missäkin ruuassa. Lihatomaattikastike, lihamakaroonilaatikko ja miksei vaikkapa lasagne.
Toki lisää vinkkejä otan mielelläni vastaan.
Suurus siinä on tärkeä ja sen saa vedellä ja vehnäjauhoilla, ketsuppia ja mausteita sekaan ja jos sipulia sattuisi olemaan.
Ite käytän voita niiden vehnäjauhojen kanssa ja lisään veden sitten myöhemmin, mutta kait se noinki käy.
Ihmettelin kovasti tuota kylmälle pannulle laittoa, mutta kun sitä melkeinpä jokaisessa löytämässäni ohjeessa suositeltiin niin pitihän se kokeilla. Ideana ilmeisesti, että se ankan oma rasva alkaa hajoamaan?
Onko paikalla kasvisruoan ystäviä?
Täällä kaivattaisiin hyviä ja kokeilemisen arvoisia reseptejä.
Etenkin pihveistä.
Perinteiseen suomalaiseen jauhelihakastikkeeseen laitetaan hieman vehnäjauhoja ja vettä.Miten jauhelihakastikkeesta saa paksua? Amatöörikokkina teen sitä niin että jauhelihat ja sipulit sekasin, mausteeksi suolaa, pippuria, paprika- ja grillimaustetta sekä chiliä ja vielä lopuksi valkosipuli/chili-tomaattimurskaa. Ihan hyvvee on, mutta kastikemaisuus puuttuu. Vinkkejä?
Perinteiseen suomalaiseen jauhelihakastikkeeseen laitetaan hieman vehnäjauhoja ja vettä.
Miten jauhelihakastikkeesta saa paksua? Amatöörikokkina teen sitä niin että jauhelihat ja sipulit sekasin, mausteeksi suolaa, pippuria, paprika- ja grillimaustetta sekä chiliä ja vielä lopuksi valkosipuli/chili-tomaattimurskaa. Ihan hyvvee on, mutta kastikemaisuus puuttuu. Vinkkejä?
Miten jauhelihakastikkeesta saa paksua? Amatöörikokkina teen sitä niin että jauhelihat ja sipulit sekasin, mausteeksi suolaa, pippuria, paprika- ja grillimaustetta sekä chiliä ja vielä lopuksi valkosipuli/chili-tomaattimurskaa.
Miten jauhelihakastikkeesta saa paksua? Amatöörikokkina teen sitä niin että jauhelihat ja sipulit sekasin, mausteeksi suolaa, pippuria, paprika- ja grillimaustetta sekä chiliä ja vielä lopuksi valkosipuli/chili-tomaattimurskaa. Ihan hyvvee on, mutta kastikemaisuus puuttuu. Vinkkejä?
Jo mainittu kokoon keittely toimii oikein hyvin.
Heitä tästä reseptiä kehiin vaikkapa perus viiden hengen kastikkeeella. Miten paljon nestettä ja kuinka pitkään keitetään ns kasaan että tulee paksua soosia.
Siis vehnäjauholla itse en ainakaan tee muuta kuin ihan perinteisen ruskean kastikkeen, esim. lihapullien kanssa tai tyyliin läskisoosi. Mutta tuommoinen tomaattimurskajauheliha-asia ei vaadi kuin ruskeaa kastikesuurustetta, oli sitten maizenaa tai pirkkaa. Ja sehän on maailman helpointa käyttää. Kun kaikki aineet on koossa, ripottelee kastikkeeseen sopivasti (ruokalusikallinen?) suurustetta, sekoittaa, antaa porista väh. muutaman minuutin ja se on siinä. Ei tarvitse sekoitella kylmään veteen tai muuta.Kiitoksia vaan kaikille vastaajille! Sen verran on tää kokkaus viha-rakkauslaji kun kiva on tehä mutta lopputulosta on syötävä tuli siittä hyvä tai ei. :D Täytyy koittaa ainakin basilikaa ja valkosipulia ja suurustaa sitten jauholla (<- mahtaako tästäkään tulla mittään :D.)
Aattelin väsätä kevyeksi välipalaksi jotain kylmiä wrappeja.
Voisko joku väläyttää miten siihen tehdään vaikka kylmäsavulohi täyte, mitä noissa kahviloissakin on. Ruohosipulia tai tilliä niissä ainakin on, mitä muuta?