Mainos

Löytyykö kokkeja?

  • 589 736
  • 2 913

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos sulla on perkuujätteet, keitä liemi niistä. Perunat, porkkanat yms. ensin, lopuksi kerma ja kalat. Pintaan tilliä. Tai jos haluat kikkailla, valmistat kirkasliemikeiton, teet annokset ja kaadat päälle löysäksi vatkattua kermavaahtoa ja koristelet tillinvarvulla.

Edit: tässä savulohella se, mitä yritin sanoa.
 

Liitteet

  • EDA282B4-F181-4486-BBDD-BF78423EDE1F.jpeg
    EDA282B4-F181-4486-BBDD-BF78423EDE1F.jpeg
    499,7 KB · kertaa luettu: 533
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hella? Vai ajoinko miinaan?

Ei vaan tulee liikaa sotkua, jos alkaa kunnolla perkaamaan. Mökillä nuo, osaan kyllä homman hoitaa.

Me rikkaat kaupunkilaiset ostamme filettä Lidlista ja kerran kesässä mennään vain ongelle.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ei vaan tulee liikaa sotkua, jos alkaa kunnolla perkaamaan. Mökillä nuo, osaan kyllä homman hoitaa.

Me rikkaat kaupunkilaiset ostamme filettä Lidlista ja kerran kesässä mennään vain ongelle.
Nahan kuitenkin vedät fileestä irti. Freesaile sitä hetki kattilassa ja keitä siitä liemi keitolle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei vaan tulee liikaa sotkua, jos alkaa kunnolla perkaamaan.
Kieltämättä vähän ikävää kt-keittiössä, tosin teen sitä silti säännöllisesti. Tiedä sitten Puolan käytänteistä, mutta Suomessa sisälmykset on poistettu, joten ei siihen lopulta jää kuin fileointi. Ja senkin saa aika usein kaupanpäälisinä ja perkuujämät mukaan, joten kotona vain ruodot veks ja menoksi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ja senkin saa aika usein kaupanpäälisinä ja perkuujämät mukaan, joten kotona vain ruodot veks ja menoksi.

En ole kyllä koskaan missään maassa lähtenyt kaupasta kotiin ruokakassien ja perkuujämien kanssa.

Ilmeisesti kaikki on neuvoteltavissa, mutta ei ole tullut tuollainen edes mieleen. Enkä oikein näe tarvettakaan, kuulostaa liian hifistelyltä ja mökillä lokit kiittää.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En ole kyllä koskaan missään maassa lähtenyt kaupasta kotiin ruokakassien ja perkuujämien kanssa.

Ilmeisesti kaikki on neuvoteltavissa, mutta ei ole tullut tuollainen edes mieleen. Enkä oikein näe tarvettakaan, kuulostaa liian hifistelyltä ja mökillä lokit kiittää.
Jos ei sinun lähimarketissa mistä kalasi ostat ja se sinulle fileoidaan kysytä, että otatko pään ja mut perkuujätteet mukaan, niin suosittelen vaihtamaan kauppaa. Joka lihatiskillä on vaatimuksena että asiakkaalta kysytään, että haluaako sen pään ja selkäruodon pussiin mukaan. Tai sitten on jo omena pudonnut todella kauaksi puusta. Tosin juurihan oli juttua että Helsingissä soitellaan hätäkeskukseen vaippojenkin vaihdosta. Ei vaan tuossa vuosituhannen taitteen jälkeen kun olin Pasilassa K-Marketissa lihatiskillä olisi tullut kuulonkaan että en olisi kysynyt asiakkaalta että haluaako hän perkuujätteet mukaan. (kirjoitus sisältää olettamuksen henkilön asuinpaikasta)

Aivan samalla tavalla kuin kunnon lihakeitto lähtee siitä että siellä keitellään luista lihaa, niin kunnon kalakeitto lähtee perkuujätteistä. Sieltä löytyy sen keiton sielu.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jos ei sinun lähimarketissa mistä kalasi ostat ja se sinulle fileoidaan kysytä, että otatko pään ja mut perkuujätteet mukaan, niin suosittelen vaihtamaan kauppaa. Joka lihatiskillä on vaatimuksena että asiakkaalta kysytään, että haluaako sen pään ja selkäruodon pussiin mukaan.

Yksi maan suurimmista Tescoista on tuossa kävelymatkan päässä ja siellä on mittava kalatiski. Joululohta olen sieltä hakenut, mutta yhtä lailla jono saattaa olla yhtä pitkä kuin tiski. Ei siihen jaksa jäädä patsastelemaan vaan ottaa jotain mitä on valmiina helposti.

Tässä on ilmeisesti harmaa alue jätteiden kotiinkantamisen ja eineksien välissä. Eineksiä en käytä paitsi joskus kännissä pakastepitsa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nyt on kalakeitot ja erittäin maittavaa on. Jos joku kaipaa reseptiä, niin reilusti vain suolaa, pippuria, kermaa ja voita.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Porsaan pihvifilettä olisi tarkoitus grillata kokonaisena grillissä. Mitä mieltä olette, fileen pinta ensin ruskistetaan ja sitten grillin ylähyllylle paistumaan 75 asteeseen lämpötilamittari kyljessä kiinni. Pihvifile ui runsaassa marinadissa jonka pyyhin pois ettei se pala kiinni fileeseen.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Porsaan pihvifilettä olisi tarkoitus grillata kokonaisena grillissä. Mitä mieltä olette, fileen pinta ensin ruskistetaan ja sitten grillin ylähyllylle paistumaan 75 asteeseen lämpötilamittari kyljessä kiinni. Pihvifile ui runsaassa marinadissa jonka pyyhin pois ettei se pala kiinni fileeseen.

Jos haluaa hifistellä, mauste rub päälle vuorokautta ennen grillausta ja sitten ruskistus ja kypsennys. Viimeisen 5 minuutin aikana sivellään kastike ja grillataan kaunis pinta. Itse usein avaan hiukan filettä että se kypsyy nopeammin.

Hyviä rub reseptejä löytyy vaikka Weberin websitelta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jos haluaa hifistellä, mauste rub päälle vuorokautta ennen grillausta ja sitten ruskistus ja kypsennys. Viimeisen 5 minuutin aikana sivellään kastike ja grillataan kaunis pinta. Itse usein avaan hiukan filettä että se kypsyy nopeammin.

Hyviä rub reseptejä löytyy vaikka Weberin websitelta.
Tosi hifistelijä käy vielä hakemassa apteekista ison ruiskun ja neulan ja truuttaa marinadit suoraan lihaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Miten onnistuu vakuumipakatun lehmän sisäfileen pakastaminen? Tuollainen olisi pakkasessa, kun viime kuussa oli vaihtoehtoina viimeisen käyttöpäivän saapuminen tai kännissä paistaminen. Valitsin sitten pakastamisen.

Huomenna tuolle olisi tarvetta vai olisiko vain parempi hakea marketista uutta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Miten onnistuu vakuumipakatun lehmän sisäfileen pakastaminen? Tuollainen olisi pakkasessa, kun viime kuussa oli vaihtoehtoina viimeisen käyttöpäivän saapuminen tai kännissä paistaminen. Valitsin sitten pakastamisen.

Huomenna tuolle olisi tarvetta vai olisiko vain parempi hakea marketista uutta.
Loistavasti onnistuu. Otat tänään sulamaan ja huomenna tulee ihan hyvää. Pakastaminen rikkoo solurakenteita ja mureuttaa sitä lihaa. Tosin samalla saattaa puskea nesteitä enempi pihalle. Jos ei sulle kelpaa niin mä tuun hakeen sen sulta pois ja naatin laatulihasta.

Itse ostin tuossa liiteristä poron paistia parisen kiloa kun olivat laittaneet jo alennuksessa olleet 19.90/kg porot vielä -30% alennukseen. Eihän tohon hintaan saa poroa mistään. Olisiko jollain hyviä reseptivinkkejä porolle?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Itse ostin tuossa liiteristä poron paistia parisen kiloa kun olivat laittaneet jo alennuksessa olleet 19.90/kg porot vielä -30% alennukseen. Eihän tohon hintaan saa poroa mistään. Olisiko jollain hyviä reseptivinkkejä porolle?

Ei ole reseptiä, mutta olen luullut poron olevan kallista. Aina oppii uutta.

Mitä porojen ja viljelijöiden elämässä tapahtuu. Miksi silti pääkaupungin ravintolassa voi ihan pokkana olla englanniksi kirjoitettu poro ja hintana 59e annos. Raaka-aineet vedetään ilmaiseksi, mutta nimellä myydään.

En käy juuri koskaan ravintoloissa, koska ne myy pelkkiä mielikuvia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei ole reseptiä, mutta olen luullut poron olevan kallista. Aina oppii uutta.

Mitä porojen ja viljelijöiden elämässä tapahtuu. Miksi silti pääkaupungin ravintolassa voi ihan pokkana olla englanniksi kirjoitettu poro ja hintana 59e annos. Raaka-aineet vedetään ilmaiseksi, mutta nimellä myydään.

En käy juuri koskaan ravintoloissa, koska ne myy pelkkiä mielikuvia.
En ole minäkään koskaan aiemmin nähnyt poroa myytävän tuolla hinnalla. Yleensä on siellä tiskissä pieni pala ja hintana se jotain 39€ tms. no nyt oli karvan alle 14€ ja köyhäkin sai poroa pakkaseen, toki siis miinuksena tuo että kyseessä pakaste. Mutta ei se laatua laske kuin hyvin vähän. Saa sitten jussina köyhä syödä poroa.

Minä kävin viimeksi ravintolassa vajaa puoli vuotta sitten, siis muualla kuin karvakäsien mestassa. Oli todellinen pettymys kun ne lohkoperunat oli mauttomia ja pihviä ei oltu viitsitty maustaa kunnolla. Ihme blandaamista tämä kotimainen ruoka. Onhan se kauhistus jos se vaikka maistuisi joltain. Liian mausteista.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Ostin eilen Savuhoven tehtaanmyymälästä 1kg paketin porsaan kassleria kun halvalla sai. Kauankohan tuo pitää olla uunissa 125 asteessa että sisälämpötila olisi n. +82 C? 2-3h? Paistomittari kyllä löytyy. Ruoka pitäisi olla valmista n. 19 aikoihin tai vähän sen jälkeen. Kylkeen teen uunibataatteja ja feta-ranskankerma kastiketta.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Miten väsäilet tuon fr-soosin?

Kasslerpaisti - Reseptit - Yhteishyvä

Täältä bongasin reseptin. En ole aikaisemmin tehnyt joten en osaa sanoa minkälaista tulee.

EDIT ja ennekuin joku kysyy miksen tee kasslerpaistia ylläolevalla reseptillä niin monessa paikkaan suositellaan alhaisempaa uunin lämpötilaa kasslerpaistille. Pilkunviilausta ehkä, mutta tehdään sitten kerrankin kunnolla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Täältä bongasin reseptin. En ole aikaisemmin tehnyt joten en osaa sanoa minkälaista tulee.

Tattista. Kastike on kyllä helppo väsätä. Ainoastaan ranskankermaa ja fetaa. Taidan lisätä hieman sitruunan mehua ja silputtua ruohosipulia vielä tuohon kun omalta nurkalta voi poimia.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pidä yli 3h. Miksei 4hkin.
Itse olen tuollaista könttää pitänyt viisikin tuntia. Tulee muuten helvetin hyvät (joskaan ei välttämättä kovin terveelliset) höystöt kun pilkkoo perunaa (ja lanttua, porkkanaa yms) uunivuokaan kasslerin alle. Jos näin toimii niin juurekset pitää peittää vedellä jotteivät kuivu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös