Mdawg:
PS. sellanen muutos niihin ohjeisiin että ainakaan mä en laita porkkanaa lasagneen, sitä oon nähny muutamassa ohjeessa. Porkkana on kanin ruokaa, ei ihmisen.
Tuli tuossa joku aika sitten tehtyä täältä ongittuja ohjeita soveltamalla mahtava lasagne. Oli niin huippua, että seuraava vuoka lähti heti tekoon, kun edellinen loppui.
Tähän jälkimmäiseen ns. normisetin lisäksi heitin porkkanaa ja jalopenoja. Ja sipuleita ronskimmin kuin siihen ensimmäiseen. Eli sinne jauhelihan sekaan vaan kaikki hetkeksi pannulle. Jalopenojen kanssa kannattaa olla tietysti tarkkana ettei mene liikaa. Itse pistin aika varovasti, sellaisen vajaan kourallisen niitä kaupan purkki-versioita, jotka on jo paloiteltu ja pienensin niitäkin vielä. Kyllä se kourallinenkin maistui. Porkkanaa nyt voisi pistää reilummin.
Käytin valmista kastikepussia ja hyvin toimi sekin. Toki sitä joskus voisi koittaa itsekin vääntää, mutta en tiedä tarvitseeko edes. Luulin ostaneeni pelkän valkokastikkeen, mutta se olikin vähän
erilainen ja oikeastaan parempi noin. Koulun lasagnea vihasin, kun siinä oli liikaa "löysää". Tuossa oli siis jo tomaattia ynnämuuta joukossa. Suunnilleen tällainen tuli tehtyä:
- 500g paistijauhelihaa
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni punasipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 porkkana raastettuna
- jalopenoja ~kourallinen
- n. puolet tomaattikastikepurkista (yrtti, Pirkka, sellainen pahvinen)
- tomaattipyree, sellainen pieni säilykepurkki
- pussi valmista lasagnekastiketta (Maggi)
- sekaan 3dl maitoa
- 2,5 dl vettä, jossa lihaliemikuutio uitettuna
- n kappaletta lasagnelevyjä (olisiko ollut 4 kerrosta, eli 12 levyä)
Jauhelihat ja sipulit ensin ruskeiksi, sitten porkkanat, jalopenot ja tomaattikastikkeet ja pyreet sekaan. Valmis pussi maidon kanssa sekaisin ja pannulta kaikki sinne joukkoon. Lihaliemi myös mukaan ja koko setti sekaisin. Kannattaa haudutella hetki kattilassa.
Voideltuun vuokaan vuorotellen lasagnelevyjen kanssa ja joka väliin vähän juustoa + päälle reilusti.
175 astetta 45min tai enemmän. Parempaa seuraavana päivänä.