Juurekset ovat nyt parhaimmillaan, joten kannattaa kaupasta napata niitä mukaan. Halpoja ja hyviä. Viikonloppuna kokkailtiin vaimon kanssa ystäväpariskunnalle seuraavanlainen menu:
Alkuun: Punajuuricappucino
Ruoaksi: Paistettua ankanrintaa, timjamipunaviinikastiketta ja uuden sadon juureksia uunissa.
Jälkeen: Mutakakkua, rommiliekitettyä ananasta ja vanilijajäätelöä
Onnistui varsin mainiosti. Varsinkin tuo punajuuricapuccino (tein ekaa kertaa) oli todella maukas. Ohje löytyi Alkon reseptihausta ja meni yhen kerran jälkeen suoraan "omiin resepteihin". Koristeeksi väännettiin vielä cheddarjuustotikkusydämiä (ihq).
http://www.alko.fi/reseptit/fi/86247E74C88FC19EC225728F0043D164
Ainoa mikä jäi itseäni häiritsemään oli ankan rintaan jäänyt ohen ohut rasvakerros, hirveän usein ei tule ankkaa valmistettua, mutta ilmeisesti olisi saanut olla viillotettu puoli hiukan kauemmin aikaa pannulla? 200-asteisessa uunissa ~9min ilman paistolämpömittaria, omaan makuun olisi saanut olla hiukan enemmän rose, mutta maistui muille näin paremmin.
Punaviinikastike syntyi "perstuntumareseptillä", jonka olen joskus opetellut; Pari salottisipulia, kuullotus, nippu tuoretta timjamia perään, puolisen pulloa punkkua ja maun mukaan lihalientä. Annetaan muun ruoan valmistuksen ajan kiehua kasaan, säädetään maut suolalla, pippurilla ja voilla.
Uunijuurekset on näin syksyisin aika vakiosettiä viikottain, tosin nyt tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua Nelosen sokkokokin innoittamana kanelia ja muskottia maustamiseen. Ihan jees, mutta välillä keittiönpuolella oli kohtuullisen jouluinen tunnelma, kun tuoksuina uunista leijaili lantun, kanelin ja hunajan sekoitus.
http://www.nelonen.fi/Ohjelmat/Sokk...utettua perunoita ja glaseerattuja uunijuurek
Kakun veivasi vaimo, sen teosta en oikein muuta tiedä kuin paljon 70 pinnaista suklaata ja voita. Tuore ananas kaupasta ja pannulla vähän pintaa ja rommiliekityksellä vieno romminmaku kylkeen.