Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olipahan turha niitti, mutta tulipahan taklattua. Periaatteessa puhdas mutta nykyisellä Liigan linjalla ihan selvä ulosajo ja vähintään se viisi peliä. Eipä se olisi peliin vaikuttanut mikäli Sevänen olisi päästänyt Anttilan ohitseen, mutta tuskinpa Peksi olisi vaihtoaitiossa ratkaisusta päätä silitellyt. Eipä tosin toteutuneesta ratkaisustakaan isoja plussia luultavasti saa. Ei ole helppoa olla taklaava puolustaja Liigassa tänäpäivänä.

Kannattaisikohan pikkuhiljaa koko suomalaisen jääkiekkoyhteisön kysyä itseltään että onko ne pitkät pelikiellot se absoluuttisen paras keino estää aivotärähdyksiä. Luonnollisesti kun ensimmäiset askeleet valitulla tiellä on otettu niin tiellä kannattaa mennä eteenpäin, pleijareissa nostetaan minimirangaistus 10 peliin ja ensi kaudelle voidaan taas tuplata minimi 20. Sitten samalla ihmetellään miksi neloskorin pelaajat törmäilevät vieläkin toisiinsa ja laadukkaat pelaajat on kadonneet muihin sarjoihin. Mutta onneksi kasvattajasarjana voidaan nostaa aina vaan nuorempia edustukseen. Nythän se on turvallista kun ei enää taklata. Ja sitäpaitsi joidenkin vuosien jälkeen ei olla enää kasvattajasarja kun kun kasvattimme eivät enää kelpaa minnekään. Vai voitaisiinko sittenkin alkaa ajatella että ammattilaistasolla jääkiekkoilijan tulee olla jonkinasteisessa vastuussa itsestään ettei vastustajan sääntöjen mukaan suoritettu taklaus kolahda omaan nuppiin. Väitän että jälkimmäisellä policylla näkisimme hienompia ja kovempia taklauksia vähemmin aivotärähdyksin, samalla myös sarjan taso nousisi. Synnytystuskat kyseiseen malliin mentäessä olisi tietysti valtavat mutta päättäväisellä johtajuudella uskon kulttuurimuutoksen olevan mahdollinen.

Mitä tulee palstan moniin syväanalyyseihin pelaajien ilmeistä kentällä niin en voi kuin naurahdella hyväntahtoisesti, onhan nuo jutut nyt melko koomisia. Uskon esimerkiksi Seväsen kyselleen Anttilan vointia tilanteen jälkeen tavalla tai toisella, jollei ole niin voidaan puha kunnioituksen puutteesta. Ei se reaktio heti tapahtuman jälkeen mitään kerro, varsinkaan kun ei edes tiedetä että mihin reagoidaan. Kurioriseettina kerron tietäväni henkilön joka naureskelee kun kertoo tilanteesta jossa aiheutti toisen ihmisen kuoleman, siis ihan oikeasti naureskelee vielä näin parinkymmenen vuoden jälkeen, siis oikeasti nauraa vaikka on oman syyllisyydentuntonsa takia hakenut apua, silti vaan tämä kaveri nauraa kun toinen oikeasti kuoli.
 
On hienoja avojää pommeja ja sitten näitä blindside pommeja. Tällä kertaa kopsahti sitten kupoliin ja kieltoa tulee melko varmasti.

Nuo hymyilyt yms naureskelut voi nyt johtua mistä vaan tunnetiloista ja huuteluista, mutta jumalauta miksi luistellaan vaihtoaitioon karkuun? Toinen kerta jo tälle kaudelle kun Lukon pelaaja pakenee vaihtoaitioon Kärppiä vastaan kyseenalaisen taklauksen jälkeen.
Jos on munaa pelata kovaa niin luulis olevan sitä silloinkin kun pitäisi vastata teoistaan
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Sevänen veti kaiken päin persettä:
1.Päähän ja kaveri kuutamolle
2.Tajusi tilanteen ja aitioon karkuun
3.Naureskellaa aitiossa noutajalle kun painii tuomarin kanssa
4. Ulosajon myötä edelleen virnuillen isoihin oviin

Ei tuohon tarvita porilaista hulluutta että on oksettava temppu ja oksettava jätkä.

Löysälle Lasselle propsit, yritti edes.
 
Viimeksi muokattu:
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipahan turha niitti, mutta tulipahan taklattua. Periaatteessa puhdas mutta nykyisellä Liigan linjalla ihan selvä ulosajo ja vähintään se viisi peliä. Eipä se olisi peliin vaikuttanut mikäli Sevänen olisi päästänyt Anttilan ohitseen, mutta tuskinpa Peksi olisi vaihtoaitiossa ratkaisusta päätä silitellyt. Eipä tosin toteutuneesta ratkaisustakaan isoja plussia luultavasti saa. Ei ole helppoa olla taklaava puolustaja Liigassa tänäpäivänä.
Jos en ihan väärin kuullut, niin Virta taisi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa olla nimenomaan sitä mieltä, että Sevänen olisi saanut olla taklaamatta. Virran mukaan olisi hyvin voinut välttää kontaktin ja mainitsi, että juuri Sevästä oli ennen peliä etukäteen varoitettu ottamasta pelikieltoa. Tosin puhui kympeistä, niitä kun oli kaksi alla. Virta oli melko tuohtunut Seväsen teosta.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos en ihan väärin kuullut, niin Virta taisi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa olla nimenomaan sitä mieltä, että Sevänen olisi saanut olla taklaamatta. Virran mukaan olisi hyvin voinut välttää kontaktin ja mainitsi, että juuri Sevästä oli ennen peliä etukäteen varoitettu ottamasta pelikieltoa. Tosin puhui kympeistä, niitä kun oli kaksi alla. Virta oli melko tuohtunut Seväsen teosta.
Niinhän Virta sanoi... tässä todellisuudessa. Siinä toisessa; missä Sevänen olisi jättänyt taklaamatta ja päästänyt Anttilan läpi; olisi Kärpille mahdollisesti maalipaikka tai maali. Näin Kärpät olisivat päässeet peliin mukaan, tasoihin ja ohi. Tällöin Virta olisi nähnyt pelin kulminaatiopisteenä sen saatanan Seväsen löysän pelaamisen.

Jossittelua voi jatkaa vaikka kuinka. Itse kyllä ymmärrän miksi puolustaja joskus taklaa, ainakin niin kauan kun se on säännöissä sallittu. Virran lausunto oli mielestäni vähän tekopyhä, ei varmasti olisi ollut samaa mieltä mikäli Sevänen olisi oikeasti vain väistänyt ja päästänyt Anttilan ohitseen.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ei tässä pätkässä ole ensimmäistäkään selkeää kuvakulmaa, mistä voi todeta taklauksen osuvan päähän taikka olkapäähän.
Lukon otteluseurannassa sanottiin, että komea niitti ja ihan puhdas.

Jep..
Nämä olivat kaksi ensimmäistä viestiä tässä ketjussa joita luin suu auki. Myöhemmin noita vastaavia tuli paljon lisää.

Kiekotonta pelaajaa suoraan päähän. Rumaa. Tosi rumaa. Ihan vitun rumaa.

8-10 ottelun pelikielto ja aivan aiheesta.

Kunnioitusta kentällä, kunnioitusta täällä. Mikähän lienee kurinpidon kanta kyykkäilystä.
Päähän osui se on selvä mutta suurin syy siihen on Anttilan asento ja kärppäläisen kaveri syöttö.
Sevänen olisi voinut hieman laskea asentoa mutta tuossa tilanteessa ei todellakaan päästetä kaveria läpi se olisi ollut isompi virhe.

Pelikieltoa tulee se on selvä.
Nämä meni sitten jo yli.

Ekaan: Jumalauta sentään! Jos olet kiekoton pelaaja, niin saat leikkiä vaikka munamiestä kentällä, koska sinua EI SAATANA SENTÄÄN SAA TAKLATA. PISTE, sanois Tamminen.
Tokaan: Ai, että ei päästetä kaveria läpi vaan vedetään blindside-niitti kiekotonta päähän. SILMÄT KÄTEEN! Mieluiten molemmat samaan aikaan. Jos tuosta saa kiekollisen pelaajan, niin suunnaksi suoraan lähin optikko.

Kuolleesta kulmasta tarpeeton taklaus haavoittuvassa asennossa olevaan pelaajaan. Täysin taklaajan vastuulla tämä tilanne. Minun kirjoissani törkeämpi teko, kuin esimerkiksi Nemecekin kohutaklaus.

En ihmettelisi, vaikka tulisi vähän yli viisi peliä kakkua tuosta.
Vaikka Nelforin kanssa olen monesti ollut taklauksien tulkinnoista eri mieltä, niin nyt olen täysin samaa mieltä tuosta.

Lisäksi viimeisiltä sivuilta löytyi myös Raumalta erittäin järkeviä mielipiteitä tähän taklaukseen liittyen, mm. @Via Dolorosa... Arvostan!
 
"Perusperiaatehan on ihan sama. Mahdollisimman vähän jarrua ja kaasu pohjassa." -Kalle Rovanperä

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Seväsen taklauksesta en jaksa puhua. Tai jaksan. Päähän kolahti ja se perus 5-7 peliä tuosta tulee. Se siitä.

Eniten naurattaa nää porilaisten ja kouvolalaisten huutelut törkeimmästä ikinä jne. 100 pelin pelikiellot ja muut ”pelaaja naureskeli loukkaantumiselle” No ei saatana varmasti naureskele. Eiköhän tuolla kaikki naureskellut Kukkosen avautumisille.
Lambergin taklaukset on unohdettu ja Berger on ihan siisti pelaaja. Sun muuta.
vetäkää nyt hyvänen aika happea välillä.

Lukon onni oli nyt, että kyseessä on Lukon joku 8-9 pakki eikä hänen poissaolo vaikuta peliin mitenkään. Saman tason pelaajia on junnuissa nostaa tilalle.
 
Kiekon maksoi UTURA!

Kari Runk

Jäsen
Mitä tulee palstan moniin syväanalyyseihin pelaajien ilmeistä kentällä niin en voi kuin naurahdella hyväntahtoisesti, onhan nuo jutut nyt melko koomisia. Uskon esimerkiksi Seväsen kyselleen Anttilan vointia tilanteen jälkeen tavalla tai toisella, jollei ole niin voidaan puha kunnioituksen puutteesta. Ei se reaktio heti tapahtuman jälkeen mitään kerro, varsinkaan kun ei edes tiedetä että mihin reagoidaan.
No tästä täytyy olla täysin eri mieltä. Kyllä siinä vaiheessa kun pelaaja huomaa tilanteen/taklauksen vakavuuden, lähtee normaalilla järjellä ja empatiakyvyllä varustetulta henkilöltä viimeinenkin virne naamalta, vaikka virneen syy olisi mikä tahansa muu, kuin loukkaantumiseen johtanut taklaus. Eivät ne ole mitään syväanalyyseja, vaan nimenomaan ylimielisyyttä, kusipäisyyttä ja aivan naurettavan huonoa käytöstä, mikäli vastustaja makaa oman taklauksen jäljiltä jäässä esimerkiksi Anttilan tai Kivenmäen malliin. Ei siellä tarvitse olla kädessä pitämässä, mutta reaktiot itsessään kertovat jo jotain pelaajista. Ja joistain faneista.

Aina tilanteiden ei tarvitse olla edes tahallisia, aina tilanteessa ei ole edes syypäätä. Heti tulee rapakon toiselta puolelta alkukaudelta mieleen tilanne, jossa ehkä jonkin sortin ihmiskyrväksikin suomalaisten keskuudessa naulittu Backes reagoi, kuten muita ihmisiä kunnioittava pelaaja ja ihminen tuollaisiin vakaviin tilanteisiin reagoi:
Backesia tultiin taklaamaan, ja epäonnisen vastataklauksen vuoksi Sabourin putosi jäähän räsynukkena. Backesilta jäi loppupeli välistä, mutta tämä hänen omasta tahdostaan, koska tilanteessa ei ollut mitään likaista. Jäähyjä ei jaettu, mutta Backes ei loppupelissä enää pelannut, koska tuo tilanne otti sen verta koville, vaikka kyseessä oli ainoastaan puhdasta epäonnea. Aito huoli toisen pelaajan terveydestä oli tilanteessa läsnä, ja sen näki tuota peliä katsellessa erittäin hyvin.

Tämä on jostain syystä osalle faneille ollut hirveän hankala viime viikkoina hahmottaa, mutta tuollaiset virnuilut, naureskelut ja käsien levittelyt kertovat juuri siitä muiden pelaajien kunnioituksen puutteesta. On adrenaliinia, on tunnetta ja on kaikkea, mutta adrenaliiniryöpytkin menevät yllättävän nopeasti ohi. Ja osalle niitä adrenaaliryöppyjä ei tule lainkaan.

Backesin reaktioita näkee 50 sekunnin kohdalla, ja itse tilanteen hidastuksia lähtee pyörimään 2.40 kohdilla jos haluaa kelailla.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niinhän Virta sanoi... tässä todellisuudessa. Siinä toisessa; missä Sevänen olisi jättänyt taklaamatta ja päästänyt Anttilan läpi; olisi Kärpille mahdollisesti maalipaikka tai maali. Näin Kärpät olisivat päässeet peliin mukaan, tasoihin ja ohi. Tällöin Virta olisi nähnyt pelin kulminaatiopisteenä sen saatanan Seväsen löysän pelaamisen.

Jossittelua voi jatkaa vaikka kuinka. Itse kyllä ymmärrän miksi puolustaja joskus taklaa, ainakin niin kauan kun se on säännöissä sallittu. Virran lausunto oli mielestäni vähän tekopyhä, ei varmasti olisi ollut samaa mieltä mikäli Sevänen olisi oikeasti vain väistänyt ja päästänyt Anttilan ohitseen.
Ei tuossa ollut läpiajo lähelläkään. Lukolla oli Seväsen lisäksi kaksi pelaajaa alla ottamassa hyökkäystä vastaan. Lisäksi Seväsellä itsellään oli parempi vauhti, hän olisi voinut pysäyttää Anttilan muullakin tavoin.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Seväsen taklauksesta en jaksa puhua. Tai jaksan. Päähän kolahti ja se perus 5-7 peliä tuosta tulee. Se siitä.

Eniten naurattaa nää porilaisten ja kouvolalaisten huutelut törkeimmästä ikinä jne. 100 pelin pelikiellot ja muut ”pelaaja naureskeli loukkaantumiselle”
Luin äsken päivän koko epistolan läpi tästä ketjusta silmät auki. Ei ehkä olisi pitänyt.

Näytä minulle kouvolalaisten huutelut törkeimmistä ikinä tai vaikka 100 pelin pelikielloista ja näytän sinulle joukkueen, mikä ei tänä vuonna voita mestaruutta.

Jos keksii jutut vain omasta mielikuvituksestaan, niin niitä voi olla mahdoton löytää reaalimaailmasta, vai kuinka?
 
"Perusperiaatehan on ihan sama. Mahdollisimman vähän jarrua ja kaasu pohjassa." -Kalle Rovanperä

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä kohtaa olisi hyvä muistaa, että persereikätrollit saavat kiksinsä juuri siitä, että muut tarttuvat asiaan kuulumattomaan persereikätrollailuun. Siirtyvät nopeammin muille kalavesille, kun kukaan ei käy syöttiin, vaan katselee vain virnuillen typerää viestiä.

Kiekotonhan Anttila ei tuossa tilanteessa ole. Mutta onpahan vain todella tökerö taklaus, juuri sellainen jossa vain ajetaan surutta kaverista läpi ja jälkikäteen luikitaan vaihtoaitioon virnuilemaan. Omaan silmääni kauden rumin taklaus melko helpostikin. Ei pitäisi tuottaa ongelmia löytää tuosta kaikki elementit kauden pisimmälle pelikiellolle.
Anttila ei taklaushetkellä ole kiekoton, mutta siinä vaiheessa kun Sevänen suuntaa tähtäimensä Seväsestä tietämättömään Anttilaan, se on kiekoton. Syöttö ei ole pitkä ja Sevänen on jo matkalla kohti Anttilan nuppia kun se syöttö lähtee.
Vaikka syöttösuuntana Anttila todennäköinen onkin, ei Sevänen sitä voinut tuossa vaiheessa tietää kun tähtäimensä Anttilaan käänsi. Siten voidaan varsin hyvin olettaa, että Sevänen lähti tööttäämään pelaajaa, jonka näki kiekottomaksi ja ei nähnyt hänen tulevan.

Sinänsä Sevänen ei toki nosta käsiä, hyppää tai tee mitään muutakaan tarkoitushakuista itse taklauksessa, mutta kyllä tuo heittämällä täyttää sekä turhimman, että vaarallisimman taklauksen kriteerit tältä kaudelta.
 
"Kärpät on kyllä rehellisesti sanoen suorastaan vittumaisen hyvä. Kannun vois jo jakaa." -bozik 4.4.2014
Muut tekee mitä pystyy, Kärpät mitä haluaa. Liigan kultapossukerhossa jo vuodesta 2000
"Jumalauta, tämä teidän pumppu on vitsi, saatana !" - Antti Pennanen 12.9.2019

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Seväsen taklauksesta en jaksa puhua. Tai jaksan. Päähän kolahti ja se perus 5-7 peliä tuosta tulee. Se siitä.

Eniten naurattaa nää porilaisten ja kouvolalaisten huutelut törkeimmästä ikinä jne. 100 pelin pelikiellot ja muut ”pelaaja naureskeli loukkaantumiselle” No ei saatana varmasti naureskele. Eiköhän tuolla kaikki naureskellut Kukkosen avautumisille.
Lambergin taklaukset on unohdettu ja Berger on ihan siisti pelaaja. Sun muuta.
vetäkää nyt hyvänen aika happea välillä.

Lukon onni oli nyt, että kyseessä on Lukon joku 8-9 pakki eikä hänen poissaolo vaikuta peliin mitenkään. Saman tason pelaajia on junnuissa nostaa tilalle.
Ehkä jonkun muun kannattaisi vetää happea. Täällä ei käsittääkseni ole kouvolalaiset sen enempää huudellut mistään 100 pelistä. Eikä käsittääkseni Bergeriä pidetty siistinä pelaajana. Itse nyt en ole jaksanut Lambergin taklauksia muistella, joten pahoittelut siitä.

Kiva kuitenkin, ettei vaikuta Lukon peliin mitenkään. Se oli varmasti tärkeää päästä sanomaan, ettei tunnu missään jos muut vaatii vähän pelikieltoa.

Itse taklaukseen jos mennään niin kaikki siitä on oikeastaan sanottu. Ainut mitä ihmettelen on, että joidenkin mielestä vaihtoehdot on joko taklata tai päästää Anttila läpi. En Seväsen taidoista sen enempää tiedä, mutta olettaisin, että hän myös osaa luistella takaperin. Eli tilanteen olisi voinut pelata myös niin, ettei olisi tarvinnut taklata, mutta silti olisi voinut puolustaa tilanteen hyvin.

En hirveästi välitä siitä, kärsiikö Lukko Seväsen poissaolosta tai Kärpät Anttilan poissaolosta. Anttilaa en henkilökohtaisesti sen paremmin tunne, mutta silti niin tässä kuin Kivenmäen tapauksessa se huoli on vain ja ainoastaan sen yksilön terveys.

Seväsestä en tiedä mitään, joten hänen naureskelujen syitä en viitsi alkaa arvailemaan tai tuomitsemaan. Tottakai se tuommoisen taklauksen jälkeen vituttaa katsella pelaajaa joka naureskelee samalla kun itse toivot kädet ristissä, että toisella osapuolella olisi kaikki kunnossa.
 

PJx

Jäsen
Eiköhän se ala jo hahmottua, ettei nämä ikävät tilanteet lopu pelkästään rangaistuksia koventamalla. Voisi olla aika ryhtyä purkamaan sumaa myös toisesta päästä.

Muistan hyvin kun vielä siinä vuosituhannen vaihteessa entinen taitokikkoilija oli tiukkana suunnilleen 10v junnuille, jotka eivät vielä saaneet edes taklata. Kaverisyöttöjä ei saa antaa. Se on syöttäjän vika kun kaveri ajetaan silloin kylmäksi...

En varsinaisesti sano, että syötön antaja ansaitsisi pitkän pelikiellon, vaikka se näpyteellessä tuntuukin yhtäkkiä hyvältä idealta. Enemmän mielessä on, että pelaajien tietoisuus omasta ja omien turvallisuudesta pitäisi nostaa uudestaan prioriteettilistan kärkeen. Muuten edessä on loppumaton kuripidon suo.

Ainoa siihen suuntaan ajava voima on ulkoinen pakko, joko työnantajan vastuun tai vakuutusyhtiöiden kautta. Se olisi toteutettavissa niin, että työnantaja on suoraan vastuussa suojavarusteiden asiallisesta käyttämisestä (jonka kautta suora peukaloruuvi pelaajien palkanmaksuun).

Toisaalta joukkueen vastuulla pitäisi olla, ettei kavereita päästetä askiin ilman riittävää perehdyttämistä toimintamalleihin potentiaalisissa vaaratilanteissa. Askiin ei pitäisi olla asiaa, ennen kuin tilannetaju riittää, oli kiekolliset taidot mitä hyvänsä. Turha pelätä, että se haittaisi oikeasti lahjakkaiden poikien kehitystä. Parhaat kaverit ovat nopeimpia oppimaan ja pakko on kova motivaattori.

Edit: Unohtui kirjoittaa, että viimeeksi mainitusta, että perehdytys pitäisi olla dokumentoitu ja dokmentit pitäisi toimittaa liigalle/tuomareille ennen kuin pelaaja on pelitilanteessa jäällä. Vahingon sattuessa dokumentteihin tutustuttaisiin jälkikäteen, jolloin perehdytyksen riittävyys vapaudu vankilasta korttiin arvoitaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ruma taklaus, olisi pitänyt jättää suorittamatta.

Täällä ikuisen totuuden foorumilla mielipiteisiin vaikuttaa ymmärrettävästi tapaus Nemecek. Seväsen taklaus oli ruma, mutta yhtään näin rumana sitä ei pidettäisi, jos kypäränremmejä pidettäisiin yleisesti kunnolla.

Uskon että noin 7 peliä tästäkin napsahtaa. Nemecekin pelikiellon pituuteen vaikutti kypärän irtoaminen, some, ja keissin saama julkisuus. Toivottavasti tämä tapaus osataan arvioida omana tapauksena eikä verrata Porin tilanteeseen.
Lukolla on tällä kaudella loistava jengi, jolla se saattaa mennä päätyyn asti. Minulla ei ole yhtään mitään tämän kauden Lukkoa vastaan. Päinvastoin, edellisessä HPK - Lukko -matsissa Kerho kohtasi parhaiten tällä kaudella Rinkelinmäellä pelanneen joukkueen, jonka pelissä kaikki osa-alueet vaikuttivat olevan erittäin hyvin kunnossa. Arvostan kovasti. Jos Kerholla nousee tie pystyyn, niin menköön kannu kaikin mokomin Raumalle.

Mutta kyllä. Kyllä tämä valitettavasti oli kauden pahin perseily. Tuossa taklauksessa Sevänen veti kaiken niin vihkoon, kuin vihkoon vain voi vetää. Heikoin lenkki. Hyvästi.

Kakkossijalle näin ollen putoaa se Jussi Jokisen aivopieru kauden alussa.

Nemecekin tapaus ei vaikuta ainakaan omalla kohdallani mihinkään eikä sitä voi verrata tähän, koska Nemecek yritti taklata puhtaasti. Tilanteessa oli todella paljon huonoa tuuria mukana kiekon katoamisineen juuri väärällä hetkellä sekä kypärän irtoamisineen.
 
Arancionero
Nämä meni sitten jo yli.

Ekaan: Jumalauta sentään! Jos olet kiekoton pelaaja, niin saat leikkiä vaikka munamiestä kentällä, koska sinua EI SAATANA SENTÄÄN SAA TAKLATA. PISTE, sanois Tamminen.
Tokaan: Ai, että ei päästetä kaveria läpi vaan vedetään blindside-niitti kiekotonta päähän. SILMÄT KÄTEEN! Mieluiten molemmat samaan aikaan. Jos tuosta saa kiekollisen pelaajan, niin suunnaksi suoraan lähin optikko.
Luulenpa että väärinkäsitys tuo minun viestiin kommentointi. Kommentoin lukkofanin kirjoitusta jossa Anttilan sanottiin olleen kyykkypaska-asennossa ja siksi syyllinen tapahtumaan.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa

1:39-> näkyy tuo osuma päähän
Kiitos!

Eihän tuo taklaus nyt ole edes mikään törkeä, olkapäähän kopsahtaa jonka jälkeen taitaa toki tulla kolaus myös päähän. Liigan säännöillä 5 peliä muualla ei edes jäähyn arvoinen.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Eihän tuo taklaus nyt ole edes mikään törkeä, olkapäähän kopsahtaa jonka jälkeen taitaa toki tulla kolaus myös päähän. Liigan säännöillä 5 peliä muualla ei edes jäähyn arvoinen.
No tuon pätkän perusteella ei voi sanoa varmuudella yhtään mitään. Ei ainuttakaan selkeää kuvakulmaa. Täällä vedetään hatusta jo ihan tarpeeksi pelkästään iirojen toimesta.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ekaan: Jumalauta sentään! Jos olet kiekoton pelaaja, niin saat leikkiä vaikka munamiestä kentällä, koska sinua EI SAATANA SENTÄÄN SAA TAKLATA. PISTE, sanois Tamminen.
Tokaan: Ai, että ei päästetä kaveria läpi vaan vedetään blindside-niitti kiekotonta päähän. SILMÄT KÄTEEN! Mieluiten molemmat samaan aikaan. Jos tuosta saa kiekollisen pelaajan, niin suunnaksi suoraan lähin optikko.
Paitsi, että Anttila saa kiekon juuri ennen osumaa eli tässä taklamaan kiekollista pelaajaa ja silloin pitää olla valmis taklaukseen.

Eli Kannattaa katsoa se video vielä muutamaan kertaan kiekko ei ole pitkään Anttilan lavassa mutta juuri sen verran, että kyse on kiekollisesta pelaajasta.

Päähän osuu, mutta ei todellakaan mikään törkeä taklaus.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi
Paitsi, että Anttila saa kiekon juuri ennen osumaa eli tässä taklamaan kiekollista pelaajaa ja silloin pitää olla valmis taklaukseen.

Eli Kannattaa katsoa se video vielä muutamaan kertaan kiekko ei ole pitkään Anttilan lavassa mutta juuri sen verran, että kyse on kiekollisesta pelaajasta.

Päähän osuu, mutta ei todellakaan mikään törkeä taklaus.
Hieno taklaus, näitä lisää! Ehdotan myös linjatuomareiden triplausta, jotta nopea escort palvelu löytyy ulos kun pitäisi vastata teoistaan.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Kaikenkaikkiaan sama kaukalokoodi pitäisi saada Eurooppaan mikä on P-Amerikassa.
Niin, meillähän on ollut sellainen koodi, mutta se on kadonnut. Sen katoamiseen on sitten montakin syytä. Mutta surullistahan se toki on.
 
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000
Niinhän Virta sanoi... tässä todellisuudessa. Siinä toisessa; missä Sevänen olisi jättänyt taklaamatta ja päästänyt Anttilan läpi; olisi Kärpille mahdollisesti maalipaikka tai maali. Näin Kärpät olisivat päässeet peliin mukaan, tasoihin ja ohi. Tällöin Virta olisi nähnyt pelin kulminaatiopisteenä sen saatanan Seväsen löysän pelaamisen.

Jossittelua voi jatkaa vaikka kuinka. Itse kyllä ymmärrän miksi puolustaja joskus taklaa, ainakin niin kauan kun se on säännöissä sallittu. Virran lausunto oli mielestäni vähän tekopyhä, ei varmasti olisi ollut samaa mieltä mikäli Sevänen olisi oikeasti vain väistänyt ja päästänyt Anttilan ohitseen.
Tämä kirjoitus on hyvä esimerkki siitä missä se raja pelaajan kunnioittamiseen menee. Kumpi on tärkeämpää, valmentajan moitteiden välttäminen vai "blindside" taklaus pelaajaan jonka pelaajaura, jopa siviilielämäkin voi olla pilalla. Taklauksen olisi voinut jättää tekemättäkin, siitähän tässä on kyse. Tilanne ei ollut niin nopea ns rektiotaklaus muille kuin Anttilalle joka ei voinut taklaajaa havaita.
Jotkut yrittävät tehdä Anttilasta kiekollista pelaajaa. Kannattaa mennä kentälle sillä hetkellä kun kiekko kenties juuri ja juuri ehtii osua mailasi lapaan kun toisesta suunnasta tulee jo aiemmin toisaalta suunnattu pommi. Se siitä kiekollisuudesta, kiekon tulee olla hallussasi että voit olla kiekollinen.
Kolmas mieltä askarruttava seikka on nämä laskeskelut siitä kuinka paljon Lukko kärsii Seväsen rangaistuksesta. Anttila on nobody jota ei olisi edes kannattanut taklata. Kärppien faneista löytyy kirjoituksia että onneksi kyseessä oli vain Anttila, eikä vaikkapa Pyörälä. Järkyttävää arvottaa pelaajien arvoja tilanteessa missä ei vieläkään tiedetä edes Anttilan tarkkaa tilannetta. Pelaajat ovat ihmisiä, kaikki yhtä arvokkaita.

Enempää en tähän keskusteluun osallistu. Piste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy