Nyt kaipaisin hieman neuvoja viikonloppu varten kulinaristi-kanssakirjoittelijoiltani. Tarkoitus olisi istua hyvässä seurassa ihan jätkäporukalla ja nautiskella hyviä viinejä sekä hyvää ruokaa. Alkuruoaksi syömme nyt todennäköisesti kampasimpukkachevicheä eikä tässä ole oikeastaan mitään epäselvää.
Pääruoaksi olisi sitten tarkoitus laittaa hieman riistalintua eikä vielä ole päätetty miten. Ilmeisesti keitettynä tai vaihtoehtoisesti täytettynä. Mutta tähän kaipaisin vinkkejä.
Jälkiruoaksi lupauduin tekemään tiramisua. Olen tehnyt sitä vain kerran aikaisemmin ja silloin meni kaikki nappiin, oli kuin suoraan Italiasta. Ainoa ongelma, etten muista reseptiä tarkalleen. Toki tärkeintä ovat ensiluokkaiset raaka-aineet, eli ostan toki kunnon aitoa vähintään 70% tummaa suklaata, Saviardi-keksejä, ensiluokkaista espressoa sekä mascarponejuustoa. Perinteisen Marsalan korvasin edellisellä kerralla Amaretolla, mikä ilmeisesti on aika yleinen tapa. Kärsiikö lopputulos tästä? Ja toisekseen, mitä mieltä olette vatkatut kananmunanvalkuaiset vs. kuohukerma?
Lisäksi hyvät viinisuositukset ovat aina tervetulleita. Alku- ja pääruoan yhteydessä mieluiten noin 20e hintaluokassa enimmillään. Jälkiruokaviiniksi toki voisi juoda loppupullon Marsalaa mikäli sitä käytän tiramisuun.